• sps-punker

    zdravim,chtěl bych se zeptat vlastníků treter spešlájzd :) jestli je nějaký výrazný rozdíl mezi tretrami mtb sporta mtb comp, dneska sem si je zkoušel v praze, sport vel. 44 tlačili na nehet palce a 45 mi přišli trocha volny.Pak sem zkusil comp 44 a ty seděli dobře,palec netlačil.Jinak oba typy mi přišli pohodlny a jinak mě netlačily. akorát po potěžkání mi přišli těžší a taky tomu tak o pár grámků je, nejspíš skrz přezku na compech.Tk bych chtěl znát váš názhor na rozdíly těchto bot a jestli má cenu investovat do compu.Díky

    Anketa: Specialized

    4x
    21%
    14x
    74%
    0 0
    • prvniodkonce  

      Když dost jezdíš, určitě bych nelitoval investice do compů s přezkou, myslim, že se to vyplatí.

      0 0
    • Twisp  

      Moje compy s prezkou z roku 2003 nebo 04 uz se mi pomalu rozpadaj (potrhala se ta sitovina), ale moje dalsi boty budou nejspis zase kompy

      0 0
    • Bafoon  

      šťastnou ruku při výběru, já vzal comp

      0 0
    • m-i-k-i-n1  

      mám také compy a nedám na ně dopustit – doporučuji

      0 0
    • Kubiczech  

      Ja zvolil Compy a nic bez prezky uz bych nechtel.

      0 0
    • TinkTink  

      Pravidelne co rok a pul reklamuju Spesly Compy s roztrzenou sitovinou u spicky. Sporty maj zas na houby materialove provedeni suchych zipu. Podival bych se k jine znacce.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        To chce koupit si boty větší než je délka chodidla, ne obráceně. ;-)

        A teď vážně – mám Compy 2005, najeto ± 1350, 1400 hodin , dost hodin i nachozeno. Síťka jedné boty se loni na boku protrhla, paty mám ošoupaný a omlácený od kamenů, ale beru to tak, že už mají nárok. Rok čekám, kdy se mně začne kvůli té natržené síťce viklat noha, nebo se boty totálně rozpadnou, zničí, ale zatím nic, jezdí i chodí se v nich stále dobře. Holt si budu msuet najít jiný důvod, abych si „mohla“ udělat radost novými tretrami. Do Spešlu jdu zase.

        0 0
        • TinkTink  

          Hele…ty boty maj najeto do 4000km – hodinove fakt netusim, ale protoze mam vzdycky min 3 pary treter, tak je az tak moc nevozim – kdybych mel jenom je, tak si reknu ze ok…ale todle me fakt s**e… :-/ Jediny boty ktery me ted zaujaly od speslu jsou S-Works silnicni, nad tema premyslim. (nicmene to je jina trida bot zcela…)

          0 0
          • MlokCZ  

            To je ale přeci normální, že konkrétní pár bot někomu vydrží a jinému třeba ne. To se stává přeci u všech bot.

            Já jedny sporty po cca 4500km prodával (přecházel jsem na comp carbony) a byly v perfektním stavu. Teď na comp carbonech (tedy zase sucháče, které mě sedí mnohem více) mám tak 8–9tis. km a i poměrně hodně nachozeno. Celá bota včetně síťky a sucháčů je v perfektním stavu až na jednu věc a to podrážka. Ta začíná být pomalu ale jistě už v horším stavu a bude kritickým místem, kvůli kterému odjedou (ale ještě nějaký čas by vydržet mohly).

            A protože mi Spešly perfektně sedí (BG vložka mi vyloženě vyhovuje), tak už mám doma Experty (zatím nevozím, jen jednou zkoušel, tretry kupuju za levno, když jsou k mání a ne na poslední chvíli, kdy se mi ty předchozí rozpadnou) a Defrostery.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Přesně jak píšeš, on v tom roli bude hrát asi i tvar nohy.

