• jack

    KDYBY JSTE MOHLI MÍT TYHLE SADY BEZ NÁBOJU ZA STEJNÉ PENÍZE PRO CO BYSTE SE ROZHODLI?

    0 0
    • nooski  

      Upřímně ani jedno :-) Pokud bych byl nucen si vybrat s pistolí u hlavy, tak by to byla přetěžká volba. Rozhodl bych se podle systému řazení a podle toho, jak by se mi držely páky. Shimano se mi drží blbě a řazení u Sramu mi příjde jako pěkná kravina :-)

       
      0 0
    • maxtor  
      1. Nauč se vypítat CAPSLOCK,
      2. nauč se používat interpunkci,
      3. přečti si desatero,
      4. když už sem zadáš takovou kravinu bez toho, aniž by tě třeba zajímal nějaký konkrétní rozdíl nebo nějaká bližší informace, zkus si všimnout, že to jde vyřešit i anketou.
      0 0
      • jack  

        místo vypítat jsi asi myslel vypínat,že blbečku.jinak mi šlo hlavně o váhu a výdrž veškerých komponentů v sadě.jinak pište někdo kdo má nějakou osobní zkušenost.pičusové co potřebují něco napsat,aby si zvedli sebevědomí mně nezajímají.děkuji za plodné odpovědi.

        0 0
        • přišlapávač  

          myslím, že odteď už více odpovědí, díky svému vytříbenému chování nedostaneš.

          0 0
          • Vilém  

            Proc? maxtorova reakce si moc jinou odpoved nezaslouzila. Nevim cim ho tak popudil, dotaz se mi zdal pomerne jasne formulovany a rad bych vedel co by sam velky maxtor zadal do vyhledavani aby nasel kyzeny vysledek.

            0 0
            • maxtor  

              Napsal jsem to hodně tvrdě, vím. Ale už jen to, že někdo má potřebu svou důležitost na tomto fóru zdůrazňovat capslockem aby byl ještě víc vidět, a přitom neumí formulovat, o co mu vlastně jde (jestli to chce kupovat, jestli mu jde o zkušenosti s funkcí, servisem, váhou atd, nebo se jen probudil a měl potřebu něčím přispět), to si taky jinou reakci nezasloužilo…

              0 0
              • Vilém  

                To jestli chtel neco zduraznovat capslockem se muzem jen dohadovat, me to tak proste neprislo. Diakritiku osobne take nepouzivam, jednak to nectou to lidi jen z CR a navic jsem tak z drivejsich dob zvyklej. Vaha, servis ap. ho asi nezajimala, proto se ptal, tak jak se ptal. Mohl tam udelat anketu, to by bylo prehlednejsi. Ale i tak… uz toho necham, at se taky neco dovi k veci.

                0 0
        • Snipp  

          Castecne ma pravdu… v cem mu maxtor pomohl?? prispevek uplne mimo a jeste buzerace… No slo to napsat slusneji ale tak reste to na co se pta… Jiank ne kazdy je s pocitacem takovy kamos nebo nema tolok casu aby vytvarel ankety a blbosti…

          0 0
        • kubad  

          chtel sem ti napsat nejake srovnani Sramu a Shimama, ale nejak se stratil chut ti neco radit Chytry si dost tak si to najdi sam na nettu je toho dost

          0 0
        • Medunka  

          Pokud se nebudes chovat slusne, tak nejen, ze ti tu jen malokdo odpovi, ale treba dostanes i ban.

          0 0
        • kherott  

          já bych si vybral guláš s šesti

           
          0 0
          • jack  

            mooooc se omlouvám všem za své nespisovné výrazy.jenom mi tak trochu vadí,že se člověk na něco zeptá a vždycky tam někdo napíše něco co s tím dotaze vůbec nesouvisí.jinak pokud někdo máte s jednou z těchto sad zkušenosti co se týče funkčnosti a výdrže tak budu moc rád,když napíšete.díky.

            0 0
            • maxtor  

              Jacku asi bych se měl trochu omluvit za svou první reakci, asi jsem to přehnal. Osobně si myslím (neznám Sram) že neuděláš chybu ani s jedním. Spíš by sis měl zkusit páky a zjistit, co ti sedí víc. Pár lidí na systém řazení od Sramu nadávalo… Ostatní asi dle mého názoru vyjde plus mínus na stejno (pokud se nepletu, tak Sram má taky integrovanou osu, desítka to bude tak i tak, gramy někde na netu najdeš), takže asi tak…

              0 0
            • Blade  

              Pokud ti vadí offtopic příspěvky, tak využij blokování příspěvku, místo nadávání do p****ů.

