smutný konec éry maloobchodů?

562 nepřečtených
  • Mobidyk1

    Včera jsem se dozvěděl že obchod v němž jsem tři roky pracoval a naučil se býti opravdovým bikerem končí svou činnost která začala hned po revoluci. Za obchodem zůstane patnáct let propagace české značky kol, bezvadný fungující oddíl kde vyrostlo několik známých český jmen, pořádání dech beroucího pionýrského závodu na který vzpomíná spousta lidí a spousta práce udělaná jen z láky k cyklistice.

    Když obcházím podobné menší obchody které začaly hned po revoluci ty co zažily zlatou éru kdy se horská kola ani nestačila vyrábět a poptávka téměř převyšovala nabídku, tak je mi z toho smutno. I ti co se snaží aby jejich prodejna byla zážitek a aby tam měly výběr lepšího zboží, tak přesto asi pomalu upadají. Nedělám si iluze že spousta z nich je ráda že zaplatí nájem a něco ještě zůstane, nebo se pletu?

    Někdo dává vinu za úpadek internetovému prodeji, jiní Hervisům, Cyklowordům atd. Pokud se bavím s prodejci velkých obchodů tak tvrdí že moc neprodávají a žádný zázrak to není, z vlastní zkušenosti vím že na internetu prodává zase jen ten kdo má cenu nebo je dovozcem. Zažil jsem rok 2008 který byl velmi OK a pak přišla krize po které to vypadá s mnohými asi dost bledě a určitě nejen v cykloprodejnách.

    A tak se ptám, opravdu tyhle malé krámky kam člověk může zajít i na pokec skončí? Kdo opravdu prodává kola? Nebo se to změní k lepšímu?

    0 0
    • jIrI___  

      Pokud se obchod neumí přizpůsobit aktuálnímu trhu, tak asi nic jiného než jeho zrušení nezbývá. Znám poměrně dost prosperujících kameňáků, u kterých konec nehrozí.

      0 0
      • ememem  

        to co popisuje je sice tak nostalgicky smutne nicmenej tiez bych to videl podobne.

        a mimochodom ak niekto zacal po revolucii a zazil onu zlatu eru a neni to zrovna obchodik v uplnej hornej-dolnej a je este furt maly tak sa ani moc necudujem ze dnes konci. to je proste zakon biznisu, bud rasties alebo padas, nic medzi tym minimalne dlhodobo neni.

        0 0
    • Georrge  

      podle mě nehrozí. Pár malých obchůdků to asi položí, ale trcohu větší, které navíc třeba mají svůj e-shop tak imho zůstanou. Navíc kdyby všechny zavřeli, tak kam bys chodil do servisu?

      0 0
      • Mobidyk1  

        :) servis je ale asi neuživí. Když přijde zákazník s řetězem a kazetou z kupkola. Bohužel to tak chodí.

        0 0
        • Jenda  

          proc by je neuzivil – musis si nechat ten servis zaplatit – vzdyt neni problem nastavit ceny tak aby se nakonec vyplatilo zakaznikovi koupit veci v kamenaku – placnu – montaz retezu 100 kc, kazeta 75, dily nakoupene u nas sleva na montaz 50% (pripadne zdarma)

          0 0
          • Mobidyk1  

            no :) taky moc nefunguje. Prodáš věc za 5000 a tvoje marže je 300kč aby si nebyl hodně dražší než černej dovozce. Pak práce ještě zdarma. Tohle je bohužel běžný.

            0 0
            • Jenda  

              no tak proc to nevezme od toho „cernyho“ dovozce pokud je to o tolik levnejsi? Proste nebudu nakupovat shimano u Langeho pokud to na kupkole sezenu levnejs. Koukni se treba na maly vesnicky potraviny – zcela bezne tam prodavaj veci ze supermarketu protoze je tam dostanou levnejs nez za kolik jim to da dodavatel.

              0 0
              • Mobidyk1  

                to je pravda. Bohužel.

                0 0
                • jonti  

                  Proč bohužel. Není důvod kupovat všechno od oficiálního dovozce.

                  0 0
              • kolda  

                a to ti pripadne normalni? ze to ma supermarket levnejsi nez dodavatel?

                0 0
                • Jenda  

                  ne normalni mi to neprijde ale holt se musi malej kram prizpusobit nebo ma smulu – ja jsem ale divnej, ja nejen ze nevyzaduju osobni kontakt s prodavacem ale me dokonce ve vetsine pripadu obtezuje :-)

                  0 0
                • jonti  

                  Bych to videl obracene, neni normalni, ze dodavatel je drazsi nez internetovy maloobchod.

                  Mam pocit, ze to spis speje k vynechani „zbytecnych“ clanku, jako je treba dovozce.

                  0 0
            • Vilém  

              Pokud meli marzi 300,– z 5000,–, tak se nedivim, ze to zabalili.

              0 0
              • Mobidyk1  

                byl to příklad. Přijde zákazník že chce jistá kola. Ty je seženeš jen u jednoho prodejce a ten je má prostě takto. Nebo můžeš řísct že za měsíc je možná bude mít a navíc za super cenu, jen nevíš zda v tom tankeru teda budou určitě. :)

                0 0
                • Vilém  

                  No ja se lekl, ze to byla standartni vyse marze v tom zaviranem obchode.

                  0 0
            • Mamut  

              Co to je „cerny dovozce“ vojin Kefalin? Odkedy sa (aj vdaka zakonom EU) prestali kastovat predajci na oficialnych z ciernych, tak paradne klesli ceny a porovnatelne veci co v minulosti nakupujem za 2/3 ceny. Ja som spokojny.

              Konkurencia to je slusna. Ceny cykloveci su bezne nizsie ako v UK alebo v DE, s vynimkou tamojsich zlavovych akcii, kde maju taku usporu z rozsahu, aka sa v CR nikdy nebude dat dosiahnut.

              Pomaly sa to uz podobne zacina hybat trh aj v outdoore a casom skoncia casy neschopnych nadutych lakomych „oficialnych“ dovozcom typu Lange, Zitny alebo Vertical.

              0 0
              • marszy  

                1!!!! a ještě KCK .

                0 0
              • Hnoj  

                Vážení, nemáte ani tušení, jak to tady v ČR chodí a brát si ho huby třeba dovozce, jako je Cyklo-žitný je vskutnu hloupé. Odkud si myslíš, že byly náboje SRAM, které jsi ode mě loni bral?

                Naopak v ČR je velmi rozšířený strašák „šedých dovozů“ a podobných blbnin, realita je však úplně jinde.

                0 0
                • Tomcat  

                  Ne už to nevydržím.

                  Hle kdo a jak to to dováží může bejt lidem je naprostý šumák. Jejich pohnutky sou naprosto ukradený, to kolo ti pak jezdit líp nebude, levnější taky ne.

                  Furt se mě líbí jak se snaží spousta lidí vykládat jak sou tu pro nás , jak to dělají pro nás, jak to s náma myslej dobře . Kulový! Je to podnikání minimalizace nákladů maximalizace zisků.

                  Jestli je něco pro zákazníka něco kontraproduktivní tak empatie s prodejcem !

                  0 0
                  • Hnoj  

                    Já jsem tak hrozně rád, že jsi jeden z těch, kdo nekupují VŮBEC NIC v ČR.

                    Protože jsi demagogický tupec. Pokud by sis přečetl můj příspěvek, všiml by sis, že vůbec neřeším cenovou politiku a nepolitiku a empatii s prodejcem.

                    Já tady nikoho neobhauju, ani neodsuzuju a rozhodně nikomu nevykládám, pro koho tady jsem nebo nejsem. Ale rozhodně tu nejsem pro tupce, kteří umí jen mlátit hlavou do zdi v naději, že spadne a přitom jí lze bezbolestně obejím.

                    Nelíbí se ti tady? Zdá se ti v ČR draho a obchodníci jsou do jednoho zmrdi, kteří se tě snaží okrást? Tak jdi, kam tě srdce táhle, nakupuj si třeba z Botswany.

                    Celým smyslem mého příspěvku bylo jen upozornit na to, že mezi bikery se traduje spousta naprosto nesmyslných pohádek o tom, jak to v obchodě s díly na kola funguje a nefunguje…

                    0 0
                    • Tomcat  

                      Tak ještě jednou tady není „bikeobchodník-forum“ cyklistům můžou bejt tyhle dodavatelko-odběratelské stavy ukradený.

                      Ne neřešíš cenovou politiku to je pravda, ale ta snaha o empatii tam je. brát si ho huby třeba dovozce, jako je Cyklo-žitný je vskutnu hloupé. Odkud si myslíš, že byly náboje SRAM, které jsi ode mě loni bral? A ? Mámu poslat děkovný dopis? Není to jedno od koho to je?

                      Běžnej bajker chce nějakou věc, nebo službu za nějakých podmínek. Pokud jí nedostane, jde jinam. Nemá žádnou povinnost kupovat tam a tam, nebo od toho. Svět tím, že koupí podle „společenského diktátu“ lepší nebude. Jak se říká rohlíky levnější nebudou.

                      Zákazník nemá v běžném konzumním segmentu důvod proč by měl mít pro to pochopení, nebo proč by za to měl mít svého dodavatele rád. Může se sním být spokojený ,nebo ne, ale neměl by se na něj Vázat.

                      0 0
                      • maajkee  

                        Já třeba chodím do krámku kousek od svýho bydliště a kupuju tam housky o něco dráž než bych je koupil kus vedle ve velkým supermarketu, protože mám rád prodavačky a klid toho malýho krámku, takže nejde vždy jen o cenu :)

                        0 0
                        • Tomcat  

                          jj taky kupuji někde i dráž proto tam píšu …bajker chce nějakou věc, nebo službu za nějakých podmínek… Cena, prostředí, rychlost, nabídka , nebo i blbý keci prodavači. Mnoho věcí to může bejt. To co já nesnáším je že někdo z z toho dělá dogma podpořený nějakým FUDem.

                          0 0
                          • chose-cb  

                            Zijem proste v cechach kazdy se chce met dobre co to da:) Nechapu ze dneska v roce 2011 nabizeji v kamenaku razeni sram X9 2009 za 2400kč :) ze kdyz si kupuji neco levneho tak me obslouzi s vyrazem prodavacky v supermarketu po 18ti hodinovy sichte a kamikovy ktery tam kupuje veci za tezky love by vycistili boty:D tak to proste je ja si kupuju komponenty vyhodne na netu v CR,DE atd pak se je tu necham namontit v servisu zaplatim co po me chteji a neresim to stejne stim nic neudelam:)

                            0 0
                            • maajkee  

                              Ale uděláš, můžeš si tam ty komponenty alespoň namontovat sám. ;)

                              0 0
                            • Tomcat  

                              Hele to jak si to pro sebe odůvodníš je tvoje věc. Motivace taky, rozhodně by tam měl být rozumný důvod a né zhecu či šprajcu.

                              0 0
                  • Martyss  

                    Furt se mě líbí jak se snaží spousta lidí vykládat jak sou tu pro nás , jak to dělají pro nás, jak to s náma myslej dobře . Kulový! Je to podnikání minimalizace nákladů maximalizace zis­ků.

                    Ano, přesně. Navíc je zajímavé, že když se začneš chovat stejně oni, tak to pak firmy štve ..:-)))

                    0 0
                • Martyss  

                  Naopak v ČR je velmi rozšířený strašák „šedých dovozů“ a podobných blbnin, realita je však úplně jinde.

                  Budeme tedy rádi, když nám to osvětlíš.

                  Pro pobavení přídávám link níže. Jenom bych podotkl, když můj servisák objednával mého Duka přímo u Žitného, tak dorazila vidlice sundaná z kola a zabalená naprosto neoriginálně, takže ať se srandu dělají z někoho jiného.

                  http://www.cyklozitny.cz/…icovi/t-301/

                  0 0
                  • Bomba+  

                    To si děláš srandu,fakt? :-))))

                    0 0
                  • Hnoj  

                    DO ČR proudí hromady RETAIL dílů (Tedy v krabičkách) oficiálními cestami a cena je cca v 80% případů zcela srovnatelná s OEM díly (Tedy v sáčcích a mnohdy ani to ne).

                    Většina prodejců se z mnoha pochopitelných důvodů snaží kupovat díly RETAIL od ofiko dovozců. Od některých dovozců lze nakupovat OEM i Retail (především SHIMANO).

                    Na straně druhé jsou v ČR dovozci, kteří zcela reálně nefungují a zboží, které „dovážejí“ buď vůbec nemají (EASTON, Continental, atd…) a nebo ho mají, ale za reálně nekonkurenceschopné ceny (Schwalbe…). V těchto případech, pak poptávka po těchto dílech zcela logicky vytváří tlak na prodejce, kteří musejí díly shánět „pod cenou“ jinými než oficiálními cestami.

                    V ČR třeba panuje poháda o tom, že všechen MAVIC sem proudí neoficiální cestou. Ne, proudí sem převážně přes KASTAR. A stejné je s hromadou dalších značek.

                    Nechci tady odsuzovat „pytlíkové zajíce“ a spol. Ale realita je taková, že většina dílů do ČR skutečně dorazí přes ofiko dovozce. Navíc ČR je na díly skutečně velmi levný kraj, tak mi uniká důvod stížností. Až na různé „akce a výprodeje na CRC a spol.“ je v ČR v podstatně všechno levnější nebo stejně drahé.

                    0 0
                    • Atilla  

                      Až na různé „akce a výprodeje na CRC a spol.“ je v ČR v podstatně všechno levnější nebo stejně drahé.

                      To furt nevysvětluje, proč stojí 620g plášť 1300kč.

                      Ať si klidně obchodník v německu napálí o třetinu vyšší cenu, když tam mají o dost vyšší příjmy

                      0 0
                      • Hnoj  

                        O jakým plášti to mluvíš?

                        A jak si asi může obchodník v DE napálit vyšší marži o 30%? Bikeři v Německu jsou sotva takový idioti, aby platili o 30% víc, když by to mohli kupovat tady o 30% levněji…

                        0 0
                        • Atilla  

                          No a proto to objednám z ameru, pokusím se vyhnout clu a dph a když to vyjde, tak to mám o 50% levněji.

                          0 0
                          • Hnoj  

                            Pořád jsi neřekl o jakém plášti to mluvíš !

                            Já tady občas něco beru z USA, ale to jsou vždy jen věci, které se v EU nedají sehnat, protože USA není vždy levnější. Navíc vyhnout se DPH a clu se nepovede vždycky.

                            0 0
                    • Martyss  

                      Děkuji za názor. Chtěl bych se zeptat ohledně vidlic Manitou. Dle mého názoru jsou technicky lepší než RS, ale tady v ČR je RS v posledních letech celkem rozválcovalo. Je to jenom marketingová neschopnost Progresscycle nebo něco jiného? Díky

                      0 0
                      • Hnoj  

                        He. Stejným způsobem rozválcovaly IMHO naprosto příšerný díly Ricthey, díly EASTON.

                        Progrescycle je obecně velmi zvlášně fungující firma.

                        Můj názor na vidlice Manitou není zrovna dobrý a to nejen proto, že Manitou už několik let zaspává dobu. Myslím, že tady nebude problém jen přístupu dovozce, ale v principu nabídky a poptávky. Po Manitou prostě není v RETAILu poptávka, proč by byla? Osobně by mne zajímalo, proč si myslíš, že jsou Indiáni lepší než RS.

                        0 0
                        • Martyss  

                          V roce 2005 RS uvedlo na trh tlumení Montiocontrol a alespoň stáho ztrátu, kterou mělo na Manitou s TPC/TPC+, které má v plusové variantě i Highspeed kompresi. Navíc se Manitou celkem trefilo s segmetu chrtů s R7, která nabízela více než starý SID. RS se povedlo něco podobného s Rebou v segmentu hobíků a následně dalšími variacemi na technologickém základu Reby – Recon/Revelati­on/Tora. Modulární koncepce pomáhá snížit výrobní náklady. Časem RS představilo nového Sida a vyrovnalo či mírně předehnalo R7. Dále RS stáhlo ztrátu v tlumením uvedením Blackboxu s Highspeed kompresí. V současné době se mi zdá, že je nabídka velmi vyrovnaná a technologickou převahu začíná získávat Rockshox.

                          Navíc RS zvolilo strategii zaplavení trhu velkým počem modělů. To není výhoda, spíše mírná nevýhoda, protože zákazník ztrácíc orintaci. Sortiment Manitou je daleko přehlednější.

                          Tohle je můj subjektivní pohled na segment XC s vynechámím dalších producentů, kteří např. na vidlice lepí vocasy..:-)

                          0 0
                          • Kubiczech  

                            Rozhodně v segmentu vysokozdvihých vidlic nemá Manitou vůbec nic. Když teda pominu za zenitem stojícího 145mm Nixona na 32mm nohách. To je podle mého velká škoda.

                            0 0
                          • Hnoj  

                            Na to musím odpovědět následovně:

                            Jezdím XC zdvihy 100/110MM a High Speed expanze a další „super vychytávky“, které lze na různých fórech probírat dlouhé hodiny, mě absolutně nezajímají s osobně si myslím, že tak to má i dalších 80% hoby bikerů.

                            Když jedu na vidli s BB MC a nebo MC za boha nepoznám rozdíl, chci aby vidle občas sebrala nějakej ten kořen a šla uzamknout (ideálně z řidítek…). Možná za tím stojí prodejní úspěch RS, pokud 80 bikerů ze 100 má stejné priority, pak je jasné, že TPC+ pro ně není argumentem.

                            Naopak je s podivem, že Manitou stále produkuje vidle s 30mm nohama a bez rychloupínacích 15 a 20mm os, o LO z řidítek nemluvě…

                            0 0
                            • Beeda  

                              btw, nemas papirovou krabici na kolo;-)?

                              0 0
                            • Martyss  

                              Jezdím XC zdvihy 100/110MM a High Speed expanze a další „super vychytávky“, které lze na různých fórech probírat dlouhé hodiny, mě absolutně nezajímají s osobně si myslím, že tak to má i dalších 80% hoby bikerů.

                              Ptal jsi se na můj názor a já ti odpověděl…

                              Že technologické výhody nejsi schopen pocítit či využít je jaksi tvoje věc. V podstatě lze souhlasit, že jedna věc je mít super výrobek a druhá ho prodat, ale o tom jsme se nebavili.

                              Možná za tím stojí prodejní úspěch RS, pokud 80 bikerů ze 100 má stejné priority

                              Dle mého názoru je to hlavně o tom, že se protlačili na sériová kola a do maloobchodů a dál už je to uzavřený kruh…

                              Naopak je s podivem, že Manitou stále produkuje vidle s 30mm nohama a…

                              Čistě technolicky zde neplatí úměra čím silnější nohy, tím víc addidas:-) Záleží na hmotnosti jezdce a absencí/přítomností pevné osy, pokud se bavíme o XC.

                              0 0
                              • Hnoj  

                                Já ti jen nastiňuji, můj názor na prodejní úspěch RS a jeho pozadí.

                                Čím silnější nohy, tím více adisas sice neplatí v přímé úměře, ale subjektivní pocit svezení na SIDu 32mm a R7 je rozdíl takřka exponenciální…

                                Nevím, takhle daleko do toho nevidím…

                                Ale dokud se Manitou nezmátoří a neudělá vidle srovnatelné s konkurencí, nemá naprosto šanci si vydobít svoje původní postavení. Osobně se mi dneska zdá jako nejprogresivnější výrobce vidlic černý kůň: SUNTOUR. Třeba AXON RC Carbon je vskutku zajímavý počin, bohužel už cenově atakuje SID XX, takže trošku ztrácí na zajímavosti…

                                0 0
                            • StuntJ  

                              ale podle grafu a měření to přeci musí být lepší … :o))))

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Tenhle vtip se opravdu nepovedl, naopak je zcela mimo. Probíralo se tlumení, to žádný graf nezměří. A high speed expanze na nízkém zdvihu je opravdu zbytečná.

                                A když už narážíš na měření, tak tady zbývá třeba odtrh a dle toho je lepší RS, takže opět narážka zcela mimo.