              A propo, podrážky, na ně jsem zapomněla. Plast má pár vrypanců, ničemu nevadí, ale gumová část je  ošoupaná a na patě místy už chybí, urvala se. Dřív než došlo k protržení síťky. Ale změněné funkce při tlačení jsem si nevšimla, furt se v tom jde jako v bikových tretrách a furt mě lidi při tlačení předcházejí stejnou rychlostí, ne vyšší. :-) Musím tlačení potrénovat. :-)

              0 0
              • MlokCZ  

                Mě právě už gumová část podržáky začíná místy taky zcela mizet a vepředu se navíc začíná odchlipovat od karboné podrážky. Vrypy v pohodě, ta karbonová podrážka je poměrně odolná.

                Mám strach, že časem se na přední části boty ta gumová část zcela odtrhne a celá bota se pak jednou rozpadne. Snad to ale ještě jen tak nenastane, uvidíme.

                Stěžovat si ale nemůžu po tom co ty boty mají už nachozeno (tím myslím hlavně v těžkých kamených terénech v úsecích, které jsem nesjel).

                0 0
            • TinkTink  

              Abych jenom nekritizoval…kdyz jsem jejich predchudce daval na reklamaci, tak meli najeto asi 2500km :-D

              0 0
      • george.n  

        Tohle je vec, co me odrazuje na compech. Co jsem se tak koukal po lidech, tak to mel roztrzeny snad kazdej a porad nejsou schopni to predelat. Mam sporty uz asi 3 roky ( jeste ty s dlouhyma paskama a pevnou spickou), takze tak tech cca 9000km a zvenku drzej super, az na odlepenej jeden zadni spunt, asi jsem to utrhl na naky skale. Ty novy podrazky vypadaj pevneji, ale zase z tvrdsi gumy, tak asi budou vice klouzat. No a duvod, proc budu muset kupovat novy je rozdrbana pata zevnitr. Mam vystouply kosti na patach a demoluje mi to vsechny boty.:-/ Ale klidne bych sel zase do sportu, suchac mi vyhovuje a drzi.

        0 0
      • obda  

        Tak ktere boty kvalitativne alespon na urovni Spesl Comp, ale levnejsi. bys doporucil?

        0 0
    • pajan  

      Já bych vzal sporty. Sám je mám… Přezku nepreferuju :-l

      0 0
    • ememem  

      no ja mam asi tretiu sezonu tie s tou prackou (comp. ??). dovod preco som si nekupil tie lacnejsie zo suchym zipsom bol ten ze mi zapinanie na suchac proste nejako nesedelo, v tom zapinani na pracku mi nejako sedi noha lepsie. a vobec cela ta bota sa mi sadla o nieco lepsie. ale ak ti sedi aj sport tak si myslim ze zasadnu chybu neurobis.

      druha vec je cela BG. to bud sadne alebo nie, mne je to ok ale poznam dost ludi ktori to dali prec.

      posledna je celkova kvalita doplnkov specialized. aj ked mam od nich kde co pri najblizsom nakupe uz budem vahat.

      konkretne k tymto botam – pri asi tretom zapnuti sa ulomila pracka – bez problemov zadara nova v ramci zaruky, odvtedy ok. tie predne stuple som tam na skusku dal, skuska skoncila po prvej jazde ked som dva stratil(ver ze boli utiahnute). ale isli by dole aj tak, je to zbytocne, podrazka je dostatocne profilovana. pomaly sa mi zacina trhat na lavej bote sietka. za patami zacinam mat vydrate diery.(objektivne to moze byt mojimy ostrohami na patach, mam s tym problemy takmer s kazdou botou). no a co naozaj nechapem su tie svy ktore su asi 7cm ostvajucou nitou vyvedene pod vlozku podrazky a tam prilepene paskou. to je fakt sila. niekedy sa mi akoze uvolnuju svy na spici topanky, ked som zistil ze sa to len posuva toto genialne zakoncenie svov tak som sa skoro pokakal. vo vseobecnosti bych povedal ze doplnky specialized su v pomere cena – kvalita(prevednie, vydrz)dost predrazene.

      0 0
    • mimino  

      ja som kupoval teraz comp boli zlacnene na 2390k.najazdene nejaka ta stovka km tak nejake velke hodnotenie nedam ale sedia v pohode takze uvidime.ma trochu srasia tie prispevky od ostatnych dufam ze vydrzia

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.