• Střela

    Ahoj, mám vyhlídlé kolo Specialized Sirrus Elite Carbon. Zajímají mě vaše zkušenosti s tímto druhem kol. Nejlépe zda-li máte někdo zkušenost přímo s tímto modelem. Zajímá mě váha kola, nikde to neuvádí. Zajímá mě zda-li kolo zvládne i nějakou polňačku nebo je to pouze a jasně silniční kolo. A ještě jedna malá drobnost. XL velikost rámu je pro do 193cm vysoké cyklisty. Já měřím 2 metry, nebude problém? Víte o podobném, vhodnějším kole pro mě?

    0 0
    • snas89  

      Vem ty penize a nech si postavit ht 29 s rychlyma plastema. Za 35 koupis i pekny primo z obchodu.

      A jestli potrebujes neco na uzsich plastich tak klidne gravel kolo.

      Za tohle davat speslu 35 je nesmysl. Zvlast pri tvy vysce (vaze?)

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Na silničním kole s 25mm plášti jsem se proháněl i po lese. Kolo to zvládne, ale rozhodně to není ideální a je to pomalé. To co linkuješ je vyloženě fitness kolo, tedy silnička s rovnými řidítky. 30mm pláště budou velice pohodlné na silnici, ale na jízdy po polňáčkách bych se s nima moc netěšil.

      Pokud chceš jezdit terén a zachovat pocit z jízdy (tj. nechceš aby to jezdilo jako MTB), spíš bych se díval po CX nebo gravelu, které jsou pro jízdu v terénu stavěné.

      A co tady už padlo, za takové kolo bych 35 tisíc asi dát nechtěl. Lépe vybavená kola jdou sehnat pod třicet. V rámci gravelů a CX v této ceně ovšem nepostavíš lépe vybavené kolo než co se nabízí v obchodech, pokud teda nesáhneš po bazaru.

      0 0
    • Goratrix  

      Takto: musis si najskor poriadne rozmysliet ci chces rovne riaditka alebo barany. To je zasadna vec, a v podstate jedine co odlisuje fitness a gravel biky (za predpokladu ze fitness ma spravnu geometriu). Ja uz stvrtu sezonu jazdim na fitness Canyon Roadlite, vid fotky v mojom profile. Som s nim absolutne spokojny, nemenil by som za ziadne ine. Ale ide o to ze som presne vedel do coho idem, vedel som kde jazdim (okolie Bratislavy, asflatove cyklotrasy, obcas rozbite, rakusky gravel a sem tam polne cesty) a ze chcem rovne riaditka. Tu v diskusiach sa vzdy vyroji kopa „expertov“ pre ktorych jedine mozne volby su mtb alebo silnicka, a nechapu ze pre niekoho sposob jazdenia su barany nezmysel… Kazdopadne, treba vyskusat, ak mas moznost a sustredit sa na geometriu. Bohuzial niektori vyrobcovia stavaju fitness na cestnych ramoch, ktore su tym padom prilis kratke. Ja som toto tiez riesil par mesiacov, kym som nasiel tento Canyon ktory ako jediny bol dostatocne dlhy a mal nizsiu hlavovu trubku, teda agresivnejsi posed. Inak jazdim na nom 70% asfalt, 20% gravel a 10% fakt rozbite polne cesty a uplne v pohode. Na fotkach mam este cestne 28mm plaste, teraz uz mam 35mm G-One Allround, takze bike je de facto gravel s rovnymi riaditkami. Inak Sirrus som vtedy tiez pozeral, ale pomer cena/vybava bol uplne katastrofalny. Dalsie pripadne otazky rad zodpoviem :)

      0 0
    • Střela  

      Tak. Chci fitness kolo.. berany nerad.. řekněme do 30 000.. těch 35 to by musel být nějaký masakr :-) .. mám 2 metry a těsně pod 100 kg.. co by jste mi doporučili ? Děkuji převelice..

