SR Suntour DURO DJ E 2008 100mm NEBO SR Suntour EPICON RLD 2008 100mm

6 nepřečtených
  • nyqi

    Zdravím, rozhodl jsem se ke koupi nové vidle na bike. Prosím o radu jakou z těchto dvou vidlic koupit. To, že Suntour nepatří k nejlepším výrobcům vím, ale nemám fin. prostředky na to abych mohl investovat víc než kolem 3. tis. Kč. Obě vidlice stojí 2500,– na serveru kupkolo.cz.

    Vážím 65 kg a jezdím většinou XC, občas menší skoky a delší sjezdy pomalu na každé vyjížďce.

    Předem moc děkuji za názory a prosím napište alespoň menší zdůvodnění proč zrovna tu nebo onu vidlu koupit nebo nekoupit. Příspěvky typu " shit nekupuj " jsou mi k h… DÍK !!

    0 0
    • juli  

      Při tvé váze bych volil spíš vzduchovku. Tedy Epicona.

      0 0
    • milan-z-brna1  

      taky bych se přimluvil za epicon. Duro je vidlice určená primárně na jiný disciplíny – dirt, dh a při tvé váze ti pružinové pružení neposkytne takovou citlivost jako vzduchové u epicona. Krom toho je epicon o cca půl kila lehčí, má větší možnosti nasatvení: pružení tlakem vzduchu a rychlost odskoku. Navíc vnitřní nohy se zlatou anodizací vypadají líp.

      Epicon mám na svém kole a hodnotim ho pozitivně, jedná se o první funkční vidlici co používám. Už v základním provedení s vazelínovým maaáním je příjemně citlivý i „chodivý“. Přesto jsm se rozhodl pro úpravu – změna na olejové mazání a přestavba na vyšší zdvih 120mm místo 100mm.

      Změna na olej mě zpočátku trochu vyděsila – vidlice drhla byla méňě citlivá, ale myslím, že šlo pouze o to, aby se pořádně nasály olejem molitanové kroužky pod gufery. To trvalo cca 200 km. Od té doby chodí opravdu krásně, rád bych porovnal s neupravenym epiconem. Změnu zdvihu jsem nijak zvlášť nepocítil.

      0 0
    • kcvalin  

      Hele, tedy ja vidlicim rozumim jak koza nakladaku, ale procitanim bike-fora jsem ziskal nazor, ze suntour a predevsim epikon je docela dobra vidle – zvlaste kdyz trochu pritlacis s penezmama a koupis to z tuning-test.cz od Milana.

      Ja sam mam RS reba, ale uplne jsem ji oddelal a proto uvazuju o nahrazce – a toto je lacina volba.

      0 0
    • Jenda  

      na to duro s tim co popisujes jako svuj jizdni styl rovnou zapomen, pro to je to nevhodna vidle. Kup si epicona a pokud setris kazdou korunu tak holt se budes muset spokojit s vazelinovym mazanim a nebo si ho upravit sam na olej. Z tuning-testu je to funkcne o tridu jina vidle ale cena je taky jina.

      0 0
    • goofy  

      Epicon

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.