Specialized Crave Expert vs Superior XP 949

30 nepřečtených
  • Ete

    Prosím o radu, stále se nemůžu rozhodnout. Oboje je rok 2015 a cena 36k

    PS: O Canyonu jsem uvažoval ale moc mi nesedí

    0 0
    • Azmir  

      hod odkazy

      0 0
    • Erknold  

      …ale i tak mi to přijde hodně dát 36k za hliníkové kolo. Ale to jsem já, cena je vždy vysoká :)

      0 0
      • Ete  

        Přijde mi lepší to dát za dobrý hliníkový, než za špatný karbonový, či za základ ve fullu

        0 0
    • zdenek007  

      Já hlasuju pro Spešla. Ty kola jsou na tom podobně. Asi bych je vyzkoušel a šel do toho, které mi víc sedne…

      0 0
      • Erknold  

        No jo, ale co absence pevné osy? Co ta kombinace pohonu Shimano SRAM? By se mi lidí smáli :)'ale i za tuto bych byl řád, jelikož mám větší plečku :)

        0 0
        • zdenek007  

          Ano, jsou to plečky, ale tazatel se rozhoduje mezi těmito dvěma koly. A kombinace shimana a SRAMU překvapivě funguje docela dobře…

          0 0
    • Smazaný účet  

      Oboje nic moc.

      0 0
    • Azmir  

      Možná bych spíš pouvažoval o něčem na novém jedenáctovém shimano, třeba něco takového

      0 0
    • racek_chechtavy  

      Toho Crave jsem mel v nizsi specifikaci a je to fajn kolo, hlavně opravdu hezký naživo :-) Takže bych ti doporučil ho…

      Zvlášť pokud ho máě za ±stejný preníze

      0 0
    • Ete  

      Porovnání včetně toho Radona: https://docs.google.com/…E-i20as/edit?…

      0 0
      • Petr L2  

        Mě se prostě ten Spešl líbí, sám jsem si ho pořídil, nemohl jsem se srovnat s osazením, Spešlové mají takový zajímavý přístup k volbě komponentů a je to vždy jako kdyby to produkťáci tahali z klobouku, takže jsem si opatřil pouze rám a sám si ho osadím :-)

        0 0
    • Heinrici  

      Opráším starší téma s dotazem na velikost těchto kol s ohledem na mou výšku 190 cm. Jakou velikost kola zvolit? U Spešla mi sedí velikost XL: Specialized Crave Expert 2015, stejně je to i u letošního Stumpjumpera. Nevím ale jak to je u Superiora. Geometrie mi přijde podobná, ale dle doporučení o Superioru bych si měl vzít velikost L. Chtěl bych si koupit toho Supa za slušný peníz, ale je pouze v XL. Nemáte někdo s touto velikostí zkušenosti?

      0 0
      • tromboonen  

        Zeptej se Terryho, ten Ti vysvětlí i proč je ten SUP xkrát lepší a má lepší geo a vůbec..

        0 0
        • raw 4  

          :-D.....veškeré dotazy týkající se kol SUP směrujte na Terryho…

          0 0
          • tromboonen  

            Je jich tu víc, co buď dělaj u SUPáků, nebo jim kombinace šetřílkovství, nenávisti k velkým značkám, pseudovlastenectví a SUPa v garáži (kterej nikdy, ale nikdy nepraská, proto si koupili prodlouženou záruku) vymyla mozek.. :)

            0 0
            • Heinrici  

              Můžu se zeptat, co mají tvé komenty společného s mým dotazem ohledně velikosti kola?

              0 0
              • tromboonen  

                Vlakno se jmenuje Spesl vs. SUP a spousta lidi tady, jako uz mockrat, do krve obhajuje neprilis povedene SUPy, tak proto, jestli se Te to dotyka, necti to.. proti SUPu nic nemam, pokud chce nekdop dejme tomu levnejsi reseni nez casto predrazene seriovky velkych znacek, specialne Speslu, ale kdyz se tihlůe obhajovaci vyroji ve vlaknech typu mam na vyber z vice mene podobnych kol, jedno je SUP a druhe Spesl nebo Trek, za podobnou cenu, kteryho mam vzit… (jedna znacka s povesti praskani, vrzani a odlupujiciho se laku, druha s radove kvalitnejsimi ramy a dozivotni zarukou)… to pak fakt nechapu, co resi..

