Skoky na turistickych cestach...

89 nepřečtených
  • vrrr

    Kluky co litaj pres gapy uprime obdivuji. Z technickeho hlediska je to neco na co se necitim, ale obdivuji to. Nemam nic proti legalnim parkum, dokonce zkousnu i ilegalni stavby, pokud nenarusuji ani raz krajiny, ani nenarusuji vlastnicka prava. Ale vse ma sve meze. Brno Bohunice pod internatem sestricek je udelan ilegalni park. Budiz, nikomu tam nevadi. Je hluboko v lese, ve smeru, kterym normalni smrtelnik (mysleno turista, chodec do prace ci cyklista) nevyda. Kolem tohoto parku vedou dve turisticke znacky a jedna okruzni cesticka, kterou vyuzivali pesi pri ceste do prace, cykliste i pejskari. A mimo jine i ja pri dojizdeni do/z prace. Ale uz tomu tak neni. Nejaci radobyskakalove, vygumovani floutci, kteri maji zjevne snazsi pristup k lopate, nez mozku se rozhodli, ze jim polovina kopce nestaci a zbudovali si gapy a skoky i na strane druhe, uprostred cesticek, ktere zahrnuji i turisticke znacky. Demence, hloupost a arogance. Jina slova me nenapadaji. Rad bych to tem bezmozkum vysvetlil osobne, ale jeste se mi je nepodarilo pri jejich kopani a premistovani zeminy nachytat. Tak pisi sem. Treba nektery z nich umi i cist a treba si i cte BF. Proto bych jim rad vzkazal:"Timto chovanim popudite i ty, kterym jste doposud nevadili. A mozna vase zaskodnicka cinnost skonci tim, ze nekdo tyto ilegalni stavby nahlasi a vlastnik pozemku je bude muset odstranit. Vcetne celeho bikeparku. Budete pak stastni?…

    0 0
    • Jaroslávek  

      Včera jsem se tam pohyboval nezaznamenal. Pokud je to na cestě s TZ tak si nějaký adept koleduje o vozejk.

      0 0
    • RomanH  

      Ja tudy jezdim docela casto (naposledy vcera). Ta pesina se znackou vede uprostred a skoky, byt jsou po obou stranach, vubec nevadi. Mas pravdu, ze je to ilegal, ale je to tam uz radu let a rozhodne mi je sympatictejsi, ze se kluci necemu venuji, nez by jen sedeli doma ci chlastali v hospode.

      0 0
      • Paja  

        …jako my, ze?-)))

        0 0
        • RomanH  

          Jsem k nam nechtel byt az tak prisnej, i kdyz ta nase nejdelsi vyjizdka od Klimesu k Veslu lecos naznacuje :-)

          0 0
    • Tomcat  

      Zkuste to tady : http://dolekop.com/forum…

      0 0
    • mr.antik  

      jsou to pitomci, věkový průměr typuju 12–14 let…

      Na hubu by jim měl někdo starší kdo tam jezdí, protože takhle se někdo naštve a nebude mít nikdo nic.

      0 0
      • RomanH  

        Neni to presne tak, jak vrrr pise, bydlel jsem tam radu let.

        Pred cca 10ti lety to zacvalo par sjezdiky a asi dvema skocky v horni casti nad pesinou, po ktere vede tur. znacka. Je to jeden z mala kousku lesa ve meste, kterej je prospikovanej chodnicky. Postupne se to rozsirovalo – vetsi prekazky dole a par klopenek v horni casti. Na pesinu nikdo nic nedal, ta akorat prochazi prostredkem, nikoho to neohrozuje.

        0 0
        • pepek  

          Tak, tak. Jediný, co mi na tom vadí je to, že to tam neumím pořádně projet (proskákat)

          0 0
        • vrrr  

          Jojo tak to bylo driv. Ale asi pred mesicem jsem musel setsakra brzdit, kdyz se tam objevila prekopana cesta od kraje ke kraji. Je to ta v podstate jedina, ktera se da na kole jet nahoru i dolu (mysleno XC) – je to ta na pravo, kdyz clovek stoji dole u studanky.

          Jak jsem rekl, nic proti ROZUMNEMU budovani nemam. Ale toto hranici s tim, ze tam za chvili nebude nic. Jako by ty klopenky a skoky na strane reky nestacily (naproti Rivecu).

          0 0
          • RomanH  

            Znova opakuji, jel jsem tama s Manaskem zrovna vcera. Jeden klucina s integralkou si tam zrovna sundaval batoh a vypadal, ze ceka na kamarady. Letos jsem tama jel snad 20× a obvykle tam nekoho potkam, proto mi je divne, kdyz pises, ze by jsi si to s nimi rad vyrikal a nikoho jsi tam nepotkal. Pokud by mi uz neco jako turistovi ci pejskari vadilo, tak to nebudou kluci na skocich vedle cesty, ale prave takovi, jako jsme my, co tama jedeme z prace – pesinka je misty siroka akorat na riditka a obrostla krovim.

