SL AMR 7 LC zkušenosti, názory?

18 nepřečtených
  • Triska22

    Zdravím,

    koukám po novém kole a zaujal mě tento Ghost:

    https://www.ghost-bikes.com/…sl-amr-7-lc/

    Nemůžu na něj prakticky najít žádné uživatelské recenze. Nemáte někdo zkušenost s tímto kolem? Co se týče funkčnosti, výbavy apod…? Výbavově mi příjde ok, v geometrii se moc nevyzná tak nemohu nijak soudit a proto hledám názory. A hlavně jsem zatím nenašel hezčí kolo :-). Kolo bych měl určené na cesty/traily apod… Žádné velké divočiny. Díky za případné názory.

    0 0
    • Idas  

      To kolo co jsi si vybral je model 2017.

      Nevim jakou velikost potrebujes ale

      da se jeste koupit, velikost M je za 2634€

      https://www.liquid-life.de/…29-2017.html

      a velikost L za 2399€

      https://www.absoluts24.de/…ed-2017.html

      Ja jezdim Lector LC6 a to kolo je „Super“.

      0 0
    • L.u.k.a.s.4  

      Mě by se zase líbil Ghost SL AMR 6.9 2018

      Přední rámový trojúhelník je nejspíš stejný, ale vahadlo a zadní vzpěry byly přepracovány, tuhost se údajně zlepšila o 40 % takže zde byl zřejmě s tuhostí trochu problém.

      0 0
      • jeniiiik  

        Tenhle ma skvělou barvu…

        S tuhosti byl a nebyl problem, svezl jsem se, nepoznal jsem to. A to jsem vystřídal mrte kol a dávám jim celkem sadu. Troufnu si rict, ze by to stejne 95% lidi nepoznalo. A jestli se to kroutilo pod nějakým stokilovym rizkem, tak to se bude kroutit vsechno. ;-) Tady tolik opevovane RB bandit je taky celkem zizala a praská jim to.

        0 0
    • jeniiiik  

      Vzal bych 2018, ma prepracovanou zadní stavbu, mela by byt výrazně zesilena a okolo gumy by melo byt vice mista na bordel. 2017 od nas jezdila jedna bábovka a kámoš. Funguje to fajn, je to lehoucke a jede moc dobre.

      Ja cekam do března na slamr x 7.9 29" 2018 ale oficiálně jeste neni tak uplne predstaveny. ;-)

      0 0
    • Roklim22  

      Mám Slamr 8 lc (27,5) 2016. Manželce jsem koupil Slamr 7 lc (29) 2017. Střídavě jezdím oboje a nemá to chybu. Na malým mám řádné enduro pneu. Na velkým rychlé xc pláště. Když jedem spolu, tak se pěkně projedeme oba. Na delší výjezd s partickou chrtu (Scalpel, Spark, Epic) si beru taky 29 a nijak extra nestradam. Na rovinách jim to sice šupe lip, ale v těžším terénu a sjezdech si to zase užívám já.

      0 0
    • Triska22  

      Díky za odpověď. Jak koukám na ten model 2018, tak je mi docela sympatický. Sice by rám mohl být tmavší, ale 1×12 se mi líbí. :-) S tou tuhostí to asi bude dost subjektivní, nicméně pokud je nový rám upravený k lepšímu a má 1×12 asi moc nemá smysl kupovat starý model. Ještě bych se rád zeptal, jak si myslíte že kolo bude fičet na asfaltu/cyklos­tezkách. Ne vždy s klukama jezdíme lesem a terén. A vyjížďky 50–100 km budou poměrně časté. Vím že záleží i na pláštích. Ale obecně řečeno, pokud zamknu předek a zadek, tak bych neměl mít výraznější problém. Nebo ano?

      0 0
      • Roklim22  

        No, na cyklostezky a zpevněné cesty bych se dival na jiné kolo. Nepotřebuješ tahat 130 zdvihy a teleskop. Toto je spíše trail/am.

        0 0
      • metr-x  

        Jak píšeš, hodně bude záležet na pláštích, ale to kolo poletí i tak. I na mém bývalém framru se dalo celkem letět po stezce. Vůbec bych se zdvihu 130/130 nebál, navíc ve 29. Za mě super volba

        0 0
      • jeniiiik  

        Nebal bych se toho. Pokud teda tví kamarádi nejsou chrti na cistokrevnych xc kolech a nepotřebují honit průměry okolo 30km/h.

        0 0
        • Triska22  

          Právě budu pomalu přecházet z nějakého XC ježdění na trail. Ale určitě si rád vyjedu jen tak na cestu a cyklostezky. Jezdíme tak 23–26 km/h průměr, což není nic hrozného. Spíše kolo používám i treninkově, tedy makám po cestě do kopců, takže budu mít pro něj dvojí využití.

          0 0
          • jeniiiik  

            V tom případě ideál. :-) Pokud by to nestačilo, dal bych dozadu nějakou fakt XC gumu (pokud teda ten Contík co je vzadu už nějaká rychlá guma není – nejezdím je, nevím, neznám) a hotovo.

