• náčelník

    Vím, že to před nějakým časem za určitých podmínek zákon umožňoval, ale jaká je současná situace? Hledat se mi to nechce, děkuji za odpověď.

    0 0
    • Ivoch  

      Nesmí.

      0 0
    • Zeppelin  

      Nesmí.

      0 0
    • Vevoda  

      Smí jít chodec po cyklostezce? Po které strně?

      0 0
    • fousac  

      co je to chodnik?? jak ho poznam?? kde to pisou??

      p.s. ale jet po nem nesmis…

      0 0
    • petryk  

      Nesmí, může být udělena pokuta do tuší 2000 korun.

      0 0
    • wendak  

      nesmí, ale normálně se jezdí :)

      0 0
    • BlickM  

      Nesmí. Vlasní zkušenost … a to jsem jel pomalu, opatrně a chodník byl prázdný.

      0 0
      • Hejdik  

        Opět relativní pojem… Smí,ale nesmí tě nikdo chytit,nebo zachytit.

        0 0
    • Zeppelin  

      Nechal jsem jen to podstatné… Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách někt. zákonů (zákon o silničním provozu)

      Chůze § 53 (1) Chodec musí užívat především chodníku nebo stezky pro chodce. (2) Jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích než chodci nesmějí chodníku nebo stezky pro chodce užívat, pokud není v tomto zákoně stanoveno jinak. (5) Je-li zřízena stezka pro chodce a cyklisty označená dopravní značkou „Stezka pro chodce a cyklisty“, na které je oddělen pruh pro chodce a pruh pro cyklisty, je chodec povinen užít pouze pruh vyznačený pro chodce. Pruh vyznačený pro cyklisty může chodec užít pouze při obcházení, vcházení a vycházení ze stezky pro chodce a cyklisty; přitom nesmí ohrozit cyklisty jedoucí v pruhu vyznačeném pro cyklisty. …běžná praxe je, že chodci se cpou na cyklostezky, např. ve městě, a to se nic neděje, ale jakmile by to bylo naopak, už by cyklistu stavěli policajti. (7) Osoba vedoucí jízdní kolo nebo moped smí užít chodníku, jen neohrozí-li ostatní chodce; jinak musí užít pravé krajnice nebo pravého okraje vozovky.

      Jízda na jízdním kole § 57 (1) Je-li zřízen jízdní pruh pro cyklisty, stezka pro cyklisty nebo je-li na křižovatce s řízeným provozem zřízen pruh pro cyklisty a vymezený prostor pro cyklisty, je cyklista povinen jich užít.

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        No, a kdyz je chodnik oznaceny jako stezka pro chodce a pro cyklisty tak jej naopak pouzit musim. Jezdim do prace mezi Ujezdem NL a Kolodejema. Tam je takovy asi kilometrovy usek kam dali znacku Zakaz vjezdu cyklistu, protoze paralelne po poli je stezka pro chodce a cyklisty. Coz je metr a pul siroka panelova cesta, prujezdna na giletce jenom se sevrenymi zuby, a krokem bych neprejel nejakyho chodce ci vorecha. Tak zakaz porusuju, jenze co chvili mi nejaky vychovatel posila na stezku, ze sou tam znacky. Je nejaky predpis jake parametry musi Stezka pro chodce a cyklisty splnovat?

        0 0
        • kolombo  

          Být nucen jezdit po velmi nepovedené cyklostezce je opravdu nemilé, ale předpis na cyklostezky byude, určitě je na to ČSN, kterou se zaštiťují při budování cyklodálnic v lesích.

          Co se týče ježdění po chodníku, tak to se nesmí, ale určitě se smí třeba 20 cyklistů domluvit a napsat na příslušný úřad, aby vyznačil na zbytečném chodníku pruh pro cyklisty a označil jej jako stezku pro pěší a cyklisty. Když zapomínají stavět pořádné cyklostezky, tak asi nepotřebují chodníky. Nemůžeme držet hubu, když umírají cyklisté!!!

