Specialized / Merida / Cube okolo 50 tis. HT 29

28 nepřečtených
  • Kolalalalalaa

    Ahoj,

    sháním kolo pro manžela (185 cm, fotbalista a začínající cyklista). Samozřejmě si nakonec kolo vyzkouší, ale zajímaly by mě zkušenosti po delším užívání. Jezdíme po Čechách (silnice, více čí méně zpevněné lesní cesty) a letos máme v plánu vyjet po Evropě s brašnama (terén: silnice, pole, lesy). Já bych ráda jela tak 100 až 120 km za den, manžel tak 80. Ráda bych, aby se naše síly trochu „vyrovnaly“ lepším kolem. Já mám Meridu Big Nine lite 1200 d (11,7 kg, X9..) a jsem určitě spokojená. Hledám kola z druhé ruky. Zvažuji tu samou Meridu za 30 tisíc nebo něco lepšího. Líbí se mi Cube Elite Super HPC Race (okolo 10 kg, Sram XO, 50 tis…) nebo Specialized Stumpjumper Elite Carbon World Cup 55 tis. či Epic S-Works 65 tis. (váha obou obtížně dohledatelná u této firmy, odhadem určitě nad 11 kg). Vybírám z těchto vypsaných. Cena má vliv, ale tu neřešte přednostně. Zajímá mě, zda kola od Spešlu za tu cenu stojí. Tzn. lehký pocit z jízdy a přirozenost posedu, aby ho nebolely po celém dni záda. U Spešlu mi kola přijdou vzhledem k ceně těžká a hůře osazená, což mě odrazuje. Cube by odpovídal mým představám a poměru cena – výkon. Nabízí se otázka, zda geometrie rámu u Specialized je opravdu tak supr, jak všude (i na zdejších fórech) čtu. Osazení bych přednostně nerozebírala, protože mám o něm (pro mě) dostačující přehled. Souhrn otázek: rychlost a pocit z jízdy, geometrie kola a možný vliv na bolest zad po delším sezení. Děkuji za Vaše zkušenosti a pocity při porovnávání těchto značek.

    Anketa: Jaká značka 29 HT (lehkost jízdy, pohodlnost posedu)?

    0x
    0%
    3x
    50%
    3x
    50%
    0 0
    • Roby  

      Ahoj , to záleží co mu sedne sedne .Každý máme jinou postavu, takže geometrie jednoho kola mu sednout může a druhého ne. Já Cube mám a jsem spokojený.

      0 0
    •  

      fotbalisti jsou měkotové a panenky ubrečené takže rozhodně co nejpohodlnější

      0 0
    • mrofmoha  

      S-WORKS SJ HT CARBON WC 29 – vaha 9.3kg

      SJ HT ELITE CARBON WC 29 – vaha 10,14kg

      http://www.specializedsvorada.cz/…kol_2016.pdf

      tady jsou vahy kol.. otazka je, jak moc se to blizi pravde.. ale rekl bych, ze to bude cca sedet..

      0 0
      • Kolalalalalaa  

        Díky za tabulku, něco takového mi chybělo. Specialized mě mile překvapil. Za bazarové ceny je ta váha moc pěkná.

        0 0
    • Acanthophis  

      Letos jsem vybíral úplně ve stejné cenové,

      na bazaru se většinou pár karbonů kolem 30–35 objeví, nicméně pokud je rozpočet k 50, tak bych klidně řešil novotu…

      Sedlal jsem testovačky cube/ghost (lector)/speci­alized a specialized mi přišel ze všech zmiňovaných asi nejpohodlnější… cenově se dá v téhle kategorii sehnat i trek superfly, který tuším má elastomer, který by měl zmírnit „nárazy“, nicméně výbava je tedy nic moc… pokud chcete kolo spíš na dlouhé „přeteky“, tak bych vyřadil ghost rovnou – ten je tvrdý jak beton, navíc geometrie mi nepřišla příliš zajímavá, cube bych nechal určitě mezi prvními, protože min. i díky výbavě bude patřit k lehčím – nicméně pořád jsou to spíš „vysoké kozy“ :)) – specialized záleží na ceně, ale dá se hodně smlouvat a některé krámy rovnou nabídnou 15% dolů…

