Specialized Hi-Lo náboj jak rozebrat?

13 nepřečtených
  • bisaci

    Zdravím

    Tak jsem tu zase. Potřeboval bych promáznout ložiska na EPICU FSR 2015. Prej Specialized Hi-Lo 15mm thru axle. Jenomže se mi fakt nedaří sundat čepičky. Měly by všeobecně bejt na o kroužku, ale nepovolí ani bohovi. Rada od S – co nejde silou… však to znáte. Inu vzal jsem větší kleště. Ale až to zničení fakt jít nechci. Rozebíral jste už někdo a mazal?

    0 0
    • Vilém  

      To chces rozebirat jen kvuli mazani?

      0 0
    • tonik666  

      Jestli se to točí hladce, tak bych to vůbec neřešil. Nerozebírám to. Takhle mám Novatecy tři roky a točí se. Zejména přední je většinou v pohodě fakt dlouho.

      Jinak na stažení jsou nejlepší stahováky na vytahování ložisek za vnitřní kroužek, kdyby ti je někdo půjčil.

      0 0
    • bisaci  

      Vyčistit, namazat. No už se netočí jak se točilo… Stahováček by byl fajn a jak tady sleduju témata bude se na EPICU hodit i na jiné věci. Ale ty čepičky by prý měly jít lehce. No – nejdou

      0 0
    • bisaci  

      Tak po určitém čase rozuzlení. Nakonec jsem to dal do servisu a tam to rozebrali přede mnou. Zakleknout na ráfek, sikovkama přes tlustej hadr uchopit a vší silou mohutnýho chlapa vyrvat… Trochu poviklat. Prej napodruhý už to půjde lépe. Výměna ložisek další pakárna, není tam žádná hranka za kterou by šla vyrazit, bo je mezi nima nějaká vložka. Tož jedno vyjebáno rozbitím, druhé už vyklepnuto. Výsledek ale nakonec více než uspokojivý. Kolo se opět točí..

      0 0
    • snas89  

      Co funguje nech na pokoji.

      Takhle si to akorát sám zničíš:)

      0 0
    • looniarga  

      Zdar, potřebuju poradit. Mám tyhle naboje a zadní se mi kouslo. Rozebral jen to a bylo v pí.. ložisko 15267 na straně kazety. Koupil jsem ložisko oem za kilo a když to smontuju, narázim vnitřní loziskovou osu a dotahnu to konickou matkou, tak ta matka přitlačí vnitrni část nově instalovanoveho loziska, tím ho vyosi a tím ložisko nejde hladce, ba dá se říct skáče, jak kdyby bylo ozubené. Kolo pak samozřejmě nejde hladce a brzy se zastaví.

      Poraďte pls co a tím? Mám koupit nějaké lepší ložisko, např american classic 15267c?

      0 0
      • creater  

        Ta konická matka se dotahuje jen lehce, dokud se ložisko krásně točí, nejsou to konusy, pokud je vůle na ose, tak je v <> i to druhé ložisko. Ja teď po roce měl špatné v předním, v zadním kole i v ořechu :-)

        0 0
    • creater  

      Nejdřív jsem se taky trapil s kleštěma přes hadr a ono to jde uplne lehce, strčíš do té vložky vymezovací nějakou kulatinku stejného průměru cca jako je osa, asi centimetr jen dovnitř a zapáčíš lehce a je venku, sikama jsem s ní ani nehnul. Frajeři to prý dělají osou, ale nechtěl jsrm si naku*vit závit :-D

      0 0
    • looniarga  

      Tak jo, du to zkusit :-) každopádně tyto naby bych pánu garymu Fischerovi omlatil o hlavu :-) a cele vývojové bych poslal zpátky zopakovat strojarinu :-)

      0 0
      • creater  

        Jojo, to přední mě taky potrápilo, ale ve finale je to jednoduchý :-) a bacha az budeš delat ořech někdy, jsou tam dve ložiska za sebou, prvni jde vyklepnout, druhy je zajisteny segrovkou :-) jo a rozměr a typ loziska v orechu je stejny, jako v prednim naboji ;-)

        0 0
    • creater  

      No sundas kazetu a bud sundas nalevo (u kotouče) ty dve matice a vytahnes osu smerem k orechu a ořech uz pak nic nedrží a vytahnes ho opatrne z naboje,nebo sundas matku na strane orechu (ma opacny zavit) a vytahnes ho z naboje, vsechno opatrne, ale nic nevyskace, zadne kulicky volne tam nejsou :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.