• zonab

    Ráda bych si pořídila horské kolo, prozatím jsem jezdila na trekovém, ale chystám se věnovat více terénnímu ježdění, zejména mě lákají singltreky. Prosím o radu, zda by tomuto účelu mohlo vyhovovat kolo Specialized Jynx 2016 (poměr cena-kvalita) nebo jestli byste mi někdo mohl poradit něco jiného. Kolo by mi mělo vydržet asi 12 let a chtěla bych do něj investovat zhruba do 15 tisíc..:) děkuju za případné odpovědi.

    0 0
    • novas752  

      Na ježdění v terénu je to dost málo, i za těch 15 seženeš leda jakš takš použitelnou stavbu na zakázku, jinak je to bída – levné těžké a hlavně opravdu málo citlivé pružinové vidlice, slabší špatně seřiditelné brzdy, řazení z kterého v terénu padá řetěz. Jestli můžeš, připlať si aspoň na 20–25, to už se dá postavit nebo i sehnat sériově osazené kolo na slušných komponentech. A za 12 let? :) Bůh ví co bude za 12 let.

      0 0
      • Johny.Merida  

        Já ženě koupil Spešl Pitch za 10300,– ve výprodeji a předělal na 1× 10 a hydrauliku…je strašně spokojená a prý si lepší kolo přát nemohla :-)

        0 0
      • zonab  

        dekuju za radu, do dvaceti bych asi i sla, nechci nic moc drahyho, protoze pak bych se bala nechat kolo pred hospodou.a kolem 20 tis bys mi mohl neco doporucit? nebo nekoho, kdo by mi kolo postavil a neokrad me, protoze tomu vazne moc nerozumim.dekuju.

        0 0
      • zonab  

        dekuju za radu, do dvaceti bych asi i sla, nechci nic moc drahyho, protoze pak bych se bala nechat kolo pred hospodou.a kolem 20 tis bys mi mohl neco doporucit? nebo nekoho, kdo by mi kolo postavil a neokrad me, protoze tomu vazne moc nerozumim.dekuju.

        0 0
        • pavelxy  

          A kolo za 20 tam klidně necháš stát??

          0 0
        • novas752  

          Bud Kellys Gate nebo Thorx 30 (nepises jak si vysoka) nebo najdi nejakeho stavitele a nech si udelat navrh – seznam stavitelu najdes nahore ve vyhledavani.

          0 0
      • zonab  

        mohl bys mi prosím ještě poradit? vypadá to, že kolům rozumíš. za kolik bys koupil tohle kolo? scott contessa spark 900 kupovené 2014.kola 29 dušové.

        0 0
        • nitraq  

          Samozřejmě záleží, za kolik ti je nabízeno. Vzhledem k silničním plášťům asi moc trápení v terénu nezažilo. Na druhou stranu – bude to chtít vyměnit pláště, tyhle ti budou v lese k ničemu. Pro začátek můžeš obout třeba Thunder Burt – http://www.primesport.cz/…590030241402. A co se ceny týče, tak pod dvacet dobrý, pod pětadvacet ještě ok.

          0 0
          • zonab  

            děkuju moc.nabízí ho za 25, ale já nabízím 20, to by bylo o.k.?

            0 0
            • nitraq  

              Jak píše novas, záleží, jestli to kolo někdy zažilo servis tlumiče a vidlice. Pokud ano a bylo to nedávno, tak dobrý, ale jestli to už je nějakej rok nebo i třeba vůbec, tak si připrav dva až tři tisíce bokem. Dtto s pohonem, pravidelně měnit řetěz vyjde na tři stovky, ale pokud se to zanedbá, tak nejen tři stovky za řetěz, ale pětikilo za kazetu a něco přes tisíc za kliky. Nechci tě strašit, spíš informovat, co vše může bazarové kolo obnášet. Na druhou stranu kliky vypadají dobře a kazeta je čistá, což by mohlo znamenat, že o kolo bylo nějak pečováno.

              0 0
              • zonab  

                na druhou stranu si říkám, že 4 roky starý kolo v tomhle provedení za tuhle cenu mi přijde lepší než nový za 20k.

