• Mitchell

    Zdravim Vás,

    vybírám si prvního fulla, baví mě jezdit v terénu hlavně lesní cesty, polňačky, když je příležitost tak i sjezd, prostě co nejmíň po silnici, i když některý vejlety se prostě po asfaltu jet musej, koukal jsem a po vyřazení některých modelů se mi jako nejlepší volba zdají tyhle kola:

    1. http://www.specialized.com/…CBkModel.jsp?…
    2. http://www.ghost-bikes.cz/…258/ASX-5500

    Obě mužu mít za cenu 32 000,– takže by mě zajímalo jestli je to dobrá koupě, který z nich bych měl vzít ? na Ghostu jsem se trochu projel a dobrý, ale na ulici toho moc nepoznám a s fullem moc zkušeností nemam. Jinak kdyby jste měli návrhy na další kola tak sem snima. dik

    0 0
    • duch  

      ahoj, min.rok jsem řešil stejnou volbu: Stumpa nebo Ghosta AMR 7600. Nakonec jsem se rozhodl pro Ghosta, protože určo dostaneš více za méně peněz, Ghosty jsou lehčí(můj váží cca 12kg) a nejezdí jich tolik jako Spešlů. S bikem jsem hodně spokojen, geometrie rámu, odpružení – všechno super. Ten můj je i v recenzích na BF,tak si můžeš přečíst hodnocení i od profíka. 8o)

      0 0
    • Nainen  

      Myslím že ani s jedním neuděláš chybu. Pokud by byly obě za plnou cenu, tak bych možná bral spíš Ghosta. Pokud ovšem můžeš mít to FSR XC Expert taky za 32, tak bych dal naopak přednost jemu. Výbava je díky větší slevě na Spešla skoro stejná a Spešl bude mít podle mě o chlup lepší rám plus doživotní záruku na něj pro prvního majitele (což je podle mě u celoodpruženýho kola dost pádnej důvod). Co by ale u mě nakonec definitivně rozhodlo by bylo porovnání jízdního projevu obou kol – prostě bych vzal to co mi líp sedne.

      0 0
      • Honzyn  

        Kola budou urcite jizdnimi vlastnostmi hodne podobna,vybava je srovnatelna,system odpruzeni v podstate shodny.Takze bych vybral asi podle vzhledu,barvy:-)Osobne bych ale za tuto cenu bral GF Paragon 29" nebo Stumpa HT 29",ceny taky spadly.

        0 0
    • IamSpecialized  

      ja by som šiel do stumpa , chvíľu som ho testoval a keď som sa vrátil domov , tak mi určitú dobu trvalo kým som to predýchal , geometria neskutočná , vedenie stopy , ovládateľnosť na jedničku či už z kopca alebo do kopca a každý zjazd ten bicykel chcel ísť rýchlejšie a rýchlejšie.Pravda je , že ghosta som zase nemal možnosť testovať

      0 0
    • jerrry  

      za sebe – mam Stumpa FSR 08. NIkdy jsem o te volbe nepochyboval az .. mi zacal zlobit tlumic. Dozvedel jsem se, ze se musi poslat na servis nekam do xxxx a bude to trvat yyyy. Na muj navrh at tam strci radsi nejakej novej treba od Foxu (bez Brainu bych se klidne obesel) alespon na dobu ty opravy mi bylo sdeleno, ze tam bohuzel zadnej jinej nepasuje – jen jejich(spesl). Takze volba znela – kopajici tlumic nebo zadny jezdeni …

      Mam Spesla rad ale uz nikdy bych si nekoupil kolo co obsahuje jakykoliv nestandardni dily. A prijde mi ze Spesl se vydal prave touhle cestou …

      0 0
      • Mitchell  

        Hm tak to neni vubec příjemný. Pár stížností na tu řadu FSR jsem už četl, dost často i nějak protivně vibruje zadní brzda. Jsem spíš naklonějej k tomu Ghostu, přece jen je to vyráběný a montovaný v německu. Navíc tenhle model FSR letos končí výroba.

        0 0
        • jerrry  

          uprimne – se Stumpem jsem si uzil nekonecne zabavy. I ta „porucha“ toho tlumice je takova, ze v podstate vubec nevadi – pri odskoku si lehce kopne – nic vic. Nebyt pravidelne prohlidky a mechanika ktery me na to upozornil, snad bych si toho ani nevsiml. Ale az pote mi doslo, ze mit kolo plne dilu, ktere proste nejdou nahradit vecmi od jinych firem se mi moc nelibi. Nevim jak ted, ale jednu dobu Spesl vyrazil touto „vlastni cestou“ jak silenec – vsechno vlastni – vidle, tlumic atd … mozna uz je to jinak – Stumpa stale mam a jsem rad ze ho mam, ale moje pristi kolo bude _rozhodne_ neco jinyho …

          0 0
          • Honzyn  

            Ale Spesl,ktereho zvazuje Mitchell nema Brain,ani jiny nestandardni tlumic!Ani vidlici!zde lze tlumic nahradit bez problemu jinym.

            0 0
            • jerrry  

              Tak to pak moje vytka je mimo – nicmene tlumic X Fusion 02RC, Custom tuned for Specialized mi zas tak uplne nedava jistotu ze nema napr jinou roztec. Ale asi nema … nebo nejaky hodne nestandardni, jinak nedosazitelne parametry – ale to asi taky nema … ja si jen tak pozvdechl nad svym modelem a extraspesl tlumicem … proste ja osobne uz napriste Spesla nechci (byt jsem s nim spkojenej)

              0 0
    • vasek80  

      Týden mám AMR 5700. Uvažoval jsem i nad Spešlem, ale z té značky začíná být masovka a Ghosta hned tak nepotkáš. Ghost má kratší rámy a to mi vyhovuje. Mám Authora a Ghosta obojí v 19 a ten Ghost je kratší, živější a točivější.

      Jinak přímej konkurent by mi k tomu spešlu sedělo spíše to AMR.

      Jinak po registraci u Ghosta je na rám záruka 5 let,což je myslím dostatečné.

      0 0
    • Kohout  

      Hlavní rozdíl vidím v geometrii rámu. Ghost je výrazně kratší. Např. u velikosti 20 (Ghost) a L (Spešl) je rozdíl v délce horní trubky 25 mm, což není málo.

      Spešl má dle mého lepší kola (náboje na strojních ložiskách a DT Swiss ráfky), Ghost náboje Deore a ráfky Alex.

      Brzdy u Slešlu (elixir) mají dost jiný projev než u Ghostu (Shimano), záleží co ti více sedne.

      Pokud těch 32tKč není tvůj strop, tak bych se podíval po loňském FSR XC Pro. Má lepší vidlici (Reba) a tlumič (Fox Triad). Viděl jsem ho na webu za 36tKč.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.