• Pedro404

    Chodíte někdo po slacklině? Přemejšlim o ní a zajímalo by mě, jestli je rovnováha vytrénovaná na ní přenosná na trialový skilly na kole, např. trackstand, manuál, skákání po zadnim apod.? Nebo je výrazně lepší ty věci trénovat přímo na kole?

    0 0
    • mr.antik  

      od věci to neni ale z vlastni zkušenost určitě trénovat na kole…

      0 0
    • black.horse  

      Jakékoliv balanční cvičení (včetně slackline) mohou pomoci prostřednictvím zlepšení motoriky a procvičování stabilizačních svalových skupin, ale nelze v tom hledat náhradu konkrétní činnosti…

      0 0
      • Mr.Duck  

        Přesně tak. Sám jsem začal v létě chodit, je to fajn, ale jestli mi to nějak pomáhá na kole si netroufám říct.

        0 0
      • Breakpain  

        Pomůže – otázka je jak moc. Mně krapet pomohlo i ježdění na válcích, kde se musí krapet víc vyrovnávat než na trenažeru ;). Není to žádný obrovský skok, ale jde to poznat.

        Slackline pomůže určitě, protože já se na tom sotva udržím – když se na tom naučím bez problému chodit – věřím tomu, že mě to zase o něco posune. Počítá se všechno a nejvíc pestrost pohybu ;-).

        0 0
      • Petr L2  

        +1 jako vždy móda, která se tváří jako všeřešící metoda, stačí si doma stoupnout na prkno s balónem, je to i poněkud praktičtější, než někde natahoval tu pásku.

        0 0
        • Pedro404  

          Myslíš prkno na válci? To je asi v pohodě, ale zase seš jak dement doma, což je dobrý leda tak na zimu, a bude to podstatně větší nuda. Ten aspekt, že bych měl o aktivní činnost provozovanou v přírodě víc, mě na lajně právě láká. O tom, že by to mělo bejt „všeřešící“, sem slyšel jenom od tebe.

          BTW, jak dlouho musí něco existovat, aby to přestala bejt „móda“? Slackline úplně normálně vídám už několik let…

          0 0
          • Petr L2  

            Myslím prkno na mičudě, ale i na válci není špatné. Co takhle v médiích zahlédnu, tak na tom leckdo z lyžařů, SNB, nebo cyklistů běžně trénuje.

            Všeřešící jsem použil schválně, v posledních letech kdykoliv se něco objeví, tak je okolo toho až moc velký humbuk, a při tom, až na drobné výjimky jde vždy o něco zcela běžného, co tu vždy bylo, pouze v novém designu, nebo s novým image.

            Několik let nic neznamená, Slackline má tu smůlu, že na to potřebuješ dost místa a pěkné počasí, což se časem může podepsat na jejím ústupu ze zájmu. Já osobně myslím, že to za pár let až na úzký okruh lidí nebude nikdo řešit.

            0 0
            • Pedro404  

              Jako že máš prkno postavený na volně stojícim třeba fotbalovym míči? To mi příde jako docela pokročilá gymnastika, já mám problémy i s válcem (a i slacklinou).

              Nějakej humbuk kolem slackliny fakt nevnímám, znam asi tak dva lidi, co to provozujou. ale prostě to na mě působí jako zábavná aktivita. A i kdyby kolem toho humbuk byl (a za pár let měl upadnout, jak řikáš), tak je to pro užitečnost toho cvičení úplně irelevantní. Neplánuju to dělat, aby si lidi mysleli, že sem hustej řízek. Od toho mám sjezdový kolo.

              0 0
              • mr.antik  

                ti to můžu pučit už to ani neumim uvázat.

                0 0
              • Petr L2  

                Jo na mičudě, je to peklo, fotbalový míč je moc velký, musíš mít tak velký, aby si se mohl deskou opřít o zem, dnes bych to nedal, jako kluci jsme tak trénovali na SK8, desku bez trucků a míč pod .-)

                Jinak větší srandu zažiješ při chůzi po zábradlí, to jsme také s oblibou dělali, nevím jak dnes, ale za socíku se každé druhé kinklalo, takže to bylo dost fuška někam dojít :-)

                0 0
        • oddie  

          Co je na tom móda? Po provaze se chodilo snad ještě dřív, než vynalezli jízdní kolo…

          0 0
          • Petr L2  

            jistě, ovšem až nedávno to někdo povýšil na sport, vzniknul kolem toho průmysl a najednou kde kdo chodí po lajně a nešetří superlativy :-)

            0 0
    • Strakááč  

      tyjo.. teď tak přemejšlim.. :D jestli si nenapnu provaz mezi palandou a futrama, že bych taky trénoval rovnováhu :D už pro tu prdel, to skusím :D

      0 0
    • Tomcat  

      Vzhledem k tomu že na kole máš naprosto jinej postoj a i jinde těžiště tak výrazne lepší to nebude…

      0 0
    • BLACK1E  

      Nikdy mě to nenapadlo spojovat, ale asi na tom něco bude. Na lajně chodim poslední tři roky. Zatím umím jen skákat na místě, dřepy a takový kraviny. A je pravda, že od tý doby mám i daleko lepší stabilitu na kole. Jen je občas těžký najít místo, kde to jde natáhnout.

      0 0
      • Breakpain  

        To Ti závidím, můj stabilizační systém na tom moc dobře není a klepu se celej, jen co na to stoupnu … udělat na tom pár kroků je mega úspěch :)

        0 0
    • Smejči  

      Pokud vezmu zimní přípravu na kolo, konkrétně tu část, kde se doporučuje posilovna, tak stabilizační cvičení, zaměřené na posílení středu těla, jsou na denním pořádku. Je to skloňováno v různých poradnách, včetně třeba dobře známé „Tréninkové bible pro cyklisty“ a dalších. Třeba i na videu, kde trénuje Nino – https://www.youtube.com/watch?….

      Pokud jde o lajnu, kterou sám mám a zkouším, tak bych řekl, že je to vhodný doplněk. Určitě je cítit, že zabírají i jiné svaly, než na které jsme zvyklí z kola. Navíc mě osobně to i baví a to je pro mě důležité, aby to bylo i „posilování“ zábavnou formou.

      0 0
    • KoudakT  

      Myslím, že když na tom slacklinu budeš jezdit na MTB, v rovnováze tě to hodně posune.

      Akorát s potomstvem to bude asi trochu složitější.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.