Specialized Stumpjumper vs Giant Reign

20 nepřečtených
  • MichalBr

    Ahoj,

    chtěl bych se zeptat na Vás názor ohledně kol od Spešlu a Giantu, které myslíte, že je lépe osazené případně které by bylo vámi preferované.

    Převážně by se jednalo o cesty lesem atp .. a bikeparky. Moc sem zaměření nechci psát, protože vím, že se dá jet na obou kolech a to s větším nájezdem (kamoška na Reignu najela klidně i 90 km).

    Specialized Stumpjumper FSR Elite VS Giant Reign 1.5

    Reign 1.5

    "Stumpjumper FSR Elite ":https://www.specialized.com/…e650b/106999

    Díky za názory :-)

    Anketa: Stumpjumper FSR Elite VS Giant Reign 1.5

    18x
    72%
    0 0
    • Breakpain  

      Není to o tom, že by to nešlo, ale o tom, jak komfortní svezení to bude ;)…

      0 0
    • Lanzinho  

      Za me reign, kdyz BP tak mas k dobru 1cm navic a funkce maestra je proste paradni.. bez zamykani na tom jezdim i do kopce na pohodu.. na komponenty sem sice nekoukal, ale to se da casem vzdy doladit

      0 0
    • Tovarik  

      Omylem jsem hlasoval pro Stumpjumpera místo kliku na odkaz. Omlouvám se.

      0 0
    • kycis  

      Porovnavas dve kola z trosku jinyho soudku, Stumpovi u Giantu spis odpovida Trance, proti Reignu bych postavil spis Enduro.

      Jako cerstvy ( a nadseny!) majitel Stumpa bych mel hlasovat pro nej, ale… musis si srovnat na co to chces. Stump je na svuj zdvih neuveritelne jezdivy kolo, bez problemu jsem na nem dal 110km po zpevnenych cestach a to je moje kondice hodne spatna :-) Na trailech je s nim fakt zabava, je to lehky, obratny kolo s dobrou geo. Oproti puvodnimu Fuelu EX me posunulo o hodne dal.

      Ale pokud to chces opravdu tahat do bike parku vic nez 2× za rok, sahnul bych po reignu, na nejaky velky skoky se podle me Stump tak uplne nehodi.

      Na reignu jsem se svezl a musim rict paradni kolo, jede o neco hur nez Stump (ale na to co je to za kolo porad hodne dobre), skvely pocit z rizeni a v terenu je to paradni tank.

      Takze pokud ty parky jsou realita (obcas je to spis zbozny prani, a clovek pak jede do parku 2× za rok a spis hobluje lehci traily za barakem), vzal bych Reigna…

      0 0
      • Stendy  

        Jsem velmi spokojeným majitelem už třetí generace Stumpjumpera FSR a tohle kolo mi fakt skvěle sedí. Štreky přes 100km nejsou problém, ale porovnáváš dvě různá kola a dost odlišné způsoby ježdění. Přesně jak píše Kycis. Stump je trailové kolo, se kterým bike park sice „dáš“, ale není na to primárně určený. Reign je skvělé kolo, celodenní výlet na něm taky dáš, ale už se o poznání víc nadřeš. Zase z kopce ti dovolí o něco vice..... Kycis to vystihl.

        0 0
      • filous  

        Jj taky souhlas…akorát mne třeba stumpjumper 29' carbon comp neseděl vůbec…jako po rovině to jelo super, to jo…zvlášť s XC gumama. Ale hravosti to kolo moc nepobralo. Když jsem prelez na kamosovo RB 575, tak se mi chtělo plakat jak je RB zabavny. Ale měl jsem SJ z 2013 od ty doby se toho dost změnilo. Pokud park, tak Reign super, na vse ostatní radši trance než SJ. FSR je podle me už hodně prekonanej systém.

        0 0
        • kycis  

          To jsem taky slysel, ja mam 27.5, 2016 model a ten se mi zda strizeny paradne.

          0 0
    • Tehu  

      Měl jsem Stumpa 2012 26" pohodička kolo, pak Stumpa 2015ku 650b to mě hodně zklamalo. 2016 vejs se hodně uklidnilo při vyšších rychlostech a stalo se hravejsim, ale furt je to rozdílného zaměření než Reign vs Enduro. Teď mám Reigna a jen si chrochtam blahem, výlety na tom odjedu vsechny, nejvíc teda asi 70km, ale běžné dávám ±50km a 1200m up a pohodička, ale nechvatam páč je mi jedno jestli tam budu o chvilku déle ;) Reign z kopce luxus, do kopce paráda, po rovině jakštakš :D ale myslím, že bych byl stejně spokojenej i s Endurkem, i když projev FSR vs. MAESTRO je dost rozdílný.

      0 0
    • Rice  

      Otázka je, co pro tebe znamená jezdit v bikeparku. Pro někoho to je Jedovnice a vození se po trailech s lanovkou a pro někoho to jsou 4m dropy a trefování hran dvojáků. Regina bych bral asi jen jako univerzalní kolo při větším zaměřením na sjezd (občasný tlačení do kopce), jinak bych sáhnul spíš po lehčim trailovym kole a ne po enduru.