                                0 0
                          • McBlacky  

                            jediný v čem je dneska manitou vpředu je váha MRDky.

                            0 0
                        • Kubiczech  

                          Mimo téma – došla ti ode mne zpráva, prosím tě?

                          0 0
                  • Tomcat  

                    To je už dávno známé

                    http://martinprokop.wordpress.com/…i-na-igelit/

                    Nejvíc mě pobavil ten formulář na napráskání konkurence.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      sry za vícenásobný post

                      0 0
                    • Martyss  

                      člověk pochopí, že někdo něco neví nebo že prostě se stala chyba, ale když ti záměrně a vychcaně lžou, to bych fakt střílel.

                      0 0
                • Mamut  

                  1.) U Zitneho na 3× reklamacny technik nebol schopny zistit, ze reklamovana Avid Juicy je vadna. Vzdy sa to ale dalo zistit okamzite po namontovani na bike, ani nebolo treba na ten bike sadnut. Takze po 3 reklamaciach som dostal nove brzdy.

                  2.) Igelitoveho zajaca ti tu uz niekto pripomenul.

                  3.) Samotna firma Zitny mi nevadi. Mne vadi to, ze niektore firmy su oznacene za „oficialneho“ dovozcu a jebne im z toho a fnukanim a vyhrazanim sa nedodoanim dalsieho tovaru (co je snaha o monopolnu praktiku postihovanu zakonom) chcu diktovat inym suverennym firmam co a za kolko smu predavat. Takze este raz, nie je mojim cielom znicit vymenovane firmy. Ale institut „oficialneho“ dovozcu a nasledne kastovanie malopredajcov na bielych, sivych a ciernych je priamo proti mojim zaujmom. A tieto vymenovane firmy sa tak chovaju.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    nepaušalizoval bych. Třeba Progress má celkem solidní politiku. Ceny bez slev jsou v ČR na drtivou cenu dováženého sortimentu nižší než jinde.

                    0 0
                    • Joseph de Sax  

                      bohužel, nemohu říci, že by nějaká politika byla solidní, spíše usuzuji, že politika je pernamentka do pekla…

                      0 0
          • chose-cb  

            tady u nas v budejkach u Sirera je to standart dokonce typek prodavac rikal hodne penez maji prave ze servisu:)priklad: serizeni razeni a brzd + vymena lanek a bovdenu prisla na 880kč hodka a pul prace:) musi proste jit z dobou:) vse se zdrazuje a jak se rika : silnejsi pes mrda:D

            0 0
            • Joseph de Sax  

              jo, silnější pes mrdá, socialisticky pracuje a kapitalisticky si žije…ale jak dlouho ještě???

              0 0
        • Vilém  

          Holt prijde doba, ze se za sluzby bude tvrde platit, to je jedina moznost, jak se servisy mohou uzivit.

          0 0
          • marapara  

            S tímto nezbývá než souhlasit. Takto to funguje v Německu a okolních státech už hodně desítek let. Zboží je velmi levné, elektronika, kola jsou levnější než u nás, ale lidská práce je velmi drahá.

            Know-How je totiž to, se musí zaplatit. Lidi v naší republice jsou ale bohužel deformováni 40 let komunismem a jsou zvyklí za práci téměř neplatit nebo platit co nejmíň. To ale přece jednou musí skončit. A to platí ve všem, nejen u cykloservisu.

            0 0
            • Vilém  

              jj, je to tak. Kamos delal nejakou dobu servisaka v anglii a kdyz rikal ty ceny praci, tak mi padla brada.

              0 0
              • marapara  

                jj, ty ceny jsou úplně někde jinde.

                Na druhou stranu taky mají úplně jiné platy. Je jasné, že s naší průměrnou mzdou by ty peníze asi moc lidí nedalo.

                0 0
                • Jenda  

                  notreba tady v Itosce mi to zas tak dramaticky neprislo – za vypleteni kola + 2mm cerny draty (myslim ze DT) jsem tu nechal 30 ecek s tim ze mi rikal at jeste prijdu po 200 km ze mi to zadara dotahne (na coz jsem se vyprd:-)

                  zase treba brouseni lyzi bylo jednou za 17 ecke a podruhy dokonce za 25 – to mi trochu padla brada. Ale dokud to neni zubar tak se clovek usmiva :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    podobne je to ve finlandu, koupil jsem hodne slusny brusle v seconhandu za 4,5 eura a brouseni stalo 15 eur!!!

                    0 0
              • chose-cb  

                ale proc ne zejo asi by me taky vyhovovalo davat mene penez za dily a vice za praci servisaka:) prace k nezaplaceni:)

                0 0
            • Joseph de Sax  

              to bys musel napřed něco umět udělat a ne jenom kecat, aby byla tvoje práce drahá…

              0 0
    • yetti  

      Znám se s majitelem velmi dobře prosperujícího kameňáku a tak vím, že když se chce tak to jde. na druhou stranu znám pár obchodů, u kterých nechápu jak se můžou uživit s tím co nabízejí. Takže já bych to tak černě neviděl.

      0 0
    • Jenda  

      nejak me to nedojima – malej kramek – casto potencialni problem s reklamaci, vyber omezenej – je pro me pohodlnejsi projet behem 1/2 hodky net a sehnat co potrebuju nez obihat x kamenaku. Podle me pokud chtej prezit musi se soustredit na servis a ten delat fakt kvalitne. Predstava ze vsichni budou zit z prodeje mi prijde zcestna.

      Kdyz se podivas kolik je opravdu dobrejch servisu kam se clovek neboji dat treba vidli nebo tlumic ci odvzdusnik kotoucovky tak je to bida – a takovyhle servisy bych rekl ze porad frci. A nebo se musi specializovat na opravu tesco kol – je to oser ale vydelat se na tom da urcite taky.

      0 0
      • Mobidyk1  

        dělal jsem servismana na na krajském městě a Tesko kola byla celkem rejžunk ale kolik jich uděláš do roka? 30? pokud vydělám na kuse v průměru 1000 čistá ruka tak mám zaplacený jeden nájem. A s vidlema to není zase podle mne žádný zázrak.

        0 0
        • Jenda  

          me tak napada ze zrovna na MTBS nedavno psali ze v Cr je enormni koncentrace bikeshopu – a neco na tom bude – na Kladne je jich min 6 – na 75 tis mesto plny vidlaku mi to prijde haluz.

          0 0
          • Chiron  

            Přesně, těch obchodů je strašně moc, konkurence veliká. Ale dobrý obchod s dobrou pověstí krachne málokdy. A rozhodně nemám strach, že by je vytlačily e-shopy, Cykloworldy a podobně.

            Třeba Valmez, cca něco přes 27tis a 5 cykloprodejen. Na Vsetíně podobný počet obyvatel minimálně 4 prodejny. A to ještě v okolních obcích sou rozesety různé malé obchody. Popravdě sám nechápu, jak se vůbec můžou uživit, ale evidentně to jde. Na druhou stranu, tady na kole jezdí celkem dost lidí a ne každý kupuje kolo z netu. Třeba já taky, když kupuju sériovku, tak si ji radši koupím v kameňáku.

            0 0
          • gargamel  

            Hmm, my jich máme ve Slaném asi 5 na 16tis. vidláků:-)

            0 0
        • Jenda  

          a jeste doplnim ze nektery maj tak nesmyslnou oteviraci domu ze tam clovek nema sanci zajit i kdyby chtel – proc ma bikeshop otevrino treba rano od 9?:-)

          0 0
          • JSt  

            abys mohl nakoupit uz vo deviti rano? :-)

            0 0
            • Mobidyk1  

              v šest ráno rohlíky, startky a XTR přehazku :)

              0 0
              • JSt  

                kdyz jsem saltr cestou z paluse smotal, tak ho rovnou vymenim, ne? :-)

                0 0
          • jIrI___  

            Aby se tam mohli stavit třeba i lidi, kteří chodí do práce odpoledne. A nebo třeba studenti :). Já do obchodů chodím v naprosté většině případů dopoledne.

            0 0
            • Jenda  

              jo ale kdyz mam boj o zakaznika proc nemam treba 2× tejdne od 12 do 8?

              0 0
              • karliner  

                Protože by pak ty dny odpoledne nemohl brečet majitel na vyjížďce, jak ty kšefty nejdou :-P

                0 0
    • miki  

      Když se podíváš na stále nová a nová kola zdejších Bikerů a co všechno si dokáží sehnat a postavit tak krize na B-F opravdu nehrozí.:-))

      0 0
    • vanderpoel  

      neverim ze skonci uplne … u nas ve meste mame jeden uplne pidi cyklokramek kam se ale sjizdeji lidi i z sirokych dalekych okolnich vesnic a mensich mest … kolo si tam v podstate jen tak z fleku asi nekoupis protoze na tu malou plochu se toho moc nevejde ale vzdycky ti tam poradej co je pro tebe dobry a do par dnu ti dodaj kolo udelany v podstate presne „na miru“. maji i dobry servis a to ve stylu ze kdyz tam prijede stara babus na ukrajine s tim ze ji nejak verkla zadni kolo taxe ji nikdo nesmeje, ochotne ji vysvetlej co je posrany a opravej. majitel i personal maji pro kazdyho dobry slovo, takze ve skutecnosti to i pres male rozmery prodejnicky funguje i jako jakesi cyklisticke „kulturni centrum“. nepamatuju si ze bych tam nekdy byl uplne sam. vzdycky do par minut prijde nejaky dalsi zakaznik a to treba i nekde v pulce ledna, tedy absolutne mimo sezonu. pokud nekdy krachne i tento vynikajici kramek, pak bude jasne ze na svete je definitivne neco spatne.

      0 0
      • Joseph de Sax  

        takovejm, jak to tu popisuješ bych dal ještě nejvýše půl roku a pak předelat na sexshopy, nebo vinotéky…však on Kalous ví co dělá, akorát to tu zatím nikdo asi nepochopil…zlatá éra obchodu skončila, když se začaly na tankerech vozik kola z taywanu. Nyní jsou všichni ze všeho posraní, že vydělané peníze jim nepokryjí aní to jídlo z kterého tloustnou, tak je zapotřebí být zase i štíhlým…avo­tomtoje. Za malou chvíli nebude benzin na volno k mání, tak jsme nahraní už všichni a hladnej na kole zase daleko nedojede…

        0 0
        • hribik A1  

          a na tom tankeri, to tam vezú akože bajky členov posádky? lebo ja som si vždy doteraz myslel, že v tankeroch sa vozí ropa a podobné veci, a že biky tak možno v kontajnerových lodiach..a pritom oni to pchajú do tankerov.. zaujímavé :-)

          0 0
        • vanderpoel  

          inu, rad bych k tomu neco rek, ale vubec nevim co, protoze jsem vubec nepochopil, co to tu meles, zvlaste pak v reakci na to, co sem psal ja. ale treba je jen chyba na mym prijimaci.

          0 0
      • chose-cb  

        ja bydlim v centru krajskeho mesta a hned vedle baraku cca 50m ma Šírera docela renomovany kramek se servisem:) kdyz sem na svihu a neco se vysere a doplachtim se dom hned tam najedu a vzdy bez objednani me to udelaji:)zaplatim a ready :) z toho vypliva zakazniuk muj pan a ne vliv kulturniho prostredi na potreby bikeru:D

        0 0
    • hovanec  

      Je to věc reklamy, viditelnosti a ohlasu. Co mi je platné, že 15 let vlastním kamennou prodejnu a stejně nemám zákazníky? Je potřeba mít ke kamennému obchodu i e-shop!!! Lidi vždyť to dnes dělá každý, jinak by se neuživili.

      0 0
      • Mobidyk1  

        ale na e-shopu toho zase moc nevyhraješ. cena cena a zase cena

        0 0
      • Mobidyk1  

        zákazníků máš spoustu ale nějak ti to nestačí :) Páč platíš nájem, zaměstnance (pokud si ho ješte tedy nepropustil) a pár dalších věciček :)

        0 0
      • marszy  

        Vážení obchodní partneři,

        obracím se na Vás s méně příjemnou záležitostí. Naše společnost se Vám snaží dlouhodobě zajišťovat zajímavé obchodní podmínky, které se následně staly standardem v České republice. Neméně důležitým faktem je náš přístup k prodeji v rámci maloobchodního a „internetového“ prodeje.

        Náš prioritní zájem je poskytovat a zajišťovat co nejvyšší možné obchodní marže tak, abyste byli schopni ufinancovat vaše stále rostoucí náklady, zajistit si dostatek prostředků pro případné investice a samozřejmě vytvářet zisk. Jsme rádi, že jste tuto myšlenku výrazně podpořili i na prezentacích v roce 2009, kdy jsme se jako jediní v ČR rozhodli pro tento směr.

        Bohužel musím konstatovat, že můžeme rozdělit prodejce na dvě skupiny. Jedna si výše uvedené uvědomili a je jim jasné, že prodej za výrazně snížené ceny je cesta k „živoření“ nebo úplnému zániku jejich podnikání. Druhá skupina tuto myšlenku sice veřejně propaguje, bohužel jejich reálné kroky jsou zcela opačné a prodej za téměř nákupní ceny podporuje, a to především prodejem na internetu. Velmi zarážející je argumentace, že ve vlastním obchodě toto nedělají a prodávají kola pod cenou pouze na internetu: „Však to kolo neprodávám do svého města, ale někam 150km daleko, tak je mi to jedno. Já jsem aspoň prodal kolo, i když jsem na něm vydělal pouze 1.000 Kč místo 3.500 Kč standardní marže. Bohužel si tito prodejci neuvědomují, že se jim to jako bumerangem vrátí zpět, jelikož i do jejich města jim někdo takto prodává kola. Je to jedna ze špatných českých vlastností, že když „to“ dělají ostatní, tak já taky. Velmi rád bych byl osobně u situace, kdy si zákazník zakoupil kolo v prodejně a následně zjistil, že tento obchodník prodává stejné kolo na eshopu o 15–25% levněji. Myslím si, že k tomu není žádná argumentace. A co se stane? Zákazník je rozhořčen a tuto svou nemilou zkušenost velmi rád sdělí svému širokému okolí (negativní zprávy se vždy šíří mnohonásobně více než ty pozitivní). Výsledkem je úbytek zákazníků. Ti v momentě, kdy si chtějí kolo koupit, prodejnu ani nenavštíví.

        Podobné je to i s emailovými dotazy zákazníků, kde dochází taktéž k nesmyslenému prodeji výrazně pod doporučenými cenami. Tyto emaily od Vás samozřejmě dostáváme a sami si i někdy prověřujeme chování některých prodejců.

        Naše společnost je na trhu 20 let, snažíme se vyrábět velmi kvalitní výrobky odpovídající normám. Snažíme se také o velmi přehlednou, jednoduchou a oboustranně výhodnou obchodní politiku. Bohužel tento způsob prodeje degraduje veškeré naše dosavadní snažení a háže na značku negativní pohled. Proto se na Vás obracím a apeluji s žádostí, abyste Vy, kterých se to týká, přehodnotili své chování v rámci prodeje na prodejně, ale především na e-shopu. Způsobuje to velké problémy nejen Vám, ale i prodejcům, kteří se snaží dodržovat rozumný způsob prodeje. Samozřejmě mi budete argumentovat tím, že máte zásoby a z toho plynoucí závazky. Na druhou stranu je potřebné říci, že i na základě toho jste někteří z Vás u svých dodavatelů výrazně snížili množství předobjednaného zboží, tzn. v této sezóně byste se neměli dostat do významnějších problémů s úhradami svých závazků. Je také nutné si uvědomit, že pokud prodejna prodává s průměrnou 10% slevou, musí prodat o cca 37% větší množství zboží, aby vykompenzovala rozdané slevy, což je ve stávající situaci téměř nemožné.

        Jelikož jsou některá kola posílána zákazníkům i prostřednictvím přepravců, žádám Vás, aby byla kola vždy 100% smontována a nebyla zasílána v původním balení. Pokud zjistíme, že některý z našich obchodních partnerů zasílá kola přímo ze svého skladu, tzn. jeho jediná operace s kolem je nalepení přepravního štítu a kolo nebylo připraveno pro prodej, budeme tuto situaci okamžitě a velmi důrazně řešit. Je nutné si uvědomit, že za funkčnost a správné sestavení/seřízení kola při prodeji nese zodpovědnost výhradně prodávající a případný úraz na kole by byl řešen policií a ČOI, kde při prokázáni viny mohou být uděleny vysoké pokuty, včetně náhrady škody. V krajních situacích může být podáno i trestní oznámení za neúmyslné ublížení na zdraví.

        Poslední záležitostí se kterou se na Vás obracím, je už mnohokrát zmíněná aktualizace údajů ve vašich e-shopech. Někteří z Vás záměrně neoznačují kola modelovým rokem přímo v názvu, aby tak mystifikovali spotřebitele, že se jedná o aktuální model. Dále také uvádějí skladem staré modely 2009–2010, přitom je nemají skladem a ani my je již skladem nemáme. Následně spotřebitele kontaktují emailem, že model je již vyprodán a nabídnou jim nový model za podobně sníženou cenu. Tyto praktiky jsou klamavé a mohou být podnětem pro šetření České obchodní inspekce.

        Pracovníci naší společnosti budou v následujících týdnech provádět kontrolu identifikace kol modelovým rokem přímo v názvu zboží v rámci vašich e-shopů a zároveň kontrolu modelů 2009–2010, zdali je má prodejce opravdu skladem.

        0 0
        • marszy  

          Tento email jsme dnes obdrželi od jedné velké Kolařské firmy (né Author) jako reakci na stav trhu.Jinak řečeno zákazníků je méně náklady rostou marže díky internetu a hlavně dementnímu přístupu některých dovozcu jsou nízké.V posledním Velu se k tomu také vyjadřuje p. Kaděrka z Brettonu který zastupuje u nás Trek.

          0 0
          • marszy  

            a dementnímu přístupu některých obchodníků .

            0 0
            • Dumbíček  

              Problém trhu bude v bankách a přílíš mnoha článcích, než se zboží dostane k zákazníkovi. Konečný prodejce není zlý, ten z toho má asi nejméně.

              Problém první, banka. Uročení v řádu desítek procent, prostě vrhá všechny věřitele do brutálního boje o zisk. Ať si půjčí výrobce, velkoobchod, konečný proddejce, v praxi nejčastěji všichni, každý musí vygenerovat získ třeba 30% aby přežil. Těžko realizovatelné.

              Výrobní náklady i s vývojem běžného kola, s cenou třeba 30k jistě budou zlomkem této ceny. Já osobně netuším, kolika firmami projde těh pár součástek, než se v podobě kola doatanou k zákazníkovi. Dobrým příkladem by mohl být obor IT, PC komponety jsou k náročnosti výroby a přidané hodnoty co se náročnosti technologie výroby a vývoje týče mnohem levnější než cokoliv jiného.

              Chápu, že by mnoho lidí přišlo o práci, pokud by banky snižily své urokové sazby, výrobce by sám dodávál zastoupení pro půl kontinetu a tam by přímo nakupovali koncoví prodejci… Já vím utopie. :-))) Toť můj názor.

              0 0
              • Bomba+  

                Prosim tě nech toho…banky nabízí svoje zboží – peníze v úplně stejně agresivním tržním prostředí jako obchodník prodává kola. Úrokové sazby sledují trh velmi přesně a reagují na jakýkoliv výkyv poptávky, na jakoukoliv aktivitu konkurence. Kdyby byly úrokové sazby bank tak nesnesitelné, tak první, kdo by úpadek trhu s úvěry pocítil by byla zase banka, které by klesly prodeje.

                Ty porad vychazis z premisy, ze banky jsou POVINNE pujcovat a jsou taky POVINNE mit nizke sazby. Nejsou. Banky pujcuji jen tomu, komu uznaji za vhodne a kdo je pro ni duveryhodny (hodnoti se vice kriterii samozrejme).

                Az si tyhle ekonomicke vztahy uvedomis, tak zacnes rozumet problematice trzniho hospodarstvi.

                Do te doby tu budes jen za komunistu.

                0 0
                  • Bomba+  

                    Koukám, že ti dělá problémy sem vložit link, co? :-)))

                    Je docela vtipné, že o nenažranosti mluví ten, kdo má nastavenou ruku „Státe dávej“. :-))))))

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Jo, tak teď se mi to snad povede :-)

                      0 0
                      • Bomba+  

                        :-)))))

                        A pak se lidi divěj, že jsou dlužni kam se podívaj :-))

                        Jen tomu věř, ty pako :-)

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        To musí být zase nějakej podvod na lidi.

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Nemusí být, ve světě už to prý funguje 5 let. Jenomže u nás je zpravidla vše jinak, než jak to funguje ve světě :-)

                          0 0
                        • Bomba+  

                          No, možná to není podvod, ale jeden efekt to má určitě:

                          Svádí to lidi do stále větších dluhových pastí a bezvýchodnějších situací.

                          Budete se divit, ale banky půjčují odpovědně. Ano, je to tak. Než se začnete rozčilovat a v blažené nevědomosti plácat nesmysly, tak si uvědomte, že tzv. Responsible lending není nic jiného než to, že banky velmi dobře vědí, že jedině stabilní a nadměrnými půjčkami nezatížený klient se jim vyplatí. Cílem bank není předlužit klienta, umí si ohlídat jeho příjmy i výdaje, umí i oddělit klienty již dlužící a figurující v registrech.

                          Tím pádem se stará o své portfolio klientů. Pokud ale takový klient, kterému banka nepůjčila právě proto, že se obává o jeho předluženost a tím pádem i o návratnost svých půjčených peněz, zvedne telefon a zavolá do nebankovní sféry, což je i příklad těchto úvěrových aukcí, tak tam žádná ochrana klientů, žádné nahlížení do registrů, apod. není a klient se tak stává rukojmím těchto firem, potažmo exekutorů.

                          Jistě, můžete namítnout, že klient má svobodnou volbu si úvěr takto nesepsat a já s tím naprosto souhlasím. Jenže při úrovni finanční gramotnosti obyvatel a v situaci, kdy člověk už svým nezodpovědným chováním „lítá“ v průšvihu a žádná banka mu nepůjčí, přemýšlí jen stylem „potřebuju půjčit, ono to nějak dopadne“.

                          Takže ty Rychlonožko (Foose sorry, reaguju i na něj), raději nedoporučuj lidem řešení, která je srážejí do dalších pastí…máš možná rychlé nohy, ale pomalejší rozum, bohužel. Naopak by to bylo komfortnější :-)

                          0 0
                          • Jarque  

                            Jako že Bombovo příspěvky jsou strašný cinty, tak s jeho názorem na nebankovní půjšky nelze než souhlasit…

                            0 0
                            • marszy  

                              Není to k tematu ,ale k nasrání:-))

                              http://www.dfens-cz.com/view.php…

                              0 0
                            • Jarque  

                              Zato příspěvky ostatní… ehm

                              0 0
                            • Bomba+  

                              V cem jinem se mnou nesouhlasis?

                              0 0
                              • kolda  

                                ve zpusobu komunikace s ostatnima. urazet a navazet se do ostatnich neni zrovna ten nejstastnejsi

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  nekdy si vsimni, kdo zacina…

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    Paní učitelko, on si začáááál :)

                                    0 0
                                  • kolda  

                                    no ten predrazdeny styl jsi hodne pomohl rozjet ty..

                                    reagujes na ostatni vyslovene agresivne, pokud nekdo nesouhlasi, jdes hned do konfliktu, na coz se pak chytnou i ostatni.

                                    nehlede na to, ze jsem od tebe necetl jediny prispevek, ktery by se tykal primarniho obsahu tohoto fora – cyklistiky.

                                    0 0
                                    • Maty.dp  

                                      souhlas :)

                                      0 0
                                    • maajkee  

                                      Ale toho zase musím trochu bránit, aby se neřeklo, že jen tlachá o všem jiným, tak založil nedávno vlákno o bezdušákách, sice už takový vlákno bylo 1000×, ale snaha se cení. :D

                                      0 0
                                    • Bomba+  

                                      :-))) Protože nečteš, tak nevíš…

                                      0 0
                                      • kolda  

                                        prave ze ctu. pokud jsem neco hodnotneho v tech tunach balastu prehlidnul, tak se mi nediv

                                        0 0
                                        • Bomba+  

                                          Tak čteš, ale nechápeš. Ale to nevadí. Rychlej turista se ted taky smaží ve vlastní šťávě…tak jako další a další… :)

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            Já se turistovi jen divím, že má s tebou takovou trpělivost. :)

                                            0 0
                                            • Rychlej turista  

                                              Ukrutně se bavím :-)

                                              Jen nevím, kde vůbec beru čas na ježdění na kole, když jen čtu Blesk, Haló noviny, další bulvární tisk, chodím na schůze s paní Švorcovou a nastavuju ruku :-)

                                              0 0
                                    • Atilla  

                                      Jo,jo -hlavně má v profilu psáno, že hlavně jezdí, ale při tom tu je od ráno do večera. A v tom případě asi jezdí v noci když sní.

                                      0 0
                                      • Bomba+  

                                        O svém čase si, s dovolením, budu rozhodovat sám, ano?

                                        Díky! :-)

                                        0 0
                                      • maajkee  

                                        To sedlo :)

                                        0 0
                                        • Bomba+  

                                          To říkáš ty, co tu tapetuješ den co den? :-))))

                                          Ještě že máš tu nejnižší úroveň, jak tu někdo pře pár měsíci psal…tím se vysvětluje tvoje hloupost :)

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            Ano tapetuju a hlásím se k tomu a o víkendu jsem nenajel ani kilometr, páč jsem v práci ;) Ty jsi jezdit mohl, ale sedíš u kompu a tlacháš o nesmyslech. Ale škoda slov.

                                            0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Já na Bombu+ reaguji klidně, protože jinak by s ním nebylo tolik legrace :-)

                                      0 0
                            • Rychlej turista  

                              Kdo má tendenci se finančně zruinovat, banka mu v tom nezabrání. A platí to i obráceně – nebankovní půjčka nutně nemusí znamenat finanční krach. Půjčky nejsou ani dobré ani špatné. Jsou jen o osobní odpovědnosti a schopnosti splácet. Je tady ale jiný problém, a sice ten, že Bomba+ si po bolševicku myslí, že ne občan, ale banka ví nejlépe, v jaké je situaci a co si může a nemůže dovolit a jaké jsou jeho možnosti. O osobní odpovědnosti sice Bomba+ básní, kudy píše, ale v práci (bance) je to bolševik, jako poleno :-)

                              0 0
                              • marszy  

                                Pokud se dobře dívám na ten koláč rozdělení hypotéky tak nejvíc ukousne stát:-((

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Jen jsem to zběžně prolítl, ale když se to počítá do důsledku, tak stát opravdu jednu věc zdaní několikanásobně.

                                  0 0
                                  • Beeda  

                                    nevim kolikanasobne a zda dani jsou i „povina pojisteni“, kazdopane to pak dava 60–70% do statu:-)

                                    0 0
                              • Bomba+  

                                Mluvi z tebe hloupost. Pises o necem, o cem vis jen to co si prectes v Halo novinach.

                                Pak se nediv, ze jsi tu za vola :-)

                                0 0
                          • Joseph de Sax  

                            v zásadě jsem odpovědnější, než banka a proto si nepůjčuji…

                            0 0
                          • Beeda  

                            nedelas v csob na prepazce?

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Ne.

                              0 0
                              • Beeda  

                                skoda, mohl by jsi delat osvetu lidu primo do oci;-)

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Banky tu nejsou od edukace lidí…

                                  0 0
                                  • losna  

                                    ale od zakládání světových ekonomických krizí. (jen rýpnutí, nebrat vážně)

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Neberu to vážně, protože to není pravda… :-)

                                      0 0
                                      • kolda  

                                        no rada bank, zejmena v USA pri hypotekach, ten responsible loaning nebo jak vas odpovednostni pristup nazyvate, moc neuplatnila ..

                                        a tam to vsechno zaclo…

                                        obri statni intervence tomu uz jen nasadily korunu.

                                        0 0
                                        • Bomba+  

                                          Odděluj český retail o kterém jsem tu psal od spekulativních obchodů na amerických burzách, kde už nejde až tak o to jaká makléřská společnost prodala nebo čachrovala s cenou, ale i o politické zájmy jedinců…

                                          Mícháte tady všichni jablka a hrušky a já mám z vás tak akorát srandu :-)

                                          0 0
                                          • kolda  

                                            tak bavili jsem se o par radku vys o globalni krizi a tu by cesky retail bankovni trh pri vsi ucte k tvym chlebodarcum asi nespustil.

                                            nerekl bych, ze jsem michal hrusky s jabkama, jen ty ses vratil zpet ke svemu stylu, pak se nemuzes divit, ze te nema nikdo rad :)))

                                            0 0
                                            • Bomba+  

                                              No vidíš a tady jsi jasně ukázal, že nečteš.

                                              Já tu psal o retailu. :-)

                                              malá nápověda: Jed po vláknu až k Beedovi, kter se ptal na prepazky a pak…BINGO, ty čtenáři :-)

                                              Pak se mi nediv, že si z tebe dělám srandu, moulo :)

                                              0 0
                                              • kolda  

                                                o par radku se ptas, proc s tebou ma kazdy problem..

                                                tady to jasne dokazujes, nejses schopnej diskuse.

                                                ja jsem na zadnou prepazku neragoval, podivej se laskave na mou reakci.

                                                moje rada: pozadej v praci, jestli ti nezaplati nejake komunikacni skoleni, kde ti poradi, jak zvladat sve emoce. bude se ti to hodit nejen v praci a na bf…

                                                nic, jedu na trenink.

                                                0 0
                                                • Bomba+  

                                                  Ja jsem schopny diskuze. Ale jen s tim, kdo je schopny diskuze. Pokud mě hlupák poučuje o tom, s čím se setkávám každý den a o čem vím poněkud více než mnozí jiní a nedá si to vymluvit, tak s ním jako s hlupákem jednám. To je celé. Samozřejmě, že s tím někdo může mít problém, ale to je mi srdečně jedno.

                                                  Pro mě jsou tady cenní ti, co diskutovat umí a i když se s nimi neshodnu, tak to má úroveň. Jenže to jsou tak dva, tři…zbytek je…ale nic, nebudu na vás příkrý :-)

                                                  0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    volf, romanII a kdo ešte?

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Dalo by se říct, že to je takový diskusní „dream team“…

                                                    0 0
                                                  • Joseph de Sax  

                                                    jasně, kdo na to nemá mentálně, ať tu nediskutuje…mo­je řeč.

                                                    0 0
                                                  • kolda  

                                                    nejsi, bohuzel.

                                                    jakym pravem tady kohokoli oznacujes za hlupaka, komunistu apod? tvoje potreba napadat a urazet je ponekud patologicka

                                                    kdybys byl schopny diskuse a o danem tematu neco opravdu vedel, tak bys byl umel problematiku vysvetlit i laikovi, jakym jsem bezpochyby v bankovnictvi ja. nemam problem to priznat, o tematu vim, jako drtiva vetsina, jen to, co je v novinach, ekonomickych casopisech atd.

                                                    ale ty jsi tady nenapsal vubec nic, jen par vykriku do tmy typu, ze vis vse o statni jsou blbci.

                                                    takhle si já inteligentního diskutéra nepredstavuju, so­rry.

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    Pravem toho, kdo čte nazory napriklad Rychleho turisty.

                                                    No a že čteš jenom to co chceš taky není můj problém. Já jsem tady v threadu zalozenem Turistou vse dopodrobna vysvetloval, odpovedi mi byl jen vysmech. Jenze to byl vysmech jejich vlastni hlouposti, diskutovat tam neumel nikdo.

                                                    Musis si vic vsimat, pak soudit.

                                                    0 0
                                            • Dumbíček  

                                              Já jo, je s ním sranda. Tipuju ho na plešatýho s malým pindíkem. :-)))

                                              Dělám si srandu, pokud se to někoho dotklo, tak se omlouvám.

                                              0 0
                                          • Beeda  

                                            no kazdopadne banky dospely do komunismu a to i v USA;-)

                                            staty jsou rukojmi bank at uz v politicke ci ekonomicke rovine…

                                            0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Už jsem to tady sice dával, ale pobaví to i opakovaně :-)

                                          0 0
                      • pelhrimov  

                        Turisto, ty jsi se zbláznil nebo vůbec nevíš o co se jedná. Vzal jsem teď první poptávku z titulní stránky na, kterou jsi dal odkaz. Zájemce o půjčku uvádí, že uspoří 600 Kč měsíčně a zavazuje se ke splácení 5063 Kč/měs po dobu 4 let :) Na druhou stranu je to super, Ti co si zachovají zdravý rozum si budou moci za pár let koupit laciné „šmajchlkabinety“ :) Teď se prodávají nemovitosti v exekucích, o kterých rozhodnul soud v letech cca 2002 až 2007, ono to má dost velkou setrvačnost. Doufám, že za 5 let ještě budu moci :)

                        • Částka: 60 000 Kč
                        • Úroková sazba: 99 % p.a. (RPSN 167 % p.a.)
                        • Měsíční splátka: 5 063 Kč !!!!!!!!
                        • Splatnost: 48 měsíců
                        • Celková zaplacená částka: 243 024 Kč
                        • Pohlaví: Žena
                        • Stálý zdroj příjmu: Pracovní poměr na dobu neurčitou
                        • Věk: 19 let
                        • Pracovní pozice: security
                        • Rodinný stav: Vdaná
                        • Počet dospělých členů domácnosti: 2
                        • Bydlení: Družstevní
                        • Počet dětí: 1
                        • Kraj: Hlavní město Praha
                        • Čistý měsíční příjem: 7 600 Kč
                        • Průměrné měsíční náklady na domácnost: 27 000 Kč !!!!!!
                        • Čistý měsíční příjem na domácnost: 27 600 Kč !!!!!!!

                        viz. http://www.bankerat.cz/…

                        0 0
                        • Bomba+  

                          V te prvni vete vymen slovo „nebo“ za „a“

                          :-)

                          0 0
                        • Rychlej turista  

                          Pokud vím, dal jsem tady Bombovi+ odkaz na stránky, kde si lidi půjčují sami navzájem. Aby věděl, že jeho ani jeho banku k tomu nepotřebují.

                          0 0
                          • Bomba+  

                            Hele,jsi opravdu tak hloupej, ze ti nedochazi dusledky takovych „zazracnych“ nabidek???

                            0 0
                            • Rychlej turista  

                              V každém případě počítej s tím, že pokud budeš jiným neustále podsouvat, jak jsou hloupí, sám nejenže nezmoudříš, ale navíc si ostatní můžou časem položit otázku, co se tím neustálým zdůrazňováním vlastní moudrosti vlastně snažíš zakrýt :-)

                              0 0
                              • Bomba+  

                                Ja nezduraznuju vlastni moudrost,ja zduraznuju fakt, ze tady lidem radis evidentni nesmysl. Tvuj „boj“ proti bankam je uz smesny…stejne jako tve vypady proti mne.

                                Zamysli se nad pricinami a dusledky zadluzenosti lidi. A pokud budes opravdu premyslet, dojdes k tomu, ze banky za predluzenost obcanu skutecne nemohou.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Nikomu tady nic neradím a proto pouze zopakuji, že ten odkaz jsem tady dal jen jako informaci speciálně pro tebe – abys věděl, že půjčit peníze si lze i bez banky. Neřešil jsem tedy, jestli je to dobře nebo ne.

                                  Už vůbec jsem tady neřešil zadlužení lidí a divím se, že zrovna ty se jim snažíš po bolševicku nařizovat, co je pro ně nejlepší a co mají dělat :-)

                                  0 0
                                  • Bomba+  

                                    Po bolševicku??? Ty jsi se fakt už dočista zbláznil…

                                    0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Tak proč nechceš nechat rozhodnutí na lidech?

                                      0 0
                                      • Bomba+  

                                        Kde píšu,že nechci? Můžeš mi to ukázat?

                                        Díky

                                        0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Třeba tady. Z toho, co tam píšeš, vyplývá, že podle tebe jsou lidé nezodpovědní, hloupí a neschopní vyhodnotit rizika a své možnosti a proto si mají půjčovat jen v bance, která vše vyhodnotí a rozhodne za ně. To je v příkrém rozporu s tím, co tady všude hlásáš.

                                          0 0
                                          • Bomba+  

                                            Ne. Tos jenom tradičně nepochopil o čem je řeč, protože plácáš o něčem, čemu nerozumíš.

                                            Půjčovat si u bank je lepší z několika důvodů: cena, ochrana a bezpečnost, dobré posouzení platební kapacity a rizika.

                                            To není o nesvéprávných lidech, kterým banka něco diktuje. To je o tom, a už jsem to tu psal (proboha proč jen to nečteš…), že banky tím, že další úvěr neschválí klienta chrání v mezích svých možností před předlužením. Jsou na to poměrně složité algoritmy, složité výpočty a nějaký Rychlonohý turista je nezpochybní :)

                                            Psal jsem o mezích možností. Protože banka samozřejmě nemůže klientovi zakázat například tebou doporučované nebankovní společnosti, kde se půjčuje tzv. na xicht. Pak ale tito klienti padají do spirál dluhů, podávají si u nich dveře exekutoři, na soudech jsou jak doma, apod.

                                            Takže to čemu ty se vysmíváš je pouhá snaha bank si ochránit stabilitu klienta a tím pádem stabilitu svého plánovaného výnosu na úrokových sazbách. Pokud by to nedělala, byla by tu situace se zadlužením stokrát horší než je teď.

                                            Než se tu opět začneš ztrapňovat plácáním o věcech, o kterých jsi četl tak akorát v Blesku, tak si o tom, prosím pěkně, něco nejdřív přečti, ať tu můžeme diskutovat na úrovni. Takhle je to debata jaderného fyzika s popelářem(tvůj kolega státní zaměstnanec :-) ) :-))

                                            0 0
                                            • Rychlej turista  

                                              Je to s tebou furt dokola :-)

                                              0 0
                                              • Bomba+  

                                                njn, já chápu, že uznat to, že něčemu nerozumíš, je těžké…

                                                Jenže kdybys to uměl, byl bys frajer.

                                                Takhle jsi jen…státní zaměstnanec :-))))

                                                0 0
                                            • Joseph de Sax  

                                              kdyby se 9mil magorů pořád nezadlužovalo a neroztáčelo exekuce, tak ze státu by už dávno nic nezbylo, protože právě tito drží stát nad vodou vlastní hlavou a svými dluhy a pouze dluhy státu versus dluhy magorů kryjí pomyslné pytle s penězi, které nikdo nikdy neviděl a už ani neuvidí. Na rozdíl od mých kol je to pomyslná deflorace koruny, jako takové a Kalous se může zbláznit a stejně nic už na to nevymyslí. Je vždycky lepší od státu brát, než mu něco dávat.

                                              0 0
                                              • Rychlej turista  

                                                Kalousek právě že vymyslel. Chce odčerpat peníze z průběžného důchodového fondu do fondů soukromých. Jestli to projde, tak toho asi využiju, protože do důchodu to mám jen nějakých 15 let a budu tedy pobírat důchod z těchto fondů mezi prvními. Ještě dlouho poté, co už budu v důchodu, budou totiž do těchto fondů stále přitékat peníze mladých, takže je velká pravděpodobnost, že v nich zpočátku nějaké peníze ještě budou, protože dlouhou dobu bude více lidí přispívat, než čerpat.

                                                Samozřejmě, že podle Bomby+ je tento kalkul nemorální, ale co asi tak jiného můžu dělat, než se podle nových podmínek zařídit tak, abych z této budoucí tuneláže taky něco měl :-)

                                                0 0
                                                • Beeda  

                                                  hehe, tak az budes platit 250 mesicne za spravu a za migraci mezi fondem za 600 (prepocteno na r 2025:-)), tak si vzpomen jak kalousek rikal „nic nebude nebranit zmenene fondu, treba kazde dva mesice“ :-))

                                                  0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Samo, že se to musí spočítat, až bude všechno jasně dané. Předběžně to tak ale vidím. Mít do důchodu daleko, tak o tom ani neuvažuji :-)

                                                    0 0
                                                • maajkee  

                                                  No z důchodovýho fondu se hlavně v rannejch devadesátkách zaplácával schodek a pan Klaus se pak chlubil krásně vyrovnaným rozpočtem :) Tam ten všechen zmar začal.

                                                  0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Jo, dlouho byl důchodový fond v přebytku, než ho Klaus vybral. A když už ani to nestačilo, vyrovnával rozpočty nacpáváním kredence kostlivci, kteří pak po 10 letech začali vypadávat.

                                                    0 0
                                                  • kolda  

                                                    jenomze prubezny duchodovy system pri soucasne demograficke skladbe a jejim vyvoji do budoucna je jako jediny pilir duchodoveho systemu past.. na tebe jeste neco zbyde, na budouci generace uz moc ne…

                                                    je to populisticka vabnicka socialistu, stejne jako zdravotnictvi zdarma :)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Já třeba s tím, že nějakej důchod budu brát rozhodně nepočítám. Jestli se teda těch 70ti, nebo v kolika bude pak důchod, vůbec dožiju.

                                                    0 0
                                                  • kolda  

                                                    a to ti nevadi, ze na nej kazdy mesic platis odvody?

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Přímo mě to sere!

                                                    0 0
                                                  • Beeda  

                                                    bud v klidu, bude valka, tak kdyz prezijes tak 70ka bude:-))

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Průběžný důchodový systém je založený právě na tom, že co se vybere to se ± vyplatí (neukládá se tedy do budoucnosti), a ochraňuje tak důchody především proti inflaci. Záleží tedy, jak jsou jeho parametry nastaveny a to se dá korigovat zejména daněmi a věkem odchodu do důchodu. Pokud bude mít společnost zájem a bude chtít, o své staré občany se postarat dokáže a kdo nevěří v průběžný důchodový systém, nevěří v ekonomiku státu, protože pokud bude ekonomika silná, budou peníze i na penze. Jenomže toto Kalousek a další, co děsí lidi, že na důchody nebude, neřekne. Pokud bude průběžný důchodový systém výrazně oslaben ve prospěch soukromých fondů a fondy sežere inflace, důchody z nich nebudou. Že nebude vysoká inflace nikdo zaručit nemůže. Zejména proto, že inflace je účinný nástroj, jak se státy mohou dluhů zbavit.

                                                    0 0
                                                  • Dumbíček  

                                                    Ještě bych doplnil, průběžný systém může fungovat dál. Populace stárne, což se kompenzuje pozdějším odchodem do důchodu, takže poměr plateb a čerpání může zůstat defakto stejný. Počet obyvatel je vcelku konstatní, nižší porodnost vyrovnávají imigranti, je potřeba je zapojit do systému. Ať pracují legálně, né načerno.

                                                    Můj názor je ten, že soukromé penzijní fondy jsou jeden velký tunel, podporovaný finančními loby. Nikdo neřekne, přesněji ani netuší, kolik by stálo rozběhnutí tohodle pilíře penzijní reformy, jestli by z vybraných peněz vůbec něco zbylo na důchodce. Pan K. to asi nedělá čistě nezištně. Kdo chce investovat do stáří, může i bez vzniku nových institucí klidně investovat do existujícíh podílových fondů.

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Je to tak, pokud jede ekonomika, vybírají se i peníze, které se mohou důchodcům vyplácet. Průběžný důchodový systém zejména ale ochraňuje důchodce před inflačními šoky, kdy se s malým zpožděním valorizují i důchody, takže sice mohou být při vysoké inflaci reálně dočasně nižší, ale nikdy nebudou nulové, což se při spoléhání na soukromé fondy lehce může stát. Do nich se totiž střádají peníze dlouho dopředu a pokud nastane velký inflační šok, dříve uložené peníze díky inflací prostě zmizí.

                                                    0 0
                                                  • kolda  

                                                    mame na to uplne jiny nazor a na to internetova diskuze nestaci.

                                                    zvysovat dane a odchod do duchodu taky nejde. nechci platit platit odvody 50% mzdy a makat, dokud nechcipnu :) tohle ti prijde socialni?

                                                    o stare obcany se nema postarat spolecnost (=stat), ale obcasne sami, pripadne rodina. tohle je taky pekny blud, ze stat je za vse odpovedny (stari, zdravi). clovek by mel byt tvor zodpovedny, samostatny a podle toho se chovat.

                                                    0 0
                                                  • RomanH  

                                                    Ano, tak by se mi libilo, kdyby byl duchodovy system zalozen na rodine, rodinnych uctech. Zodpovedne vychovavas deti, platis jim skoly, je sance, ze najdou rozumne uplatneni…

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Už to tady nastínil Dumbíček, nejde jen o úpravu daní a věku odchodu pro důchod, protože nižší porodnost vyrovnávají ekonomicky aktivní přistěhovalci. Než dítě vyroste a stane se ekonomicky aktivním, společnost do něj nejpve dlouhé roky investuje, což u přistěhovalců odpadá. Základem ale je, aby fungovala ekonomika a vybíraly se daně i od těch, co nyní pracují načerno.

                                                    K tomu, co píšeš dále, tak člověk je především tvor společenský a celá společnost je založena na vzájemné solidaritě. Pokud bude mezigenerační solidarita a vůbec společenská soudržnost výrazně narušena, doplatí na to nakonec i ti, kteří si hrabou na vlastním písečku a myslí si, že se o sebe dokáží postarat sami. Sociální nepookoje nebo války je smetou.

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    Kdy už konečně pochopíš, že i ten, co pracuje v soukromém sektoru, nebo sám na sebe (hrabe si na svém písečku – typický znak komunistického myšlení!!), tak také platí daně a kolikrát řádově vyšší než ty jako státní zaměstnanec, který z těch peněz žije.

                                                    Solidarita ano, jsem pro ni všema deseti. Ale JEN těm, co se ne vlastní vinou neumí nebo nemůžou uživit sami, nemocným, postiženým, důchodcům, apod. Rozhodně ne nemakačenkům, pak jakékoliv dávky na víc, příspěvky na bydlení, pastelkovné a podobné populistické dávky…

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Jenže zase je systém špatnej v tom, že jako soukromník, to můžeš udělat tak, že zaplatíš daň fakt minimální. Sám to vím a „zneužívám“ toho. Tak by to být nemělo.

                                                    0 0
                                                  • Joseph de Sax  

                                                    záleží k čemu ti to bude dobré, že ojebeš stát nyní…ten tě ojebe, až ti nedá žádný důchod a můžeš se jít jednou denně napást za Lídl na louku…avotomtoje.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Jenže já jsem i normální zaměstnanec, tudíž mě oškubávaj už dost :)

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    :-)) jj, tam on to zná :-))

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    Tak to možná ano u nějakých čočkařů. Já než jsem s tím praštil jsem platil zálohovou daň čtvrtletně a byl docela problém vytvořit náklady takové, abych si daň nějak podstatně snížil…řešil jsem to pak investicemi, apod.

                                                    0 0
                                                  • RomanH  

                                                    Souhlas s ekonomicko-aktivnimi pristehovalci, kteri budou radne platit dane. Zvysovat duchodovej vek donekonecna nejde – spoustu profesi si po 60tce nedokazi predstavit – mladejm proste stacit nebudes.

                                                    Ad vlastni pisecek : myslis si, ze by model zalozenej na rodine byl spatnej ? Stat je pro me porad ten nejhorsi hospodar. Radeji bych sve penize z dani odvadel rovnou na ucet prarodicu / rodicu.

                                                    0 0
                                                  • kolda  

                                                    tenhle model hlavne fungoval odjakziva, nez komanci princip rodiny ponekud rozvratili a snazili se jej nahradit statem.

                                                    ad pristehovalci – to bude platit, az nase republika bude lakava pro vysoce kvalifikovane vzdelane cizince.

                                                    nacerno pracujici otroci z vychodu toho do danoveho systemu moc neprinesou.

                                                    a do statu s vysokymi danemi,statne regulovanou ekonomikou atd se zadna elita nepohrne, bohuzel.

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Ten model založený na rodině je vlastně ta mezigenerační solidarita, o které píšu. Tak to fungovalo kdysi a dodnes funguje třeba na dálném východě, ale při dnešní ztrátě hodnot a vzývání Konzumního Boha už je to celospolečensky nemyslitelné.

                                                    0 0
                                                  • Joseph de Sax  

                                                    tak těch odvodů se dočkáš cobydup a pak si pro výplatu budeš stejně jezdit k dědkovi a ušetří se na výplatních sáčcích…

                                                    0 0
                                                  • Dumbíček  

                                                    Stát je špatný hospodář, ale pořád nejlepší možný. Nespoléhal bych na lidský rozum a solidaritu v rámci rodiny. Nelze předpokládat, že když jsem rozumný hospodář já, když s rodiči dobře vycházím já, že to bude dělat i 95% ostatních. Těh 5% nezodpovědných, by pak ještě systém dejme tomu pokryl, ale vyší procento by nakonec vyšlo dráž něž špatně hospoadřící stát. Sociální smír něco stojí, ale je stále levnější, než budovat policejní stát, nebo vojenskou diktatůru, která by byla schopná, udržet ve slumech nezodpovědnou většinu populace.

                                                    Je mi jasné, že zase někteří inteligrntní dikutéři mě pojmenují komoušem. Ale bohužel sociální smír je věc nepodléhající politické orientaci, nýbrž je to prostá ekonomická rozvaha oveřená desetiletími kapitalismu.

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    Ta první věta mě úplně rozsekala :-))))))

                                                    Ještě se divíš, že tu máš nálepku komouše?

                                                    0 0
                                                  • Joseph de Sax  

                                                    jenom aby to neskončilo za 10let akcí, zabij si každý svého důchodce a budeš v klidu…

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    Kde bydlíš?

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    jestli do te doby vydrzis, zamlouvam si te :-))).

                                                    0 0
                                                  • Peslezedirou  

                                                    Hezky napsáno.

                                                    0 0
                                                • Joseph de Sax  

                                                  jo souhlasím…bude to jako nalávat vodu do kýblu bez dna…

                                                  0 0
                              • Dumbíček  

                                Bomba nic zakrývat nemusí, bylo by to zbytečný. :-)))

                                0 0
                              • Dumbíček  

                                Bomba nic zakrývat nemusí, bylo by to stejně zbytečný. :-)))

                                0 0
                          • pelhrimov  

                            Potřebují banku, pokud se nechtějí dostat do rukou zločinců. apřemýšlím, jestli je šance na splácení a půjčím jim, už bych do konce života nemusel do fabriky :)

                            0 0
                            • pelhrimov  

                              Tak to prohlížím a oni skoro všechni bydlí v nájmu, také přiznávají, že se chtějí vyplatit z jiných půjček, tak si neumím představit, že by na mne v exekuci neco zbylo :) Acho jo.

                              0 0
            • zichis  

              áno :) Kdo se nezapojí do této kartelové dohody, je prostě dement :)

              0 0
              • marszy  

                a pán je statní zaměstanec.

                0 0
                • zichis  

                  opakovanej vtip s těma tvejma statnima sluzbama :)

                  No tak jestli to potrebujes vedet tak s tema nic spolecnyho nemam, patrim mezi lidi od kterych chteji zidi zaplatit svoje „zivotni naklady“ :) Jestli pro tebe nic neznamena vylepit takovych 20 klacků rocne za provoz kola, tak pro me to unosny neni a dost mi setre, kdyz mi prodavac sroubuje cenu primo pred nosem.

                  0 0
                  • marszy  

                    když na to nemáš hraj šachy nebo chod do bazénu plavat.

                    0 0
                    • Dumbíček  

                      Buď máš špatně uvedený věk, nebo jsi hloupej, nebo si děláš prdel. Vyber si co je správně.

                      0 0
                      • marszy  

                        a ty budeš určitě chtít k tomu pronájmu bazenu bez vody i ručník zdarma.

                        0 0
                    • marszy  

                      a tam si mužeš zkoušet přinést vlastní vodu do bazénu a u dveří volat ,že chceš jen pronájem bazénu bez vody.

                      0 0
          • miki  

            ,,zasílá kola přímo ze svého skladu, tzn. jeho jediná operace s kolem je nalepení přepravního štítu a kolo nebylo připraveno pro prodej, budeme tuto situaci okamžitě a velmi důrazně řešit"

            Tak tohle mě překvapuje, to jako z ciziny mi přijde sestavený kolo???a ne v původní krabici od výrobce???

            0 0
            • marszy  

              Kolo by ti mělo přijít odborně složené a seřízené.

              0 0
            • Smazaný účet  

              mě třeba z ciziny přišlo komplet kolo, jen jsem srovnal řídítka a nasadil kola.

              0 0
              • marszy  

                no vidíš:-) k nám zákaznice přinesla kolo z mojekolo a skládal jsem to 40min .Pokud by jen otočila řidítka a nasunula sedačku kolo bude nefunkčí .Drhly brzdy , neřadilo, přitažený přední náboj atd.

                0 0
        • Mobidyk1  

          tenhle mail ukazuje jak je situace vyhrocená! Díky že si to sem dal.

          0 0
          • vsn  

            njn…

            jenze je problém když ti dovozce dá schwalbe plašte za 800kč v nákupu s DKC 1299,– a kupkolo je prodava za za 760 korun určených na montáž kol…

            na druhou stranu 1299,– je cena docela přestřelená mi příjde a tržní cena je někde jinde … by se měl dodavatel trochu zamyslet podle mě a nastavit DKC třeba 999.

            0 0
            • Mobidyk1  

              no jo no. Co s tim. Otázka pro dodavatele a asi i výrobce aby si tohle ohlídali, možná se takhle samoreguluje trh. Jinak by peňák na XT s Rebou stál pořád 65tis a Foxka 22tis všude a běžně. Všichni chceme nakupovat levně a to je mor :( Taky se sakra zamyslim když si utrhuju od huby abych koupil pláště na mazlíka :)

              0 0
              • marszy  

                Slevy cesta do pekel.

                0 0
              • nox159  

                zeptam se jinak (podotakam ze to vidim stejne jak ty i s touto problematikou cen… mam i zkusenosti z praxe.. )

                kdyz si teda kupujes plaste koupis si jeden za 1299,– nebo za 700,– ?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  a jak je možné, že to sem to kupkolo dostane za 700,. a ještě na tom pořád něco mají???

                  0 0
                  • nox159  

                    protoze podle me prodava plaste na montaž…

                    nebo snad z kup kola chodi plaste v krabičkách…? – uz jsem tam dlouho plaste nebral tak nevim ale nedko se ozve… :)

                    popripade kdyz koupi cely kontejner…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      a kde je nakupuje? Jak je možné, že dokážou nakoupit zboží pro montáž?

                      Výrobcům je to asi jedno, ti prodávají, zákazníci jsou spokojení, že je nízká cena ale trh je pokřiený :(

                      0 0
                      • Vilém  

                        Proste vyrobce kol objedna mnohem vic dilu nez potrebuje, pak je streli do takovychto eshopu a tim si neco privydela. Samo pri odberu v stovkach a tisicich ks, je cena trochu jinde.

                        0 0
                      • Dumbíček  

                        Co je na tom pokřiveného? Včem jsou náklady na výrobu jiné, jestli se jedná o díl prodaný zákazníkovi, nebo určený pro montáž? Pokřivené je spíš tvé uvažování. Tedy, alespoň podle mě, třeba se mýlím a vysvětlíš mi to. :-)))

                        0 0
                        • Bomba+  

                          Náklady na výrobu jsou stejné, ale nemůžeš srovnávat ceny dílů určené pro maloobchod s cenami pro fabriku, která kola montuje. pokud fabrika uvolní OEM díly pro maloobchodní prodej a obejde tak legální cestu náhradních dílů, tak to vztahy pokřivuje…

                          0 0
                          • Dumbíček  

                            Proč? Zamysli se, v čem je, nebo by měla být rozdílná cena pro montáž a pro zákazníka. Sám jsi řekl, že výrobní náklady jsou stejné. Pokud dělá někomu cenový problém distribuce, tak to je jeho problém. Evidentně jinému obchodníkovoi to problém nedělá.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              já si nestěžuji, že je to levné, ale podle tebe by bylo nejoptimálnější, kdyby jsme snad nakupovali přímo z továrny za nákupní ceny (tedy plášťe za 150 Kč, karbon rám za 2000,–) Akorát nevím co by tomu řekli lidi, které obchod živí.

                              0 0
                              • Dumbíček  

                                Tak te´d jsi tomu nasadil korunu. S tebou je sranda. :-))) Zrovan tak bych to mohl otočit, co tomu říkají lidi co to vyrábějí?

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Proboha, co to mas za nazory??? Tem lidem ve vyrobe je to uplne jedno, ti dostanou plat a jsou spokojeny. Kdyby nebyli, jdou jinam…

                                  A ze nekde nekdo neco nakoupi a se ziskem to proda je snad prirozeny, ne?

                                  Neber to nijak zle, ale ty jsi komunista?

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Vždycky mě rozesměje jak za každým, kdo má jiný názor než ty, vidíš komunistu :-D. Jinak ale souhlas, dělníkům je úplně u prdky za kolik se jejich výrobky prodávají. Mají svůj stálý měsíční plat a tím to hasne. Ostatně je to myslím logické.

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      nn, to není tak jak si myslíš. Já ho tady pozoruju už delší čas a jeho názory se zcela shodují s učením Marxe a Engelse.

                                      0 0
                                    • Dumbíček  

                                      Ehm, potrefená husa? :-))) Ono nejvíc vždycky křičí ti, co převrátili kabáty. Jinak tyhle afektovaný výkřiky jsou velice často projevem nedostatku argumentů. Ještě je dobrá taktika odvolávání se na dav, něco jako vidíte, to přeci vědí všichni…

                                      0 0
                                      • Bomba+  

                                        Jaky kabaty, jaky davy, o cem to blabolis?

                                        Mas evidentne komunisticke nazory,tak se nediv, ze s nimi narazis…

                                        0 0
                                  • Dumbíček  

                                    Ale prdlajz. Nemyslel jsem přímo toho člověka který to fyzicky vyrobil, myslel jsem výrobce jako celek, zkrátka prvovýrobce.

                                    Zase bych to mohl obrátit na obchodníky, když prodají dostanou plata jsou spokojeny. Kdyby nebyli, jdou jinam… Chápeš, nebo jsi natvrdlej.

                                    0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Bomba+ je pouze jednosměrnej. Smiř se s tím :-)

                                      0 0
                                      • Bomba+  

                                        Nesnasim komunisticke mysleni, to je cele, statni vyderaci.

                                        0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Ty jsi prostě zdařilý prefabrikát Nové doby :-)

                                          0 0
                                          • Bomba+  

                                            Pokud se komunisti a státní zaměstnanci rozčilujou, když promluví konzervativně smýšlející člověk, je všechno v nejlepším pořádku :-)

                                            0 0
                                            • Rychlej turista  

                                              Spíše to vypadá, že jsi pochytil několik dogmat, co byly vyhlášeny na sletech modrého ptactva poté, co je tito vyhrabali z hnojiště 19 století :-)

                                              0 0
                                              • Bomba+  

                                                Ježiši…že ty často navštěvuješ schůze s paní Švorcovou?

                                                0 0
                                                • Dumbíček  

                                                  Co jsi nám tím zdělil? Obávám se, že informační hodnota tvého příspěvku je nulová.

                                                  0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    To víš, nulová rekace na nulové příspěvky….nemůžeš se divit :-)

                                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Ne. Nechapu. Protoze to co rikas nema absolutne zadnou logiku.

                                      0 0
                                      • Dumbíček  

                                        To je marný, nemá cenu se s tebou o ničem bavit. Ty prostě jsi buď tak předpojatej, nebo hloupej, nebo jen nechceš připustit, že i někdo jiný než ty, může mít svůj názor. Nedej bože, aby měl dokonce i pravdu.

                                        Naposledy v klidu to zkusíme. Přečti si na co jsi reagoval. „Zase bych to mohl obrátit na obchodníky, když prodají dostanou plat a jsou spokojení. Kdyby nebyli, jdou jinam…“ Co na tom nemá hlavu ani patu? Vždyť jsi to samé napsal o dělnících. Zaměsnanec, jako zaměstnanec, je jedno, zda má montérky, nebo kravatu.

                                        0 0
                                        • Bomba+  

                                          Ale jo, ale ty tu řešíš kraviny typu „jak je možné, že koncová cena je stonásobkem ceny výrobní“…to je prostě ve 21.století dvacet let po revoluci dotaz hlupáka, nezlob se na mě.

                                          0 0
                                          • Dumbíček  

                                            Aha takže sebereflexe nic, jen agrese. Opět jen konverzační technika přece všichni to vědí, jsi hlupák… Takže opravdu s tebou končím, jsi hloupej a nic si z tvých názorů neodnesu. Jak praví klasik, je to marný, je to marný, je to marný. Je to marný. :-)

                                            0 0
                              • DaSnail  

                                kupuješ na dx, alebo tygříceny?

                                aji to sú ludia ktorých obchod živí

                                0 0
                        • kolda  

                          OEM zakaznik dostava zbozi za OEM ceny prave kvuli montazi (musi dokazat, ze je vyrobce,ne prekupnik). zbozi ma jine baleni, muze byt i jina specifikace atd

                          pokud toto zneuzije a vrhne dily primo na aftermarket, tak to moc fer neni..

                          0 0
                          • Dumbíček  

                            Když se na to podíváš od základu, proč by to nebylo fér? Že někdo určil pravidla, čistě z principu trhu nesmyslná, neznamená, že je nefér pokud je někdo nedodrží.

                            0 0
                            • kolda  

                              jak rikam , ty produkty muzou byt i mirne odlisne.

                              ale hlavni duvod je – OEM zakaznik zarucuje velke objemy odberu, relativne stabilni.

                              vsak ti nikdo nebrani zaklepat na branu tovarny, ze od nich chces kupovat na primo, at ti daji zbozi za OEM ceny :)

                              mas proste vice distribucnich kanalu a kazdy ma jina pravidla, ciste z principu trhu logicka :)

                              0 0
                              • Dumbíček  

                                Pokud jsou produkty odlišné, je jasné že i cena se může lišit.

                                Samozřejmě bavíme se teoreticky, o principech. Je jasný, že nikdo nebude objíždět fabriky a kupovat jednu věc, to by vyšlo pěkně draho. :-) Ale je zajímavé, že třeba v oblasti počítačů praxe dvojích cen, velko, koncák prakticky vymizela. Ceník s dvojima cenama jsem už neviděl ani nepamatuju. A Ÿe před deseti lety to bylo zcela běžné.

                                0 0
                                • vsn  

                                  není to tak … třeba SONY a LENOVO a snad někdy i SAMSUNG si koncový ceny hlidají… v praxi to funguje tak, že produktak SONY nebo LENOVA pošle mail at si přeceníme ten a ten NTB na tolik a tolik a at si zazadame o dorovnání ceny (ochrana skladu)… samozřejme E-Shopy tohle většinou moc nedodržuji asi…

                                  0 0
                                • vsn  

                                  není to tak … třeba SONY a LENOVO a snad někdy i SAMSUNG si koncový ceny hlidají… v praxi to funguje tak, že produktak SONY nebo LENOVA pošle mail at si přeceníme ten a ten NTB na tolik a tolik a at si zazadame o dorovnání ceny (ochrana skladu)… samozřejme E-Shopy tohle většinou moc nedodržuji asi…

                                  0 0
                                • Bomba+  

                                  Představ si situaci (nemožnou, proto říkám Představ si :-) ):

                                  Vyrábíš poklice na auta. Přijdou za tebou nákupčí velkých automobilek, že chtějí poklice do výroby. Liší se jen logem značky auta, na které budou namontovány. Tak se s nimi dohodneš a protože se jedná o statisícové objemy, tak jim uděláš cenu velmi nízkou, čili slevu na marži doháníš počtem kusů.

                                  Jsi spokojenej a říkáš si, jak skvělý obchod jsi udělal. Jenže pak zjistíš, že automobilky prodávají poklice dál za svoje ceny koncovým prodejnám, kam bys jinak mohl dodávat sám a za ceny adekvátní odebraným objemům. Tvou marži bere automobilka a ty jsi za vola.

                                  Rozumíš nebo se tu dál budeš ztrapňovat svými komunistiskými názory?

                                  0 0
                                  • kolda  

                                    po dlouhe dobe s tebou souhlasim :)

                                    myslim, ze vic polopaticky uz to vysvetlit neslo..

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Dík :-)

                                      No ale jak z jeho reakcí vidíš, i polopatě to nechápe. Komunista v hlavách některých spoluobčanů zase úřaduje :-)

                                      0 0
                                    • Dumbíček  

                                      Tak samozřejmě i takováhle situace může nastat a pak ten výrobce, nebo spíš první obchodník bude nasranej. Má to zase ale, výrobce udělal kalkulaci, vydělá stejně. Reálně by sám tolik zboží za vyší cenu neprodal. Nicméně je to zase takový učebnicový, teoretický případ a hlavně stejně s tím ten první nic nenadělá.

                                      0 0
                                      • kolda  

                                        ne, je to priklad naprosto z praxe a realne to resime velmi casto.

                                        vem si, ze takovyhle vyrobce doda na trh aftermarketu, ostatni tvoji odberatele jsou nasrani, jaktoze ma takove ceny?

                                        a mas vsem dodavat za OEM ceny? to bys neprezil…

                                        0 0
                                        • Dumbíček  

                                          Tak asi se to děje, ono obecně obchodní řetězce, to je kapitola sama pro sebe. Tam jdou cenové kalkulace výrobce, dodavatele asi dost stranou. Řetězec diktuje ceny, nedodáš, vezmeme odjinud a ty už si neškrtneš.

                                          Známá dělala do kosmetiky, když vyprávěla co se děje za sviňárny, takové menší všimné, třeba jen za polohu regálu v hypermarketu…

                                          0 0
                                      • Bomba+  

                                        Ty jsi mimoň :-)

                                        0 0
                                  • Joseph de Sax  

                                    za pár set tísíc, mi ani nestojí za to abych měnil na vstřikovacích formách logo, natož abych to nabízel někomu jinýmu, protože moje poklice nikdo, kromě mne nemůže beze mne vyrábět…

                                    0 0
                                • kolda  

                                  no, ja radeji neteoretizuju ale bavim se o praxi :)

                                  0 0
                    • jonti  

                      Conti GP4000 v krabicce z kupkolo byl.

                      A schwalbe nobby z Trinnity nic jsem mel za 700Kc taky i s krabickou.

                      0 0
                      • bochov  

                        To mohu potvrdit mne přišli plaště michelin s normalni přelepkou pro maloobchod a jeden mne stal nějak 350kč a u dobrych prodejcu v kamen. obchodě stojí 750kč.

                        0 0
                    • Bafoon  

                      co jsem bral z kupkola brzdy tak jsem čekal klasický šmodrch novin a sáčků a přišli mi v origo krabici absolutně se vším :-)

                      0 0
              • vsn  

                jj jenže me příjde tech 700–800 za kvalitní plášt optimum… v kamenáku kde mam veskerej servis bych dokázal zkousnout i 999 za jeden ale 1200 nebo 1300 už je sakra moc a prodejce kterej se snazi dodrzovat DKC s tím moc udělat nemůže :(

                0 0
                • Mobidyk1  

                  pokud by u nás byla 4× větší průměrná mzda tak skousneš i doporučenou. Otázka je jak se prodává třeba v Německu.

                  0 0
                  • nox159  

                    abych mel vetsi mzdu tak se musi zvysit marze a zdrazit servisni prace, ale to nikdo ze sve aktualni vyplaty nezaplati… takze vlastne zacarovany kruh :(

                    0 0
                  • vsn  

                    to je pravda … pracuju na tom vydelavat vic za mín času … ale je to zdlouhavá cesta a špatně se to v současností dá skloubit s časem kterej chci věnovat taky kolu :)

                    0 0
                • Quik  

                  700–800 korun za kvalitní plášt nemůže být optimální … O pár korun dráž již koupíš gumy na auto, ktery musi projit ruznejma testama, slozitejsim vyvojem .. je tam vic materialu a hlavně to musí i víc vydržet … Plášt na bajka je proti tomu hovn*

                  nic jinyho mi ale nezbejva a tak si je na tom kupkolu koupim…

                  0 0
                  • nox159  

                    vubec nevis ;-)

                    0 0
                  • marszy  

                    levné autopneu testama a vývojem dovol abych se zasmál.

                    0 0
                    • Vilém  

                      I autopneu, ktere v tech testech vyhravaji se daji poridit levne, za cenu neprilis vzdalenou doporucene cene tech bikovych.

                      0 0
                    • Flegmatik  

                      Vzorky a vývoj spousta automobilových gum je už dávno zaplacený, zase takové změny tam nejsou a věřím, že na počátku něco jako testování bylo a vývoj bylo. Když si vzpomenu u kol třeba na Hutchinson Python, který se vyrábí už spoustu let a pořád je tak drahý a bez inovace, tak je asi něco špatně.

                      0 0
            • pelhrimov  

              :) i cena 600 Kč u cyklo-pláště obsahuje velkou „daň z luxusu“. Ta „krize“ není krize, že bychom se měli mít výrazně hůře, jen se stádo začalo trošku jinak chovat – méně utrácet za věci zbytné.

              0 0
              • Dumbíček  

                Kolik můžou být výrobní náklady na jeden cykloplášť? Myslím to vážně, tuší to někdo? Je to 10 nebo 100 kč? myslím sakumprdum i s daněma a pojištěním na zaměstnance…

                0 0
                • Kamikaze 591  

                  To by mě taky zajímalo, ale počítá se do výrobní ceny i práce člověka a práce inženýrů kteří plášť navrhovali? Jestli ani tak si myslím, že to bude klidně kolem 200 kč u takového RoR, inženýrci to taky zadarmo dělat nebudou.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Těch 200,– už je myslím jako výrobní cena dost, podle mě to bude míň. Ale jsou to jen dohady, žádné info nemám. Vím jen to, že komplet výrobní cena (materiál, plat veškerých lidí, kteří se na výrobě podíleli včetně technického úseku, logistika, atd., prostě všechno) auta jedné značky vyráběné v ČR je 40000–50000 Kč, prodává se pak zhruba za 600000 Kč, tj. výrobní cena je orientačně nějakých 8% prodejní ceny.

                    Když to vztáhnu na plášť, tak podle těchto orientačních měřítek je výrobní cena u pláště stojícího 1200 Kč asi 100 Kč…

                    Ale fakt nevím, jak je to v gumárenském průmyslu, je to jen takový orientační plácanec.

                    0 0
                    • marszy  

                      ty informace o autech odhaduješ nebo máš věrohodné zdroje.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Věrohodné zdroje. Na takový odhad bych si netroufl.

                        0 0
                        • marszy  

                          a ten zbytek ceny auta za 600 000kč je co?Myslíš ,že prodejci aut mají na autě za 600 000kč 30% marže?

                          0 0
                          • Vilém  

                            Co je zbytek ceny? Reklama, sponzoring, prodejni mista atd.

                            0 0
                            • marszy  

                              ty si opravdu myslíš ,že prodejce aut má na autě 30% marži?

                              0 0
                              • Vilém  

                                A pisu to snad nekde? Ne to si opravdu nemyslim.

                                0 0
                                • marszy  

                                  Je to cca 3až6% když se zadaří .Když dáš u auta za 180 000kč gumové koberečky zdarma máš na tom skoro prd.

                                  0 0
                                  • Vilém  

                                    No nevim v tomto oboru nedelam, ale tomuto neverim ani nahodou. Zvlast kdyz clovek pri koupi auta vidi o kolik jsou prodejci schopni stlacit cenu. Pochybuju, ze by to platili ze sveho a delali charitu.

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Tomu věř.

                                      Autosalon neni zadne velke terno,zvlast v podminkach VW koncernu, ktery ti predepisuje snad i to jak velky mas mit v salonu, ktery si sam platis, zachody.

                                      Zivi ho predevsim servis. Tam uz je to hodne zajimavy.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        z vlastní zkušenosti vím, že normy na rozměry prodejní plochy, počet židlí k sezení pro čekající zákazníky, počet stolů k jednání se zákazníky reguluje daleko víc automobilek než jen VW.

                                        0 0
                                      • xp3  

                                        Pokud vím, tak prodejce dostávají bonusy za počet prodaných vozů. Pokud splní určitou normu, výrobce přihraje bonus. Velikost bonusu závisí na velikosti normy. Proto se prodejci vyplatí kolikrát dát vůz s nulovou marží, nebo třeba i zadotovat…

                                        0 0
                                        • miki  

                                          Joo to je hezký a pravda ,tak proč to nejde u kol?? Znám prodejce a ten mi říkal že kdyby kolo prodával za jinou nižší cenu v sezoně (ne ve slevách po sezoně)tak mu další kola nedodá a nebo mu to aspoň znepříjemní tím že když bude chtít zboží tak najednou nebude jako na skladě.

                                          0 0
                                    • marszy  

                                      ty vidíš reklamy ,ale běž do salonu a zkus ukecat další slevu mimo katalog .

                                      0 0
                                      • Vilém  

                                        Nemyslel jsem zadne reklamy. Mluvim o zkusenosti dvou kolegu, kteri cca pred rokem nova auta kupovali. Jestli se za ten rok situace zmenila to netusim, ale byl jsem prekvapen, o kolik to ztlacili.

                                        0 0
                                      • JSt  

                                        nejspis nizsi cenu neukecas, ale naprosto bezne dostanes za katalogovou cenu lip vybavene auto. kdyz ti nevyjdou vstric, pujdes jinam. jednoducha matematika ;-).

                                        0 0
                          • yetti  

                            Dneska už asi ne , ale před tou „krizí“ byla taková marže u aut naprosto běžná. A vím to, protože jsem se v tom nějaký čas pohyboval.

                            0 0
                            • Bomba+  

                              U jakych znacek? Ja se pohyboval u VW koncernu a tam max. 15%. Bylo to zavisle i na tom, jak autosalon vypadal, jakou mel uroven prodeje, jak dodrzoval standardy, apod…

                              0 0
                          • jIrI___  

                            Já napsal jen to co vím. Kde „zmizí“ ty ostatní peníze netuším, ale nejspíš to bude jako píše Vilém.

                            0 0
                          • destr  

                            Nám borec na přednášce už nevim z jakyho předmětu (makroekonomie?) říkal, že za rok myslim 2008 vycházely náklady na reklamu na jedno prodany auto kolem 40.000 Kč ;-)

                            0 0
                        • Evilcleaner  

                          no tohle co tu tvrdíš mi přijde docela… moc se mi tomu nechce věřit. nicméně třeba porsche vyrábí jeden boxter asi za 600 000 a stojí dvakrát tolik. 911 turbo stojí výroba 1200000, ale prodává se za ca. 4 mega. a porsche je trochu anomálie, protože jsou bráni jako příklad jak vydělat a cíl pro ostatní automobilky.

                          0 0
                          • Jarque  

                            Tak tam se hlavně taky platí technologie a image, že… Dacia Sandero asi 50% marži neudělá :)

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            no a teĎ se podívejte na ceny aut v americe. Co třeba ten novej passat? Je větší, vybavenější, kvalita stejná a stojí o 150t míň než ‚evropskej‘ model.

                            0 0
                    • t29  

                      Pokud auto váží 1500 kilo a výrobní náklady by měly být 45 tisíc, tak to vychází na 30 korun za kilo auta.

                      Kolik váží a stojí tvoje kolo? ;)

                      0 0
                      • marszy  

                        že si nepočítal na váhu třeba tahač.

                        0 0
                      • pepek  

                        Dobrá úvaha :-) To je skoro cena železa. Možná jiri myslel pouze náklady na surový materiál a obrábění,liso­vání,lakování zpracování, montáž . . . . . . mzdy asi nepočítá.

                        0 0
                        • t29  

                          Jiri___ právě píše o veškerých nákladech včetně mzdy. A to mi nesedí, právě proto, že když jsem řešil výrobní náklady, tak obyč ocel byla kolem těch 30 kč/kg (nerez od 90 kč/kg, mosaz a dural od 150 kč/kg). A ani číňani ten materiál neprodají levněji.

                          Buď jeho důvěryhodný zdroj není tak důvěryhodný, nebo – což je snad ještě horší – je jeho zdroj někdo z vedoucích pracovníků, kteří jsou naprosto mimo realitu…

                          0 0
                          • Jenda  

                            a co kdyz tam duveryhodnymu zdroji proste vypadla nula a je tak blbej ze mu to nedoslo?:-)

                            jinak k otazce – nevim jak gomy ale kdysi jsem cetl ze vyrobni cena surovyho hlinikovyho ramu je pod 10 usd, myslim ze s vetsinou ostatnich dilu to bude v relacich podobny.

                            0 0
                            • t29  

                              Jestli někomu vypadne nula a nedojde mu to, pak nemůže být důvěryhodný ;) Kdyby to bylo 400 tisíc výroba a 600 tisíc prodej, tak gratuluju obchodníkům, že podojili automobilku, kdyby to bylo 500 tisíc výroba a 600 tisíc prodej, tak gratuluju automobilce, že se nenechala moc podojit od obchodníků :)

                              0 0
                          • RR  

                            Taky je třeba počítat do toho vše ostatní, co je nutno k tomu pořídit – strojní vybavení (to je na několik let a pak musí být nové), nástroje, formy, přípravky, vývoj do posledního detailu, propagace a samozřejmě energie atd. Dělám ve strojírenství a kalkulovat s cenou výrobku jako pouhým součtem ceny materiálu a ceny práce dělníků je holý nesmysl !!!

                            0 0
                            • marszy  

                              vím kolik je výrobní cena kvalitního pevného rámu na Taiwanu a nebudu to tady prezentovat protože majitelé třeba alu rámu od Specialized by dostali infarkt:-))

                              0 0
                              • vsn  

                                jůů řekni :)

                                SJ M5

                                SJ Carbon

                                SJ S-Works carbon

                                0 0
                              • t29  

                                a co teprv majitelé karbonového rámu od Specialized :)

                                0 0
                              • Roman1492  

                                asi tak nějak :))) šéfík si do kontejneru z tajwanu se standartním zbožím, co jsme prodávali, sem tam přihodil karbonovej rám a ty cenovky – hmm sen :))) a přitom to byly rámy z fabrik, který dělaj pro „věhlasný“ značky :)) žluťáci nemají problém prodat něco bokem :))

                                0 0
                            • t29  

                              To ostatní už počítat nemusím…

                              Když mě samotný materiál bude stát 40 tisíc a někdo mi řekne, že cena hotového výrobku musí být do 50 tisíc, tak nebudu platit stroje, nástroje, energii ani lidi a řeknu mu, ať hledá jiného výrobce.

                              0 0
                            • kolda  

                              ty brdo, tady padaji perly.

                              pro shrnuti – do kalkulace vyrobku se obecne zapocitava material, prime energie, odpisy zarizeni a budov, mzdy primych delniku + vyrobni rezie

                              ostatni – vyvoj, prodej, marketing, R&D – se vetsinou hradi z marze.

                              co se tyka tech aut – dokazu si predstavit, ze naklady na marketing a distribuci + treba rezervy na reklamace musi byt dost vysoke, ale ze by ze by vyrobni naklady cinily

                              0 0
                              • marszy  

                                asi jsi přišel pozdě:-)))Ty jooo a tohle všechno má platit zákazník:-))No to nééé to je drahýýý:-))

                                0 0
                                • kolda  

                                  jo, nedocetl jsem to do konce. :) jen me pobavily nektery uvahy na tema „vyrobni cena“.

                                  0 0
                    • Dumbíček  

                      Jsem tu sám, komu přijde, že je něco v obchodním modelu špatně, pokud je výrobní cena desetinou ceny koncové?

                      0 0
                      • Bomba+  

                        Co je na tom špatného? Trh to snesl, funguje, tak kde je problém?

                        0 0
                        • Dumbíček  

                          Problém se jmenuje čas. Jak dlouho to snese a co se stane pak? Nemusí to být ani tak vzdálená budoucnost, třeba už podzim a změna DPH…

                          0 0
                          • Bomba+  

                            Problém se nejmenuje čas. Problém totiž není. Až bude, poznáš to na nižších cenách.

                            A DPH sem nepleť, to s tím má co dělat jen velmi vzdáleně. Trh ten malý rozdíl srovná.

                            0 0
                            • Dumbíček  

                              Nižších? Ty jsi asi velký ekonomický optimista a nějaké celosvěové krize tě v nejmenším nevzrušují. :-) Koloniální ekonomika relativně brzo narazí, díky globalizaci se tempo zrychluje, prostě dojdou Indie, Větnamy, Bangladéše, stejně jako dnes přestává být zajímavá Čína. Co pak, až už nebude nikdo nic vyrábět?

                              DPH s tím co dělat v naší malé kotlince má. Klesne kupní síla, a kupodivu ceny neklesnou. Jaké to tržní překvapení pro mnohé ekonomy. :-)))

                              0 0
                              • Bomba+  

                                Ty jsi uplne popleteny…

                                0 0
                              • mr.antik  

                                Všechno má svoji cenu, ale kolik procent z ceny např. XT kliky tvoří cena suroviny a kolik cena levné dělnické práce? Kolik je ten zbytek?

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Ale proc to resis? Cena suroviny a prace je samozrejme jen malou casti celkove ceny. Predstav si, ze vlsatnis tovarnu na XT kliky. Budes snad prodavat sve vyrobky jen za cenu takovou, aby pokryla naklady na surovinu a zaplatila praci? Kde mas naklady na stroje, reklamu, dopravu, energie, atd., atd., kde mas marzi, abys vytvoril zisk?

                                  Neber to osobne, ale vy komunisti, neserte mě !!! :-)))

                                  0 0
                      • Smazaný účet  

                        já se tomu vůbec nedivím, me spíš příjde nenormální s jakým rozdílem se dá tžeba ten blbý plášť koupit.

                        0 0
                      • Roman1492  

                        co je na tom špatnýho? když jsou lidi schopní platit marže několika překupníkům, potom je jasný, proč je koncová cena desetinásobkem té výrobní :))) proto se dnes všichni snažíme dostat co nejblíž k výrobci…

                        0 0
                • couffy  

                  Tipoval bych do 50kč

                  0 0
                • pelhrimov  

                  Tak to srovnej s plášti na auto, Barum 165/70 R13 se prodavá pod 1000 Kč s DPH pro koncového zákazníka. LI a SI indexy jsou T a 79, tzn, rychlost do 190 km/h a zatížení kola do 430 kg, nájezd mnoho tisíc km a teď si to srovnej s tou srandou od Schwalbe. V zásadě se nebudou zase tolik lišit výrobní ceny cyklo gumy za 100 Kč a za 1200.

                  0 0
            • marapara  

              jj, jedna věc je nenažranost oficiálních dovozců. Díky tomu se pak maloobchody nedostanou s nákupní cenou na prodejní cenu internetových obchodů.

              Navíc výrobní cena takového kvalitního pláště asi víc než stovka nebude.

              0 0
              • Flegmatik  

                Člověk není *******, aby si koupil plášť na kolo za 13 stovek. Za to má solidní gumu na auto, kde toho kaučuku je xkrát víc a výdrž taktéž.

                0 0
                • marszy  

                  cena kaučuku vzrostla na světových trzích o cca 65% pro tento rok.Bude hůř.

                  0 0
                  • couffy  

                    Pláště na bajk už mám,teď teda koupit ještě ja auto,ale za 13kil je asi neseženu

                    0 0
                  • Flegmatik  

                    Takže guma za 1300 na kolo bude normální? :-) No co, musíme to nějak obhájit, že… Uvidíme.

                    0 0
                • marapara  

                  To je jasné.

                  0 0
              • Evilcleaner  

                a o těch dovozcích to je. kdo má nakupovat u langeho a prodávat to dál, když na netu jsou nižší ceny. argumenty o tom jak lange musí držet celou nabídku, nebo náhradní díly moc neberu. sehnat ND je jednodušší z německa než u langeho.

                0 0
                • marapara  

                  jj, taky ty kecy neberu. To je zlodějina.

                  Stačí když jsem kupoval oteplující CPL 72 mm na nový objektiv. Fotoškoda v Praze ho prodává za 3500 Kč. Já jsem jej koupil úplně nový od borce, co je dováží z USA za 1800, tedy za poloviční cenu a to na tom borec musel ještě pár stovek vydělat. Je jasné, že za poštovné a tak nedoplácel. Přitom kus jako kus úplně stejný, nemusí držet žádné náhreadní díly a tak. Tady je to třeba vyloženě nenažranost. Takové nemám za potřebí podporovat :)

                  0 0
                  • marszy  

                    zeptám se jinak ten člověk co ti prodal ten díl platí daně ,clo, dph ,socialni, zdravotní, nemá to pašovaný?Já vím to tě nezajímá , tebe zajímá cena .

                    0 0
                    • JSt  

                      priznam se, ze opravdu od kazdyho prodejce, kerymu davam utrzit, nechcu predlozit danovy priznani. :-)

                      0 0
                    • marapara  

                      a myslíš ze v USA se daně a vše ostatní neplatí?

                      Pak nechápu, proč bych měl za stejné zboží, které stojí tam 1/3 ceny dávat o 2/3 navíc.

                      0 0
                    • royal  

                      Pokud mas nejaky podezreni z podvodu, tak jednej a oznam to, je to tvoje obcanska povinnost.

                      Akorat se obavam ze uz to stejne nekdo udelal, ten clovek ma doma kontrolu tak 2× rocne a ucetnictvi i veskery prispevky statu v naprostym poradku.

                      Je proste jednodussi hazet spinu, nez si priznat ze nekdo umi obchodovat lip nez ja, ze :-)

                      0 0
          • biker007  

            Tenhle mail mozna ukazuje,ze vyhrocene je to u jednoho vyrobce (tedy asi spis montera) kol. nevim o nicem, co by se vyhrocovalo a dotykalo me, jakozto koncoveho zakaznika. pod vyhrocenim si predstavuju, ze veci nebudou k sehnani, nebo jejich cena prudce stoupne. ale onen kritizovany prodej po internetu se slevou neprispiva ani k jednomu, spise naopak. nebyt jeho, tak kupujeme napr. XTckove kliky za 6000Kc…

            Btw, nenam problem s nakupem v kamenaku. poridil jsem tam uz hodne ramu, zaplatenych kol, atd.. vse je jen otazka domluvy a ochoty prodejce s cenou neco udelat,popr. nabidnout nejakou pridanou hodnotu, co vyvazi rozdil v cene. tou pridanou hodnotou je v mem pripade duvera v odborne kvality prodavajiciho a zejmena kvalitni a rychly servis na zakoupene veci.

            0 0
        • rainbowone  

          Zrovna tihle velkodovozci/pro­dejci by měli držet hubu a krok. Byly to právě oni kdo začal tahat do Evropy kola a komponenty z Asie, a byly to právě oni kdo podkopával ceny na trhu. Co zaseli to sklízí. To že ostatní jen používají jejich metody se jim najednou nelíbí. Zrovna u kol jsou marže velmi slušné a jiné obory mohou jen závidět. Pokud krachují prodejny je smutné ale za sebe mohu říci že se naprosto ničemu nedivím. Spousta prodejen se zasekla v čase a prostoru.

          Přístup k zákazníkovy, kultura, kvalita prodeje,sortiment zboží, znalosti a kvalita servisu jsou asi v ČR TABU.

          Ceny komponent jsou jaksi mimo mísu a prodejce přece nemůže operovat s marží 30 a víc procent, tahle doba je už jaksi pryč. Zákazník není vůl aby platil za Velo plášť 1200kč, když na Internetu zaplatí 500 i s poštou. A to ten internetový prodejce nekupuje přímo z fabriky ale přes další 2–3 překupníky, tak kolik pak má oficiální dovozce marži 200 nebo 300%? A servisáci co odmítají stavět z donášených dílů, to je kapitola sama pro sebe. Mají být rádi že nemusí zhanět díly a mají napálit cenu práce ale jak píšu někteří ze zasekli v prostoru a čase.

          0 0
          • Mobidyk1  

            nerozumíš týhle branži chlape. Maloobchody mají většinou tu největší znalost toho co ti strkaj pod nos. V navonědejch prodejnách prodávaj zboží dvacetiletý kluci s logem na kšiltovce a vypadaj u toho náramě. Nic proti nim ale ty to dělaj jen jak píská šéf a prodaj ti co musej. Máš z toho sice snobskej požitek ale ani neví co ti prodávaj. Nakonec zjistíš že si koupil něco co si ani nechtěl.

            0 0
            • nox159  

              bohuzel mas pravdu…

              0 0
            • biker007  

              a jakej je ve vysledku rozdil mezi tim nezkusenym 20ti letym v ksiltovce a starsim clovekem v kamenaku, ktery znalostmi a zkusenostmi zamrznul nekdy pred 15ti lety, stejne jako sortiment a marze v jeho kramu? oba Te poradi s velkou psti blbe a rozumnejsi clovek tam nic nekoupi..o veku ani ksiltovce to asi nebude.

              0 0
              • nox159  

                o veku ne, ale o zkusenostech ano – proste kdo nejezdi na kole tezko muze radit ktera vidlice je lepsi…

                0 0
                • biker007  

                  to urcite, 100% souhlas. ale zase clovek, co sice jezdi (jezdil), ale zije (obrazne) v dobe „rock shox jett race“ a dvokorunkovyho Sida te moc nepomuze s vyberem vidlice z dnesni nabidky..dobry prodavac, co poradi, muze byt jak 20ti lety klucina, stejne tak 50ti lety chlapik.

                  0 0
                  • nox159  

                    stejne ale bude kazdy radit se zaujetim a bude lidem vnucovat svuj nazor a pohled na vec… ;-)

                    0 0
                    • biker007  

                      :)

                      0 0
                      • nox159  

                        kdyz nekdo bude chtit jezdit lehky teren tak mu clovek muze poradit

                        bika, crose, nebo 29" – kazdy doporuci neco jineho…

                        nejhorsi je kdyz prodavac vychvaluje jen to co ma na sklade zbytek je nan nic… to nemam rad…

                        0 0
                • pelhrimov  

                  Tak já se v Jihlavě v kameňáku od zkušeného prodejce věkem i praxí dozvěděl, že zamikání vidlice v životě nepoužiji :) Jsou to někdy staří nervózní dědci, kteří se odmítají přizpůsobovat.

                  0 0
                  • nox159  

                    videl te a rikal si – vyletnikovi nejde o cas ten ani zamykat nemusi… a mel pravdu :D

                    osobne vetsinou nezamykam vidlici ani tlumic a vubec mi to nechybi.. :)

                    0 0
                    • pelhrimov  

                      proto jsi přes zimu nezaměstnaný servisák, jak jsem zde vyrozuměl ze starších příspěvků :)

                      0 0
                      • nox159  

                        tak to se pletes… nikde jsem nic takove nepsal…

                        ja mam i v zime prace dost… :)

                        0 0
                  • marszy  

                    :-)

                    0 0
            • marszy  

              a mají kšilt do strany?Na ty jsem moc alergickej.

              0 0
        • Joseph de Sax  

          no, ty už si se z toho všeho předposral raději předem…před všema.

          0 0
    • mr.antik  

      Pořád mi přijde, že u nás na těch 10 mil lidí je těch maloobchodů i internetových obchodů mraky.

      0 0
      • Mobidyk1  

        možná máš pravdu.

        0 0
      • Evilcleaner  

        souhlas a mělo by to zůstat na samoregulaci trhu. jen silní přežijí, žádné intervence nemají smysl:-)

        0 0
        • RR  

          Je to pravda. Když vidím některé krámy a lidi v nich, tak se nedivím. Ve spoustě krámů nemají v podstatě nic, mohou mi to ale objednat – ale to si to mohu objednat v e-shopu sám a ještě k tomu levněji. Tak proč ne . . .

          0 0
    • Radek Broz  

      Trh ve všech oblastech se pořád mění. Někdo se přizpůsobí, využije nový příležitosti, někdo ne.

      0 0
    • camlost  

      podle meho laickeho nazoru – a nebo jinak – kdybych byl majitelem takoveho nejakeho kramku, asi bych se snazil nabidnout neco, co e-shop uz z principu nabidnout nemuze.

      ruzna mereni typu FOG od Duratecu, servis tlumicu a vidlic, obcas se podilet na nejake akci typu „vyjedme s detmi 1. 6. do lesa“, … nebo treba demonstraci pouziti bezdusovych plastu – neco, co mi privede lidi do prodejny, byt ze zvedavosti. kdyz uz tam lidi prijdou, rozhlednou se a koupi si treba aspon nove rukavice za 140 Kc nebo bidon za 60. kdyz neprijdou, mam v tom ulozene penize, ktere nemohu pouzit.

      pokud se z kramku maji stat pouhopouhe opravny, zaniknou, protoze by musely nasadit tak vysoke ceny, ze si tu opravu radsi udela kazdy doma sam.

      0 0
      • Joseph de Sax  

        za vybavení na měření dáš půl mega a za život jej dvakrát použiješ a 1.6. se ti děcka ožerou na mol a můžeš se jít pást i tak.

        0 0
        • Toutou  

          Panáček bude optimista :)

          0 0
          • vsn  

            s těma dětskýma akcema má pravdu, opravdu fungují a fungují dobře. Má to větší smysl jak nechat vyrábět letáky a zařizovat roznos

            0 0
      • Mobidyk1  

        rukavic za 140 jsem prodal stovky za rok ale moc z toho asi nezbohatneš. Je to stejný jako prodávat rum ve večerce :)

        0 0
      • Vilém  

        To by musel byt kseft pro fajnsmekry, nebo pro lidi kteri chodi sem. V bezne populaci, ktere je vetsina a ktera ty obchodniky zivi, bys zakazniky pro toto nenasel.

        Muselo by to byt ve velkem meste, udelat tomu poradnou reklamu, coz chce poradne penez a pak cekat, az se ti to zacne vracet.

        0 0
      • zichis  

        Zvlášť poté co se za opravy začne vybírat zvýšená daň :) Nebo rikejme radeji „sjednocena daň“, ať nepopudíme ovčany :)

        0 0
    • Deus  

      Pořád slýchávám, jak se mají kamenné obchody špatně, protože je drancují levné e-shopy. Ale je spousta levných e-shopů, které mají i kamenný obchod, takže v tom to není. Bude to v tom, že už jsou lidé mnohem chytřejší a nenechají si prodávat věci s 200% procentní marží.

      0 0
      • marszy  

        Ty jsi uplně mimo.Nepracuješ ve statních službách?

        0 0
        • Vilém  

          Vzhledem k tomu odkazu v profilu, bych tipnul, ze jo:)

          0 0
        • pelhrimov  

          Ty marže jsou obrovské, resp. trapné pokusy o marže, protože za doporučené ceny nakupuje jen několik snobů. Podívej se na výprodejové ceny, tam už je asi nějaká rozumější marže. Teď neříkám, že tu vysokou marži realizuje konečný prodejce, ale někde je. Musí někde být, když na Internetu vidíš 100% rozptyl ceny u stejné komponenty. Jak mi vysvětlíš 100% rozptyl ceny?

          0 0
          • marszy  

            ve výprodeji není žádná rozumná marže tam je jen bída a holé přežití.

            0 0
      • couffy  

        kde žiješ,jsi se o jednu nulu upsal ne?

        0 0
        • pelhrimov  

          Jak mi vysvětlíš obrovský rozptyl ceny stejné komponenty u různých obchodníků?

          0 0
          • couffy  

            Asi ti to nevysvětlím,protože vše beru z pohledu pouze jediného obchodu,kde znám ceny prodejní a část i nákupních,takže asi tak.

            0 0
          • marapara  

            Jednoduše, zkouší. Buďto se najde blbec a koupí nebo časem zlevní :)

            0 0
      • marapara  

        Buďto jsi se o řád spletl nebo jsi asi spadl z Marsu, že?

        0 0
      • Mobidyk1  

        jakou by si přál marži pro obchodníky aby na tobě moc nevydělali? :D

        0 0
    • Deus  

      Můžete mít jiný názor, ale neurážejte. Nevím, kde žijete vy, ale tady stojí například i blbý řadící lanko 2× tolik. A minule jsem koukal na pedály Shimano M520, který má kde kdo do 500 Kč, a myslel jsem, že neudržím smích.

      0 0
      • marapara  

        Tak řadící lanko asi není zrovna dobrý příklad. U korunových nebo desetikorunových položek se dá pochopit třeba 100%ní marže, když je v tom započítáno poštovné a tak, které prodejci musí platit, když objednávají zboží v ne zrovna desetitisícových částkách, ale jinak jsi asi dost mimo.

        A ty jako ty pedály jsi měl za 100 nebo 150 Kč, že se divíš ceně cca 500 Kč nebo co?

        0 0
        • jonti  

          Prave ze clovek jde do kamenaku a nabidnou mu 520 pres 1000Kc, to je to moc.

          0 0
          • marapara  

            Tak kamoš je má v kameňáku za 790 a nakupuje je něco kolem 600 Kč, což je celkem normální cena. To, že někdo je prodává, respektive se je snaží prodat za víc než 1000 Kč, je věc druhá a otázka je spíš, jestli najde zboží kupce. Tipl bych, že ne.

            0 0
            • Flegmatik  

              Proč je teda kámoš nakupuje za 600 a nenakoupí je třeba na eshopu za 450 a neprodá je za dejme tomu 640 při stejném čistém výdělku?

              0 0
              • marapara  

                Taky se mu divím.

                0 0
                • nox159  

                  co treba z principu?

                  proste nechce podporovat nekoho kvuli komu nema zisk… :)

                  0 0
              • Blade  

                Třeba kvůli reklamaci.

                0 0
                • nox159  

                  co chces na 520 reklamovat? ;)

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Pokud je zdroj nákupu o hodně levnější, tak reklamace klidně může pokrýt jen tím, že koupí nějaké kusy navíc do rezervy.

                  A záruku stejně bude mít od toho prvního obchodu, takže zcela o možnost reklamace nepřijde.

                  0 0
                  • Blade  

                    Samozřejmě počítám s tím, že nakoupí víc kusů. Už jen z důvodu rozpočítání poštovného. Ale pak je dost dobře možné, že když koupí 10 párů pedálů, tak mu některý budou pár týdnů, nebo i měsíců ležet na pultu. Pak už těžko uplatní reklamaci.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tak je jasné, že u zboží, co prodá 3 kousky do roka se to nevyplatí.

                      0 0
                • yetti  

                  Moje osobní zkušenost je, že na kole se skoro nic reklamovat nedá, protože se vždy dá říct, že se jednalo o nevhodné použití nebo zanedbání servisu a nezáleží na tom zda je to z kameňáku nebo e-shopu.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    kromě prasklýho rámu bez známek bouračky a vadných těsnění vidlí -do 500km nájezdu máš pravdu

                    0 0
                  • Martyss  

                    Ano je to velmi zajímavé, když to srovnáš třeba s IT, kde se na tohle vůbec nehraje a je vyžadována bezchybná funkčnost do konce záruky.

                    0 0
            • marszy  

              Otázka je jestli ty za 500kč z netu nejsou dvojka kvalita.

              0 0
              • Evilcleaner  

                no vidím že se snažíš za každou cenu obhájit vysoké ceny komponentů, přičemž v součtu jsou marže v tomto segmentu obrovské, akorát velmi nespravedlivě rozdělené. nemusíš mě o ničem poučovat, kolem jednoho a ted vlastně i dalšího obchodu se motám už 4 roky a vidím ty divné věci i z druhého pohledu. nicméně je chyba se ptát proč kupkolo prodává 520 za 450kč a být na ně ********. spíše je na místě se ptát, kde se v langem bere ta nenažranost že to prodává dráž jako VO než MO e-shop.

                0 0
                • marszy  

                  jsi vedle to mu neprodá Lange ,ale KCK Zlín.

                  0 0
                  • Evilcleaner  

                    mělo to být pouze ilustrativně, nepamatuju si nákupy ani u kck ani u langeho ani u jakéhokoli jinhého velkoskladu, od toho jsou katalogy;) pravdou však zůstává že se maloobchodník musí hodně snažit aby nakoupil z VO za cenu ne vyšší než je na netu jako retail.

                    0 0
            • rock  

              No právě, 790. Když jsem je naposledy kupoval v kameňáku, tak jsem šel pro samotný kufry a prodavač mi říká „buď vám mohu nabídnout kufry za 290 nebo kompletní pětsetdvacítky za 450.“

              0 0
      • marapara  

        Vem si, že to lanko nerezové maloobchod nakupuje třeba za 15–20 Kč a k tomu má 100 nebo 150 Kč poštovné. Je jasné, že to nebere po kuse, ale desítkách, ale cenu poštovného prostě musí pomítnout do koncové ceny zboží a nemůže to platit ze svého. To by to mohl rovnou zabalit.

        0 0
        • pelhrimov  

          Tak zrovna u lanek je u nás kameňák levnější než Kupkolo, ty jediná tam nakupuji :)

          0 0
          • malamala  

            Kupkolo.cz je jenom int.shop nebo také kamenný obchod? Takové ceny jsem neviděl ani když je tady výprodej.

            0 0
    • Flegmatik  

      U zděných krámů by mi stačilo, kdyby měli svůj web s jednoduchým aktualizovaným seznamem věcí, které mají skladem (+ceny). Člověk by věděl, zda tam má cenu jít nebo ne… Kolikrát tam mají věci, které by ho ani nenapadlo tam kupovat a někdy i zděné krámy překvapí. Toť vše. Jinak když si někdo stěžuje, ať to nedělá nebo dělá něco jiného. Vždyť svobodný trh snad většina společnosti v roce 1989 chtěla, ne? Doba, která byla před 15 lety je dnes úplně jiná a je třeba se taky měnit. Navíc co si budeme povídat, kolo je věc zbytná a pakliže lidé nemají peníze, šetří atp., tak tyhle věci jsou jedny z prvních, které jdou stranou a bez nového kola se obejdou dlouhou dobu.

      0 0
      • nox159  

        problem je v tom ze aby se ten aktualizovany seznam udrzel musi to nekdo delat a toho z tech penez co bys vydělal jako že navic ( za lidi kteri prijdou a jinak by neprisli ) tomu človeku nezaplatiš denně skoro ani objed :(

        0 0
        • Flegmatik  

          Tak nějaký automatizovaný systém, kdy po zaplacení to projde pokladnou a seznamu se to hned smaže/sníží počet kusů… Nevím, zda je to tak technologicky náročné nebo ne. Nebo to může udělat prodavač hned při placení ručně. Pak mu zbude čas i na objetí obědu :-)

          0 0
          • nox159  

            automaticky system je reseni ale vsechno zbozi musis nacenit nez ho tam das a to zas trva dele nez kdyz vemes fakturu a podle ni jedes a strilis ceny tou cvakačkou nebo jak se to jmenuje…

            prodavac to u prodeje stihat v sezone nebude… neni to podle me realne…

            0 0
            • pelhrimov  

              Tak v Penny je asi stejně zaměstnanců jako ve středním kameňaku a také stíhají :) Tomu se říká produktivita práce.

              0 0
          • Martin  

            ona to zas až taková prdel není… pokladna napojená na nějakou SQL databázi něco stojí, návrh webu taky něco stojí… a otázka je, jak by vypadala databáze takového obchodu. netuším, jestli by třebas oscommerce, nad kterou je postavený kolokrám nebo kupkolo, umělo i maloobchod

            0 0
            • Flegmatik  

              Jako vím, že ten automatizovaný systém a jeho zavedení by něco stálo a začátek by byl krušný. Ale ve velkým krámě by jim to časem mohlo ušetřit čas a další věci… Nevím. V malým krámku, kde mají relativně „pár“ položek a snad i občas tu inventuru udělají, tak ať si to dělají třeba ručně v excel tabulce nahozené na jednoduchý web www.franta-cyklo.cz :-)

              0 0
              • nox159  

                nejde odkaz ;-)

                0 0
                • Flegmatik  

                  To byl jen příklad :-) Jsem zapomněl, že to rovnou hodí link.

                  0 0
                  • nox159  

                    sem myslel ze to tak nekdo ma tak jsem se chtel inspirovat…

                    jinak ono vsechno jde i clovek se muze snazit vic ale pak se muze stat ze zjisti ze je v praci 12–14h denne a stejne z toho nema temer nic…

                    0 0
                    • Flegmatik  

                      No, tak mají to tak třeba krámy, který mají zděnou budovu a k tomu eshop, např. koloshop.cz Mají-li na webu „skladem“, můžeš to za stejný peníze koupit u nich na krámě, když třeba pojedeš okolo a neřešit to poštou. Ideální věc.

                      0 0
                      • nox159  

                        jasne ale tady se bavime o malych shopech…

                        0 0
                        • Flegmatik  

                          Ten koloshop.cz není zase tak nic velkého. Kol v krámě mají jako skoro každá běžná prodejna. Snad možná ten skládek a admistrativu mají větší.

                          0 0
            • pelhrimov  

              Jenže to už jsme zase u marží programátorů, v roce 2008 větší IT firmy braly 60 tis. za člověkoden, 20 tis/člověkoden je pro ně prý ztrátová zakázka :) Tak do dopadlo tak, že dnes již fabriky žádné aplikace neprovozují doma, ale pomocí terminálů se připojují do zahraničí ke své matce.

              0 0
              • jonti  

                Kde zijes? v roce 2008 vetsi firmy, jako treba IBM, MS nebo Oracle brali za clovekoden cca 15–20000Kc.

                60000 byl opravdu extrem, mozta pronajem nejakeho experta, ktery vyresi konkretni problem za tyden.

                0 0
          • pelhrimov  

            Tak, právě jsem opravil svoji starší aplikaci pro jeden velkoobchod s 8 maloobchodními prodejnami odkud se sbírají příjemky a výdejky z prodeje za hotové do účetního systému, na skladech je 50 tis. položek, na web jich dávají po agregaci do 15 tis., Aktualizace není on-line, protože web se hostuje na sdíleném serveru za 300 Kč/měsíc, ale zatím každých 10 minut a trvá 2s :) No, nechávám si rezervu, aby bylo co vylepšovat. Jenže to by museli mít živnostníci trošku pořádek v účetnictví a ve skladech a to se jim nechce nebo se jim to nevyplatí, když žíjí z ruky do huby.

            0 0
        • marszy  

          máš u mne za 1!oni to ,ale nepochopí.

          0 0
          • Flegmatik  

            Ne. Takže prostě v těch krámech nikdo nechce pracovat? Co prodavači? To tam mají neustále tolik lidí? Vždyť kolikrát nemají do čeho píchnout… A v té době by to mohli ručně aktualizovat. Ale to radši budou sedět za pultem a říkat, že lidi nechodí. Já jsem řekl, že mě by se ten seznam třeba líbil. Někomu ne, ať si tam klidně zajde rovnou a poptá se. Někdo tam nepůjde vůbec a radši to rovnou objedná přes net.

            0 0
            • nox159  

              jako bylo by to pekne to co rikas ale moc realne to nevidim…

              vsechno se to odviji od poctu lidi na prodejne – tech je co nejmene aby byly naklady co nejnizši…

              0 0
    • malamala  

      Tady u nás to funguje asi takto: potřebuji udělat nějakou opravu na kole a kolo jsem koupil v onom obchodě, tak následuje sleva X popř. ti půjčí na ten den nějaké kolo aby si mohl jezdit … prostě si tě hýčká jako zákazníka. Pokud jsi tam kolo nekoupil, tak je cena adekvátní úkonu, práce je zde drahá.

      Pokud si někdo koupí kolo z internetu a dojde mu v krabici nesložené, tak obchod musí zajistit u nějakého servisu jeho složení, jinak má poměrně velký problém.

      Myslím, že výrobci pomalu začnou vyžadovat, aby kola nebyla zasílána a zákazník si je připravená vyzvedl v ochodě.

      0 0
      • bochov  

        To již jsou takove vymysly že nad tím zustava rozum stat kolik je tady bikeru ,kteří neumínasadit kola a seřidit přehazku a podobne odborne prace.ktere zvladne prumerne zrucny clovek.

        0 0
        • jIrI___  

          Na B-F takových bikerů moc nebude, ale když to vezmeš z širšího pohledu, tak si myslím, že takových bude víc než dost.

          0 0
          • Kamikaze 591  

            Souhlas, jak to vidím ve třídě, tak je to konec. Zalepit kolo si donesou do RKčka. Neváhám, a ochotně se nabídnu že jim to udělám za polovinu :-D. Zalepím kolo pro rýpaly, žádné jiné služby. Btw: psal jsem ti email.

            0 0
        • Flegmatik  

          On píše z Rakouska. U nás to možná časem nebude jiné :-/

          0 0
        • marszy  

          eletronika se blíží:-))

          0 0
      • pelhrimov  

        Pokud bude jako nadále pokračovat trend nakupování na netu, tak výrobci požadovat mohou, ale asi jim to nebude nic platné, protože také potřebují cash-flow.

        0 0
    • potápěč  

      v dnešní době je celkem obvyklé že si člověk řekne o slevu. Sám pracuji v internetovém obchodě a je spousta lidí kteří příjdou a první na co se ptají je kolik dostanou slevu. Jelikož máme obchůdek tak musím všem říct že jestli tady někdo žije s tím že obchodníček který prodává třeba kola má marži 200 –300% tak je úplne mimo. Další a velký problém prodeje v Čr je dovoz laciného a nikým nekontrolovaného zboží z asie. Člověk si koupí lacinou dovezenou věc a žije s pocitem že tady v Čr mu uděláme stejnou věc za stejné peníze. Když mu řekneš že se do cenové relace nevejdeš tak seš automaticky zloděj který má na všem nehorázné marže.

      0 0
      • Mobidyk1  

        amen. Na druhou stranu ale v tom někteří chodit umí, bohužel pak živoří ostatní.

        0 0
    • Martin  

      internet je svinstvo

      0 0
      • marapara  

        :)))

        0 0
        • bochov  

          Na podzim jsem si kupoval novy comp. na kolo rozdil mezi int.obchodem a kamennym byl 1000kc pro informaci slo o sigmu 2209 .

          0 0
          • buba CZ  

            Přesně tak.Nechápu proč si mám něco koupit o 40% dráž,když to můžu koupit jinde o mnoho levněji.Proč mám podporovat někoho jen proto,že má kamenej krám a musí ho uživit.Mě se taky nikdo neptá za kolik chci v práci makat.Buď souhlasíš nebo běž jinam.A kupovat si plášť na kolo za 13 stovek,když Třeba na Feldu stojí zimní pneu 800 Kč i s DPH a jezdím na ní 4 roky což o veloplášti nemůže být ani řeč.V čem je ten velo plášť lepší?Schválně kde kupujete gumy na své auta?Já třeba na e schopech kde je cena i o 100% levnější než v pneuservisu(u těch dražších samozřejmě) krát čtyři gumy…

            Jak to,že některé modely kol v ceně okolo třeba 120 tis.stojí druhý rok 70 tis.?To na tom prodejci tolik mají,že můžou tolik jít s cenou dolů?Nevím,neznám jenom se ptám,nemyslím to zle.

            0 0
            • marszy  

              kolik by si byl ochoten zaplatit ochodníkovi za to ,že ti prodá kolo za 120 000kč ? 3000kč?

              0 0
              • biker007  

                za to ze mi ho jen proda? ani korunu! k tomu abych si to koupil, staci internet a kuryrni sluzba. zaplatim mu ale rad za to, ze mi odborne poradi, necha vyzkouset ( = ma na krame) ruzne velikosti nebo testovaci kola k tomu urcena, nabidne servis na veci jako kot. brzdy, vidlice, zapletena kola a dovoli udelat drobne zmeny v osazeni.

                0 0
                • marszy  

                  kecáš vyzkoušíš a pak budeš hledat na netu kdo to má nejlevnější nebo kdo ti to prodá levněji a ty služby před prodejem budeš brát automaticky zdarma.

                  0 0
                  • marszy  

                    Příklad co mi vyprávěl jeden dovozce.Zákazník si vybral kolo vyzkoušel (měli na obchodě) dohodli slevu 10% a domluvili lehké změny.Zákazník došel domů obeslal všechny obchodníky značky a uvedl ,že má slevu 10% kdo dá větší.Jelikož se jedná o malou značku kde těch obchodníků není tolik dopídili se po delším pátrání odkud vane vítr.

                    0 0
                  • biker007  

                    ze sis tak jistej. ja tohle nedelam, i kdyz takove jidi znam. delas tu chybu,ze aplikujes vzorec urciteho chovani na vsechny. stejne tak se snazis vsem vsugerovat,ze problemy tveho obchodu se automaticky tykaji vsech kamenych prodejen. to je blbost. problemy ve velo branzi nejsou imho o nic vetsi/mensi nez v dalsich oblastech maloobchodu.. porad jde jen o nabidku zbozi a sluzeb za urcitou cenu a poptavku po nich. krizovym tazenim proti modernim prodejnim kanalum nemuze nikdo uspet, je jen k smichu..nebo spis k placi:)

                    0 0
                    • marszy  

                      Ono se to blíží k tomu ,že výrobce bude prodávat přímo zákazníkům a budou specializované servisy kde si to zákazník řádně zaplatí.Nebo vyhrajou jen ty nejsilnější velké značky které budou mít vlastní obchodní sít něco jako Concept Store a u obou názorů néukecáte slevu žádnou.Tam si na tu slevu budete muset počkat do výprodeje.

                      0 0
              • Kamikaze 591  

                Já jsem slyšel, že čím dražší kolo, tím menší marže prodejce. Co vy na to?

                0 0
                • Dumbíček  

                  Viděl jsem a moc se mi líbilo kolo za 280 000Kč. Opravdu nádherný kousek na elektrické Důře. Nikdo mi nevymluví, že tam marže není slušná, když za stejnou cenu je Fábie na které je na váhu caca 170× víc materiálu a X krát víc součástek… :-)))

                  0 0
                  • marszy  

                    Kolik s prodá toho skvostu a kolik Fábie?

                    0 0
                    • Dumbíček  

                      Ty jsi nepoučitelnej romantik. Kašli na počet prodaných kusů, ono to zas tolik cenu nedělá. Kolik stojí vyrobit rám, komponenty a smontovat to? Prostě platíš šílené peníze za exkluzivitu. Ale náklady do toho netahej, to je hloupost.

                      0 0
                      • miki  

                        Bohužel máš pravdu .

                        0 0
                      • marszy  

                        tak zajdi do autosalonu ,že jim dáš 50 000kč za Fabii ,že víc to hodnotu nemá , pokud uspěješ jdu tam s tebou a můžem dostat slevu za odběr třeba 48 000kč.

                        0 0
                • Evilcleaner  

                  spíš naopak, běžná marže při doporučené ceně pro koncového zákazníka u kol je asi tak 30+%. takhle tu cenu „navrhne“ výrobce kol a jak se s tím popásují maloobchody je už mu většinou jedno. jinak u vonavějších značek jako je scott, trek, cannon etc. marže běžně 50%. pochopitelně se ted nebavíme o výprodejích.

                  0 0
                  • miki  

                    neřekl bych že třeba Scott nebo Trek je nějaká voňavější značka když se dělá ze stejných trubek ve stejný fabrice na Tajwanu.Fabrika patří Meridě a dělají se tam kola všech možných i nemožných značek.

                    0 0
                    • marszy  

                      tak to ujíždíme z témetu.-))

                      0 0
                    • Evilcleaner  

                      no standard je pro mě dneska firma která lepí nálepky, jako 4ever, amulet, author, haibike atd. prostě firmy které nemají bud žádný nebo sporadický vývoj. potom jsou tu firmy které nějaký vývoj už mají a pak jsou tu ty které udávají směr a je mi jedno jestli to je maloseriová výroba nebo masovka. a myslím že jak scott tak trek udávají směr.

                      no a jsou dvě velké fabriky na rámy, merdia a giant. nicméně každý výrobce si specifikuje veškeré parametry od materiálů až po výstupní kontrolu. tvrdit že se to všechno vaří z jedněch trubek je blbost.

                      0 0
                    • t29  

                      Voňavý nevoňavý… Chceš Scotta nebo Treka, připlať si ;)

                      Nějak všichni zapomínají, že průměrné B-F kolo je spíš ekvivalent Focusu RS, než Fabie HTP ;)

                      0 0
            • marapara  

              Máš přece právo volby si koupit zboží kde chceš. Je jasné, že když někde nabízí zboží o 1000 Kč dráž, než jinde a jedná se o drobnost, třeba ten cyklokomp, tak jej nekoupím dráž.

              0 0
          • pelhrimov  

            No, teď koukám na web a on je pro 2209 MHR rozdlíl 900 Kč i u e-shopů.

            0 0
      • marszy  

        a kdy skončí ten náš?

        0 0
    • HELLBOY22  

      čítal som len prvý príspevok tak možno poviem to čo už bolo povedané.

      1. E-shop

      ja ako zákazník niečo hľadám väčšinou na internete a ak u vás nájdem produkt ktorý inde nemajú a budem bývať v okolí 25km v pokoji dojdem aj do kamennej predajne. Ale ak niečo hľadám a nikde ten určitý produkt nenájdem aj keď ho ako kamenná predajňa máte ale ja o tom neviem kedže som u vás nikdy nebol pôjdem na zahraničnú stránku a produkt objednám tam.

      2. Servis

      výhody má každý rád. Servis potrebuje každý a ak ho nevie musí servisovať v servise. Preto to treba využiť a čo ja viem pri kúpe biku u vás by mal kupca dostať x% zľavu na servis. Za rok servisujeme aspoň raz a to vás môže práve živiť.

      3. Personál

      neznášam obchody kde prídete obzeráte a po piatich minútach sa vám do riti tlačí 5 predajcov s otázkou čo si prajem. Prečo nestačí jeden človek ktorý sa len slušne spýta či môže pomôcť a bude ochotný so mnou riešiť moju dilemu aj 10 minút bez ksichtenia? ak je predajca milý, ochotný a nie je to vtierka tak určite prídete častejšie

      4. predajňa

      radšej pôjdem do predajne kde to vyzerá novo, prehľadne, čisto a príjemne ako do tmavej predajne kde sa predajca snaží napchať čo najviac bikov na seba a ak si chcem určitý bike vyskúšať predajca s ním x minút bojuje kým ho vytiahne s radu natlačených bikov.

      Treba si pobehať konkurenciu a inšpirovať sa. Treba sa prispôsobiť trhu lebo za tých 15 rokov sa už veľa zmenilo a teraz je taktika obchodovania úplne iná ;)

      0 0
      • marszy  

        když jsem před cca 1/2 rokem udělal kružítkem kolečko 30km kolem našeho obchodu a jel jsem se podívat co máme za konkurenci , řeknu vám 40% obchodů nepřežije to je pravda.

        0 0
        • HELLBOY22  

          no vidíš stačí to udržať a konkurencia klesne o 40% :) :P

          0 0
        • buba CZ  

          V mém okruhu je hned několik kameňáků.Dva jsou hnusný,malý,za­prášený,tmavý,smra­dlavý a můžou tam mít kola jaký chtěj-nekoupil bych si tam v životě vůbec nic.

          V dalším je to sice krásný a velký,ale malej výběr kol a komponenty a hadry žádný a obsuha taková nemastná,nesla­ná.A ten můj oblíbený je super:spousty kol ve všech cenových relací,spousty komponentů a tuningu,spousty hadrů na celej rok,čisto,světlo fundovaná obsluha která je ochotna si i popovídat o závodech,do­volený,cenách na trhu,servisu a pod.Tam chodím pro inspiraci,občas i pro nějaké ty věci a pokochat se.Jo a koupil jsem si tam kolo.

