• Mofo

    Zdravím všechny, sem teď na pár dní s bikem v Beskydech a potřebuju poradit jak vypadá zmiňovaná žlutá turistická značka z Lysé hory, a to jak směrem k přehradě, tak na druhou stranu k Sebestyne. Plánuju to jet směrem dolů, nahoru asi po asfaltu. Díky za info. (omluvte diakritiku, píšu přes mobil)

    0 0
    • pitos  

      Směrem k Šebestyně je to jeden z nejjednodušších sjezdů z Lysé,naopak k Šancím jeden z nejnáročnějších.

      Nevím co bys chtěl vědět,jestli to sjedeš nevím ale pro jezdce nevyhledávající technické sjezdy to není zrovna to pravé.

      0 0
      • Mofo  

        Že je sjezd technicky mne ani tak nevadí, teda za sucha, ale co fakt nemusím, je bláto, dnes trochu sprchlo, tak nevím, jak to tam bude vypadat, chtěl bych to jet asi ve čtvrtek. Jo ještě sem se dival, že z Lysé vede modrá na Ivancenu, jak to vypadá tady?

        0 0
        • pitos  

          Bláta se nemusíš moc bát,je tam dost kamenitý podklad ,horší budou mokré kameny a kořeny.Zejména šutrů je tam dost a bude to klouzat.

          Modrá na Ivančenu je opět hodně technická a dosti náročná ale pokud si chceš užít dlouhý náročný sjezd tak doporučuji tu žlutou.Po té modré z Ivančeny vedou chodníky ale pokud neznáš tak je netrefíš.Jsou ale podrobně popsané tady dole.

          0 0
      • Mofo  

        Že je sjezd technicky mne ani tak nevadí, teda za sucha, ale co fakt nemusím, je bláto, dnes trochu sprchlo, tak nevím, jak to tam bude vypadat, chtěl bych to jet asi ve čtvrtek. Jo ještě sem se dival, že z Lysé vede modrá na Ivancenu, jak to vypadá tady?

        0 0
        • Andrzej  

          vetsinou to tam celkem rychle schne, takze treba bavy vlhko, mokro, ale bahno ne (kameni, jehlici, pisek apod…)

          0 0
    • dancing dog  

      Od Šance jsem to loni šel..v tom tejdnu děsných veder..nahoru. Já bych to rozhodně nesjel..ale já nejsem žádnej arbitr, ale rozhodně to bude kotel…doufám, že máš nějaké End nebo AM celopéro…

      0 0
      • jIrI___  

        Na HT se to dá taky sjet, ale pak jsem měl sto chutí schladit v Šanci bolící prsty od brždění :-)

        0 0
      • pepek  

        Tak soudruha neděs. Předloni to (skoro) sjela moje mladá na HT a to měla.....? asi tak 18?

        0 0
        • dancing dog  

          jen můj pohled, já bych to nedal..ale já sem srab…

          0 0
        • pitos  

          Z mého pohledu je to trasa sjízdná pro průměrně technicky zdatného bikera,možná některé úseky sejde ale dá se.Spíše jde o to zda si to jezdec užije nebo to pojede s vytřeštěným pohledem  na brzdách a příště se tomu sjezdu raději vyhne protože tohle mu nic neříká.

          0 0
          • Burizon  

            A jak je dlouhý ten sjezd z té Lysé?

            0 0
            • pitos  

              nevím, ale  kolem 9km to bude…možná to někdo změřil přesně

              0 0
              • BorisFR  

                Ať je to kolik chce, tak je to minimálně o 10 km míň než by se mi líbilo. :)

                0 0
    • jackasss1  

      Na HT bez problémů sjízdné … akorát ty ruce fakt bolí od brždění :-)

      0 0
      • pitos  

        Vše co sjedu na fullu tak sjedu i na HT.Nedá se porovnávat sjízdnost podle odpružení,to  sice může pomoci ale není to rozhodující faktor.

        Tato trasa je sjízdná v pohodě jak na HT tak FS ale někdo to nemusí dát ani kdyby jste mu dali do ruky DH bike.