      0 0
    •  

      Ja bych taky hlasoval pro toho Reigna…Ale…do kopce se opravdu nadres, pokud ho nemas lehkyho kolem 13kg jako zdejsi uzivatel Logoman, tak se budes trapit. Nicmene bikeparkovy veci by to kolo melo vydrzet, taky se mu rika mini-sjezdacek :-) Po rovince to jede celkem slusne. Docela bych ale chtel podotknout, ze ten Reign mohl mit kratsi zadni stavbu vzhledem k jeho dlouhemu predku, predstavoval bych si tu zadni stavbu okolo 425–430mm, to by bylo dost idealni. Ale doporucil bych ti jeste toho novyho Trance, melo by to mit uz vyssi zdvihy (150/140 tusim). :-)

      0 0
    • X-biker  

      Ja bych na Reignu nechtel hltat kilaky prirodou :-D

      Jakoze 100km na reignu to je jak 150 na stumpu. Pokud nechces jezdit nějaké brutal parkove sekce a velke dropy (skoky na stumpu das na pohodu i velke) tak bych bral Stumpa je to jezdivy bike, reign je ostre enduro takové uz miniDH idealni parkova záležitost s kterou se da i jezdit :-) muj nazor…

      0 0
      •  

        Tak jako da se to vid, jde jen o to jestli mas fyzicku, ale 100km na Reignu je uz opravdu extrem, ja naposledy co dal 70km tak jsem myslel ze uz nikdy na kolo nesednu, takova tahanice s tim byla, nastesti odmena prisla v podobe dlouheho sjezdu az domu :-D . Do kopce fakt brutus obzvlaste kdyz uz mas naslapano treba 50km a pak najednou mas slapat nejaky fakt dlouhy kopec nahoru no to umres :-D

        0 0
    • MichalBr  

      Děkuju za názory,

      abych neovlivňoval názory tak jsem nenapsal že už Mám Stumpa FSR Elite, ale právě jsem začal pokukovat po tom Reignu a říkal si jestli to stojí za změnu :-)

      0 0
      •  

        Ne nestoji…:-D

        0 0
      • Breakpain  

        Pokud uvažuješ o změně a Stump Ti nestačí … tak očividně to za změnu stojí ;). Já teda o novém kole uvažuju tehdy, pokud mi něco na současném chybí ;) … takže zaručeně vím, že to tu změnu „vyžaduje“ :-) …

        0 0
        • snas89  

          jenže tebe řešení toho kola baví pomalu víc než kolo:)

          0 0
          •  

            Podle me zasadni chybou a problemem u temer vsech lidi co si chteji koupit novy kolo je to, ze napisou hrozne dlouhou uvodni slohovku jake jezdeni by si predstavovali/chte­li, vybeou si nahodne nejaky kolo z internetu aniz by si ho predem osahali, zkusili na nem projet. Ono totiz v dnesni dobe geometrie je tak zasadni a kazdy kolo/znacka ma svoji specifickou geosku, vyjma par znacek ktere jedou na stejne vlne. Dale jsou tu pak lidi, co by chteli jezdit tohle a tamto, ale vlastne ani nevedeji co chteji, kolo nikdy nevideli na zivo, ale chteji ho, protoze videli nejaky video na jutubu jak nekdo si to dobre dava na tom kole nebo sveho souseda co si kolo poridil, tak chteji to same, ba i lepsi, ale rozpocet/investice a cas jim nic nerika, kolo vytahnou z baraku stejne max 1× za mesic........Moje rada by znela, napred to kolo musite videt na zivo, musite si ho osahat, sedet na nem, projet si ho aspon nejakou delsi vyjizdu, ne jen po parkovisti. Totiz projet si kolo jen tak na parkaci Vam neukaze vsechny jeho potencionaly, co to umi, jeho ovladatelnost v terenu atd. Dale, nakupujici by si mel uvedomit ze to kolo neni zadna levna zalezitost uz. Je do toho zapotrebi nemala investice, cas. Mnoho lidi si koupi kolo za xxx tisic korun, ale za cely rok jezdeni ho vubec nenatrou, nevymeni olej, nevymeni retez, kazetu, nenamazou retez , nezkontrolujou desticky atd atd, je toho mraky. Mysleji si totiz, ze kolo za takovy penize bude jezdit samo, vycisti se samo, udela vsechno za Vas… Kolo by se taky dalo povazovat za takovy maly dite. Kdyz se o nej budete starat, pecovat o nej a mit na neho cas, urcite se Vam odmeni. Bohuzel, ne kazdy je takovy, to vsichni vime.

            0 0
          • Breakpain  

            Spíš mě každou chvíli baví jezdit trošku něco jiného a rád nato mám optimální nářadí a né jen to, na kterém to „taky jde“ … :)

            0 0
      • Al Stra  

        jak dlouho maš toho stumpa? nejdřív to vypadalo, že se rozhoduješ mezi dvěma modelama co chceš koupit nebo řešíš jestli přejít ze stumpa na reigna?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.