Současné produkty SR SUNTOUR - nějaký posun ve funkci/kvalitě ?

31 nepřečtených
  • easyrider

    Čau děcka. Vybíral jsem teď s pár kamarády kolo a všiml si při tom masivního nasazování Suntourů na stále vyšší úroveň kol. Jelikož jsem v pohledu na produkty tohoto výrobce zamrz někdy před deseti lety, chci se zeptat aktuálních userů, kam se tyto produkty za těch 10 let posunuly. Pořád je to mazaný vazelínou? Už se to dá aspoň srovnat s low/mid endem od RS? Já mám stále zafixováno kola s tímto odpružením přehlížet, ale třeba se mýlím… :)

    Dík, že mě uděláte chytřejším ;)

    0 0
    • novas752  

      To jsi dlouho spal…

      Top řady Suntouru jsou bezproblému srovnatelný s top RS, střední třída Suntouru opět se střední třídou RS zcela bezproblému, ledaskde i lepší. Například tlumení má RockShox na xc vidlicích kromě Sida dost zoufalý, zamykací páčky a mechanismy také.

      Několik málo modelů má Suntour olejem, většina je z výroby vazelínou, ale i přesto jsou při „letní“ teplotě často citlivější než RS na podobně drahém kole a dají se na mazání olejem předělat.

      0 0
      • Jakobo  

        To ale mozna srovnavas vytunenou SR vidlici (poslat do nejakeho servisu, kde predelaji na olej, vymeni gufera za 2 brite, napr v tom Tunning Testu i nejak snizi vnitrni odpory) s neprebebastlenou RS, ne? A take je nutne srovnavat rovne s rovnym, ne napr. ocelovou RS Judy s Axonem a zduraznovat, ze SR je o kilo lehci.

        Netvrdil bych, ze vidlice SR z obchodu bez zasahu budou lepsi nez RS, Fox… Mam za to, ze to jsou porad svym zpusobem kopie velkych vyrobcu s ti, ze pomer cena/vykon je proste lepsi, nez u RS, Fox tak pochopitelne vyrobci je na kola davaji. Ale tvrdit, ze SR je lepsi…

        0 0
        • novas752  

          Nesrovnávám. Srovnávám kusy ze sériovek na podobně drahých kolech.

          Například letos dost rozšířený Zeron a Raidon34 proti RS 35 v mnoha variantách.

          0 0
        • Gaper  

          Ty vidlice jsou opravdu dobré, nepotřebují žádný tunning. Často je problém kvůli váze jezdce a pružinový negativce (Přitom jde vyměnit pružina). Některé modely dostávají postupně vzduchovou negativku.

          Já měl Axona34 Elite a byla to fakt dobrá vidle, je to sice dražší kus ale furt o polovinu levnější než konkurence. Měl jsem i starého Raidona a za ty peníze těžko koupíš lepší vidlici. Do AM nevidím, tak nemohu porovnat…

          0 0
          • Jakobo  

            Ja jsem mel v roce 2013 nejaky epicon. Libilo se mi, ze vidlice se po zamknuti chovala jako pevna, treba RS porad po zamknuti mirne pruzila. Jinak vidlice se po pulroce rozpadla, normalne se zacal drolit ten horcikovy odlitek a misty vznikaly praskliny. Jezdil jsem denne do prace v zime asi 32 km, mozna tomu napomohlo. Navic ta zlatava uprava mela na povrchu asi nejaky teflonovy povlak, stacilo lehce cinknout klicem a hned se otiskl vryp. Take vnitrni nohy pod futrama byly pomerne brzy vydrene, ac jsem poctive cistil a mazal. Jeste tu vidlici porad mam, chtel jsem ji nejak zprovoznit a nekomu dat, ale nebyl cas. Uz je to 8 let tak nevim, jestli pouzivaji odolnejsi slitinu a lepsi povrchovku. Financne ale byla za polovinu oproti RS. Bohuzel nemam srovnani, jak by v te dobe dopadla treba Reba. Na to kolo na dojizdeni jsem pak dal pevnou a navic se snizila vzdalenost do prace na polovinu.

            0 0
    • Georrge  

      Ja jsem se suntourem spokojeny uz od dob epiconu. I v te dobe bych si suntour koupil radeji, nez podobne drahou vidli od RS. O foxu ani nemluve, protoze ten je cenou nekde jinde a nez zaklad od foxu, tak radeji top od suntouru.

      Jinak RS myslim porad z vyroby nechodi mazane olejem, takze zadna vyhoda proti suntouru na vazeline.

      0 0
      • easyrider  

        Kupoval jsem RS před 2 roky a napuštěná byla jak se patří :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak to byl vlastně takový zmetek. :D :D

          0 0
          • jonti  

            Asi se uz poucili, loni jsem kupoval Sida a taky nebyl suchy.

            0 0
          • MI.KU  

            Potvrzuji loni koupené dvě Reby a obě měli v sobě olej a i gufera máslem a pod nimi molitany napuštěné olejem.

            0 0
            • obda  

              Byly to vůbec originály? :D

              0 0
              • MI.KU  

                Jasný že jo měli zlatý Kashima nohy :D

                No ne normální Reba RL 2020 – FS-REBA-RL-A8

                Asi zas chtějí zvednout kvalitu.

                0 0
      • Atilla  

        Poslední 2 roky mě prošlo rukama cca 12 nových RS a všechny připravené k jízdě. Jedinou věc co bych vytkl moc vazelíny na vzduchovém pístku a tam by měl být olej.

        0 0
        • LM  

          U solo airu olej na vzduchovém pístku moc dlouho nevydrží (možná pár kapek, zbytek steče důlkem na vyrovnávání tlaku do negativky).

          0 0
          • Atilla  

            O to nejde. Olej maže i když je v negativce. Vazelína nahrnutá uprostřed pístu nemaže nic. Osobně radši odstraním vazelínu, které je kolikrát hodně i v negativce a dám tam ty 3ml 0w30. A sram butter jenom z lehka na těsnění. Minimálně ti to neucpe přepouštěcí kanál.

            0 0
    • va-bo  

      Test AION 21. https://dolekop.com/…ur-auron-rc2

      0 0
      • va-bo  

        Ten odkaz neplatí. Test AION 21 jsem někde viděl a už nemůžu najít. Zapátrám.

        0 0
      • Jakobo  

        Jestli dobre ctu, tak vidlice funguje prefektne, ale az po DDS, dodelej sam. Stejne, kdyz jsem neco koupil levne z aliexpresu (treba svarecku) a pak jsem nad tim ztravil hodiny casu (novy kabel, montaz tlumivky, softstart). Nakonec to treba fungovalo dobre, klidne i lepe, nez znackovy vyrobek. Ale to srani a ten cas ztraveny nad tim – to neni pro bezne uzivatele. Uz vetsina nezvladne prekopat vidlici na olej (a po mesici resit olej protlaceny do tlumici patrony).

        Take pokud se nemylim, tak temito zasahy – treba predelani na olej ztracim zaruku, ze.

        0 0
    • JakeF  

      Kámoš nedávno koupil Epixona a na reklamaci to měl několikrát během roku – špatný pouzdra, rozbitý tlumení… Teď už má radši RockShox…

      Na druhou stranu mid a low-end od RS není funkčně žádná hitparáda, jak to nemá Charger, tak to moc nechodí…

      0 0
      • YZ  

        No já nevím… Na xc zimáku mám několik let Epicona z druhé ruky, občas vyměním olej, vnitřní stíráky pravidelně čistím, stříknu silikonem a zatím 24 840 km bez problémů (až na 2× povolenou patronu). V porovnání s RS Sid nechodí hůř, Manitou Marvel je trochu citlivější na drobných nerovnostech.

        0 0
        • JakeF  

          Starýho Epicona má jeho brácha roky, proto si taky koupil toho Epixona… Možná smůla, ale počítám, že teď už se bude Suntouru nějakou dobu vyhýbat obloukem :)).

          SID s Chargerem chodí o vesmír líp.

          0 0
    • Call me Ondřej  

      Ahoj, poradi nekdo co delat s tim ze mi leze vazelina z vidlice ven. Je to sr suntour Xcr na kole na pumptrack takze jenom drzak predniho kola. Tedy jde ciste o estetiku.

      0 0
    • Pentaroth  

      Ano, držák předního kola. Ta vidle stojí za hovno, takže bych to neřešil.

      0 0
    • scota  

      Mám tři měsíce vidlici Auron 35 BOOST RC2-PCS, 29, 150mm, Black, Off 44mm a tlumič TriAir 3C 230/55 a zatím spokojenost.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.