              0 0
    • Karlos009  

      Nojo, typický BF. :-( Když jsem viděl ten název threadu a u něj 19 odpovědí zajásal jsem, taky mě to docela zajímá (letos jsem začal trochu koketovat se silnicí), ale je to jako vždycky, fůtra posílání do historie, mravokárců a k tématu 0. Zkus to Jacku na http://www.cyklodiskuze.cz/.

      0 0
      • pajan  

        Já si myslim, že posílání do historie je vhodný pže by sme pak nevěděli (resp. já) co číst dřív pže by tady bylo 300 stejnech vláken…

        0 0
      • maxtor  

        Taky nechápu, co je na tom špatného vést lidi k tomu, aby názory ke stejnému tématu házeli do jednoho vlákna. Pak, když chcěš něco zjisit, procházíš 100 vláken s pár příspěvky…

        Jinak, cyklodiskuse je to místo, kde v současnosti řádí Olkyč??:-)

        0 0
        • pajan  

          A asi budu za ****** ale kdo je ten pověstnej Olkyč? :-D

          0 0
          • maxtor  

            Nebudu se rozepisovat. Dej si do vyhledávání v historii nick „olkyc“ a poznáš, co to bylo za „uživatele“ a jak se tu prezenoval. Neber to jako nějaký výmrd, že tě odkazuji do historie, jinak to fakt nejde. Myslím, že bylo i vlákno s názvem „the best of olkyc“, kde byly jeho nejlepší kraviny, které tu napsal:-) 

            0 0
        • Karlos009  

          A které vlákno máš namysli? Ono je tu nějaké o srovnání Rival kontra Ultegra?

          0 0
          • maxtor  

            No ty jsi psal něco o odkazování do historie, tak jsem na to reagoval…

            Ale jinak souhlas – typické BF – řeší se kraviny. Ten kdo jezdí, tak ví, že cyklistika je o ježdění a ne nekonečném řešení toho, jestli Sram nebo Shimano, XTR nebo X0, Ultegra nebo Rival, sáhodlouhé keci o vidlicích, materiálech a někdy až zázračných vlastnostech atd. Dle mého názoru stačí drtivé většině cyklistické veřejnosti pročíst  přečíst kvalitní články na Ivelu k tomu, aby spokojeně jezdil a měl všechny informace, které k tomu potřebuje. Jezdit se dá naprosto spokojeně na Deore i XTR, Soře i Dura-Ace, mechanikách i hydraulikách (schvál­ně píšu jen o tom, co sám znám a můžu porovnat)

            Jak to asi dělají profíci, kteří vyhrávají závody světového poháru? Jedou na tom, co jim dá sponzor. Pokud jsou dobří a mají na to, vyhrají bez ohledu na to, jestli sedlají Record nebo Duru, XTR nebo X0…

            Bohužel dnes musím sedět u kompu taky, protože si mě vyhlédl nějaký zákeřný virus. Jinak bych se večer po švihu přihlásil a tohle vlákno by letělo do blokovaných, jako téměř všechny, co se tu objeví – zejména ty „A vs. B“, kterých jsou tu stovky. A určitě bych bez toho dokázal celkem v pohodě žít.

            A srejně věřím tomu, že ať si Jack koupí Rivala nebo Ultegru, bude spokojen naprosto stejně, jen úměrně tomu, jak moc jej baví jezdit.

            0 0
            • jack  

              jo dík za přípěvky.ten systém řazení od sramu jsem ještě nezkoušel,ale pokud to koupím tak si taky myslím,že si zvyknu.normálně bych koupil asi shimano,ale chci hodně lehké převody a u sramu mně láká-ve předu 50–34 a v zadu 11–28.jinak díky za odpovědi.

              0 0
              • kubad  

                50/34 a 12/27 ti nabízí i shimano nebo jinak klidně můžeš dát se shimanem kazetu sram a naopak

                0 0
              • maxtor  

                A nemá Ultegra i do 28? Vím, že Dura ne (aspoň verze 7800 co mám já – ta nová by to i mít mohla)… Sám mám klasiku 53/39 a 12–25 a klidně bych 27 vzadu snesl… Ale jak psal Kubad, není problém to kombinovat.