            Nechci tu kluky nijak obhajovat, stavba je ilegalni. Osobne bych to tam nestavel, protoze se tam docela nadreli a pokud by jim to nejakej skaredohlid zboural, jejich prace prijde vnivec a stezovat si nemuzou. Ale je to jejich volba. Ja jen upresnuji, co jsi napsal – skoky nejsou na ceste a pesaky neohrozuji.

            0 0
            • vrrr  

              pridavam mapku. Cervene je ZCELA prehrazena cesticka. Modre je velka plocha lesa, kde si delaji co chteji a nikomu to tam nevadi..

              Jinak tam jezdim z a do prace. To asi vysvetluje, ze tam zadneho typka nepotkam. Rano vyspavaji a vecer pisi ukoly..

              Mimochodem vcera jsem na vas mavnul, kdyz jsem kolem vas projizdel u Antroposu. Ale spechal jsem za deckama, tak jsem se nemohl pridat.

              0 0
          • gazman  

            No aspoň sis procvičil brždění a chování v krizové situaci

            0 0
          • Čuli  

            Myslíš tu cestu jak je tam v pulce kopca mala boula potom klopenka a ten malej skoček?? potom dal pokračuje ta rozemleta cesta od vody??a po levé straně je za křovím takova ta tůnka ,bažina,jezírko nebo co to je nevím..ale myslíš tuto cestu??

            0 0
    • KRAJIC  

      Proti lobotomickým děvčatům na jejich čtyřnozích miláčcích je to úplné hovno. Když vidíš úplně dokurvené a dopičené kilometry stezek, kterýma jsi jezdil – právě jako relax po cestě z práce – ta touha vlastnit kulovnici a vydat se na křížovou výpravu po stájích hraničí až se šílenstvím.

      0 0
      • RendyD  

        Amen…

        0 0
      • Frostty  

        Nestačím se divit co může jezdit na kole.

        0 0
        • KRAJIC  

          Člověk, který chodí do práce, snaží se věnovat rodině, jebe se na baráku a občas by se rád v blízkém okolí projel, protože na výlety do Beskyd nemá čas – a nemůže.

          0 0
      • Pedro404  

        Chápu správně že ti vadí ženský co jezdí na koních a tak máš touhu jít postřílet nějaký koně?

        0 0
        • KRAJIC  

          Trochu jsem to nadnesl – schopen toho nejsem. Jediné co mi vadí jsou zničené cesty a lidé co je ničí – buď jsou tak omezení, že nevidí co po sobě zanechají nebo tak bezohlední – obojí si zasluhuje nějakou represi, která v našem kocourkově není oficiálně + legálně možná. A když už jsme u toho tak koně považuji za jedno z nejtupějších domestikovaných zvířat, které se navíc dokáže splašit z úplně debilních triviálních příčin – tím pádem těžce nerozumím lidem co v nich spatřujou své bližní a připisujou jim nějaké lidské charakterové rysy – dle mého je ty koně mají úplně v piči.

          0 0
      • Talaj  

        Soucitim s tebou.

        0 0
      • JSt  

        dopicene znamena, ze je tam hodne der? :-)))

        0 0
        • KRAJIC  

          Tolik děr a hlubokého bahna v úplně celé šířce cesty, že by ses posral.

          0 0
          • Frostty  

            Já ti asi nafotím jak to vypada u nás když slečny vyjedou ty svoje hajtry vyvenčit, rozhodně v tom nejsi sám. Nicméně nijak mně to žíly netrhá, snažím se být tolerantní i když vyjedou do „bike destinací“. Nebudu se přece kvůli capinám stresovat a nervačit..

            0 0
            • KRAJIC  

              Mi to žíly trhá, protože muloriderky jsou z více gangů a neustále rozšiřují pole své působnosti. V určitých lokalitách už jsem ježdění vzdal – v jiných pracně po cestě z práce hledám stezky, které nějak zkouším smysluplně napojit – mnoho pokusů mnoho omylů – nakonec úspěch. A po nějaké době mne mé prokletí zase dostihne. Psal jsem to několikrát ,stačí kdyby nejezdily na podmáčeném podloží – nic by se nedělo a všichni by mohli jezdit a žili štastně až do smrti.

              0 0
              • mr.antik  

                Udělej nějaký cedule, napiš dopisy…

                Jinak tady můžeš jen nadávat.