          0 0
        • HELLBOY22  

          ešte som v sprche rozmýšľal. Prečo nevyužijete toho že cca 40% obchodov pôjde dole? Veď treba trochu zariskovať a k tomu ich pádu dopomôcť. Zlepšiť na chvíľu ceny, servis atď. Lenže český a slovenský obchodníci sú takí že sa uspokoja s menším ziskom bez námahy a na snahu a riskovanie serú aj keď to môže priniesť lepšie zisky.

          Napríklad u nás v Bratislave keď sa otváral Electro Word mali také ceny že s otcom sme v rade čakali ( a to prisahám) 1 hodinu. No a na druhý deň všetky ceny zvýšili ale už tri roky majú povesť že majú jedny z najlepších cien aj keď to nie je pravda :). Vidíš teda že niekedy stačí chvíľu radšej strácať a ťažiť z toho niekoľko rokov.

          0 0
    • Smazaný účet  

      No a co? To je nějaký apel? Podle mne jestli někdo zruší takto zaběhlou firmu, tak proto, že najednou nemá zisk XXX tisíc, ale XX tisíc. To platí ve všech oblastech podnikání. Mám dojem, že apeluješ na nás spotřebitele, ale schody se zametají od shora. Je mi líto (myslím to vážně), že Ti zavřeli obchod-prostě začni chodit jinam…

      0 0
    • DaSnail  

      njn, neviditelná ruka trhu.

      0 0
      • Splinter  

        Spis me prijde ze langemu,zitnymu a podobnym existencim klesaj prodeje a nejsou schopni konkurovat eshopum. Jenze nic nedelaj a problem se prenese na maloobchod kterej pak logicky ma stejnej problem…

        0 0
        • marszy  

          právě tyhle dovozci dodávají do eshopů jinak by to už zavřeli.

          0 0
        • bochov  

          Ale dělaji vymyšlejí slogany typu koupiš kolo v krabici rozbiješ si palici,nebot si neumíš odborně zatahnout rychloupinak a oni by neměli na nové BMW a děvky v barech.

          0 0
    • Atilla  

      Tak třeba u nás je 5 krámu na 20tis. město.

      Minule se mi rozbil přední náboj na 20mm osu.

      Jdu do prvního: Co to je 20mm osa, to jste se nějak spletl, ne? ( paní prodává 20 let kola, ale neví, že jsou různé průměry řidítek)

      Jdu do druhého: Pán na mě vytáhne torpédo.

      Odcházím(prodávají tam kola Cube)

      Třetí: Hmmm, tak to nevím počkáč 2 týdny? Odcházím

      čtvrtý:No, když si týden počkáš?( Jinak krám na úrovni, kde se dá lecos sehnat za přijatelnou cenu, velká škála kol od 15–150tis, servis perfekt)

      Pátý: Zdar Romane, co potřebuješ? Já: Náboj na 20mm osu.

      Hele to nemám a než bych to sehnal + pošta, to se ti nevyplatí objednej přes net, já ti to vypletu.( Super krám kde rozumí kolům, obsluha zná rozměry kde jaké kraviny od roku 1942, ale specializují se na biky do 25tis., servis perfektní, ale když neví, tak se do toho nese..ou)

      Objednávám přes net za boží cenu. Druhý den PPL a kolo do večera připravené k vyjíždce.

      Takže z mého pohledu u nás může klidně polovina krámu padnout a furt to bude v klidu. Jezdil jsem pracovně po celé ČR a v každém městě jsem do nějakého krámku zavítal a z 50% ty lidi ani neví co prodávají.

      0 0
      • McBlacky  

        ale zase nemůžeš čekat, že bude mít každý kameňák všechno na skladě.

        Už jen rozměry ložisek pro náboje jsou peklo, natož celý náby.

        v podstatě ale máš pravdu, jakmile vytáhneš paty z velkých měst tak na drahá kola neseženeš skoro nic. Rozbije se ti něco v Beskydech nebo na Vrchovině a to abys jel mega kilometrů a doufal, že to někde seženeš :/

        V CH a IT v místech kam se jezdí na biky seženeš top end věcí mnohem víc, ovšem vyžaduje to poměrně naprásklou šrajtofli :)

        0 0
        • marszy  

          a jsme zase u penězích.-))

          0 0
        • Kubiczech  

          Tos mi připomněl, jak jsme v Jeseníkách nakupovali Crankbrothers kufry. V jedné prodejně alespoň věděli, že něco takového existuje. SPD kufrů všude hojnost. Další výhoda SPD. (:

          0 0
        • Atilla  

          Tak to, že by ho měli jsem zas tak moc nečekal, ale pokud prodejce neví, že něco takového vůbec existuje, tak je podle mě někde chyba. U krámu č. 1 a 2 to nebyl první případ kdy jsem něco scháněl a oni ani vůbec netušili o čem mluvím. Nehledě na to, že pedálům říkají šlapky :O)

          0 0
        • Smazaný účet  

          to je to samé jak když jsem tatovi chtěl koupit odpruženou sedlovku suntour. Babka v kšeftě taky vůbec nevěděla.. v katalogu to našla a objednala to, ale ptala se mě kde jsem přišel na to, že něco takového vůbec existuje? A jak to vůbec funguje?

          0 0
        • Ossis  

          Mám podobné zkušenosti…

          0 0
      • Smazaný účet  

        Přidám taky jednu. Asi před rokem jsem byl po dohodě s majitelem vrátit středovou osu v jednom obchodě v Dobříši-asi 250kc. Majitel tam zrovna nebyl, bohužel tam byla jeho matka a ta mi řekla, že to musím řešit se synem, že ona mi těch 250 kc!!! vrátit namůže. Na moji žádost zda by mu nemohla zavolat, že nevím kdy tam zase pojedu odpověděla, že je na obědě a nechce ho rušit. Zaskřípal jsem zubama a šel pryč. Asi za měsíc jsem tam zašel znova a situace se opakovala v bledě modrém. To tam byla asi celá family, ale bez majitele. To už nešlo o peníze, ale o princip. Potřetí-asi za dva měsíce jsem tam zašel znova a zastihl rodinku pěkně pohromadě. Tak majiteli líčim jak to probíhalo, když v tom pani začne vykřikovat, že to neni pravda, že jsem tam nikdy nebyl a pozor-že jsem drzý!!! Byl jsem tak překvapený, že jsem se nevzmoh na žádný odpor, což bylo asi dobře, protože by to rozhodně špatně skončilo. Peníze jsem dostal, ale o ty už v té chvíli vůbec nešlo…

        0 0
        • McBlacky  

          sitcom hadr

          0 0
        • Lenka.05  

          Ten obchod znám. Měl jsi štěstí, že jsi tam zastihl jednou i majitele. Já tam vždycky zastihla jen jeho maminku. Ale slibovala mi slevu na černýho Trancíka co tam měli pověšenýho na zdi :) Po tvém vyprávění jsem skoro ráda, že mám Treka odjinud.

          Btw když se bavíme o cenách – na Treka mi dali v kamenné prodejně oproti doporučené ceně slevu 7tis a pořád se tvářili spokojeně.

          0 0
      • bagr  

        Samozrejmne ze maj na krame hlavne zbozi co se prodava a veci co proda treba kus za rok ma na objednavku.Naprosto logicky postup nejenom v cyklistice.Si myslet ze prijdu do kramu a budou tam mit vsechny kola a komponenty sveta si muze myslet jen retarda.A samoz­rejmne je rozdil ve mestech a mimo kde je jina kupni sila.

        0 0
      • Bafoon  

        jojo tohle si taky říkám – jak to do pr. dělaj že se uživí a přitom… nechápu. Když jsem před 2–3lety sháněl cokoliv o 29er a samozřejmě obcházel i zdejší obchody a snažil se nastínit že hodlám výrazně investovat (ve výsledku koukám jsem přes 100k) tak jsem neslyšel nic jiného než věty typu – na to se vyser, to neznám, co to je, do toho bych nešel, atp. Jednoduše nechápu, ve svém podnikání je mi zákazník, byť potenciální, zdrojem obživy a podle toho s ním jednám.

        0 0
        • miche  

          Přesně!!!! Souhlas, dopadl jsem stejně s 29er … nakonec jsem musel „naslepo“ bez vyzkoušení to kolo objednat přes distributora. Dodnes nemaj u nás v jediným krámě 29er pláště! Chybí některým odvaha asi, ale letos, když na tom začne jezdit Jarda Kulhavej, bych se nedivil, jak budou všichni frajeřit :-))) Snad :-))

          0 0
          • nox159  

            neni poptavka → neni ani nabidka – o to tady jde ;-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              nebo se obchodníci ani nesnaží tu poptávku vytvořit. Museli by držet skladem dvoje rozměry plášťů, jiné vidle atd.

              0 0
              • miche  

                Aha, a doteď to dělali jak … když se nejvíc prodává crossovejch kol … průměr je přece stejnej jak na 29"

                0 0
                • Vilém  

                  A kde se prodava nejvic krosovejch kol? Kdyz jsem delal v ksefte, tak ten pomer moh byt odhadem tak 10/1 ve prospech klasickeho 26" mtb.

                  0 0
          • Roman1492  

            tak na druhou stranu jsme zase rádi, že ty naše super devětadvacítky a věci na ně nejsou jako nějaký šméčko, který seženeš na každým rohu :)))

            0 0
      • yetti  

        To že třeba prodavačka nemá tušení, že existuje nějaká 20mm osa ještě zkousnu, ale když to v tom obchodě neví nikdo včetně majitele, tak mi to hlava nebere. Jak někdo chce mít prosperující obchod s něčím co ho nezajímá, nesleduje trendy, nejezdí na výstavy ani nečte odborné časopisy?

        Na druhou stranu se mi takhle povedlo v jedné z největších prodejen v Plzni koupit přímo od majitele prodejny nový zapletený kola v ceně 20tis za 4tis, protože netušil jakou to má cenu a ze zápletů zná akorát Mavic.

        0 0
        • Obi-wan  

          Tak to je dost…:-)

          0 0
        • Martyss  

          Jak někdo chce mít prosperující obchod s něčím co ho nezajímá, nesleduje trendy, nejezdí na výstavy ani nečte odborné časopisy?

          Pokud se budeme bavit trošku obecně, tak tohle je problém našeho trhu, který je extrémně zaměřen na cenu. Z toho plynou velmi mrzké odměny na některých pozicích, za které prostě odborně vzdělaný nebo schopný se vzdělat člověk pracovat nebude.

          0 0
        • kyl  

          Nedávno jsem sháněl tiskárnu a taky aby tiskla na cd/dvd.V běžných obchodech s elektronikou nebyl problém,věděli o čem je řeč ale přímo v ochodě s počítači a tiskárnami na mě prodavač koukal a že prý nic takového neexistuje.Na můj dotaz proč se teda prodávají dvd printable odpověděl že se ten obrázek musí vytisknout na papír a pak na to dvd nalepit.Že prý jak bych do dvd do té tiskárny chtěl narvat.Bylo lepší říct nashle a vypadnout.

          0 0
    • onik  

      mame velkoobchod s chlastem a i v tomhle je to bida..po novem roce to pada neskutečně,u nas krize začala teprv začatkem roku 2011..ted to tady teprv začne padat

      0 0
    • Volf  

      To je pouze neschopností nebo nechutí majitele. Po republice jsou kvanta prosperujících obchodníků co prodávají a servisují kola.

      0 0
    • Tomcat  

      Určitě konec maloobchodu to není.

      Je spousta neznalejch lidí co jsou neschopný si servisovat kolo, vybrat to „nejlepší“ kolo v nejnižších kategoriích. Neumí objednávat na netu a mohli by jsme pokračovat. Případně opačný pól kdy někdo chce něco co na tetu nenajde.

      Takhle si pobrekávat i v audio/video nebo počítačích. Prostě to hle je evoluce trhu.

      Pokud se míníš utápět v nostalgii devadesátých let tak di už do domova důchodců. Prostě takhle si vyvíjí svět a nejen MTB. Je to svět.

      Osobně jsem rád, že se se nemusím handrkovat s nějakým Fratou co jezdí na silničce v obchodě „kola-šicístroje“ jestli už mi doveze ten nový SRAM. Jestli seš na tom tak špatně, že musíš chodit do krámu si pokecet, tak tě lituju. Normální je chodit za přáteli ať sou kdekoliv na to nepotřebujme obchod.

      A proč to zaniká? Protože to je je odsouzený k zániku od počátku. Ty věci nejsou dogma a jestli se něco mění tak sociálníekonomická síla jednotlivce. Spousta věcí v minulosti byla založená jen na kolektivizacis­družováníspoleč­ném atd… čelení světu. Jenže vývoj společnosti jde dál a to co platilo kdysi je tak do učebnic dějepisu a spousta věcí tak ztratila význam.

      Řekl bych že tenhle melancholický splím ti není kničemu, vypadni na kolo ho zahnat.

      0 0
      • Joseph de Sax  

        jo souhlasím, před 20 lety začala volná soutěž trhu a z toho se raději 90% všech obchodníků předem předposralo, jako ten v nejdelším brečení tohoto vlákna.

        Pro mně za mně, ať se pak zbytek třeba posere s nima, když to neumějí dělat…

        0 0
      • Mobidyk1  

        v Cyklowordu ti novej Sram objednají? Všechny megaobchody se na tvůj individuální přístup vyserou. Jednou budeš potřebovat rychle patku a zjistíš že si jí nikde hned nekoupíš. Zasmrádlý starý obchody s deset let starejma modelama ať klidně zemřou, ale je spousta těch co se fakt snažej a těch je celkem škoda, ale je jasný že trh se asi zreguluje sám.

        Nechci se ale dožít doby kdy si koupím jogurt, léky, vanu a rám na kolo v jednom hypermegaobchodu, kterej zahubí všechny podnikavce v okolí 30 km.

        0 0
    • maajkee  

      To je neskutečnýho bahna tady :D

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co jsem bydlel v Lovosicích a šel jsem něco shánět do Ústí tak Adámek byl sice machr, ale drahej, a co řikaj ústečáci, drahej zůstal. Ale držel se dlouho, jeho krám znal každej. Maloobchody holt moc nevyrejžujou, na druhou stranu v desetisícovejch Lovo jsou teď tušim dva krámy, tak to asi nebude tak horký. ;o)

      0 0
    • kkrtekk  

      Zdravím,

      no nemůžu si pomoc, ale přijde mě že hodně kamenných obchodů nějak uslo v době minulé. Podle mě by se tyhle obchody měli hlavně soustředit na styk se zákazníkem. Protože tohle je jejich jediná výhoda.

      Onehdy sem s kamarádem vybíral kolo a prošli jsme hodně kšeftů v Brně a musím říct že sem se docela dost divil když k vám dojde prodavač a řeknete-mu že chcete kolo do 20000 a on vám v celým kšeftě(cyklowordu) najde jedno a ještě trapně musí číst s přehazovačky co to je za typ a mele vám tam fakt úplný hovna. Když se ho zeptáte jak silná je pružina v Toře a jestli by šla vyměnit za měkčí tak na vás kouká jak kdybych po něm chtěl nevím co??? Jasný je že to není všude, ale prostě je furt dneska dost lidí, kteří nemájí okole ani páru potřebujou prostě pomoc s tím výběrem. Když se před rokem kupoval kolo kamaradovi v RK cyklos ( kšeft asi stejně velkej ja 3+1 v paneláku ) a řeknete prodavačovi at vám pomůže borec na vás vybalí pět kolo lidsky vám vysvětlí co je na tom kolo špatný dobrý pak vám řekne, že když si tam koupíte nějaký příslušenství tak vám s ceny kola srazí 5 procent řekne vám že tři servisy jsou za darmo tak se už taky na to díváte jinak. A pak se asi taky ani nedivím že kdykoliv sem tam byl tak tam byl ještě nějakej jinej zákazník.

      Ale prostě nemůžu si pomoc ve spoustě obchodů lidi nemají zájem o tu práci. Doba kdy prostě stačilo sedět za pultem a čekat až tam někdo dojde je prostě pryč. Jenom když se podíváte jak maj dneska ty obchody otevřený? Tesco jede nonstop a v cyklo jsou ve všední den do 5 a v sobotu do 12 Když je prostě sezona tak tam jsme každej den do osmy a v sobotu a v neděli to samí. Takovej zedník se taky v zimě štourá v nose ale v létě dělá od slunka do slunka nebo ne ? Proč by nemohli v cyklo? Nebo nechápu dojdete do obchodu a tam polední přestávka a při tom jsou tam dva prodavači to je takový problém jít na oběd po jednom aby ten obchod furt jel? Podle mě obchody kde budou lidi co budou mít zájem a budou do toho kšeftu dávat stoprocent přežijou. Ale ti co budou jen hledat proč to nejde, když to šlo dřív holt skončí a možná to bude dobře pro nás zákazníky.

      0 0
      • Joseph de Sax  

        co to meleš, že lidi chodí na oběd…jste nejvyžranější národ na světě a ještě obědujete…v životě jsem nikdy na oběd nikde nebyl a žiju…zase jedna socialistická vymoženost, která by se měla co nejdříve krouhnout a bude povolena jenom snídaně a večeře, konečně…a mimo pracovní dobu.

        0 0
        • maajkee  

          v životě jsem nikdy na oběd nikde nebyl a žiju…

          Žiješ, ale je z tebe pěknej dement!

          0 0
          • Frostty  

            Máš recht předsedo!

            0 0
          • roud  

            neni to až tak běžný ale dnes s tebou na 101% souhlasím :O)

            0 0
            • Joseph de Sax  

              no jo, ale Kalous vám všem už zajišťuje doživotní dietu, tak bez obědů jste od podzimku už všichni…avotomtoje. já to mám alespoň už natrénováno, ale co ti chudáci, co denně žerou a pak se nemohou v práci ani ohnout, tak vohnou po obědě k tomu ještě kolegyni.

              0 0
        • Blade  

          "jste nejvyžranější národ na světě "

          Já to říkal, že Pepa není zdejší, je to Marťan :)

          0 0
      • Scotty  

        Nevím už přesně,jak se ten Ostravský obchod jmenuje,ale měli u otevíračky napsáno " v sobotu máme zavřeno,protože jezdíme na kole!" To je super přístup…myšleno v dobrém. :)

        0 0
        • karliner  

          Teď mají na výloze velký plakát „Na pronájem“.

          0 0
        • Bomba+  

          Tenhle přístup v kombinaci s názvem threadu dává jasnou odpověď na důvody „soumraku“ :-)

          0 0
        • jIrI___  

          Tohle by mělo být myšleno spíš hodně ve zlém, protože dobrého na tom není vůbec nic.

          0 0
          • Bomba+  

            Ale tak je…aspoň se oddělí zrno od plev :-)

            0 0
            • jIrI___  

              Máš recht. Člověk chce v sobotu něco koupit, příjde ke kameňáku, uvidí tam, že se v sobotu neprodává, ale bikuje, tak do toho obchodu podruhé už asi nezavítá.

              0 0
              • Scotty  

                Nejsem z Ostravy,tak abych nekecal..ale myslím,že tam ten obchod už nějakých pár let je. Zase na druhou stranu,spousta lidí tady brečí,že s nimi nikdo v tom obchodě nepokecá,že o tom prodavač nic neví.. tak tady aspoň víš,že na tom bajku fakt jezdí,můžeš pokecat o vyjíždkách atd. A pokud je majitel spokojen s tím,jak ten obchod funguje,tak proč ne… Já do kaměnáku moc nechodím,ale když bych z toho obchodu fakt hooodně něco potřeboval,tak si prostě tu otvíračku zjistím a udělám si čas tam zajet. To byl ostatně i případ,jak jsem na ten obchod narazil..

                0 0
                • McBlacky  

                  to je nejspíš případ pidi obchodu. Větší shopy mají více zaměstnanců a při pracovní době 12h denně se na tom kole vystřídají ve volné dny.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.