• piski

    Máte někdo zkušenosti s přístrojem Sodastream? Není to jenom nafouknutá reklamní bublina? Jestli máte, podělte se o své zkušenosti atd.?

    0 0
    • Mixi  

      sifon v peknym obalu, ja bych si to domu nekoupil ty limonady z toho sou kvalitativne na stejny urovni jako neznackovy limonady v obchode a taky v prepoctu na litr stojeji stejne, lakadlo na penize jak rika muj otec :)

      0 0
      • nooski  

        Přesně tak, lákadlo na peníze. Ještě mnohem větší hovadina jsou ty velké džbery na vodu, které se už u nás taky objevují. Lidi nějak nechápou, že u nás máme velice kvalitní vodu v kohoutku, která je zdaleka mnohem zdravější než všechny stojaté kaluže obalené plastem, levnější v desítkách, ne-li stovkách násobků a v dnešní době zeleného myšlení i mnohem ekologičtější.

        0 0
        • pepino  

          Nedává se do toho ta voda z kohoutku?

          0 0
          • nooski  

            Píšu někde že ne? Je to mašina do které se za drahé groše a energii vhání bublinky a míchá předražený sirup s vodou z kohoutku. Větší část příspěvku patřila těm džberům na vodu, co se objevují v kanclech.

            0 0
            • cukerko  

              V kancloch je to vpohode, myslel som ze u vas v CR si to ludia kupuju domov:)

              0 0
              • nooski  

                Už i na tohle jsou reklamy a ženská se v rádiu rozplývala, že do 24 hodin jí tu vodu dovezli. Asi je někde na samotě se suchou studnou a bez vodovodu…

                0 0
                • alinceb  

                  Máme kancl u silnice mezi poli a bez vodovodu. Vodu čerpáme z vrtu, ale kvůli blízkému prasečáku a kontaminaci spodní vody se moc pít nedá, takže i kafe vaříme z balené vody. Do nedávna jsme kupovali baterie balené vody, ale kvůli tomu kvantu PET lahví se teď pořídil právě automat na vodu a nemá to chybu…

                  Ale je pravda, že domů bych to nechtěl. Spíš teď uvažujeme o pořízení filtrační konvice…:)

                  0 0
                  • Schoscha  

                    konvici s filtrem mám od loňska a byl sem překvapenej jak se může chuť vody lišit.

                    U nás je hodně tvrdá voda a je to velký rozdíl.

                    Co je zjímavý, že do přefiltrované vody musím dát víc sirupu než do obyč z kohoutku aby to bylo srovnatelně sladký.

                    Sodastream by se u nás nechytl, protože v rodině nejsme na bublinkovou vodu.

                    0 0
                    • alinceb  

                      Já taky bublinkovou nepiju – v práci piju ochucenou nesycenou Dobrou Vodu. Ten filtr nás celkem láká. Na veletrhu v Brně sem to ochutnal a bylo to fajn…

                      0 0
                      • karliner  

                        Kdysi jsme ho mívali – Brita. Určitě to něco filtrovalo, hlavně asi bordel ze 100 let starýho vodovodu, ale pokud dodržuješ předepsané intervaly výměny filtrů, vyjde tě to jako voda balená. Asi po roce šel na popelnici. Možná je to teď jinak, je to tak 8–10 let zpátky..

                        0 0
      • pepino  

        Tak proč se s nima tahat? My si vždycky dělali sifon doma, ale v těch starejch lahvích, já to už nepoužívam. Ten Sodastream nemusí být špatnej, ale ne za dva litry.

        0 0
    • gargamel  

      Sodastream je v pohodě. Téměř se u nás v domástnosti neobjevují petlahve. Bombička nám vydrží tak čtvrt roku.