        0 0
        • pižmoň  

          Jo da se rict ze to co sjedes na FS tak sjedes i na HT,ale jakou rychloti,s jakou lehkosti?v tom je ten rozdil uzit si ten sjezd a ne byt rad ze to preziju:-)

          0 0
          • pitos  

            Vím jaký je rozdíl v jízdě na pevném a celoodpruženém kole ale když má jezdec výbornou techniku tak dokáže přejet obtížné úseky i daleko lépe,rychleji a celkově s věčí lehkostí než jezdec s mizernou technikou na fullu.

            Full není vše a pokud necháváš vše jen na odpružení a nepracuješ při jízdě svými končetinami a těžištěm  tak se dobře jezdit nenaučíš nikdy.

            0 0
            • MlokCZ  

              To je bohužel pravda. To jsme viděli třeba na Kokořínsku, kde třeba mě jedoucímu na fullu ve sjezdech ujížděl jecnak na celopevňáku.

              Ale zase když to vezmu z opačného konce, tak čím má jezdec horší techniku, tím mu full více pomůže, protože když není moc technika, tak aspoň u fullu v dost situacích může využít hrubou sílu (tedy tím myslím nejet příliš pomalu a prostě to pustit a on to full projede), tohle na HT moc nejde.

              A pak je tu ještě jeden faktor, který s fullem přímo nesouvisí, ale nepřímo ano. A to geometrie kola, přeci jen na fullech zvlášť s trošku z vyšším zdvihem je skoro vždy vhodnější geometrie do těžších sjezdů než na HT. A geometrie pomůže hodně.

              0 0
    • roku  

      zkus i modrou a zelenou, jestli máš rád techniku, tak se bude líbit

      0 0
    • spyder  

      Můžete někdo srovnat náročnost sjezdu po žluté k Šancím a po červené do Ostarvice? Já sem tu žlutou zatím nejel tak ať vím do čeho jdu. Červená se mi celkem líbí akorát to chce jet v týdnu když tam nesou lidi …

      0 0
      • pitos  

        Červenou na Ostravici jsem nejel,jen šel…ale chystám se.

        S jistotou ti mohu říci že žlutou navštěvuje méně turistů takže je sjízdná i o víkendech,mys­lím že červená bude o trochu méně náročná ale jestli se ti líbila tak je šance že ti půjde i ta žlutá.

        0 0
      • Windblow  

        červená do Ostravice je lehčí, ale ve dvou pasážích o něco techničtější než žlutá

        0 0
    • l-e-t-o  

      Čus,

      Díval jsem se na mapu bikové části Adrenalin Cupu a všiml jsem si, že jeli po žluté od Šance nahoru, potom nějak objeli Kobylanku a dál trverzem na Zimný. Dá se to jet nebo je to na tlačení?? Dolů bych pak jel nejspíš na Ostravici po červené.

      0 0
      • pitos  

        Tebou uvedená trasa vede po žluté jenom k rozcestníku „Pod Čuplem“.Osobně bych zvolil trošku jiný výjezd a to asi o 1km dále po cestě kolem přehrady vede cesta nahoru která se právě Pod Čuplem spojí s tou tvou uvedenou.

        A vlastně bych to  jel úplně celé obráceně než je to na tvé mapce vyznačeno:)

        Také tě musím upozornit na tu červenou do Ostravice,už se to tady několikrát probíralo,je tam moc turistů a jezdit tama zejména o víkendech není dobrý nápad.

