Spd vs Spd-sl, moje první nášlapy?

25 nepřečtených
  • Jason Voorhees

    Prosím o radu, budu pořizovat první nášlapy, jedny boty a pedále už mam, ale každý jinej systém, takže musím dokoupit „druhý půlky“. Na jedný silničce budou tyhle tretry. Co k tomu za pedály, když na druhou silnici už mám tyhle? Aby to bylo co nejpodobnější? Davá tahle varianta smysl? Ps: na modro bílym kole bych chtěl tu první kombinaci (na tom se budu učit, tretry mám) a na červeným aero tu druhou (pedály mám). Vlastně jde o to jestli nešlápnu vedle sebe těma pd-es 600. Jde mi i o hmotnost. Děkuji.

    0 0
    • skaj  

      Asi mi hlava nebere, proc by sis porizoval dva ruzne systemy a dve ruzne letni boty na silnicni kola. Ty systemy se lisi, nijak zavratne, ale lisi. Takze ani pro uceni to neni nic moc.

      To bych si radsi koupil jeden system a letni + zimni tretry. A smiril se s tim, ze prodas pulku toho co uz mas. Ono tam zas tak moc tratit nebudes.

      Na silnici mam radsi SPD-SL, ale to chce mozna zkusit osobne – tohle neni univerzalni pravda. spoustu lidi ma radsi normalni SPD.

      0 0
      • Jason Voorhees  

        Jo, to chápu. Ale mám dvě silnice, takže můžu mít na každý jinej systém kvůli jinejm druhům švihů. Někdy jedu bez zastávky, tzn aero Reacto + silniční tretry, někdy jedu s kámošema, normální silnička nebo mtb, stavíme na pivko a tak, tzn musím v tom i chodit. Proto no. Doteďka jsem na všem vozil platformy a tenisky a neřešil…

        0 0
        • skaj  

          Jo tak, ty to davas i na MTB, tak uz zacinam chapat. V tom pripade dam jednu radu ziskanou lety praxe – dat si pivo je v silnicnich uplne v pohode, netreba se toho bat:) Delsi streku bych v nich chodit nechtel, ale k okynku je to v pohode.

          Osobne bych si pak dal na silnicky SPD-SL a na MTB klasiku SPD. Kratce jsem to takhle mel, nez jsem sundal z MTB SPD a presel (konecne) na platformy. Ale tady uz je to hodne subjektivni, nemyslim, ze ti nekdo muze dat objektivni odpoved.

          Jen me snad napada – pokud bys mel problemy s koleny, SPD ti da vetsi volnost pohybu a nekteri kolenari si prave tohle pochvaluji. Znam ale i jine co to maji naopak:)

          0 0
          • Jason Voorhees  

            Přesně, chtěl bych na mtb a „výletní silničku“ boty v kterejch se dá chodit no a pak mít na švihy vše silniční. Někdo to chápe, super, děkuji moc.

            0 0
            • xtonda  

              Tak pokud už si pevně rozhodnut mít a živit oba systémy, tak dokup co ti chybí, vláken na výběr konkrétních pedálů a bot tu je spousta. Jestli pedál jednostranný nebo oboustranný a s ohrádkou nebo bez je věc osobní preference, nedá se říct, co je lepší.

              0 0
    • Velomiwookie  

      to prvni je na mtb, to druhy na silnicku, navzajem to kompatibilni nebude, kazda bota ma diry na jiny kufry, pises o silnickach tak bych ty mtb prodal a koupil silnicni, jezdi se v tom lepe… na druhou stranu pokud jsi cykloturista co v tom chce chodit tak mtb jsou pro to vhodnejsi

      0 0
      • Jason Voorhees  

        No jsem oboji, někdy jedu solo intenzitu hoďku v kuse, někdy jedu dál a stavim každejch 20km v hospodě, kola mam tři, i mtb.

        0 0
        • Velomiwookie  

          taky mam mtb/silnici a cx na zimu, resim to tak, ze na mtb a cx mam spd 520/540 a mtb boty a na silnici mam spd sl 9000 a silnicni boty :)

          to es600 je zbytecne tezky a ta klec za me k nicemu

          0 0
          • Jason Voorhees  

            Ty jo dyť píšou asi pod 300g obě a ty 105 karbony maj 258g (váženo), to mi přijde cajk.

