• kaplik

    Ahoj všem,

    tenhle topic má být spíš takový konzultační, vzhledem k tomu, že už nějakou technickou představu mám.

    Nahrazuji 26" FELT SIX LTD 2010, což byl super lehký závodní HT, který neměl chybu (http://feltbikes.cz/…p-!,244.html), dneska OUT je potřeba jít dál :-)

    Skončil jsem dost klasicky u Canyonu a to u modelu „Exceed CF SLX“ – (https://www.canyon.com/…lx/3438.html?…)

    Naproti tomu mám od STEVENS „SONORA GX AXS“ – (https://www.cyklosvec.cz/…axs-29-modra)

    Co „řeším“ – GRAVELA jsem dal po 500km pryč, jezdil jsem ještě před COVIDEM závody na silnici, takže mi „zbyla i silnička), sice dneska už ne žádný TOP model (rávkové brzdy a žádná elektrika), ale kolo do "rychla“ na asfalt mám :-) Nic proti GRAVELU, ale nebylo to pro mě úplně ono. Takže zpět k HT… vzít raději SONORU která má XT brzdy, ale horší cocpit a kola, nebo Exceed s karbonovými koly, cocpitem a sedlovkou, ale horšími brzdami :-) V elektrice jsou obě kola, čuchl jsem k elektrice na GRAVELU a není cesta zpět, cenovka obou kol podobná…

    Díky za Váš čas, chlapi!

    0 0
    • Singlespeed  

      Canyon má běžný hliníkový představec a nepohodlné gripy Ergon GA20, které jsem po první vyjížďce vyměnil za Ergon GS1 Evo. Nejvíce mě nakadilo kurvítko místo objímky sedlovky. Než jsem se odhodlal zarvat šroubek na krev místo předepsaných 4 N.m., tak sedlovka neustále plíživě zajížděla i přes namazání adhezní pastou. Kývací sedlovka Canyon/Ergon je super, ale nesmí lupat. Mně lupala neustále ať jsem se snažil jak chtěl, takže odpočívá v klidu ve skříni (manželce ovšem jiný kus žádné zvuky nevyluzuje, takže je to 50:50). Elektrika je geniální, jen žere baterku mnohem více než gravel sady, takže vozím v kapse raději baterku náhradní, abych se nemusel starat. Gumy IKON 2,35 jsou jinam než do terénu nevhodné, jet s nimi kousek po asfaltu je pro mě nutné zlo.

      0 0
    • tomxxx  

      Vzal bych canyon kvůli zápletům, vidlici mají oba dobrou.

      Navíc Canyon má i 1295.kazetu, což je taky cenový a hmotnostní rozdíl. Canyon má levnější kliky, což je fuk.

      0 0
      • kaplik  

        Přesně, ty kola mám jako argument pro Canyon i když proti DT Swiss X 1900 naprosto nic nemám :-)

        0 0
    • scalar  

      A já jsem myslel, že jsi umřel. A ono je to ještě horší, koupil sis gravel…

      0 0
      • kaplik  

        Sorry kámo, víš, jak to u mě je, dodatečná omluva, zapoměl jsem na Tebe (být členem ukrainské rodiny, není žádná výhra…), gravel šel z domu, vracím se k původnímu plánu, ale nemám „odvahu“ Tě znovu otravovat :-)))))

        0 0
    • Tomcat  

      Co Orbea Alma?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.