• pop

    Uvažuji o nějaké koloběžce do města, aby byla i snadno přenosná. Bohužel nabídka je veliká a já se vůbec neorientuji. Mohl by mi prosím někdo poradit, co byste mi doporučili? Jezdím do práce vlakem a k vlaku a od vlaku potřebuji rychle přiblížit je to cca 2 km na obou koncích cesty (celkem tedy 4 km a zpět také 4 km). Momentálně to řeším pěšky + kolo(na jednom konci, úschova doma). Úsek cesty by byl částečně po kostkách, takže nějaké nafukovací kola určitě a aby byla co nejskladnější a nejlehčí na převoz vlakem. Předem díky.

    0 0
    • Lister  

      Nabídka kvalitních skládacích koloběžek je naopak poměrně dost omezená. Pokud řešíš jen převoz vlakem a nemusíš to cpát do malého auta, tak bych možná skládání i oželel a vybral nějaký malý model s 12 palcovými koly. Zálěží jaký máš rozpočet. Doufám, že si skládací koloběžkou nemysle ty atrapy s koly velikosti jako na kolečkových bruslích, to si rychle rozmysly, na tom 2km s občasným úsekem po kostkách nedáš.

      Jednu z mála kvalitních skládacích koloběžek dělá Mibo ale cena už je docela vysoká. Za to můžeš mít hezky vytuněný K-bike, který sice nebude skládací, ale osobně bych mu asi věřil více.

      Vybíral bych něco z malých městských koloběžek Ted ale není moc dobrá doba na výběr, chystá se spousta novinek do nové sezony a zatím se přesně neví, s čím výrobci přijdou.

      Jinak my máme doma Rebala od Kostky, je to výborná a hlavně lehoučká koloběžka, je velmi pohodlná, ale nedoporučil bych ji nikomu přes 80kg – to už by mohla být moc měkká. Na kostky fajn – má větší přední kolo, které toho hodně pobere, navíc balonové pneumatiky a pružný rám dost přidají.

      0 0
      • pop  

        Jde o každodenní dojíždění, takže čím kompaktnější a lehčí tím lepší. Samozřejmě cena nad 4tis. už je na kolobrndu hodně…ty maličký jsem nemyslel. Představu jsem měl s koly cca průměr 20 cm, nafukovací a váha kolem 5–6 kg

        0 0
        • alinceb  

          Z malých skládaček bude asi Micro to nejlepší, co půjde pořídit. Pamatuju, když tu skládací koloběžky začínaly, tak Micro byl první výrobce na trhu a tenkrát stála ranec…

          0 0
        • Lister  

          Ano bude to skladné, ano bude to lehké, ale podle mě kostky na tom nezvládneš – i když to bude opruz i na větší koloběžce a stejně skončíš nakonec se vším u varianty že pojedeš delší trasou jen aby ses kostkám vyhnul.

          Čím větší kola, tím lépe, tohle je hodně malé, ale s těch mikroskládaček asi nejlepší. V každém případě jakákoliv 12 palcová kolobka obutá do Schwalbe big apple bude o několik levelů jinde. Nevím v čem je problém ve vlaku s klasickou neskládací kolobkou, spousta kolobkářů jezdí ve městě v MHD s klasickou kolobkou a není v tom problém. Ve vlaku ji uložíš do prostoru pro kola a tam na tebe počká než budeš vystupovat. Přenášení taky není problém, jak je to do nějakých 8kg, tak pohoda. Na té malé koloběžce počítej s tím, že rychlost bude asi tak dvojnásobná proti rychlejší chůzi, na 12palcové při troše snahy udržíš 18–20km/hod.

          0 0
          • pop  

            Díky za postřehy. Beru to do úvahy. Zmiňoval si letošní novinky,kdy tak asi je uvádí na trh? Březen, duben? S klasickou kolobkou ve vlaku je to horší v tom,že vlaky do práce a z práce jsou narvaný, není to kam dát a člověk spěchá. Jezdím vlakem 45 min.,tak si chci i sednout :).

            0 0
    • Jenda  

      praktikuju to v podstate stejne akorat to mam z vlaku o neco dal takze je pro me kolobezka nepouzitelna. Poridil jsem skladacku a je to imho lepsi protoze je to vyrazne rychlejsi. U neskladaci kolobezky narazis na stejnej problem jako u neskladaciho kola a to ze pravdepodobne za ni budes platit. Za skladacku neplatis protoze se s drobnym primhourenim oka vejdes do rozmeru prirucniho zavazadla ;-)

      0 0
      • pop  

        jj,kolo je nejlepší. Jenže bojím se ho nechat jen tak ve městě u nádraží přes noc a víkendy, nehledě na déšť, sníh…:(. Už mi jednu plečku přes noc ukradli.

        0 0
        • Jenda  

          proto mam skladacku kterou vozim s sebou. Levnou skladacku poridis uz kolem 8 tis. Jestli se to vyplati nebo ne je otazka, ja si spocital ze tu co mam za 2.5 roku zaplatim tim ze nemam prazskou tramvajenku.

          0 0
        • mr.nikdo  

          U nadrazi jsem videl ted moc peknou vec – boxy na kola :).

          0 0
      • Lister  

        Co znamená o něco dál? Do nějakých 5km je rozdíl vůči kolu docela malý, zvláště pokud připočtu skládání a rozkládání.

        0 0
        • Jenda  

          slozeni, rozlozeni je cca 20 s, rychlost – i velmi pohodovym tempem jedes podle me kratke zkusenosti s kolobezkou cca o 50 % rychleji. Hlavni problem je ale, jak jsem uz psal, ze kolobezku pokud neslozi tak za ni bude nejspis ve vlaku platit.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Na-kochacku  

      Ahoj.

      Nebudu zakladat nove vlakno a dovolim se zeptat tady.

      Aktualne resim skladaci kolobezku na max. 16” kolech nafukovacich s nosnosti 120kg. Potrebuji dojet z domu na bus a pak z busu do roboty a zpet.

      Dekuji za doporuceni.

      0 0
      • Val  

        MIBO – ceska firma, ktera dela hodne solidni kolobezky, taky jsou obecne tezsi nez Kostka, ale je to znat v tuhosti, rozhodne ne Kostka Rebel Max Fold – jako je to super lehka, hezka a mala kolobezka, ale povazlive se to prohyba i pod mymi 70 kg, na 120 kg chces neco solidnejsiho (viz legendarni video s Jafim https://www.youtube.com/watch?…)

        0 0
    • RapMan  

      a fakt tyhle velký skládací koloběžky při pohybu ve městě skládáte? Není lepší část tohu úseku na kostkách předrncat nějakou kompaktnější z dekáče, které mají něco jako odpružení? https://www.decathlon.cz/…eloodpruzeni

      0 0
      • Val  

        To je uplne jina kategorie, ani to nema poradnou brzdu, je to cely vachrlaty. Ja uz se na techhle strojich bojim.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak jestli s tímhle chceš jezdit po kostkách a ještě víc než pět kilometrů tak budiž. A to pružení je na dvě věci, to ti víc pobere dobře nahuštěný plášť těch skládaček.

        0 0
      • Janes  

        On to chce na 120 kg, takže smolík…

        0 0
        • RapMan  

          tak to ať chodí svižně pěšky, aspoň zhubne a ušetří za koloběžku…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.