• Potkan007

    Ahoj,

    už pár let řeším můj zimní problém. Mám neskutečně citlivé oči na chlad, když je venku pod 5 stupňů a vyrazím na kolo, začnou mi slzet oči tak, že skoro nevidím na cestu. Stačí relativně nízká rychlost, hranice je už někde kolem 10 km/h. Trvá 3 až 4 km, než si zvyknou a potom už můžu jezdit třeba půl dne, zbytek těla je proti chladu odolný. Problém je při dojíždění do práce, vychází mi to tak, že jen 1 až 2 km jedu bez slzících očí. Dostal jsem tipy na všemožné ochranné pracovní brýle, cyklistické brýle zahnuté pomalu až k uchu, ale nic z toho není kompatibilní s nošením dioptrických brýlí. Ocenil bych finančně přijatelné řešení do 500, nemáte někdo rozumný tip? Dneska jsem koukal v Decathlonu na lyžařské brýle do kterých se mi druhé brýle vejdou, ale je to použitelné? Nebudou se mlžit?

    0 0
    • Kouba_2005  

      Musis si do nich flusnout jak potapeci :) Ale to zas nic neuvidis :(

      Taky mi v tomhle pocasi dost slzi oci, musim jet tak rychle, ze mi zas uschnou :) A z frnaku mi tece.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Čočky, laser, dioptrické sportovní brýle? Nic z toho nepřichází v úvahu?

      0 0
      • Potkan007  

        Čočky jsem zkoušel v optice a skončil jsem na úvodním nandavání a sundavání. Všichni v okolí vyprávějí, že s tím nemají problém, prvně jim to zabralo tři minuty a teď už si je nandavají za 15 vteřin. Já si třikrát hodinu rýpal do oka, úspěch se nedostavil.

        Z laseru mám strach. Před pár lety jsem o něm vážně uvažoval, ale prý to nese nějaká omezení (zákaz zvedat extra těžké předměty, zákaz potápění) a když už jsem se přenesl i přes to, dovršila to známá s odchlíplou sítnicí.

        U sportovních brýlí netuším, jestli by to mělo dostatečný efekt stínění před studeným vzduchem.

        0 0
        • MirosPikos  

          Laseru bych se nebál, záleží ovšem na vadě a z toho plynoucích rizik. Žena má obě oči operované a už se jí to jistě vrátilo na těch všech brýlých a čočkách, co nemusí kupovat.

          Co prostě brýle na lyžování/moto x? Pod to se dioptry nevejdou?

          0 0
        • Smazaný účet  

          Existují brýle, kde se dá přidělat takový „molitanový rámeček“, ale jestli to funguje a jde to zkombinovat s dioptrickým klipem netuším. Do některých sportovních brýlí jdou udělat dioptrická skla, ale stojí to ranec.

          0 0
        • hatchet  

          Já bych ty čočky nezavrhoval. Měl jsem úplně stejný dojem, na začátku to bylo téměř nepřekonatelné, k vzteku. Chce to praxi. Pod dioptrickými brýlemi ( –8,5 dioptrie) jsem taky slzel, teď paráda.

          0 0
          • Potkan007  

            Už to budou dva roky, co jsem se snažil, možná je čas zkusit to znovu. Pravda, že bych potom nemusel vymýšlet, co nasadit na oči, abych mohl mít zároveň dioptrické brýle.

            0 0
    • nzg  

      V zime vozim cire MX bryle, respektive MTB goggles a pohoda. Vetraji tak akorat a neofukuji mi dutiny. Beru je i na silnici, bojim se modni policie, ale za ten konfort to stoji :-)

      0 0
    • raschi  

      Nebo si na cyklohelmu namontovat zorník z lyžařské helmy. Na lyžařské helmě s dioptrickými brýlemi funguje dobře.

      0 0
    • Mig_all  

      Já semtam nosím takové semi-sportovní dioptrické Oakley Crosslink a do těch fouká trošku míň, ale zalezi na tvaru tvého obličeje.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.