• orm

    Ahoj,

    mam problem s predni brzdou sram rival hydro a nenapada me co s tim. Problem je, ze skoro nebrzdi. Kdyz zabrzdim na rovine, tak zadni brzdou zastavim na polovine delky nez s predni brzdou. Dal jsem nove desticky i kotouc a problem je stejny. Paka se riditek pri plnem zmacknuti nedotyka. Prijde mne, ze se nedokaze prenest sila zmacknuti na desticky a kotouc. Odvzdusnovat jsem zatim nezkousel. Nenapada nekoho, kde by mohl byt problem? Pripadne nema nekdo v Brne tyto brzdy, abych mohl porovnat brzdny vykon?

    0 0
    • Fuser  

      Mam Apex, slabsiho brachu rivala a mych sto kilo zastavim jednim prstem,limitujici je adheze plaste,takze brzdny vykon problem nebude,typuju zavzdusneni

      0 0
    • orm  

      Tak jsem se dnes pustil do odvzdusneni a zjistil jsem, ze to nejde. Tekutinu nejsem schopen protlacit z jedne strikacky do druhe. Hledal jsem pricinu a nasel jsem ji v pace. Pres banjo v pace tekutina jde, ale jak se to pridela do paky, tak uz ne. Zkusim se podivat do paky a jinak reklamace do UK :-).

      0 0
    • Jezevec70  

      Mám na kole taky tyhle brzdy. Zadní kolo skoro nebrzdilo, páka šla téměř až k řídítkům. Vyměnil jsem desky a je to zase jako dřív. Ale staré desky, co jsem vyndal, mají odhadem ještě půlku obložení. To mi přijde zvláštní, na HT sjíždím desky skoro až na plech a na délku kroku je vliv minimální.

      Je tohle u Rivalu normální nebo je někde chyba? Desky zrovna levné nejsou a půlku jich vyhodit se mi nechce.

      0 0
      • Girmy  

        Znovuotevírám tohle téma. Mám to stejně jako Jezevec. Přitom když byla sada nová, dojížděl jsem desky na kov. Teď přestanou brzdit a přitom materiálu na deskách možná i lehcí víc jak polovina.

        Odvzdušnění proběhlo, odmašttění taky, jediné co mě napadá jsou třmínky, zda se vysouvají plně nebo je to nějak zatuhlé…

        0 0
        • kubad  

          pokud nemáš měkou páku a nemá delší chod, tak tam vzduch nebude.

          pak už jen bordel na deskách a kouči, nic technického v brzdách nehledej.

          To bys vnímal na chodu páky.

          Pokud by přihrávaly pístky, tak by to škrtalo, ale brzdilo.

          0 0
        • McBlacky  

          Sram brzdy tohle delaji, kdyz jsou hodne sjete desky, ma paka delsi chod.

          Ale na riditka by jit nemela.

          Mas tam asi malo naplne.

          0 0
        • Jezevec70  

          Tak u mě nakonec prolínala kapalina. Špatné těsnění, už nevím kde. Opravoval to kamarád servisák. Těsnění vyměnil a brzda už pak fungovala dobře.

          0 0
    • pumpy  

      Kdyby jsi stale chtěl to zkusit. Tak leda v Lipuvce mohu posloužit.

      0 0
    • pumpy  

      Kdyby jsi stale chtěl to zkusit. Tak leda v Lipuvce mohu posloužit.

      0 0
      • orm  

        Diky. Za tech 5 let jsem to uz zvladl vyresit :-). Brzdy stale mam. Pomohl mne prechod na original metal desky a shimano xt kotouce s chladicem. Ted uz jsem s vykonem brzd spokojeny.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.