      0 0
    • Kolalalalalaa  

      Děkuji všem za rady a hlasování. Nakonec jsme vybraly Cube https://sport.bazos.cz/…1-karbon.php Na inzerát tedy nemá cenu odpovídat, kolo máme my:) Další vypsaný adept byl https://www.cyklobazar.cz/…1636/s-works. Manžel si zkoušel o třídu nižší (Elite místo S-Works) a na delší trasy se mu zamlouvalo méně (na Cube byly SPDéčka a bylo levnější o 15 tisíc..možná i to mělo vliv na jeho rozhodování). Myslím, že ani s jedním nešlápne vedle a Cube byl v top stavu a po prvním majiteli. Taky se mi po projetí zamlouval. Další člen rodiny je doma:)

      0 0
      • hctr  

        Myslím, že by šlápl vedle když si koupil kolo, které mu je velké, celkově na výšku 185 se dívat na výšku rámu 21 je chobotovina, ale ať mu slouží.

        0 0
        • bradek  

          Ty máš nějaké zkušenosti s geometrií Cubů ? Já mám 21" na výšku 182, navíc musím mít sedlovku s offsetem a 10 cm představec.

          0 0
          • MlokCZ  

            Jenže to jsi asi podobný extrém jako jsem já na opačnou stranu.

            Mám 182cm a Elite Super HPC Race je v 17" velikosti přesně stejně dlouhý jako rám co jezdím a to ještě se 7,5cm představcem. Akorát tedy, že v 17" by to bylo na hraně na výšku, i když by to asi ještě vyšlo s 400mm sedlovkou.

            21" by pro mě byl naprostý úlet, příliš dlouhá by byla i 19" velikost (19" u Cubu můžu mít u některých jejich kratších rámů, mezi které tenhle rozhodně nepatří).

            A sedlovku snad volíš dle polohy vůči středu (a ne pro natažení posezu), takže nechápu, proč ji zmiňuješ ohledně velikosti rámu.

            Poslední Cube rámy vyšších řad rozhodně nejsou krátké jako to bývalo dříve.

            0 0
            • hctr  

              Se nekdy sam sobe divim, ze tu vůbec reaguji. :)

              Extrem to nebude spis klasicky spatne zvolena velikost, kterou si tu sam před sebou snazi obhájit. :)

              0 0
              • plzakj  

                Jako ze by mel mit 23"?!?

                0 0
                • MlokCZ  

                  Ne, 19".

                  0 0
                  • plzakj  

                    Jen ze zvedavosti, protoze tomu tolik nerozumim: kdyz ma 21", dlouhej predstavec a sedlovku s offsetem, jak ten mensi tam 19" ten problem vyresi?

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Jeho výběr neřeším, protože tu není nic o jeho proporcích a proto jsem také psal na začátku, že musí tedy být extrém (super dlouhé ruce nebo chce hodně chrtí posez).

                      Jen jsem psal, jak jsem pochopil hctr, který určitě myslel, že vybral moc velký rám, tedy určitě nemyslel, že měl vybrat 23".

                      Ono i 21" pokud nemá zrovna i extrémně dlouhé nohy na jeho výšku bude problematická ohledně standover. Mě standover při výšce 182cm a nohy 84,5" cm už úplně ideální nepřišel ani na 19" velikosti (použít to ale ještě šlo).