                0 0
                • Heinrici  

                  V pohodě. Tohle je vlákno, kde se řeší Specialized Crave Expert vs Superior XP 949, tzn. konkrétní dva modely, které mě taky zajímají. Vlákno Spešl vs SUP jsem četl a to hádání neřeším. Zase beru to, že jsem se dozvěděl o problémech s praskáním dané značky, o kterých jsem netušil. Spešla doma máme také, líbí se mi a sedí mi i jejich geo, ale na toho SUPa jsem dostal zajímavou cenu, a proto ho řeším. Co se týče měření, tak např. u Canyona mi velikost vychází L a u Spešlu Crave s podobnou geo jako SUP, ale krátkým 70 mm představcem, zase vel. XL. Mít možnost si toho SUPa nejdříve vyzkoušet, tak tím nezadělávám vlákno.

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Voni tomu u každýho výrobcxe říkaj jinak, ty velikosti jak u spodního prádla jsou nejhorší, řídit se jen parametry z geometrie rámuy, bych řek..

                    Re SUP vs Spesl, pokud je to za radove nizsi cenu a spokojis se s tim (treba tomu nedavas tak zahulit), proc ne, jen pak neobhajuj SUP ze je lepsi kdyby byl za stejny penize jako velka znacka s dozivotni zasrukou :).. IMHO nejlepsi volba je koupit kvalita znackovej ram treba dva roky starej a postavit to, teda aspon u silnicky, MTB mozna jinak..

                    0 0
              • tromboonen  

                A velikost se resi na CC fitu a vychazi z pomewru koncetin a trupu, vyska cloveka neni rozhodujici, i kdyz na MTB se to tak moc neresi, stejne Ti to pomuze vic nez ze clovek 180 cm ma L a je spokojenej.

                0 0
                • Heinrici  

                  Tak jsem nakonec koupil XL. Dal jsem kratší představec, ale nejak se na něm necítím. Na prodejně jsem zkoušel L, ale to mi přišlo krátké. XL bylo na blind. Přikládám foto. Dá se z toho poznat, zda je mi kolo velké?

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Od pohledu mi to spise prijde male/kratke… takze s tim spocitanim sis poradit nenechal? Tam bys vedel ±2 cm jak ma byt dlouha horni trouba, na krame poznas prd.. teda pokud nejsi vyjezdenej profik co to ma v ruce.

                    0 0
                    • Heinrici  

                      Poradit jsem si nechal, ale nedostal jsem se k tomu. Profík nejsem, to bych to tu neplevelil. :). Možná mám tendenci jezdit narovnaný kvůli tomu, že jsem předtím jezdil dlouho na trekovém kole.

                      0 0
                  • michomin  

                    Jenom ze zvědavosti: jak máš vysunutý sedlo (objímka – ližiny) a jak dlouhý představec?

                    0 0
                    • Heinrici  

                      Představec je 90 mm s úhlem 6° otočený do pozitivu. Předozadní polohu jsem dnes upravoval –5 mm oproti středu osy, ale cítil jsem záda, takže budu ještě upravovat. Zkusím otočit představec do negativu a uvidím co to udělá. Jinak původně tam byl 110 mm představec, ale to jsem byl už hodně natažený.

                      0 0
                  • BB  

                    Posuzovat posed podle fotky je vždy poněkud osidne, z vlastní zkušenosti vím, že na všech svých fotkách mi připadalo, že jsem na krátkém rámu. Jak píšeš dole, se 110 mm představcem jsi byl moc natažený, tak potom s 90 to bude v pořádku. Chce to jezdit pár dní a pak teprve posoudit.

                    0 0
            • raw 4  

              …pockej az na tohle Terry přijde. ..:-D. ..

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.