                0 0
                • KRAJIC  

                  Všechno už bohužel proběhlo – přes mnoho institucí, vlastníky pozemků atd. Je až mi trapné kolik úsilí jsem tomu věnoval ve snaze řešit to civilizovaně. A proto bych chtěl odradit kohokoli kdo má potřebu obdobnou věc nějak řešit – ****** se na to – v ČR je to obrovská a zbytečná ztáta času – kdo nemá chuť to osobně řešit s koňejezdci ve formě dialogu(který k ničemu není) a posléze řvaní(které k ničemu není – ale krásně uvolní)- ať se do toho vůbec nepouští.

                  0 0
      • KRAJIC  

        S tím střílením jsem ujel – myšleno obrazně – beru zpět – omlouvám se . Ale střelit někomu – to asi jo.

        0 0
      • AsiJura  

        Si tam na ně počkej a řekni jim to osobně, pokud ti to tak moc vadí, nebyl jsem tam a tak těžko říct jak moc je to ostatním nebezpečné

        0 0
      • AsiJura  

        Nebo nemohl bys to pro představu nafotit? Celkem by mě zajímalo jestli to je vážně takový problém jak popisuješ, myslím pro ostatní uživatele toho lesa.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Takova jilova cesticka, ktera je huste zdobena 10cm dlubokyma dirma o prumeru 10cm je obtizne schudna pesmo, natoz kolmo…

          0 0
        • KRAJIC  

          Uvědom si, v jakém státě žiješ 9/10 populace ČR žije proto, aby žrala ojebané německé potraviny a čumí u toho na Ordinaci – samozřejmě včetně baby na úřadě, s kterou toto řešíš – ona vůbec nechápe o co ti do ***** jde. V tom lese vidím sem tam stopy od jiných biků nebo od treter běžců, chodců – ale kolik nás je co něco dělají a kolik je těch ponrav, kterých se to netýká? Marnost nad marnost.

          0 0
        • Čuli  

          Pokud sem se trefil tak mu vadí tohle… =/ a tet je to ješte o neco zůženy a trošku překoplý takže se tam da uplně v klidu jezdit a ještě je to upravený tak aby kolem toho šlo vpohodě projet.. =) takže se celkem smeju pokud je to tohle.. =D a je to už od Srpna upravený .. =)

          0 0
          • Smazaný účet  

            jezis jak ja nemam rad pasti na medvedy…

            0 0
          • AsiJura  

            No tak to promiň, ale jestli to je opravdu ono, tak nechápu o co ti jde, vypadá to že to jde všechno pěkně objet, a čumím jak pěkně to maji kluci postavené, neřeknu kdyby to byl nějaký prasostyl, jako halda kamení s pár deskama, ale takhle to lahodí i oku. Naopak jezdit kolem toho každý den tak by ve mě začlo hlodat jestli to dám, a asi bych se nechal i zlákat:) Myslím že bys ve svém věku mohl řešit důležitější věci.

            Samozřejmě je tahle reakce určena zakladateli vlákna.

            0 0
            • Čuli  

              Dík.. stavěl sem to ješte s jedným kamaradem a kdyby sme to tam trosku neprosekaly a neprorezaly tak se tam vbc jezdit ani neda.. a myslely sme na vsechny takze sme tam nechaly ulicky aj pro normal lidi.. =)

              0 0
          • Mr.Duck  

            Hustý, to musí bejt pěkná hlína, to je jak z betonu )

            0 0
          • scoty  

            Přilepím to třeba sem..

            • freeride stezky na Mahenově stráni v Brně nejsou vybudovány na TZ(zelená), jen ji na několika místech kříží. Takže žádné skoky na.atd..jinak kdyby „se“ zelená občas neprořezala, tak je neschůdnái nesjízdná.
            • vše je uděláno s max. citem pro terén a je vidět, že pracovníkůmnechybí základní znalosti z oboru – odvodňovací kanály atd.
            • způsob využití zanedbaného lesa kilák od centra 1/2milionového městaje raritou.. a hravostí ..kam se hrabe třeba Livigno..:)
            • dokonce tam jezdí i někteří novopečenímistři světa
            0 0
        • nobody  

          tady mám jednu fotku, není to zas tak strašné, spíš jen pro ilustraci

          0 0
      • Kubiczech  

        Pokud jezdíš do lesa na silnici, tak to chápu. Jinak jsme snad terénní cyklisté, ne? V čem je problém?

        0 0
        • KRAJIC  

          Pokud to je reakce na mne(o koníčkách), tak jsi asi hodně mimo a nikdy jsi po ničem podobném nejel – tam kde si lítal 40 km/h tak jedeš 5km/h a na spodní rámovce vezeš 3kg bahna – směrem nahoru imposible. Pokud to je reakce na stavění skoků tak si buď jistý, že bych si pravidelně dával zajížďku abych to mohl proskákat.