                      0 0
                  • bradek  

                    Zkoušel jsem jí, byla krátká, horizontální délka horní rámové trubky u velikosti 21" je 623 mm, to zhruba odpovídá L-ku jiných značek, 19ka měla jen 602. Je to Reaction hliník rok 2015, je zajímavý, že třeba Reaction v karbonu byl na stejných velikostech o něco delší.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Reaction v hliníku je kratší. Ale je pravda, že Cube Elite Super HPC Race je opravdu stejně dlouhý. Až Cube Elite 2016 je už delší, ten má ve 21" 637mm (a to ještě se spíš větším sedlovým úhlem, který srovnání dle virtuální horní rámovky ovlivní).

                      To co jsem psal, tak jsem koukal na geometrie 2016 Cube Elite.

                      U té kratší jako má Reaction bych pro sebe už bral 19" velikost.

                      Stejně je tazateli úplně k ničemu, jak to vychází někomu jinému stejně vysokému, když to nebylo srovnané ani dle dalších proporcí (délka rukou, nohou, poměr délky stehenní a lýtkové kosti). A ani při totožných všech proporcích to nelze brát zcela podle někoho jiného, když každý má jiné preference na posez (někdo raději vzpřímenější a někdo sportovnější) + záleží i na flexibilitě daného jezdce.

                      0 0
      • milan.v  

        Možná buďte rádi, že jste se nakonec nerozhodli pro toho Speciala …

        Protože to, aby mělo kolo, které najelo pár stovek km (uvádí 100km :-o ) zrepasovanou vidlici, nové brzdy, střed, řetěz a já nevím, co všechno tam ještě píše … :-o

        To musí být lež jak věž! Nemám rád neserióznost, ba přímo v tomto případě vychcanost …

        P. S.: Aha, už jsem s to přečetl pozorně, on už asi koupil to kolo jeté a možná napolo odepsané, navíc to dle mého není S-Works, možná nějaký hodně starý ročník, ten rám mi přijde divný …

        0 0
      • Acanthophis  

        Tak hlavní je, že má vybráno… nicméně, když teď koukám na ten inzerát, tak pokud nešel prodejce aspoň o deset dolů, tak mi to jako výhra nepřipadá… za 52 se nabízí nové ročníky na komplet xt 2*11/rebě/karbonu… navíc 21 už je hodně velká koza i na 185… ale tak… ať slouží :))

        0 0
        • bradek  

          Můžeš sem dát odkaz na toho Cuba s ELITE karbonovým rámem, ročník 2017, na XT 2×11, s Rebou a s podobnou váhou, tedy pod 10 kg za 52 tisíc ? Díky.

          0 0
            • Idas  

              To je ale jenom 15" a tem manzel ma 185cm takze je to maly.

              0 0
            • Kolalalalalaa  

              Také jsem koukala, že ceny kvalitních kol šly dost dolů. To co jsme koupily, by mělo mít bez pedálů 9,85 kg a vidlici Rock Shox Sid (ta by měla být lepší než Reba ne?). Pedály, tachometr a tak jsme dostali ke kolu.

              0 0
          • Acanthophis  

            Je to asi měsíc zpátky, dostal jsem tuším na email nabídku od „bike-invest“ (tuším, že nějak tak se jmenují) – měli „kubíky“ za hodně zajímavé ceny s možností ještě příp. slevy (ptal jsem se při odběru přímo na prodejně – prý 10% není problém…)

            Odkaz přímo nehodím, jelikož jejich stránky zrovna nejdou? – nicméně třeba tady máš (sice reaction) za podobnou cenu:

            https://www.bike-life.cz/…-2017/d10135

            Jak moc velký rozdíl je reaction rám vs. elite neposoudím, protože jsem sedlal „jenom“ reaction, ale i tak bych v téhle cenové radši šáhnul po něm…;)

            Příp. na bike24 tuším teď hodně zajímavé slevy na některé „velikosti“ (i 19 tam někde byla)…

            0 0
            • bradek  

              Já Reaction mám :), ale hliník, v době kdy jsem ho sháněl, se u nás už nedala sehnat žádná 21" a musel jsem nakonec nakoupit v Německu, letos jsem si koupil samotný Elite karbonový rám s naproto stejnou geometrií a jen přehážu komponenty.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.