                0 0
              • yetti  

                Uz jsem na silnici neco najezdil a nejak mi unika k cemu ti takove prevody na silnicce budou. Nevim, kde na tom planujes jezdit, ale uz 25zubu na kazete je s kompaktama hodne lehky prevod, ktery vystaci s prehledem i na kopce na nasich horach. UNavic u kazety 11–28 budes mit i pri desitkove kezete odstupnovani na h…

                0 0
    • Kysky  

      Oživuji.

      Sada Sram Rival 11s a Shimano Ultegra ST-6800 vychází téměř na stejný peníze + třetí konkurent, který ovšem nevím proč dávám trochu stranou (možná že je ještě o krapet dražší) je Campagnolo Anthena Carbon 11s.

      Váha je u Sramu o míle vzdálená oběma zbývajícím sadám. Campa ikdyž je nejdražší, je i nejtěžší.

      Držení pák a způsob řazení je otázka. Sram ani Campagnolo jsem ještě nikdy nejel. Budu muset zkusit nějaký testovací kola jestli seženu. U Shimana se mi nedrží zrovna dobře.

      Co byste volili? ?

      0 0
      • nooski  

        Ač campista, tak tady bych šel do Ultegry. Jedenáctkové páky od Shimana se drží dobře, brzdy bezdí perfektně, kliky mají zmáknuté a spotřebák nestojí moc. U Campy momentálně až Chorus jinak to nemá cenu. Sram bych bral jako poslední možnost.

        0 0
        • tromboonen  

          +1, ale je to podle me hlavne o tom, na jakej system je clovek zvykly.. pokud mas jen jedno kolo, zvyknes si na vsechno, ale pokud mas vic kol a na kazdem bude neco jineho, bude to za prve nekompatibilni (minimalne mezi campou a ostatnimi) a za druhe peklo kdyz presednes..

          Ultegra je fajn, neni co resit, u Sramu a Campy by mi vadily ty jine pohyby, ale to je individualni.. nejakych par gramu navic neni dulezite

          0 0
          • nooski  

            Tak ona Campa funguje o dost lépe, spolehlivěji a rychleji, než Shimano, ale v dnešní době jedině fakt od Chorusu nahoru. Sram je anarchie, chaos a totální zmatek :-)

            0 0
            • tromboonen  

              Asi jo, ale zalamuj si palce kdyz na to nejsi zvykly :) (Nebo double-clickuj)..

              Je to fakt o osobnich preferencich a zvyku, rekl bych..

              Zakladatel zda se jezdi Shimano, tak bych mu osobne radil u nej zustat, ale pokud to presklada a bude mit jen jedno kolo a nejaky jiny system mu sedne lip, tak at jde klidne do nej, je to fakt indio vindi a ty gramy nehraji zadnou roli, nejvetsi rozdily (ve vaze) jsou stejne v klikach jestli si dobre pamatuju, a ty se daj vzdycky upgradovat..

              0 0
              • Kysky  

                Jojo, budu jezdit jen jedno kolo. Váhu řeším, jelikož chci (v rozumný cenový mezi) aby Spešl (v profilu) zhubl na 7kg..

                Největší váha je v zápletech ;-)

                0 0
                • tromboonen  

                  Tech par gramu na sade je dost jedno pokud nemas ultra ultra lehke kolo (a nevazis 60 kilo), na kolech se to projevi nejvic.. vyzkousej si to a ber co ti nejlip sedne do ruky a vyhovuje..

                  Ultegra se podle me drzi dost dobre a ma i slusne moznosti upravy vzdalenosti pak od rodel, plus hodne zalezi na tvaru riditek a umisteni pak, jasne ze kazdy ma jine ruce, ale jestli Ti sedi to stavajici, neni duvod proc by Ultegra nemela, IMHO..

                  0 0
                  • Kysky  

                    Kolo ultra lehký neni. A já? Udělej si obrázek o 51,5kg sám :D

                    No jedna věc obměny je upgrade a druhá že ta 2300 mi moc nevyhovuje držením. Nedokážu si na tom rukama najít polohu tak aby mi vyhovovala delší dobu cesty. Ale i z obrázků je vidět, že páky Ultegry vypadají designově trochu jinak.

                    Je fakt že jsem kdysi zaslechl, že nejpřesnější na silnici je Shimano. Na tom asi něco bude.

                    Určitě musím osahat ty páky abych je zkusil mít v ruce

                    0 0
                    • mr.antik  

                      51,5 kg to je nějakej překlep ne?

