skialp beskydy (trasy, lidi, aktuální podmínky, akce, výbava...)

8 nepřečtených
  • Evilcleaner

    Ahoj všem, kteří mění na sněhu kolo za skialpy :-)

    Toto téma bych rád koncipoval jako podporu vzniku kompaktnější komunity skialpinistů v MSK, resp. jeho východní výspě. Napište kam rádi chodíte (za jakých podmínek), kde jsou nejlepší sjezdy, kam zrovna vyrážíte, cokoli relevantního co vás napadne.

    Běžky nejsou relevantní a budou blokovány (dle hesla kupředu a zpátky ni krok).

    Závěrem nám všem přeji povedenou skialpovou sezonu se spoustou sněhu :-)

    Anketa: Skialpování se věnuju...

    1x
    100%
    0 0
    •  

      chybí ti tam: tohle by mě nebavilo, chtěl bych hlasovat ale nemám chlívek:-)

      0 0
    • Evilcleaner  

      no a rovnou začnu – v beskydech se nám rodí první série skialpových závodů:

      http://www.skialp-lysa.cz/

      začátkem února bude druhý (a poslední závod) na Bílé

      https://www.facebook.com/skialpdebila

      co se mě týče, tak zatím toho mám nachozeno více třeba na slovensku, i když to mám do beskyd hodinu autem z ostravy – poslední zimy nebyly na sníh moc štědré, i když ta minulá se nakonec docela dala. k mým nejoblíbenějším výletům patří kněhyně z podolánek (začátek po červené u hotelu u holubů). zejména vršek je pro sjezd super, když člověk ± lemuje bývalou modrou značku (z vrcholu směrem přímo k rozcestí u malé stolové). sjezd dále dolů se dá řešit podle množství sněhu bud po cestě – červená, stačí trocha sněhu obvykle nebo lesem, kdy musí být hodně sněhu.

      0 0
    • Barak  

      Jako téma rozhodně dobrý. Ale řekl bych, že moc zdejších uživatelů na skialpy nechodí. Navíc jsi to ještě omezil Beskydama…

      0 0
      • Evilcleaner  

        tak pokud se to nechytne, tak můžu zkusit udělat něco s větším záběrem. uvažoval jsem nad tím, že bych to nechal v nějakém širokém záběru, ale to by žádná komunita lidí co se mají šanci i potkat moc nevznikla… navíc beskydy jsou pro skialp docela zapeklité kopce se specifickým charakterem, tak jsem jim chtěl dát šanci – v zásadě nové zajímavé sjezdy tu člověk objeví jen díky předávání zkušenosti – nebo skončí chozením na lysou pořád dokola.

        uvidíme, když tak se s tím odstěhuju na outdoorforum :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pocin dobry, problem je, ze musis napred ty kopce najit a pak doufat, ze napadne snih kamk potrebujes a kdyz zrovna budes moct. Tj v utery vecer sype, tak svolat bandu a ve stredu rano na svahy..to je rpoblem:)

          0 0
          • Evilcleaner  

            tak z mojí zkušenosti lidí co šlapou je i v beskydech poměrně hodně, mít možnost jich oslovit více najednou dává docela dobrou příležitost najít někoho kdo bude zrovna moct.

            0 0
    • raskin  

      Řekl bych, že jsi na bike fóru, tak proto nulová odezva, ale na FB si vyhledej skialp Lysá hora, nebo Beskydy na skialpech

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.