      0 0
    • Lenka.05  

      My máme obyč sifonovou lahev na klasické bombičky, dříve stávaly 5kč, teď už teda 20kč deset kousků, ale i tak se to vyplatí. Bombičky normálně vyměňujou v domácích potřebách, asi ne všude, chce to se poptat. Jako bonus ještě ty bombičky používáme do sportovní vzduchové pistole :)

      0 0
    • Soreno  

      Von někdo pije bublinkatou vodu? To asi nejni nejlepší na pitnej režim – možná si zjistěte co ty bublinky v těle dělaj :-)))))) PRRRRRRRRRRRR­RRRRRD :-)))

      0 0
    • prvniodkonce  

      ještě kozí mlíko

      0 0
    • ulipik  

      Máme ho už rok a je to super, od té doby netahám balíky vody. Cena je skoro stejná jako si tu sodovku přinesu.

      Jsme velká rodina 1,5 měsíce vydrží bombička. Někdy ji vyměníme klasicky, někdy si ji necháme za 1/3 ceny jen naplnit (to se nesmí).

      origo sirupy nekupujeme. Pouze výjimečně kolu která je docela dobrá.

      Ještě bych potřeboval stroj na mlíko, ale ten prý hozně žere.

      0 0
      • nooski  

        Kráva i koza toho sežerou dost, navíc nejsou moc skladné :-) Ona jako fakt existuje mašina na mléko?

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Masina je stejna. Jen sirup kola vymenis za sirup mleko a mas kvalitni perlive odstredene pruzracne cire acidofilni mleko a nemusis se s nim tahat z obchodu ;)

          0 0
    • JSt  

      jsem myslel, ze na streamu zverejnili celou ceskou sodu.

      0 0
    • Poutník  

      Nová náplň bombičky v obchodě stojí 199 Kč. Zjistil jsem, že u nás bombičky také plní jedna firma,která plní i kivety a ost. Ta si za náplň účtuje 60 korun. Jak na nás obchody vydělávají.

      0 0
    • Kynio  

      jednu chvíli mě to lákalo taky. Došel mi mejl z gsmtelefony, že mají na to akci, tak mi to vrtá hlavou znovu. Má to cenu, nemá to cenu :-/

      0 0
    • black.horse  

      Původně jsme o tom neuvažovali, ale dostali jsme to s mladou k vánocům a od tý doby velká spokojenost. Žádnej zázrak v tom nikdo nehledejte, není to levnější než limonáda z PETky = stojí to cca stejně jako Cola a spol a ani nijak rozdílně chutnější = chutná to cca stejně v závislosti na kvalitě vody. Ale od té doby co to doma máme, tak nám ubyla hromada petlahví na vyhození a ani se s nima nemusíme tahat z obchodu. Zároveň je tam velký výběr příchutí a navíc si to člověk může namíchat i s jakýmkoliv sirupem. Další pozitiuvm vidím v tom, že si můžu klikoliv namíchat jakoukoliv limonádu dle chuti a proti PETkám s limčou to nezabere tolik místa. Takže za mě spokojenost, mě to vyhovuje, ale záleží jaký má kdo nároky, kdo očekává zázraky bude zklamanej.

      0 0
    • rock  

      Imho nic proti ničemu. Pokud máš slušnou vodu v kohoutku (zdaleka není pravidlem) a máš rád bublinky, tak je to použitelná a pohodlnější alternativa PETek. Značkový (a podivuhodně drahý) sirupy tě nikdo nenutí používat, to je na tobě.

      0 0
    • VW  

      Máme asi 3 nebo 4 roky SodaFresh/Silver Flash, což je originál (SodaStream je jen jedna mnoha kopií). Doma zmizely petky, takže rozhodně velký přínos. Předražený limonády moc nemusíme – jen sodovku z kvalitní vody z kohoutky a jediné do čeho to pak případně mícháme je domácí Mojito s čerstvou mátou ze zahrádky ;o)

      0 0
    • m.s.1  

      Taky spokojenost, sehnal jsem ho přes e-shop za nějakých 950 Kč i s poštovným­.Hlavně už netahám balíky vody…

      0 0
      • weekend warrior  

        máme, úspěšně používáme jen jako sodovkovač, tedy bez těch řekl bych dost drahých sirupů. Domácnost je bez petek. Měli jsme i sodastream, ale ten měl debilní distribuci těch bomb, možná jsou shodné, ale to nevím…

        0 0
    • dieegoo  

      Byl jsem k tomu taky skeptický, přišlo mi to jako drahá sranda, ale… Teď ho máme čtvrt roku doma (pořád s první bombou) a paráda. Voda sice není levnější, než minerálka z krámu, ale jak už se tu píše – člověk nemusí tahat balíky s vodou, nehromadí se mu pak plastovej bordel k vyhození. Sirupy jsou celkem drahý, ale třeba cola nebo pomeranč chutnají vychlazený fakt velmi dobře.