                0 0
                • enjoy79  

                  Pokud ti ten Scott vyhovuje velikostně, tak bych do nej asi šel, za předpokladu, že tam nebude potřeba nějaká nutná další investice. Pláště bych teda taky určitě vyměnil za hrubší vzorek. Celoodpružený kolo není špatná věc, akorát je potřeba vzít v úvahu, že je tam větší riziko, že bude něco vrzat a s tím spojena vyšší péče o zadní stavbu (odpružení). Tím tě ale nechci odrazovat. Je možný ze tě jízda v terénu víc chytne, v mým případě jsem měl mít celoodpružené kolo už dávno. Třeba ti z těch 25 tis něco sleví.

                  0 0
                  • zonab  

                    a kola 29? není to do terénu moc velký?než je roztočím za zatáčkou, tak už zase budu v další zatáčce brzdit.:)

                    0 0
                    • novas752  

                      No obecně se poslední dobou prosazují ve všech druzích terénu od výletění až po sjezd, ale máš prvdu, větší setrvačnost je jednou z jejich nevýhod, kromě toho jsou taky o nějakých pár desítek gramů těžší a teoreticky méně tuhé, ale to sotva někdo pozná. Ale i přesto se hlavně v lehčích terénech vozí častěji.

                      0 0
                    • enjoy79  

                      Manželka má 166cm, moc terénní typ není, ale nemá s tím žádný problém (kolo v profilu). Těžko říct co jezdíš. Jestli jsi na 29 ještě neseděla, tak první dojem bude asi nezvyk, ten se ale během pár vyjížděk si myslím vytratí :-). Na běžný terén, polňačky, lesní cesty, singletraily, za mě v pohodě.

                      0 0
                      • Johny.Merida  

                        A 29" jsou v terénu pohodlnější a snáze překonávají překážky jako jsou kořeny,kameny atd… prostě jsou lepší :-))

                        0 0
        • novas752  

          Taky bych rekl 20–25. Podle stavu – kolik ma najeto jak bylo servisovane odpruzeni jak je na tom retez a tak.

          0 0
          • zonab  

            pro mý potřeby do lehčího terénu by bylo vyhovující? prý má najeto 3000 km.je něco, na co bych se měla při prohlídce zaměřit?

            0 0
            • novas752  

              Jo.

              Otlaceny zuby na kazete a stav tech kluznych ploch odpruzeni (skrabance). Taky vyzkouset jestli funguje zamykani odpruzeni a jestli brzdi brzdy dobre a bez kvileni. Jinak to asi bude ok.

              0 0
    • t29  

      Jynx 2016, ale který model ?

      0 0
      • zonab  

        vlastne jsem doted neprisla na to, jaky je mezi nimi krome ceny rozdil.

        0 0
    • nitraq  

      Co bazar? Z Pardubic to na východ Prahy není daleko, kolo zánovní a velikost by taky mohla sedět.

      https://www.cyklobazar.cz/…najeto-100km

      0 0
      • zonab  

        bazarovy kolo by mi nevadilo.tohle nabizeji za 12 tis, je to model 2017, najeto 100 km, kolik mohlo stat novy? 15 tis? jedna z informaci tady byla, ze 15 tis je malo.

        0 0
        • pavelxy  

          Za tu cenu super… S takovým osazením se dnes v obchodě pod dvacet nedostaneš…

          0 0
        • nitraq  

          Pokud to bylo kupováno od stavitele, tak odhaduji dvacet. Pokud to někdo kupoval jako sériovku, tak o dost víc. Jestli sedne velikost, tak lepší za ty peníze rozhodně neseženeš.

          0 0
    • Lunov  

      Moje přítelkyně má Jynx Sport 650b, dražší kolo nechtěla. Bylo myslím za 13000. Je to opravdu těžké kolo, vidlice tragédie a řazení taky nic moc. Vyměnil jsem jí kola a nasadil pláště bez duší Schwalbe Thunder Burt. Úspora váhy je znát a stejně tak pohodlí, protože jí to foukám na nízké tlaky. Tohle vylepšení mě stálo 8000. Teď je spokojená a libuje si, jak jí to po výměně jede. Jestli budou další změny, to ukáže čas. Opravdu je třeba zvážit, co od kola očekáváš. Sám jsem u svého kola šel cestou postupné výměny a to se hodně prodraží.

      0 0
      • zonab  

        pravda je, ze se mi libil design, obzvlaste ten ram, kterej dela komfortnejsi posez.ze to nebude asi nic moc, jsem diky tyhle diskuzi uz pochopila.zacly me bavit singltraily a hlavne proto tohle kolo shanim.mam trekovy, coz mi do terenu vzdycky v pohode stacilo, ale na singltrek to neni.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.