            0 0
            • Velomiwookie  

              ok tak pak v pohode :)

              0 0
            • nomecz  

              ty ES 600 mám na silničce protože chci jedny boty (spolu s CX a fullem) a jsou to supr pedály, můžu vřele doporučit

              0 0
              • Jason Voorhees  

                Taky je chci na silničku, na mtb koupím nějaký bez klece. No a na druhou silničku budu mít silniční, když už mám pedále. to davá logiku tohle řešení, viď. Díky, uz asi vím. + budou sladěný barvy ;-) …no pak prodám troje železný platformy do sběru 

                0 0
          • xtonda  

            Vzhledem k tomu, že ES600 je úplně nejlehčí SPD pedál, co Shimano nabízí, tak si poněkud vedle.

            0 0
    • MajkyMajk  

      za chvíli tady bude někdo poptávat radu, jak si ráno utřít prdel… fakt kam se to řítíme to nevim. Pane prosím zapněte hlavu, pořiďte si nějaký bazarový nášlapy na vyzkoušení a uvidíte, jak se Vám co osvědčí… proč vlastně pořád hledáme nějaký rady a tipy, když každýmu vyhovuje něco jinýho? úpně ve všem se pořád snažíme řídit podle nějakých doporučení výrobců, sportovců atd…

      Já měl třeba na silničce zrovna tyhle 105 na fotce, ale loni jsem si pořídil gravel a vzal jsem tam rovnou spd a to kvůli pohodlí nohou v tretře, tak i při chůzi samozřejmě.

      0 0
      • skaj  

        Pise vostrej typek, co se ptal na zkusenosti – tema (teda otazka se hur rozklicuje, cely ten dotaz je takovy slabsi…) s kolem pote co si ho objednal a cekal uz jen na vyzvednuti…:)

        0 0
        • MajkyMajk  

          vostrej týpek, díky =) a oceňuju, že sis dal námahu dohledat slabší dotaz, v češtině jsem nikdy úplně nevynikal, nicméně to na dvě vysoké školy stačilo =D

          0 0
          • skaj  

            Vostrej, skromnej, študovanej a dislektickej týpek, to se jen tak nepotka. Gratulujeme a posilame klicenku!

            0 0
      • Jason Voorhees  

        …třeba proto ze jsem to nikdy neměl a už jsem něco nakoupil? …rada na bazar je mimo, budu si nechat posílat nějaký ojetý jebky, platit za ně a pak vyhodím? prober se, do kol dávám dost peněz a chci rovnou něco dobrýho, tak si nechám na diskusi o kolech něco poradit od zkušenějších. Co je na tom divnýho? ps; hlavu mám zapnutou

        0 0
      • milan.v  

        Asi tak, byť i na toto téma tu prý kdysi probíhala diskuze…

        No nic, těch témat k prvním nášlapům, co a jak, je tu i tak mraky… Zajímavé, že nová a nová témata na stejné dotazy zde zakládají prakticky stejní lidé…

        0 0
        • Jason Voorhees  

          Jasně, nejsem debilní, projel jsem jich asi dvanáct. Ale bohužel jsem takhle konkrétní dotaz nenašel. No a ty 600 asi ve dvou zminkách pár let starejch, tak se nečil ;-).

          0 0
    • tomo_111  

      zas ako opret kolo a dokracat 20 krokov na pivo a k stolu zvladnes aj v silnicnich a nic extra sa tomu nestane…

      0 0
      • Jason Voorhees  

        jj, tak dají se i rychle zout (boa) a jít bosky, tak to asi budu dělat :-D

        0 0
    • jeniiiik  

      Nečetl jsem to všechno. Ale na výletní silničku bych si dal klasické oboustranné PDM 520 a výše podle rozpočtu a na ty jednostranné se vybodnul. Nepřináší žádné vyhody. Jen se to tváří trošku víc jako silniční pedály, to je vse.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce