• juris3

    Je zde nejaky rozdil v zivotnosti. Jake mate zkusenosti se sadou SORA.

    Vahu neberu jako rozdil?

    0 0
    • roud  

      největší rodíl bych hledal ve funkci a pak v technologiích který sou na nich použity hlavně kliky řazení apod.

      0 0
    • Vrci  

      sora bylo moje jediný shimano, ale brzo začalo rachtat v dualech. Jejich ergonomie byla hodně špatná (nemožnost odřazování při dolním úchopu), ale smyk mám na zimáku dosud. Šaltr vydržel taky docela dost, tragédie byly řetězy.

      0 0
    • cyklomaniask  

      .. ja som mal Soru na svojom prvom legendarnom cestaku Satka, jazdil som ho dve sezony cca 7000km som na nom spravil a slapal ako hodinky. Bol som spokojny a keby mi slo pri kupe noveho cestaku o cenu, tak idem do SORY zas, lebo funkcne je to spolahliva sada.

      0 0
    • Jogador  

      Rozhodně bych šel do mirage, když už jsi ulítlý na shimano, a jde ti o nápis, ne o funkčnost  tak vol 105…

      0 0
      • Stanislav__1  

        Mam pocit, ze se nejnizsi sadou stalo Veloce. Sady Xenon a Mirage se delat nebudou.

        0 0
    • jecnak  

      V zivotnosti asi velky rozdil nebude, ale velky rozdil je v dualech, hmotnosti a pouziti dutych klik a desitkove kazety. Kazdopadne doporucuju rovnou dat retez Campa.

      0 0
    • jIrI___  

      Vytáhnutí mrtvoly :)

      Jeden laický dotaz: Budou dualy Sora 3×8 fungovat s dvouplackou vepředu?

      0 0
    • Axel  

      taky kopnu do mrtvolky.

      Budou mi fungovat dualy Sora 2×8 s sh 105kou 2×7?

      0 0
      • jecnak  

        Ano, jen vynechas jeden prevod – nejspis ten nejvetsi pastorek. Aby to vypadalo lip, da se kazeta kuchnout a preskladat a misto nejvetsiho pastorku dat nejaky maly ci ocelovou (ne plastovou) podlozku.

        0 0
        • Axel  

          aha…no..s tim kuchanim-do toho bych se pravě moc pouštět nechtěl:-//

          ořech pro 7mi kolo a pro osmi je už rozdilny,že? nepujde koupit 8kazetu, a 8 přehazku..??

          0 0
          • Martin  

            sedmičkový ořech je kratší, i nába je jiná.

            osmičku přehazku kupovat nemusíš, sedmičková bude fungovat.

            0 0
          • jecnak  

            Kdyz koupis Sram pastorky, tak ty jsou k sobe pojistene jen malickym inbusem (2mm myslim). Ten povolis a kazetu libovolne preskladas, respektive uberes jeden pastorek. Shimano ma co si pamatuju kazety snytovane, ale opet jdou roznytovat, byt je to horsi prace.

            Orech pro 7s je kratsi, takze se tomu nevyhnes. Jen si jeste over, zda nemas Uniglide kazetu/orech – to je ten napravo http://sheldonbrown.com/…-vs-k7sm.jpg kde slouzi nejmensi patorek jako matice. Na to bys normalni kazetu nedal. Musel bys sehnat jako maly pastorek drahovy sroubovaci pastorek pro uzky retez, coz ve 12/13z by byl opravdu kumst.

            Jen jeste dodam, ze je mozne pouzit pouze 8s kazety, protoze 9s uz ma jine rozestupy mezi pastorky a tam by ti nefungovala indexace.

            0 0
            • Axel  

              takže,jestli to chapu spravně, koupim 8 kazetu, dejme tomu tu sram, jeden z krajnich pasotrku vynecham a misto něj dam podložku-chapu spravně,že podložka je tam proto,abych si neshodil řetěz diky tomu jednomu kroku navic?

              Tu kazetu nevim, je to stara sh 105

              0 0
              • jecnak  

                Koupis 8s kazetu a nejvetsi pastorek + podlozku vyhodis. Nejmensi pastorek vynechat nejde, protoze by se nemela o co oprit zaverna matice. Na stavajici 105ce kazete by mela byt zaverna matice – viz to cerne http://www.kerda.cz/…pg%20850.jpg – byva cerna ci stribrna. Pak ti tam na 100% pujde namontovat nova 8s kazeta.

                Na sundani a montaz kazety budes potrebovat stahovak a bic.

                0 0
                • jecnak  

                  Jeste dodam, ze starsi silnicni prehazovacky Shimano zvladnou jako nejvetsi pastorek maximalne 27 zubu.

                  0 0
                • nooski  

                  Tak, tak. Když jsem na zimáka potřeboval 7 kazetu, tak jsem koupil bikovou 11–28 a 28 pastorek i s podložkou vyhodil a fungovalo to ke vší spokojenosti.

                  0 0
                • Axel  

                  super,moc diky za info:-)

                  E:a ještě teda, 7kazeta s dualama fungovat nebude?má jine rozestupy-nebralo by to indexovani na pakach???

                  0 0
                  • jecnak  

                    Bude, jen nevyuzijes jednu polohu.

                    0 0
                  • Vilém  

                    Za co dekujes, kdyz to info zrejme vubec nechapes? :)

                    Celou dobu ti pise o predelani 8sp kazety na 7sp, abys to mohl dat na stary kratsi 7sp orech.

                    Pokud pouzitelnou 7sp kazetu mas, tak to s ni pujde taky.

                    0 0
                    • Axel  

                      ale chapu, chapu…jen nechapu, proč předělavat 8mičkovou kazetu, když si mužu koupit 7mičkovou kazetu, tak jestli neni rozdil v rozestupu pastorku(někde jsem četl, že rozdil v rozestupech je cca 0.2mm, což neřešim..)

                      0 0
                      • Vilém  

                        Pokud sezenes 7sp silnicni kazetu, tak ji samo pouzit muzes.

                        Rozdil v rozteci opravdu je 0,2mm viz treba tento zdroj, ale zase je trosku uzsi pastorek.

                        V praxi to vsak funguje. Pripadne pouzijes tu 8sp kazetu, kde je roztec pastorku spravna, jen odeberes nejvetsi pastorek.

                        0 0
                    • jecnak  

                      Mas pravdu, koukam, ze jsem se v tom sam zamotal a odpovidam na neco jineho nez se pta tazatel.

                      0 0
                      • Axel  

                        zorientoval jsem se..jen mě zmátlo to předělávání 8 kazety na 7…nechapal jsem smysl, protože jsem na e-shopech 7 prodavat objevil… každopadně Vám moc děkuju:-)

                        0 0
    • Miro73  

      Poprosim vas o technicku radu. Moje dualy Sora 9sp. maju problem s medzipolohami od novosti. Ak preradim z malej placky na velku, ale nie s packou dualu na doraz, viem zaradit medzipolohu, ale iba raz smerom hore. Potom pri radeni medzipolohy hore-dole na velkej pile aj napriek cvaknutiu sa presmyk neposunie. Ked preradim z malej placky na velku a packou

      dualu idem na doraz, medzipoloha hore-dole nejde ako som vyssie popisoval ani raz. Tak teraz neviem ci je to nedokonalostou skoro zakladnej sady alebo chybnym kusom.

      0 0
      • obda  

        JJ, mám Soru 9sp. a ten samý problém. Při řazení z malé placky na velkou můžu jít nejdříve na mezipolohu pro velký pastorek, a pak na polohu pro malé pastorky. Ovšem pokud z polohy pro malé pastorky chci přejít do polohy pro velké pastorky, pak to jenom cvakne a nic se nestane. (I když zatlačím na přesmykač ve stojanu rukou.) Takže pokud chci zařadit na velké placce velké pastorky, tak musím ještě shodit na malou placku a pak jít zpátky na velkou – a nebo poslouchat to chrastění.

        0 0
        • Miro73  

          Ak by bol ten problem po dakych XY kilometroch tak by ma to neprekvapilo ale na novych dualoch aj ked je to skoro najnizsi model… No nic budem to muset chvilu trpiet. Pojazdim, predam a kupim nieco na vyssej sade

          0 0
          • winter78  

            Neviem ako dlho máš tú Soru, ale mne úplne nová (v tom okamihu s 0 km na konte ) nechcela preraďovať z veľkej píly na malú. Musel som sa tiež k tomu „úkonu“ preklikať cez medzipoloha-späť-medzipoloha-späť…atď. Ale po prvom výjazde sa to samo napravilo a odvtedy to jazdí bez problémov. Ako keby to chcelo zabehnúť ;-).

            0 0
            • Miro73  

              Cestak na Sore mam od zimy, nabehane 700Km plus celu zimu na trenazery. Dnes som sa s tym babral a nastavil to tak, aby sa na dualoch na presmyku pouzivalo to horne spektrum nakolko paka je na trojplacku a kluky su dvojplacka a na moje prekvapenie medzipolohy funguju lepsie aspon na stojane. Tak ci toto nebude ten problem ze vyrobca skombinuje trojpolohovy dual s dvojpilovymi klukami.

              0 0
              • winter78  

                No… :-))…zhodou okolností som práve včera konečne zosynchronizoval radenie a prešmykač. Tiež mám dvojpílu a radenie na 3-pílu. Lenže ja som si to 3-radenie chcel prispôsobiť na tú moju 2-pílu tak, aby som na tej 2-píle používal všetky 3 polohy toho radenia…ale zistil som že to bola úplná hlúposť. Stačilo len pekne krásne nastaviť radenie LEN na dve polohy a tú tretiu si ani nevšímať, ako keby tam ani nebola a ani ju nepoužívať. Konečne to radí tak ako má ;-).

                0 0
                • obda  

                  No jo, taková blbost :-O Je samozřejmě blbost chtít použít na dvouplacku rozsah řazení pro trojplacku. Jenomže při instalaci to tak bez nastavování sedlo a mně to vůbec nedošlo. Takže i pro ostatní – při seřizování využít jen polovinu rozsahu řazení :)

                  0 0
    • Dave1988  

      Oživím mrtvolu.

      Zkoušel jsem triban500 se sorou a vydavalo to u některých převodů divné zvuky, jakoby se tam něco o sebe třelo. Ale nebylo to slyšet vždy. Myslíte že to je jen blbym seřízením, tím jak jsem šlapal/přehazoval nebo něčím jiným?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.