• pjv

    Cau lidi chci se zepat kdo mate skusenosti s temito prehaskami jestli je vnich tak velky rozdil co se tyce ceny tak i kvality x-0 zhruba za pet ticic a x-9 zhruba za dva tisice.Tak by me zajimalo jestli poznama ten tritisicovy rozdil na kvalite prehazovani a zivotnosti.Jo jasne x-0 je o par gramiku lechci a potazena carbonem ale jinak myslim ze sou stejny.Dik za odpovedi :-)))))

    0 0
    • marapara  

      Troufl bych si tvrdit, že rozdíl ve funkci obou modelů bude velmi nepatrný, pokud nějaký vůbec bude.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Něco takového přece nekupuješ kvůli kvalitě a životnosti, ale jen proto, že to nutně potřebuješ. A když člověk něco nutně potřebuje, cena není rozhodující. Takže nevím, co tady chceš řešit, když sám víš, že 2,5 x ji na pařezu neurveš.

      0 0
    • jakub  

      ahoj jezdil jsem oboji… jasne ze je v tom rozdil… x-0 je fakt znatelna… radi lehce tise a spolehlive… x-9 radi spolehlive… popravde tedkom jezdim x-0 paac jsem oboje utrhnul… leze to do penez a to jsem obyc xceckar… takze tyto komponenty bych asi tak drahe nekupoval, zakon schvalnosti a urves to o prvni parez… o este jsem zapomel utrhnul jsem si x-7 taky byla v poho… jen tato x-5 furt drzi..hihi

      0 0
      • jakub  

        eeh preklep tedkom jezdim x-5

        0 0
        • jakub  

          jo a taky radi vsude za sucha, prachu ai ve srackach… uz vic psat nebudu…

          0 0
          • pjv  

            Jo dik asi pujdu do x-9 zda se mi 5 tisic docela dost za prehasku kterou fakt muzu urvat na prvnim parezu a jeste dalsich 5 tisic za packy tak to je uz moc .No jeste mam jedno dylema jestli gripy a nebo packy u me jeto tak 50 na 50

            0 0
            • ropman  

              jezdil jsem GripShift i RapidFire, ale s X-9 páčkama mám mnohem jistější úchop, ať už řadím nebo brzdím, nebo vše dohromady, pořád držím řidítka třemi prsty proti dlani (malíček až prostředník) a vše (řazení) obstará jen palec

              0 0
      • marapara  

        X.9 řadí už tak velmi dobře, rychle a nekompromisně. Leda že by X.0 fungovala na telepatickém principu, prostě než stačís cvaknout, tak už to tam máš :)))

        0 0
        • MlokCZ  

          To víš, u spousty lidí dělá nápis hodně a tedy podle něj to prostě lépe řadit musí :-)

          Oboje dlouhodobě jezdím. Na jednom kole mám X9, na druhém X0, obojí se stejným řazením (X9) a rozdíly jsou pocitově zcela minimální a to ještě bude také vlivem ramínka (X0 mám se středním a X9 s dlouhým).

          Kupovat samotnou přehazku, tak prachy za X0 nedám ani omylem.

          0 0
          • marapara  

            Také bych to tak viděl. Cenově rozdíl 2,5× vyšší, funkčně a v životnosti rozdíl minimální. Občas se najde někdo, kdo napíše, že rozdíl je obrovský, i když to není pravda.Leda že by měl tu X.9 na kole blbě seřízenou :)

            X.0 jsem sice dlouhodbě nijak nejezdil, jen zkušebně, kamarád ji měl na kole a pak jsem koupil X.9 a spokojenost.

            0 0
      • jakub  

        jj jak rikam x-0 radi oproti x-9 jeste lehce a tise… spolehlive a presne radi ai x-5ka a to letos uz neco zazila…

        0 0
    • mosquito  

      mam vyzkousene X5 X7 X9 .. X5 ma mati a je trosku znat, X7 sem mel driv (grip) ted mam X9 packy a podstatny rozdil mezi 7 a 9 nevidim .. a mezi 9 a O uz bys to mozna poslepu nepoznal vubec

      0 0
    • chodec  

      Tak podle mého to X.0 přehazka oproti X.9 nabízí hlavně kvalitnější zpracování (ale spíš v estetické rovině – povrchová úprava, trochu ladnější tvary, …), co jsem zatím zkoumal tak také trochu lepší vyměnitelnost dílů (některé věci, které na X.9 nejdou koupit samostatně jako díly jsou u X.0 alespoň teoreticky dostupné (u nás to asi neplatí beze zbytku ;-). Každopádně design také jezdí a to červené X (nepočítám tu aktuální zlatou jubilejní verzi) je k sežrrrrání ;-).

       

      Po funkční stránce tam tolik rozdílů nevidím (jezdil jsem obě – nejprve kombinaci X.7 řazení a X.9 přehazku, pak upgrejd X.9-X.9, pak jsem urval přehazku tak jsem upgrejdnul přehazku na X.0 na řazení zůstalo – tedy kombinace X.9-X.0 no a aktuálně na nově postaveném kole jsem sjednotil na X.0-X.0). Možná opravdu jsem měl u X.0 pocit trochu jistějšího přeřazení ve smyslu menšího počtu takových těch nepatrných odchylek v rytmu přeřazení, ale to osobně přičítám spíš rozdílu mezi starou X.9, kterou jsem jezdil a novou X.9 (ta už konstrukčně odpovídá více té X.0 a tím asi takhle věc odpadá).

       

      Každopádně nepoměrně větší vliv na kvalitu chodu systému a jeho funkčnosti měla změna řazení – jak z X.7 na X.9 jsem cítil zrychlení a zpřesnění tak potom z X.9 na X.0 (vše páčkové) opět citelné zvýšení lehkosti a jistoty přeřazení. Řazení má tedy IMHO větší vliv na funkci než přehazka. Stejně bych si ale příště znovu X.0 koupil – zas tak často je neurvávám (ťuk – ťuk) a líbí se mi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.