Škodní událost na území města

29 nepřečtených
  • BLACK1E

    Ahoj, mám dotaz se, kterým by mi tu možná mohl někdo pomoct.

    Dnes ráno cestou do práce jsem málem lehnul na cyklostezce v Plzni. Těsně pod kopcem ohraničili opravované místo dlažebními kostkami bez jediné cedule. Přestože mám dobrý světlo, jednu kostku jsem přehlídnul a vzal ji. Výsledek – obě kola prázdný, zlomený řídítka aerofly a bolavý zápěstí. Na úřadě si mě přehazujou a nikdo neví, kdo by to měl řešit. Fotky z místa mám, poldy jsem nevolal. Neměl by tu někdo nějaké užitečné info nebo zkušenost?

    0 0
    • Smazaný účet  

      Zavolat poldy a občansko právní spor. Jinak asi nic

      0 0
      • oberleutnant Weiss  

        A co mají poldové společného s občanskoprávním řízením, aha?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Zkus popřemýšlet, kdyby ti to nešlo, v odkazu od Bubaaaka to máš vysvětlený.

          0 0
        • PENE  

          Tak poldy zavolas k nehode a pak mas aspon neco ruce, kdyz budes resit ten obcansko pravni spor. To by pak kazdej, komu se neco ve meste stane, mohl vymahat prachy jen tak.

          0 0
        • zdenal8  

          No dopravní nehoda a protokol.

          0 0
    • Kouba_2005  

      Sice je to něco jinýho, ale taky zkušenost s vymáháním škody na městu.

      Byla u nás vichřice a popelnice se silou větru rozjela a nabořila mi blatník na autě, jelikož místo stání pro kontejnery je přímo sousedící s parkovištěm bez jakékoliv stavební úpravy, navíc je to k parkovišti lehce z kopce.

      Ihned po události jsem kontaktoval patřičný odbor Městského úřadu. Měsíc nic, pak ať dodám fotodokumentaci, že není problém škodu uhradit z pojištění města. Po měsíci najednou že nic, že na živelní pohromy město pojištěné není a že to byl zásah vyšší moci a takže smolík. O tom, že popelnice nejsou nikterak zajištěné proti volnému pohybu, ani zmínka. Proběhlo pár mejlů a dopadlo to tak, že jsem oslovil firmu, co nám sváží odpad, a do týdne jsem mě prachy na opravu rozpočtem na účtu + nějaké „bolestné“. To si myslím, že mělo vyřídit město s odpaďákama mezi sebou, ale co už. Já jsem spokojen.

      Takže bych se na tvém místě obrátil na zhotovitele, který tam provádí opravu s tím, že nebylo dostatečně označeno a co s tím dál. Na takový věci jsou určitě pojištěni, když při svojí činnosti způsobí nějakou škodu. Škoda, že nemáš fotky.

      0 0
      • aristo  

        psal, že fotky z místa má…

        0 0
      • zdenek  

        Není starostí poškozeného, proti čemu je nebo není pojištěný viník. Pokud jsou za škodu zodpovědí, měli by ji zacvakat ať už z pojištění nebo z vlastního rozpočtu. Pojištění mají právě proto, aby to nemuseli platit ze svého.

        0 0
        • Kouba_2005  

          Názor města byl takový, že nezajištěné popelnice nejsou starost města, ale firmy, co odpad odváží. Čekal jsem, že se město o své občany postará, a věc si s dodavatelem služeb vyřídí samo. Tak se nestalo, tak jsem si to vyřídil sám. Náš firemní právník na to měl stejný názor jako město, tak se s nimi mám hádat a nic nevyhádat? Moje cesta byla snažší a efektivní, o to mi šlo.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Jenže pokud není dotyčný pojištěný, většinou je debata o náhradě složitější a skončí to u soudu. A pak je taky otázka, o kolik jde peněz. Dneska se o pár korun v našem systému soudit nevyplatí a na to většinou protistrana spoléhá.

          0 0
          • zdenek  

            To je bohužel smutná realita. Peníze z pojištění nikoho nebolí. Jediná komplikace je, když pojišťovna odmítne plnit. Pokud pojištění nemá, tak se kroutí.

            0 0
      • Xfantasy  

        Opačná zkušenost.

        Popelnice praskla plast v nárazníku. Technické se mi vysmáli že plastová popelnice nemůže nic zničit. Nicméně že jsou pojištěný.

        Přijel likvidátor, nafotil, sepsal.

        Vyjádření pojišťovny : klient udělal kontrolu zajištění popelnic a kontrolované popelnice měli zabržděné kolečka tudíž museli být zabržděné i na té co mi poškodila auto. Takže ať si trhnu nohou.

        Nebyla to první škoda. Je jím to u ******, vadí ti to? Žaluj…

        Takže prakticky je vše zbytečný, pokud nenajdeš „normálního“ člověka.

        0 0
    • BLACK1E  

      Tak dodám nějaké info.

      Po třech hodinách se mi povedlo protelefonovat k lidem, který mi už řekli, komu komunikace patří a dostal jsem kontakt na jednatele firmy, která prováděla úpravy. V pondělí budu mít ze servisu posudek na kolo a bude se to řešit s pojišťovnou. Předpokládám, že jestli mě pojišťovna vypeče s tím, že nemám protokol od policie, tak mám prázdné ruce.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Mělo by stačit, když se firma přizná, že to tam tak bylo, což navíc dokazují fotky.

        0 0
        • Xfantasy  

          Fotky nic nedokáží pokud řeknou že to udělal někdo jiný, že to bylo zajištěný.

          Záleží na přístupu.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Napíšu ti to ještě jednou: „Mělo by stačit, když se firma přizná, že to tam tak bylo, což navíc dokazují fotky.“

            Pokud ti na tom není něco jasného ani po zopakování, dej vědět :-)

            0 0
            • Xfantasy  

              A co nechápeš na tom co jsem psal? Copak odporuji tvůj text?

              Já píšu ze firma to jebe a tobě zbydou oči pro pláč, fotky nefotky. Firmě je do toho hovno, protože je pojištěna a pojišťovna tu není a nikdy nebyla aby něco za klienta platila…

              0 0
              • Rychlej turista  

                Napsal jsem pouze Mělo by stačit, když se firma přizná, že to tam tak bylo, což navíc dokazují fotky.

                Z toho je tedy zcela zřejmé, že jsem se vůbec nezabýval spekulacemi a složitými konstrukcemi o tom, co firma udělá nebo neudělá a proč něco neudělá nebo udělá, ale pouze jednoduchou a snadno pochopitelnou variantou, že firma potvrdí to, co tvrdí poškozený. Pak by neměl nastat žádný problém. Co je na tom nejasného?

                0 0
                • felix.org  

                  Přiznání pravděpodobného viníka automaticky neznamená, že pojišťovna bude bez problémů plnit. To by potom měli podvodníci radost :-)

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Kristovanoho, ty jsi další takový :-D

                    Pokud si to řádně přečteš, nepsal jsem nic o automatickém znamení, ale pouze o tom, že by to mělo stačit. Zvlášť, když to bude doloženo fotkami rozdrbané silnice. S názorem na pojišťovny jinak samozřejmě souhlasím, proto mám pouze pojistku proti blbosti, abych se při škodní události nemusel nervovat :-)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.