Sram Roam 30 záplety vs 90kg jezdec

11 nepřečtených
  • antt

    zdravím,

    zajímaly by mě Vaše názory na tyto zapletené kola, názory Vás, kteří je jezdíte.

    Ikdyž to už není žádná novinka, přesto se o nich dá dočíst poměrně málo, na zahraničních forech spíš samé negativa na výdrž, pazvuky . .

    Krátce je vozí dva kamarádi na Spectralech a jsou velmi spokojeni, co do tuhosti a váhy. Oba májí k mé smůle ale o 20kg méně, než já (má váha je momentálně kolem 90kg).

    Budu mít tyto kola na novém endurku z výroby (zdvihy 160/160mm) a nemůžu se pořád rozhodnout, zda je aspoň zkusit nebo rovnou poslat do světa. Už teď tuším, že mi nebude na můj styl jízdy vyhovovat malá vnitřní šířka ráfku (21mm trail, 23mm enduro (na druhou stranu budou na kole obuté docela úzké WTB vigilante)) a dále pak se bojím malého počtu drátů – nepraskají dráty?

    Kde se dají sehnat nové dráty a za kolik?

    A co ta tuhost? Do záběru je prý skvělá, boční tuhost je na tom jak?

    Díky za věcné příspěvky, Honza

    0 0
    • pavlik6022  

      zkus napsat sz uživateli gasp, ma je na swagovi a vazi stejně jako ty …

      0 0
    • File12  

      Jaky vigliante? To je jeden z nejsirsich plastu

      0 0
      • antt  

        26×2.3 mi přisla podle bajwokoměru docela podvyživená, s porovnáním se schwalbama 2.25

        0 0
    • Gaspe  

      Kola byla osazena z výroby na Kellys Swag 50 2015. Koupil jsem ho ze Slovenska v lednu tohoto roku. Najeto na nich mám tak 200 km. Ráfek je asymetrický. Po první vyjížďce jsem centroval zadní kolo… při bližším ohledání jsem zjistil, že ráfek utrpěl někdy v minulosti asi fakt velkou pecku… byl rovnán dost nešetrně. Vycentrováno, dráty dotaženy. Při nahazování bezduš mi pořád prosakovalo mlíko kolem ventilku a niplů. Nalepil jsem gorilu (širokou) hlavně kolem místa, byl ráfek bouchnut a nakonec dobrý. Zatěžkávačka v Lovětínské rokli dopadla skoro dobře. Bezduš drží, jen ráfek někde dostal šutrem. Někdo psal, že ty ráfky ROAM 30 jsou papírový…asi budou měkčí. Uvidím jak dopadnou v bikeparku. Podám potom report. S nábama zatím problém nebyl žádný.

      0 0
    • strongpajda  

      Roamy 30tky sezónu jetý v Davosu, Gardě a další hrubší zacházení a držej dobře…! Bezduše nasazený s dodanými ventilky, páska z výroby a pláště maxxis no problema. Vážím 95kg se vším všudy…

      0 0
    • antt  

      Gaspe, strongpajda

      Díky za reakce, jsem o chlup klidnější, při whilie se zdálo zadní kolo docela tuhé, s batohem a kdesi cosi piva těch 95kg tam bude určitě, nebudu se toho teda bát

      :)

      Kdyby nějaký *******, písnu zde

      0 0
    • Fredos  

      Měl jsem je na spectralu a když pominu že jsem přední zboural o strom a zadní pomaličku obouchal v BP což nebude jejich chyba tak mě štvalo že na zadním kole se protáčeli dráty různě do vrtule a povolovali se. Rupnul mi taky vzadu jeden drát asi za půl roku. Novej jsem nesháněl, ale mělo to už dost osmu.

      0 0
      • antt  

        půjčil jsem si v práci na údržbě pár metrů žluté aramidové nitě, tak pokud si je nechám, tak plánuju svázat křížení drátů a zakápnout epoxidem, to prý pomáhá a zvýší to i boční tuhost.

        Díky za reakci :)

        0 0
    • antt  

      ouha, kdyby někdo potřeboval vyměnit ložiska, seženu a mám na to vyrobené přípravky. Kdyžtak mail :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.