          0 0
          • Luka  

            souhlasim. obcas takhle sem tam nekam pisu, ale odpovedi jsou nulove :/ napr: neprehledna zatacka diky prerostlemu krovi, a stezka pro chodce i cyklouse, ze ktere proste nevidis, jestli nejede auto. je kousek dalnice, takze se ani na usi nemuzes spolehat… no, je to kazdodenni hazard nekolika desitek lidi co se tam pohybuji. A z radnice? Nikdo se nenamaha nic delat…

            0 0
            • bikerR  

              stezka z Hostivaře (Měcholupy) k cestě na Dubeč krásná, předeš cestu otřes..neprosekaná zarostlá (kvuli tomu jsem i včera vyválel v zaroslém příkopu plný trnů, odkvétajících pampelíšek a slimáků).Marně přemýšlím jestli to patří jestě Měcholupům nebo už Štěrboholím.

              O chování bruslařů, chodců se raději vyjjadřovat nebudu :D

              0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Tak nasel pravidla pro poskytování příspěvků na výstavbu a údržbu cyklistických stezek (dále jen „akce“) z rozpočtu SFDI pro rok 2007: www.cyklostrategie.cz/…lostezky.pdf „Cyklistická stezka je pro účel těchto Pravidel, ve smyslu zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění a vyhlášky č.104/1997 Sb., v platném znění, místní komunikací IV. kategorie, ze které je vyloučen provoz silničních motorových vozidel, která svými parametry splňuje požadavky pro cyklistické stezky uvedené v ČSN 73 61 10 a která je takto zařazena silničním správním úřadem a je jako cyklistická stezka značena ve smyslu vyhlášky Ministerstva dopravy ČR č. 30/2001 Sb, v platném znění.“

            Ted jeste najit tu normu.

            0 0
            • krtex  

              Zde je Norma, ještě jsem jí nečet.

              files.mava-t.cz/736110.TXT

              regards, KTX@

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Diky. Hmm.

                10.4.3.6 Stezky pro společný provoz cyklistů a chodců mají mít šířku . 3,00 m (viz obrázek 68). Pokud intenzita provozu na stezce překročí 180 chodců/h a 150 cyklistů/h, rozšíří se stezka na 4,00 m, nebo se provoz cyklistů a chodců oddělí. Při intenzitě . 50 cyklistů/h a 100 chodců/h se šířka stezky může snížit na 2,00 m, ve stísněných poměrech na 1,75 m (viz obrázek 61). V odůvodněných případech (stezka v území nezastavitelném) lze připustit i menší šířku, nejméně základní šířku pruhu 1,00 m při intenzitách . 20 cyklistů/h a 50 chodců/h v obou směrech (viz obrázek 64), pokud je možné v dohledové vzdálenosti vzájemné vyhnutí cyklistů a cyklistů a chodců.

                0 0
            • kolombo  

              Přidal jsem část té normy na www.cemba.cz do sekce zákony.

              0 0
        • Nehas  

          Stezku pro chodce a cyklisty cyklista používat nemusí. Musí používat jen „Stezku pro cyklisty“ nebo „Pruh pro cyklisty“

          0 0
          • Zeppelin  

            (1) Je-li zřízen jízdní pruh pro cyklisty, stezka pro cyklisty nebo je-li na křižovatce s řízeným provozem zřízen pruh pro cyklisty a vymezený prostor pro cyklisty, je cyklista povinen jich užít.

            …chápal bych to tak, že pokud uvidim stezku pro cyklisty v jakymkoli složení s něčím jiným, musim jí použít.

            0 0
            • Nehas  

              Pokud rozlišuješ „Silnici pro motorová vozidla“ a „Dálnici“ mel bys rozlišovat i „Stezku po chodce a cyklisty“ a „Stezku pro cyklisty“. Je prostě zřízena jinou dopravní značkou. Je to jiný druh komunikace.

              0 0
          • maark  

            S tímto souhlasím „stezka pro cyklisty“ je něco jiného než „stezka pro chodce a pro cyklisty“ na slovíčka se v zákonech přeci jenom hraje :-)

            0 0
          • wewerka  

            To mas sice pravdu, ale existuje jeste dalsi vyhlaska nebo predpis, kde se to upravuje. Takze ve finale musi :(

            0 0
            • Milenius  

              A co kdyz ji clovek nevidi? :)

              0 0
              • Krys  

                Nikdy policajtovi netvrď, že si niečo nevidel. To je hneď oheň na streche. Iné je, keď je značka zakrytá napr. stromom, taka znáčka je v podstate neplatná. Jednému kamarátovi však nepohlo ani to. Hovoril mi, že zaparkoval medzi inými autami. Keď sa vrátil k autu, bolo tam už iba jeho auto a mal botičku. Policajt mu potom ukázal zákazovú značku postavenú niekde medzi stromami a navyše otočenú tak, že z prichádzajúceho auta nie je šanca ju vidieť. Neuhádal to.

                0 0
                • Milenius  

                  Jasne, to jsem jen placnul, ale v tom pripade tveho kamarada by v pravu urcite byl – mel odmitnout zaplatit pokutu na miste, napsat si cislo policisty, vyfotit tu schovanou znacku i s tim policistou a vyridit to na magistrate

                  0 0
          • danis7  

            +1

            0 0
      • mirekk46  

        Mám přesně opačnou zkušenost. Cyklisté jezdí vesele po chodníku a cestičkách v parku mezi důchodcema o holi a maminkama s kočárkem a to přesto, že několik metrů vedle vede dobrá a velmi málo frekventovaná silnice. A co se týče ohledů na chodce? Raději nemluvit. A přitom platí v zákonu 361/2016 Sb. pro cyklisty :

        Oddíl 5

        Zvláštní ustanovení pro chůzi, jízdu nemotorových vozidel, jízdu na zvířeti a vedení

        a hnaní zvířat

        Chůze

        § 53

        (1) Chodec musí užívat především chodníku nebo stezky pro chodce. Chodec, který nese

        předmět, jímž by mohl ohrozit provoz na chodníku, užije pravé krajnice nebo pravého okraje

        vozovky.

        (2) Jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích než chodci** nesmějí** chodníku nebo

        stezky pro chodce užívat, pokud není v tomto zákoně stanoveno jinak.

        (7) Osoba vedoucí jízdní kolo nebo moped smí užít chodníku, jen neohrozí-li ostatní chodce;

        jinak musí užít pravé krajnice nebo pravého okraje vozovky.

        Když citace tak prosím NE účelová.

        0 0
        • gerrard  

          A ted si jeste ujasni co je to ten chodnik. Mozna se budes divit jak se pozna chodnik a co to vlastne codnik je.

          0 0
        • Vilém  

          Odpovedet temer po deseti letech a jeste se kvuli tomu registrovat, to uz muselo byt opravdu velke nastvani.

          0 0
        • Vilém  

          Jo a navic, on citoval z jineho zakona, v te dobe jeste nemohl o tom tebou citovanem nic vedet.

          0 0
    • Werwolf  

      Nesmí, ale stejně po něm jezdim :-)

      0 0
    • Lister  

      jasně že může, ale když vidíš policajty, tak jedině zatraceně rychle :o)

      0 0
    • DragON  

      Nesmí – ***** – nesmí. A po přechodu taky ne.

      0 0
    • Johny5 OSHA  

      V místech kde je pravděpodobnost úrazu vozidlem jsem na chodníku natotata s tím, že nejedu jako postřelenej kanec, a pokud jede clovek rozumně tak tím nokoho na chodníku neomezí ani neohrozí. Na silácké reakce některých chodců nereaguji a objíždím takovéto velkým obloukem. Někdy je to prostě na té sinici o ústa. + ještě pokud by mi nesvitila světla nebo něco podbnýho tak sem na chodniku taky radeji nez na silnici, páč nemam rad neosvětlene cyklouse.

      0 0
      • medved.m  

        Jasně. Uvedu jen dva případy užití téhle značky poblíž: Brno-Slatina, „cyklostezka“ kolem bývalé slévárny či co. „Stezka pro chodce a cyklisty“ je dlouhá pár set metrů, každých padesát ukončená na pár metrů vjezdu do areálu, chodník poctivě vydlážděný z „dlažby se špunty“ a jestli se nemýlím, vprostřed toho chodníku nástupiště MHD. Žabčice – „stezka pro chodce a cyklisty“ vede parčíkem s lavičkami a pár metrů od prolízaček, mezi maminkami a kočárků se batolí caparti… a sviští cyklisti dbalí zákonů! Tvůrce téhle stezky asi nemá moc rád děti… :-(

        0 0
        • soc  

          Jojo, v Brně jsou cyklostezky luxusní..... strašně rád po nich jezdím, je to adrenalin, který si jinde neužiješ:)

          0 0
    • DX3,5  

      A co cyklista na dálnici v odstavném pruhu???…podle mě na 90% taky nesmí…Kolik by to tak mohlo stát???…

      0 0
      • Luka  

        na 100% se to nesmi

        0 0
        • Luka  

          dalnice je pouze pro motorova vozidla, ktera jsou schopna vyvinout a udrzet rychlost minimalne 80kmph… ted ani na babete na dalnici nesmis

          0 0
          • Krys  

            nie 50?

            0 0
            • Luka  

              //Provoz na dálnici § 35

              (1) Na dálnici je dovolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší povolená rychlost2) není nižší než 80 km.h-1. www.sagit.cz/…birkatxt.asp?…

              0 0
              • Krys  

                Dik. Už dlhšie rozmýšlam nad tým, že si prevetrám vyhlášku. Poslednú som videl v roku 2000 a aj to slovenskú. :)

                Inek z tej formulácie nie je jasné, že je nutné ísť po diaľnici minimálne 80. Našiel som len takéto: § 36 (2) Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km.h-1, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu.

                0 0
              • pepino  

                Mno, ale Olkyc?

                0 0
            • Johny5 OSHA  

              to bylo kdysi…hlavne to udelali kvuli starejm nakldakum

              0 0
          • enjoy  

            udrzet nemusi,treba do kopce muze min.staci kdyz tuhle rychlost vyvine na rovine. ale to taky neznamena ze borec na skutriku,co ma v papirech 70km/h to tam vytlaci na 80km/h a muze vesele jet:-)

            0 0
      • maaareee  

        Doufám, že jsi tuto otázku hodil jen ze srandy!

        0 0
    • Haho  

      Já myslím, že nesmí…V úterý jsem ale jela a potkala kupu policajtů (bylo to v okolí pražského hradu a čekala se návštěva ze spojených států:-))), ale nikdo mi nic neříkal, ale asi měli jiný starosti, ty městský se tvářili totiž strašně důležitě:-)))

      0 0
      • Luka  

        taky jezdim pravidelne po chodniku (napr. podel prumyslove), hlavne tam, kde se bojim vlizt na silnici, a kde po chodniku pojde jeden chodec za tyden…a tam casto stojej picajti a merej. a v poho, nikda se na me neosocili… a to tam jezdim denne.

        0 0
        • Corbett  

          Jsem picajt a také jezdím po chodníku a jako picajt to toleruji, pokud někdo nejezdí jako prase v davu bezohledně vůči okolí.

          Někde to prostě jinak nejde, pokud se člověk chce dožít v klidu důchodu.

          Silnicím se celkově vyhýbám.

          0 0
        • maaareee  

          Nedávno jsem se ocitla na Kbelské (směrem k Průmyslové) a můžu říci, že jsem měla pěkně sevřenou zadnici když díky vyjetým kolejím jsem se tam bimbala pomalu středem pruhu. Do toho mi ještě spadl řetěz!!!! RADŠI CHODNÍKY V TOMTO PŘÍPADĚ…Už nikdy víc…

          0 0
      • nobody  

        městská policie je hodně důležitá, mě teď vyhrožovali pokutou, páč jsem jel pár metrů bez držení řidítek a to je velký přestupek.

        0 0
    • romachain  

      A co pěší zóna? Konkrétně mně zajímá střed Brna… Jezdím tam často a policajtům se vyhýbám, ale vlastně ani nevím jestli se to smí nebo ne, ví to někdo?

      0 0
      • Johny5 OSHA  

        nesmis tam vubec jezdit. az 2000,00 pokuty, muzes kolo jen vest , da se tam jet jen kdyz je to v dobe zasobovani tzn cca od 5,00 do cca17–19 tam nemas co delat jestlize nemas vyjimku

        0 0
      • Johny5 OSHA  

        jinak me to moc nebere a sem tam pecenej varenej po celym meste…zadny radeni, ale mam ten nazor ze je to proste daleko ekologictejsi nez jakakoliv jina doprava po meste aa tak jim na to prdim, uz se mi asi tak 5× stalo ze me staveli flojdi a tak jsem delal blbyho ze jsem nevidel znacku atdatd a hlavne driv se do mesta nohlo jenomze ted ty znacky pesi zony maji dopsano ze tam nesmi i cyklisti. a kdyz jedu s vozejkem tak vzdy pres mesto… jinde jet se neda diky provozu…

        0 0
      • Polka  

        Kdyz tam muze salina…

        0 0
      • Paja  

        Na dodatkove tabulce pod znackou pesi zony je, ze od 17 (do 5 do rana? nevim) do pesi zony na kole muzes, do 17 bys to mel vest, prihlaste se vsichni kdo to delate…;o)

        0 0
    • kudlanka32  

      NESMI pokud jsou v dohledu nadrzeny fizlove.....kdyz sou normalni, tak je lze i object obloukem.

      a MUSI chce-li prezit.........jako ject po silnici pres celou prahu bez rozumu je jasna smotka nebo pokus o vrazdu od tech ridicich, je treba to kratit a urychlovat pres parky, chodniky, obrubniky, cesticky i necesticky a cyklostezky…teda v pripade ze se nejedna o bruslarskej kundodrom.

      0 0
    • krtex  

      Nevim ve ktere vyhlasce jsem to cetl, ale mam dojem ze cyklista jedouci urcitou rychlosti (nevzpomenu si jakou) je povazovan za chodce.

      Ptal jsem se na to cloveka, ktery nam kazdorocne na firme dela skoleni ridicu.

      Tak se tim kdyz jedu po chodniku ridim..

      0 0
      • honza.hk1  

        to nevím a nechci se hádat,ale myslím, že je to nesmysl. Ač tomu leckdy tak není, atk zákon by měl mít pokud možno jasný a jednoznačný výklad a stejně tak i vyhlášky. A představa, že jedu po chodníku či pěší zóně a pak se hádám s policií, že jsem jel do xxx km za hodinu a oni tvrdí, že jsem jel rychleji. Tady pak není dovolání. Přestupek ti musí dokázat a je to stejné jako u auta. Musí tě změřit a zařízení, kterým tě změří musí mít platný certifikát. Jinak smůla a aby ještě měřili na chodníku cyklisty :-). Pak můžu jet třeba 20 po chodníku a budu tvrdit, že jsem jel 5 km za hodinu a oni mi to musí dokázat. Proto si myslím, že ten kdo sedí na kole a pohybuje se, je cyklista.

        0 0
        • martt  

          moj syn teraz robil autoskolu a tiez mu to ucitel tvrdil (ze pomaly moze jazdit aj po chodniku). Ale na Slovensku je vsetko mozne.

          0 0
      • enjoy  

        hahaa:-)),pán skolitel:-))

        0 0
    • pepino  

      Kámoš vez po chodníku (prázdnym) mladou na rámu, jel přes přechod, ze strany přijížděli policajti, už šahal pro peněženku, cajti zastavili a dali mu přednost:-) Jel z hospody :-)

      0 0
    • xetron  

      no kamoše si za to zapsali za to že jezdil do kolečka kolem mojeho kola na chodniku ktere mi hlidal když jsem šel do shopu… Se ho zeptali jestli je mu Do 8mi let že jezdi po chodniku tak nvm jestli děti do 8 můžou …

      0 0
    • skunkos  

      Musím reagovat (téma je stále aktuální): V Olomouci je situace, co se týče cyklistů na chodnících, naprosto alarmující. Například na ulici Heyrovského je to přímo typické: Je tam velmi pěkná silnice s tařka NULOVÝM provozem a stejně se 90% cyklistů (hlavně v ranních hodinách) sere na chodník, který není moc široký. Byl sem svědkem situace, kdy cyklista srazil na chodníku kočárek s dítětem (ten se sice nepřevrhnul, ale šok matky musel být značný). Tomu cyklistovi bych naflákal.

      Toto upřímně nechápu. Cyklista jednoduše patří na silnici. Teď nehovořím o „pruzích pro cyklisty“, ty sou víceménně O.K. Cyklista má zkrátka dopravní prostředek, ten patří na dopravní komunikace a cyklista ji dle mého musí použít místo chodníku, samozřejmě se všemi právy a povinnostmi.

      0 0
      • Mig_all  

        Stezuj si u své městské policie, prislusne hlidce prislusneho okrsku a neblej to sem, más sice dobry nazor ale tady napsaný je leda k hovnu…

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Momentálně je Olomouc tak zajebaná, že se na kole nedostaneš nikam. Neustálá buzerace příslušníků tomu taky moc nepomáhá.

        0 0
    • danis7  

      do 10-ti let věku ano

      0 0
    • Tacmud  

      Ano, ale člověk se musí tvářit velmi mladě!

      Cyklisté do 10ti let smějí jezdit po chodníku!

      Musí však jet v doprovodu osoby starší 15ti let, ale to nevím jestli platí jen na silnici, nebo i na chodníku.

      No a taky myslím, že helmu musí mít jen na silnici (na chodníku a na hřišti ne).

      Pokud pojedu s mladým na kole a bude větší provoz, tak pojede legálně po chodníku a já budu muset jeho tempem jet vedle něj po silnici. Nebo ho mohu na tom chodníku doprovázet? Asi ne, že?

      V tomhle nemám tak docela jasno. To jsem ze zákona nepochopil.

      Pokud mi to někdo prozradí, budu rád. Je to pro mě aktuální.

      0 0
      • obda  

        Viz citace ze zákona

        § 58

        (2) Dítě mladší 10 let smí na silnici, místní komunikaci a veřejně přístupné účelové komunikaci jet na jízdním kole jen pod dohledem osoby starší 15 let; to neplatí pro jízdu na chodníku, cyklistické stezce a v obytné a pěší zóně.

        Takže na chodníku pod dozorem být nemusí.

        A z praxe – dospělého doprovázejícího dítě do 10 let po chodníku nikdo buzerovat nebude, pokud teda nedělají bordel.

        0 0
        • obda  

          Jo a k těm helmách se váže odstavec 1, kde nošení helmy není nijak kvalifikováno typem komunikace. Tedy je musí mít furt, i na chodníku.

          0 0
      • skunkos  

        § 53 odst.2 uvádí: Jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích

        než chodci nesmějí chodníku nebo stezky pro chodce užívat, pokud není v tomto zákoně stanoveno

        jinak.

        58 odst. 2 – Dítě mladší 10 let

        smí na silnici, místní komunikaci a veřejně přístupné účelové komunikaci jet na jízdním kole jen

        pod dohledem osoby starší 15 let; to neplatí pro jízdu na chodníku, cyklistické stezce a obytné a

        pěší zóně.

        Tedy na chodník nesmí NIKDO JEDOUCÍ na kole. Kolo může být jen vedeno, pak ten, kdo jej vede, je chodec.

        0 0
        • obda  

          Obecně používaný výklad zákona je, že odstavec 2 jízdu na kole nepřímo povoluje dětem do 10 let.

          0 0
          • skunkos  

            Mno, nevím no. Přece jen, takový 10-letý cyklista může představovat větší nebezpečí, než dospělý, kvůli menší motorice, schopnosti ovládat kolo, zkušenosti atp.

            0 0
            • skunkos  

              To nic nemění ale na tom, že na chodník dle mých zkušeností cyklisté nepatří. To je stejné jako s autem.

              Když si koupím auto, tak očekávám, že jej použiju na silnici. Stejnou úvahu bych očekával u kola: Když koupím kolo, tak bych měl být dostatečně fundovaný, abych jej byl schopen provozovat v jeho „přirozeném“ prostředí, tedy na silnici.

              0 0
              • hawrda  

                Tohle zkus praktikovat v Praze pokud bydlíš v centru.Prav­děpodobně se nedostaneš živej domů.Tady jsou chodníky,parky a jednosměrky v protisměru bohužel nutným zlem.Ideálně tedy jak to praktikuju já-např. z kopce po silnici protože mám rychlost a do kopce po chodníku z opačného důvodu.Zase je ovšem rozdíl zda se jedná o všední den nebo víkend ,kdy je provoz slabší a tedy se dá někdy jet i do kopce po silnici bez toho, abych trnul zda dojedu celej.

                0 0
                • skunkos  

                  Je fakt, že tady v Olomouci nebude takovej provoz, samozřejmě soudný člověk do velikýho provozu na kole nevjede, pokud nechce darovat orgány. V tom případě jsem taky pro chodník, pokud se na něm cyklista nechová jako zvíře.

                  0 0
                • Lulanecek  

                  výmluva, domů se dostaneš i v Praze, po silnici, a bez porušování zákona, stačí umět předpisy a mít trochu koule :) na silnici je to dokonce bezpečněji než na chodníku a cyklostezce, řidiči totiž taky dodržují předpisy narozdíl od většiny pěších.

                  0 0
              • Tacmud  

                Stejné jako s autem to není! Auto pro řidiče mladšího 10ti let neprodávají.

                0 0
              • mrozu  

                Trochu nechápu, co se nám tu snažíš všem říct. To, že cyklista nepatří na chodník snad ví každý, ale někdy je prostě jízda po chodníku nejlepší řešení, pokud cyklista nikoho neohrožuje, tak v tom nevidím problém.

                0 0
              • iron.hide  

                ty mudrc, male decka mozu jazdit po chodniku, aby sa naucili vobec jazdit na bajku. kde inde, na parkovisku? kde si sa ucil ty?

                ak posielas male decka na cestu, tak si chory cvok uplne mimo reality

                0 0
                • skunkos  

                  V kontextu mé předchozí odpovědi mám na mysli spíše dospělejší cyklisty, děti mi obecně na chodníku nevadí (ještě se mi nestalo, že by kolem mě projelo malé dítě na chodníku třeba 25 km/h, „dospělí“ toto dělají běžně, a to mi vadí).

                  Jinak já se učil jezdit na kole na zahradě po dlažbě, případně na polních cestách.

                  I ve městě vezme zodpovědný rodič dítě nejdříve na nějaké prostornější dětské hřiště (nemusí být nutně dopravní), kde může jezdit nerušeně, rodič má dítě víc pod kontrolou atp.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Jak si to tak pročítám, tak jsem si s hrůzou uvědomil jakej to jsem nezodpovědnej občan. Neustále porušuji zákony, bydlím na pěší zóně a dívám se, že ani na kole bych teoreticky nesměl domů. Tak nevím, budu se muset naučit levitovat. Ale tuším, že ani vznášet se bez dovolení tohohle policejního rádobydemokra­tického státu nebudu moct… :-) Ale hlavně ať platím daně a vše ostatní a držím hubu.

      0 0
      • Vilém  

        Uz nejaky cas bydlim v zakazu vjezdu. Takze kdyz jedu autem k domu, musim timto zakazem, bud z jedne, nebo druhe strany ulice. Vzdy vsak jedu max 20km/h, abych nijak neohrozil chodce, kteri tam chodi, kdyz nekdo odmita uhnout, tak jedu sporadane krokem za nim.

        Semtam se vsak stane, ze nekdo zacne nevybirave picovat, potom jim odpovidam podobne, jako jsi tu popsal ty, reknu jim, ze zakladam sbirku na helikopteru, abych se mohl dostat domu a nemusel je obtezovat, a ze rad prijmu jejich prispevek. Potom jich vetsina zmlkne a je klid, kdyz ne tak si jich nevsimam a doporucim jim privolani policie.

        0 0
        • danis7  

          jestli je pod tím zákazem dodatková „Mimo doprav. obsluhu“, tak ten zákaz pro tebe neplatí

          0 0
          • Vilém  

            Neni tam nic.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já mám dopravní obsluhu v době od 18 do 10 hodin. Takže mé ústavní právo volného přístupu k majetku je zaručeno 10 hodin denně, zbylých 14 hodin si místní nomenklatura vytírá prdel s ústavou… :-)

            0 0
    • marapara  

      Ne

      0 0
    • kali222  

      ano, ale jen pokud jede v nepromokavem poncu ruzove barvy v kombinaci s odve cisla vetsima holinkama a s hlavou pokrytou zmijovkou. posledni podminkou je mit radialni vyplet vpredu i vzadu!

      0 0
    • Jary24  

      Občas to vemu i po chodníku. Na stezce pro cyklisty a pěší lidi neuhybaj a ještě maji řeči. Na cyklostezce se roztáhnou na celou šířku a ještě jsou schopní nadávat že cyklista jede po cyklostezce a dokonce jede i rychle a tím je ohrožuje. Bohužel si to nevymýšlím a kdo je z okolí Rakovníka tak si možná pamatuje článek v raportu loni v létě kde si lidi stěžovali že cyklisti jezdí po cyklostezkách moc rychle a oni se tam s dětma necítí bezpečně když jsou pěšky.

      0 0
      • Vilém  

        Tak ono jestli je to stezka pro chodce a cyklisty, tak se neni cemu divit.

        Pokud pouze pro cyklisty, tak to je jina.

        0 0
        • Jary24  

          Cesta na kterou si stěžovali je vysloveně cyklostezka…

          Ale i po Kladně je častý že tam kde je vyznačený pruh pro chodce, ale lidi se cpou do pruhu cyklistů a řvou co tam dělam

          0 0
    • Jary24  

      Občas to vemu i po chodníku. Na stezce pro cyklisty a pěší lidi neuhybaj a ještě maji řeči. Na cyklostezce se roztáhnou na celou šířku a ještě jsou schopní nadávat že cyklista jede po cyklostezce a dokonce jede i rychle a tím je ohrožuje. Bohužel si to nevymýšlím a kdo je z okolí Rakovníka tak si možná pamatuje článek v raportu loni v létě kde si lidi stěžovali že cyklisti jezdí po cyklostezkách moc rychle a oni se tam s dětma necítí bezpečně když jsou pěšky.

      0 0
      • mirekk46  

        Cyklisti na silnici,či cyklostesku a chodci na chodník. JEDNOZNAČNĚ!

        A PAK JE TAHLE DISKUSE BEZPŘEDMĚTNÁ. KDYŽ POJEDEŠ AUTEM PO ŠPATNÝ SILNICI, TAKY SI TO NEZKRACUJEŠ PŘEZ PARK, PROTOŽE TAM JE PĚKNÝ CHODNÍK A TY SE NA NĚJ V POHODĚ VEJDEŠ A CHODEC TAKY NEPŮJDE PROSTŘEDKEM DÁLNICE.

        0 0
        • Bubaaak  

          Pokud ti nepraskla žilka, koukni, na jak starý příspěvek odpovídáš, jsou to asi jen 3 roky :)

          0 0
          • Delkim  

            co asi hledal, že mu to nakonec vyhodilo zrovna tohle téma a že na něj dokonce odpověděl???

            0 0
            • Bubaaak  

              Piráta chodníků :) A nejspíš ho pěkně nakrkl, že se tu registroval a vytáhl vlákno a diskutuje s lidma, který o tomhle vlákně už 3 roky nevědí :)

              Ale jo, má pravdu, taky mě štvou cyklisti na chodníku co letěj 30km/h a moc nemyslí dopředu..

              Zas pokud maj malé dítě na odražedle/malém kole, nebo jede opatrně a nevynucuje si cestu, tak ho i na tom chodníku jako chodec pustím :)

              0 0
        • Vilém  

          Nevykrikuj tady, nebo te z toho jebne.

          0 0
    • HonzaRez  

      Svoloč…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.