      0 0
    • Střela  

      Tak jsem si dneska po letech zkusil kolo s berany a zjistil jsem, že dnešní kola jsou úplně jinde nežli dřívější favority :-)

      Měním názor a kolo s berany by neměl být problém.. Tedy uvažuji o Cyklocrosovým kole. do 30.000.

      Celkem mi padl do oka Cube Cross Race .. S mojí váhou těsně pod 100kg a výškou 2m nebude problém ? mají 61cm verzi..

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • makimaki  

        S tvojí výškou bych nekupoval kolo bez vykoušení, pokud budeš vybírat konkrétní kolo, může být problém s dostupností zvolené velikosti, to co se nabízí nemusí být skladem, hlavně v těch krajních XXL velikostech. Mám obdobnou výšku a hmotnost a vybrat (a hlavně zkusit) gravela je celkem problém – nabízí se Specialized, Cube, Merida, Scott, Kellys, atd., možností je spousta, ale velikosti nejsou na prodejnách moc k vidění, povětšinou 56–58cm. Kdybych se rozhodoval pro Cube, tak spíše se podívej na model Nuroad.

        0 0
        • Střela  

          Aha.. Ten Nuroad je nějaký prověřený ?

          Docela se mi zalíbil i https://www.bike-discount.de/…n-red-653565

          Ale to je 36.000 to už je docela pálka.. velikost 61 doručí do dvou týdnů.

          0 0
          • Střela  

            Jenomže kde si kolo vyzkouším když je nikde na mě nebudou mít.. jedině objednat, vyzkoušet.. nesedí – vrátit

            0 0
            • novas752  

              Najit neco s podobnou geometrii, to by u cx nemuselo byt zase tak tezke. Nebo objet nejaky testovaci akce – znacku cube meli napriklad na ForBikes, mozna je i na Velo test festech.

              0 0
      • snas89  

        No sláva!:)

        To už nějak rozumně vybereš:)

        0 0
    • Střela  

      Co říkáte na tohle ? https://www.bike-discount.de/…-2000-672792 gravel bike .. nemá ale karbonovou vidli.. špatnost ?

      0 0
        • Střela  

          Tohle kolo je podle recenze https://www.youtube.com/watch?…

          dokonalé. Mně se ale nějak nelíbí.. Já nevím..

          Asi bych měl ale koukat na tu výbavu jak říká, že je nejlepší v poměru cena/výkon no

          0 0
        • Střela  

          A ještě jedna věc.. velikost rámu L tedy nevětší uvadějí že je pro cyklisty 175 – 188 cm vysoké .. mám 2 metry :-) bude problém ?

          0 0
          • Smazaný účet  

            To je dyškryminácija! :) Hodně štěstí při výběru štaflí.

            0 0
          • Vilém  

            Nebude, jen ti to bude maly.

            0 0
          • tromboonen  

            Místo věštění z křišťálové koule a la „uvezu to pane Lorenc“ se spočítej na https://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp

            (celková výška není rozhodující, záleží hodně na poměru nohy/vršek těla a paže), mimo jiné když to vezmeš podle tabulek výrobců jen podle výšky, tak se může stát, že Ti to blbě sedne (bude dlouhé/krátké atd.) a z toho jsou pak ty „alergie na berany“… když se dobře změříš (s pomocníkem), dá se podle toho velikost a geometrie rámu vybrat i na papíře přesněji, než když si to jako nováček (co naposledy jezdil berany na favoritu s jednou univerzální velikostí) budeš zkoušet = nepozná se to za krátkou vyjížďku, natož tak když to projedeš kolem krámu.

            0 0
            • Goratrix  

              Kalkulator? On ma dva metre. Kellys Soot L ma 54 cm sedlovu trubku. Na to fakt netreba ziadny kalkulator. Ja mam 190 cm a 58 cm je mi prave tak, neviem si predstavit 200 cm na 54 cm.