            0 0
      • Stanleeee  

        100km vyjazd 50/50 les cesta v pohode

        0 0
    • Mirin  

      Univerzální tank…

      Jako staromódní pantáta (1971), uživatel kol 26" (RB IQ 6), jsem si jednou (dvakrát) za život hodlal udělat radost bikem, na kterém bych vydržel nejlépe celý den, tj. 7–12 hodin (více se kochám, km jsou tabu).

      Vsadil jsem na jednu kartu, ke které jsem měl dlouhou nedůvěru, a to na větší průměr kol. Ostatně 26" už byly mrtvé, tak v celku jednoducha volba. Minimální zkusenosti jsem získal jen s půjčenim si kola mé ženy, Cube Access za „pár šupů“, abych to prošlápl po tom, co „jen“ vyměnil „olověnou“ vidlici Suntour XCM 100, za Epixon, řazeni a pohon Shimano 2×10, odpr. sedlovku Suntour NX a úpravou kokpitu dle obrazu svému (ano, ladit mě baví…). Prvni dojem po lesni stezce mně trochu vyrazil dech. Jen držet směr, šlapat a na techniku skoro zapomenout? Otázka ale zní, co takhle pocity s pořádným trailovým strojem? ты чувак!! Padesátiny za krkem, tak dělej a vybírej!

      Od RB? Srdcovka, ale potíže s vedením kabelů a ignorace boostových os a karbonu, Author, RM, Kellys, CTM, Scott… Kdesi na kopci jsem mrknul na týpka, co měl značku Ghost, nějaký full.. Přijeli asi ve čtyřech, ostatní jsem očima proletěl, ale Ghost byl něco jiného…, čumím, jak chleba z tašky a říkám si, vypadá dost dobře…, ale co dál? Web, dovozce, recenze....., ty vole v karbonu? a bylo vymalováno! Tradá do prodejny „získat slevu“! Domluva rychlá jak sračka a sleva 10% (10.300,–) byla na světě, (no jo, srpen před novým modelovým rokem…). Zkouška velikosti M, L, (mých 177 cm) se změnou sedlovky sice trvala dlouho, ale nakonec, přes mé krátké nohy, byl výběr jasný. M. Teleskop bych musel mít v trubce až po „kule“, a to jsem i přes nutnou změnu délky představce (za 70mm) zamítl. Howgh.

      Vždycky jsem měl strach a respekt zároveň, což mě drželo při životě a ještě jsem se nezabil. Teď, po cca 1500 km zajíždění mám jasno. Mám strach z toho, že jsem strach i respekt ztratil! Nahoru je to i o kondici, ale ušetřím i tehdy, když mně „nejančí“ přední kolo a při zamknutí jde vše dopředu. A dolů? Otevřít tlumení, sedlovku dolů, a to ani nemusím furt čumět dopředu!, protože ten stroj si to stejně udělá podle svého…

      Ale pozor, abych nekecal jen samé superlativy, tak jsem po cca 600 km!!! „prošlápl“ ořech…, a to pak dopředu opravdu nejede. Pro mě šok, když člověk jezdí, a pro spolehlivost zapomene, na nábech Hope. Následovalo překvapení prodejce, jejich pohled na moje stehna a mé zvýšení sebevědomí. Tento top model má sice nápis Syntace, ale na webu ve specifikaci je 12 × 148 mm SRAM XD, což je pouhý detail… Toš ty zuby se, považte sedřely…a nezabíraly. Dobře, prý vadný kus…, výměna, krčení ramen. No může být. Uvidím brzy, páč mu neúnavně dávám „zauši“!

      Co je na tom ještě úžasné a zajímavé? To, že mně bike padl nejen jednoznačně do oka, ale zároveň vzbudil pocit, že ho udělali vyloženě jen pro mě…

      Toš tak, kdo chce Ghost, potažmo SLAMR od r. 2018 a přechází ze 26“, procitne do nové reality.

      0 0
      • Martin  

        tož tak, někdo procitne…

        …a někdo zůstává zabedněný

        0 0
      • Tecto  

        No, mám pocit, jak bych tuto zpravu psal já sám. Jen jsem ročník 73. Jinak je všechno stejně. Ja a zadní naba (je to Formula) mě začala zlobit stejně. Tak jsem přešel na DT 350 a snad to bude lepší.

        0 0
    • dedek55  

      Taky zdravím.

      Jezdím Ghost Hybride SLAMR S6.7+ LC (2019) Najeto ±3600km a max spokojenost . Jeto ideál pro starého pána co má zhuntované tělo :-))

      Charakteristika : dlouhá klidná tramvaj , klidné , bezpečně vede stopu a perfekt vyvážené.

      Jezdím stále šutrovky atd. zkrátka na co si ještě troufnu. Malá Fatra , Sulovo atd. I v těžším terénu je pro mne kolo velmi dobré.

      Dříve jsem jezdil převážně Spešly ale nechtělo se mi dávat 200 k , nelituji že jsem vybral takhle.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.