Snímač rychlosti na přední nebo zadní nábu?

7 nepřečtených
  • Logos

    Mám nové snímače od Garminu, kadence a rychlosti… kadence je jasná, ale přemýšlím, jestli dát rychlost na přední nebo zadní nábu? Nějaké pro a proti proč tam nebo tam? Nedaří se mě to vymyslet ;)

    0 0
    • Breakpain  

      Je to jedno ;) … Vpředu ho vidíš za jízdy, že neupadlo… A je tam méně bordelu …

      0 0
    • novas752  

      čas od času někomu blbne příjem na bezdrátech obecně, takže čim blíž tim líp.

      0 0
      • Logos  

        vzhledem k tomu, ze se jedna o ANT+, kde snimac chytam na 25m od kola :D tak me vzdalenost tak nejak netrapi…

        0 0
    • puka  

      Jestli jezdíš jen po zadním kole, tak na zadní. Upřímně, nevidím důvod, proč na mít na zadním. Další důvod – Jestli máš ht, tak můžná ti vydrží dýl vepředu …

      Řekl bych, že to je jednoznačný, můžeš uzamknout. :)

      0 0
    • oo.viper.oo  

      Pokud jsi před tím používal čidlo s magnetem a měl magnet relativně blízko u náby, tak doporučuju dát nové bezmagnetové čidlo na druhé kolo.

      Oproti rozšířenému názoru, že nová čidla používají akcelerometr ve skutečnosti používají magnetometr a měří své otáčky podle orientace vůči magnetickému poli země. Proto jsou velmi citlivá na cizí magnetické pole (je to uvedeno i v návodu).

      Na netu jsou dokumentované případy, kdy kliky (u čidla kadence) nebo dráty výpletu byly zmagnetované od předchozí instalace magnetu a ovlivňovaly činnost bezmagnetového čidla. Stejně tak třeba náboj s vestavěným powermetrem. Výsledkem mohou být nahodilé chyby v signálu, které do určité míry cyklopočítač odfiltruje, od určité míry už ne.

      Edit: a ještě to můžeš brát tak, že přední kolo při zatáčení opisuje větší oblouk než zadní kolo. Těžiště je blíže zadnímu kolu. Takže zadní kolo dává reálnější ujetou vzdálenost. Přední bude dávat mírně nadsazenou. Ale to jsou jen drobné :-)

      0 0
    • Kysky  

      na zadní.

      Přední náboj mám z terénu pravidelně víc zahumusenej než zadní. Pokud jezdíš i na trenažéru, tak pokud nemáš válce, tak na předním náboji by ti čidlo nebylo k ničemu.

      A potom to zmagnetizování viz příspěvky výš

      edit: aha, po dvou měsících jsi to čidlo už asi někam dal :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.