              0 0
              • tromboonen  

                A pisu, ze si ma kupovat Mastnou sazi? Nebo velikost L? Ne. Je silnickou nepolibenej, kdyz nepocitame trauma z mladi na favalu, je velkej, ale hovno vime jakej ma pomer nohou a tela a pazi… jasny, ze pri jeho vysce bude kvuli sedlovce lepsi neslopingovy ram, treba klasickej CX jako to Cube co nekdo vyhrabal ve vedlejsim vlakne, ale delka ramu a rozmery kokpitu spolu s moznym rozsahem dropu = to mu vypadne z kalkulatoru a usetri mu to cas pri vyberu = muze se rovnou zamerit na ramy urcitych parametru/geo­metrie.

                0 0
      • tromboonen  

        Mám staršího Centuriona CX – je na tom napsaný „cross bike pioneer“ :) Ne, vážně, je to poměrně tradiční německá značka, co dělala dlouhý roky CX kola, ten rám je hodně kvalitní/odolný, tohle vypadá slušně, jestli je to typ kola co chceš, při 40 mm pláštích je podle mě jedno, jestli je vidle karbon nebo hlína, já mám 33 mm, vidli karbon, ale takovou masivní s Alu korunkou, podle mě vůbec nezapruží a nepohodlný to není… jestli to vychází slušně cena/výbava a vyhovuje Ti osazení, tak bych se toho nebál, rozhodně to není noname.

        0 0
    • Střela  

      zajímá mě co říkáte na https://www.sterba-kola.cz/…d-boy-4-2018 nebo trojku

      https://www.sterba-kola.cz/…d-boy-3-2018 v XL samo

      0 0
    • tromboonen  

      Ty seš fakt střeela… plácáš tu bez rozmyslu kola snad všech různých kategorií a lítáš z jedný do druhý aniž bys o nich něco věděl nebo si takové kolo vyzkoušel… musíš se napřed rozhodnout co chceš, pohodlnější/tu­rističtější silničku s beranama a širokými plášti? To samý v provedení fitness (blbá geometrie a omezená variabilita úchopu), nebo Slate s rovnejma rodlama (skoro nejhorší kombinace, pokud teda do pár dní neobjevíš nějakýho sjezdovýho fulla)… a až pak řešit konkrétní stroj s ohledem na (Tvé) tělesné proporce a geo.

      0 0
      • Střela  

        Se hned nerozciluj. Jen jsem to vcera objevil, cumim na tu vidlici jak puk a zajimalo me co na to kolo reknete. To neznamena, ze do nej pujdu. :-)

        0 0
        • tromboonen  

          Já se nerozčiluju, jen Ti radím, zatím sis tady z těch rad (nejen mých) moc nevzal… tak to zkus… vidlice co kulhá na jednu nohu není nic novýho, ale je to náročný na údržbu, omezuje to výběr (hotových) zápletů a pokud plánujěš to, co jsi psal, tak pro Tebe neprosto zbytečný :)

          0 0
          • plysovykozisek  

            Hele, ale u toho Badboye to je pevná vidlice, tam nic nepruží aspoň u toho mýho.

            0 0
            • tromboonen  

              Aha, to je mozny, kouknul jsem na fotku, vidim leftynu… vypada to jako verze Slate s rovnejma rodlama… a jakej to ma teda účel, když je to pevná? Aby to jinak vypadalo a bylo dražší a jinak nic? (jen se ptám)

              Spis slo o to, ze tady Střela skáče ode zdi ke zdi a neví co chce.

              0 0
        • Goratrix  

          Ako som ti pisal na zaciatku, najskor si rozmysli ci chces rovne riaditka alebo barany. Ak barany, tak si vyberaj z gravel bikov, ak rovne, tak z fitness bikov. Pisal si ze chces barany, tak je divne ze sa teraz pytas zase na Bad Boy, ktory ma rovne. Bad Boy ma katastrofalne zly pomer vybava/cena, ludia ho obvykle kupuju pretoze sa im paci ram, na ktory si potom daju vlastnu vybavu, je to taka imagovka.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.