          0 0
          • Kubiczech  

            Mimo asi budu – 10 km od Kladrub nad Labem. Je tam i střední zemědělská škola, takže si asi umíš představit, jak vypadají cesty v okolí. Pořád nevidím, v čem je problém. Když chceš frčet, tak jdi na silnici a nestěžuj si v terénu na terén. (:

            0 0
    • honny  

      Priznam se, ze kdyz sem tam naposledy sel a videl to, nebyl jsem rad. Clovek nevi, jestli na nej neco nevyleti nebo tak, blby pocit. A reklama to je skutnecne vyrazne negativni.

      0 0
    • rexa  

      Webový stránky kluků z bikeparku Netroufalky jsou zde:

      http://grada.wz.cz/

      eventuelně zde novější:

      http://bikearenanetro.wz.cz/

      Tak je můžeš zkusit kontaktovat přes ně kvůli vysvětlení…

      Po té cestě co jsi značil červeně jsem také jezdil do práce. Ale letos mi přišla hodně zarostlá a vymletá od vody. Tak to beru traverzem zprava a dolů k pramenu. Přiznám se, občas zasunu sedlovku a taky si tam něco skočím ;]

      0 0
      • Čuli  

        to mě právě příde divný že ta cesta je total rozemleta a celkem v p*deli že je to skoro na fulla se sekačkou na řidítkach přes leto když je to zarostlí tak se to skoro nedá a on si stěžuje na pár skočků ktery dou vpohodě objet.. =)

        0 0
        • vrrr  

          Jen v rychlosti, bohuzel nemam tolik casu. Ano jezdil jsem tou stezkou bez sekacky na riditkach i kdyz byla dost vymleta vodou. A ne, ted to opravdu bokem nedam. I kdyz na te Tve fotce to vypada, jako nic, tak z leva to nejde a z prava je ten odvodnovaci kanal dostatecne hluboky, aby to neslo objet /a na skakani je to alespon pro me v dost blbym miste/. Ale hlavne to neni nijak znaceno a dovedu si predstavit, ze se na tom nekdo nechte prizabije, protoze je to videt az v podstate kdyz clovek najede do zatacky.

          A jako posledni argument. Mate celou druhou sranu kopce, kde nikdo nechodi. Tak proc rozryvat stezky, kde lide chodi a jezdi do prace a vencit deti a jina zviratka.

          A ano mam jine dulezitejsi veci na praci, ale to, co jste tam udelali je opravdu nebezpecne a hlavne zbytecne. A to nehlede na to kolik mistru na tom trenuje.

          0 0
          • Splinter  

            prece tam nikdo nepojede rychle aby nevidel za zatacku? chodi tam preci i deti a lide jezdi do prace…

            0 0
            • vrrr  

              Splinto, zbytecne se hadat. Si to tam projed. Ten skok, respektive ten odvodnovaci kanal je videt az na posledni chvili. Dite ve stejnych mistech uvidis na vetsi vzdalenost (tedy pokud nebude zlehle v camo na zemi..) Ale asi nema smysl to dale resit. Stavitele se dozvedeli o tom, ze ne kazdy je jejich dilem nadseny. Snad zacnou pri kopani pouzivat hlavu a treba i ohled na to, ze jejich sport, ac krasny je sportem minoritnim a vetsina lidi se tam pohybuje jinak, nez na skakacim kole.

              0 0
    • Splinter  

      Nechapu ze se tak vztekas. Chudak cesticka uz nemuze byt vyuzivana pro cesty do prace protoze tam jezdi jak blazni uz v 6 rano, ze?

      Ono toho moc delat nejde bez vstupnyho a plat a plat… Lepsi nez se valet na zastavce ozralej, jak je mnohdy videt…

      0 0
      • hctr  

        taky si myslim, ze je lepsi postavit par skoku do cesty nez nekde cele dny zevlit :dd

        vrr bude 1 z tech starsich panu, keri se na vsechny mraci a vsecko jim vadi:dd

        0 0
    • cabbage  

      Pokud zrovna z cestičky neudělaj povrchový důl na stavební materiál..

      0 0
    • Jaroslávek  

      Jsa zvědavý jak stará babka, jsem to dneska zkouknul. Jeví se mi to jako jedna z mnoha vedlejších pěšinek v okolí, nikoho jsem nepotkal. Zřejmě stavitelé počítali s minimálním, ne-li žádným provozem. Samotný skok jsem neobjel, ale obešel, do rygolu mi kolo zapadlo přesně po střed. Tudíž budu používat jiné cestičky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.