      0 0
    • Chiron  

      Kolik litrů se tak v průměru udělá z té jedné bombičky? Vím že tvrdí že až 60l nebo 80l, ale to bude asi jen při nějakém minimálním nasycení ne? Celkem mě to láká, sice pořízení není nejlevnější, ale pak už mě to bude stát jen plyn a sirup, vodu máme ze studny. Vzhledem k tomu kolik se u nás vypije minerálek, což taky není nejzdravější by se to asi docela i vyplatilo.

      0 0
    • madcat  

      Další vítězství marketingu nad zdravým rozumem, i když pravda ne tak drtivý jako v případě balené vody v PET lahvích.

      0 0
    • Petr987  

      Kdyby náhodou ste někdo nákup SodaStream zvažoval, doporučuju si o něj zkusit zasoutěžit. Nic za to nedáte a můžete poměrně ušetřit, když to klapne:) Soutěž je na http://spolehlivost.dpd.cz/soutez :)

      0 0
    • jIrI___  

      Máte někdo srovnání klasického Sodastreamu a Limo Baru

      0 0
      • Smazaný účet  

        imho to same…na sifonu neni co ****** a co vymyslet noveho…

        0 0
        • jIrI___  

          Určitě je co vymýšlet, protože ten limobar má údajně nastavení velikosti bublinek :D

          0 0
          • kupi  

            Neřeš blbosti a nalij si vodu normálně z kohoutku :-D

            0 0
            • jIrI___  

              Ta se v Ostravě nedá pít a klasických sirupů už jsem přepitý. Navíc pít čistou vodu jsem vydržel maximálně týden a pak mě z ní už natahovalo :)

              0 0
              • kupi  

                Je fakt, že když jsem teď přes týden v Brně, tak mi voda z kohoutku nechutná tolik, jako doma v malém městě. Jak je na tom Ostrava nedokáži posoudit. Ale pokud mají třeba rodiče zahrádku s ovocnými stromy nebo třeba stačí najít na mezi bez, tak doporučuji udělat domácí šťávu. Té se nic nevyrovná a také víš, z čeho je to udělané. Ale to už jsem odbočil od tématu. Podíval jsem se na cenu náhradní bombičky a těch šťáv a za ty peníze to musí teda chutnat hrozně dobře, jinak nechápu, proč to někdo kupuje :-D

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak nějakých 200 Kč za výměnu bombičky jednou za 3 měsíce není zas až tak moc. Nehledě na to, že bývají akce na výměnu v podstatě zdarma nebo se „neoficiálně“ dá naplnit za třetinu té ceny.

                  0 0
                  • kupi  

                    Já jsem vycházel z ceny těch velkých bombiček na Alze a tam to vychází jinak. V tom případě se to zdá být celkem fajn a navíc nebudeš produkovat tolik odpadu v podobě pet lahví. Podíval jsem se na Aukro a mají tam velké množství sifonových lahví, třeba by to byla na zkoušku vhodná alternativa.

                    0 0
                  • bikekralik  

                    „Neoficiálně“ se to zrovna v Ostravě dá naplnit zadarmo. ;)

                    0 0
          • Smazaný účet  

            …picovina..dycky zalezi jak to natlakujes a podle toho to bubla po naliti…

            0 0
    • WEGO  

      Taky jsem o něm kdysi přemýšlel, ale u kamarádky sem to i vyzkoušel.. je to dobré, ale ty náplně jsou vcelku drahé..

      TIP: kup si smoothiemaker ve kterém připravíš prakticky vše.. smoothie, polévku, zmrzlinu, omáčky apod… a navíc k tomu jsem v něm nedávno začal dělat i domácí šťávu.. paráda – doporučuji :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.