                      0 0
                    • tromboonen  

                      No tak ale to pak par gramu na grupe nemusis resit :)

                      Nejdulezitejsi je nastaveni, tvar riditek, poloha pak na nich.. jezdil jsem na starsi 105, co mela tvar podobny jako to Tvoje, ale problem byl spis ve tvaru riditek a velikosti ramu, nez v pakach..

                      Tady mas nejake info:

                      http://www.bikefit.com/…d-bikes.aspx

                      http://www.youtube.com/watch…

                      http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp

                      0 0
                      • Kysky  

                        Neříkám, že poloha pák bude 100% vyladěná. Páky jsou v takové poloze, ve které mi přišlo že je to nejkomfortnější z experimentů co jsem zkoušel.

                        0 0
                        • tromboonen  

                          Neco o tom mas v tech odkazech, kdyz tak napis jaky aspekt drzeni je problem.. z fotek to vypada jako slusne nastavene, kompakt rodla, paku v rovine s horni casti oblouku.. zkontroluj podle toho videa jestli vidis nabu pod rodlama v zakrytu (pri drzeni dole), plus mozna parametry z Bike Fit Calc, pokud Ti tam neco nesedi muzes to v ramci preskladani sady korigovat predstavcem a rodlama..

                          0 0
                          • Kysky  

                            Díky za rady. Mrknu na to až budu doma.

                            Ale zpaměti na 90% nábu mám zakrytej rodlama, jelikož jsem si podle týhle rady ladil posed hned po koupi kola. Teď sice mám asi měsíc nový sedlo a tak lehce experimentuju s posedem, ale žádný velký rozdíl by to být neměl.

                            Jinak podle proporcí jsem na rozmezí rámu 52 a 54 a tak jsem vzal menší.

                            Měnit se bude všechno kromě rámu a vidle, takže prostor pro doladění určitě je :-)

                            0 0
            • McBlacky  

              11s ultegra funguje super pro výrazněji rychlejší a spolehlivější projev u mechaniky už prostor imho není

              0 0
              • Singlespeed  

                Předpokládám, že dražší sady Campy na rozdíl od Shimana, dodposud mají možnost odřazování o libovolný počet pastorků naráz dolů bez prodlevy (tak jak to má třeba bajkové XTR, ale to odřazuje jen o dva), takže v tomto jsou ještě trochu napřed a blíže elektrice.

                0 0
                • mr.ricardo  

                  jj, chorus umi naraz az tri nahoru i dolu. Nejdriv jsem si myslel, ze je to zbytecnost, ale hlavne dolu jsem si hodne rychle zvyknul to vyuzivat. Tvar pak a razeni je individualni, ja si neumim predstavit nic jinyho,, proste mi to sedne do ruky jak ulity. Jedina nevyhoda, s kterou se trochu peru, je serizeni. 10s veloce jsem seridil na zacatku sezony a hotovo. 11s chorus byl na serizeni celkem orisek, vule jsou mensi a proto serizeni musi byt presnejsi. Ale kdyz se to odladi, tak je to italsky koncert :)

                  0 0
                  • Kysky  

                    Je fakt že kolikrát při zlomu silnice tam napráskám na shimanu třeba čtyři těžší rychlosti rychle za sebou, což u Sramu jak koukám na videa na způsob řazení, je nereálný :-/ ale to je docela prasení :D

                    0 0
              • Kysky  

                To s mechanikou jsem moc nepochopil. Tak prosím ještě jednou pro ty méně chápavý, dík ;-)

                0 0
                • McBlacky  

                  mechanika a elektrika ;)

                  0 0
                  • Kysky  

                    Jo ták. Ono jak za super nemáš čárku, tak to vyznívalo všelijak :D elektrika se mi taky líbí, ale to jsou na víc docela velký love za né úplně nutnou věc :-)

                    0 0
      • jecnak  

        Sram bude cca o 200g lehci proti Shimanu – nekde si najdi hmotnosti sad. Shimano lehceji radi – zvlast na smyku ve spojeni s jejich klikama nic lepsiho nenajdes. Razeni u SRAMu je zas hodne o zvyku, ale spatne uricte neni, chce si to zkusit. Totez doporucuju s Campou. Jestli menis jen sadu, tak u Campy bys musel menit orech, coz te ale mozna ceka i u Shimana nebo SRamu, protoze 10s a 11s orech maji jine rozmery.

        0 0
        • Kysky  

          Ořech v každým připadě. 8sp je nekompatibilní… Časem budou i nový záplety :-) jen jsem ještě nevyhrál tu Sportku ;-)

          0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.