        0 0
        • l-e-t-o  

          Dík za radu. Stejně bych jel přes týden někdy ráno, takže to jich tam moc nemusí být :)

          0 0
          • ota  

            adrenalin-trasa nahoru je fakt blbá, dost velký kus se tlačí a dost to dovede otrávit, mnoho lidí i nese(loni jsem to jel, teda trasu).sjezd po žluté je fakt mnohem hezčí než po červené do Ostravice.už proto že naprostá většina jde i nahoru.

            ještě se tu myslím nikde nezmiñuje modrá z Mazáku,což sice není sice nahoru tak pěkné jak modrá z Frýdl. ale zato je to trošku těžší:na Butořance odbočit v pravo po lesácké(ne rovně na červenou)kolem chat a na červenou zn.těsně pod Lukšincem kde červená jde doprava nahoru pokračovat rovně, přes Lukšinec pokračovat nejširší variantou a traverzem na Ivančenu(přes malen.kotel nejvyšší cesta,te¡fd už ale dost zarostlá  travou)kdo má rád prudší výjezdy tady si užije.

            další asi neježděná ale zajímavá pro ty co už je ježděné varianty nebaví je žlutá z Bystrého přes Tanečnici a Kykulku(zelená) taky dost do kopce

              
            0 0
      • Buf  

        trasa Adrenalinu je jeden velký nesmysl, je to asfalto šotolinová trasa a tam kde je (adrenalin) technika v terénu se kolo nese nebo tlačí. Na takové mapy raději nekoukej, když to vymýšlí někdo z Prahy tak to jinak nemůže vypadat.

        Dole na žluté je pěkná varianta, asi v polovině mezi poslední lesní cestou a výjezdem na asfalt se dá odbočit doprava na starý chodník a jet po mírně klesající ( vrstevnici) směrem na Ostravici k lomu. Chodník se napojí na novější vybuldozerovanou lesní svážnici ( pozor na odvodňovací žlábky) a po té zase zpátky pod hráz Šancí. Sjede se níže pod hrází a dáte si nějaký kilák terénem navíc než po žluté kde vás to vyplivne na asfalt od Masarykáče.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Taxem zabloudil do beskydských luhů a hájů a při té příležitosti jsem si ač se soplem u nosu po nachlazení musel střihnout Lysou. Dle rady místního borce jsem to vzal nahoru po asfaltce od přehrady – mazec poprvý, radši jsem neslízal z kola, už by se mi nechtělo zpátky do sedla. A dolů jsem si vybral žlutou (borec pravil „tak dolů to jde dycky“). Mazec podruhý. Až na pár metrů jsem to dal na HT celý, přežil i sjetej Ralf na zadnim kole. Potkal jsem jen pár pěších, frekvenci cyklistů jsem jen vytušil podle občasného zářezu na kmeni přes cestu. Akorát kousek nad přehradou jsem sjel ze značky, zmátla mě stopa po stahování dřeva a už jsem značku nenašel, tak jsem dojel po lesní cestě do Ostravice. Tam jsem si srabácky zavolal odvoz, páč jsem měl bolavý ruce a nohy úplně vyklepaný… :o)))) Se mi stalo snad poprvý že bych si musel ve sjezdu odpočinout, páč mě chytaly křeče…

      0 0
      • pitos  

        Když jsem to jel letos poprvé tak jsem v tom stejném místě sjel za značky také.Já to ale těch cca 30m nahoru vytlačil a pokračoval…je tam ještě docela pěkný chodník.Žlutá se stáčí doleva a ty jsi asi jel rovno dolů.

        0 0
        • MlokCZ  

          Pro zajímavost by mě zajímalo, jak na tom místní jste, když to tam můžete pořád trénovat. Dávate většina tu žlutou bez šlápnutí celou (za sucha)? Mě se celkem líbila, i když nepreferuju sjezdy s volnými šutry, raději mám s pevnými jako jsou v Jizerkách, ale i tak byla pěkná. Celou jsem ji bez šlápnutí nedal ani náhodou, ale nejsem na tom nijak s technikou moc dobře. Hlavně začátek té horní pasáže, kde je kombinace úzká stezka + volné šutry, to byl pro mě největší problém. Jak to přešlo v širší cestu, tak i když tam bylo šutrů pak kus ještě více, tak už to bylo dobrý.

          0 0
          • pitos  

            Když tě to zajímá…ano za sucha i mokra bez šlápnutí.Právě ta vrchní část je asi technicky nejnáročnější,potom je to docela v pohodě jezdivé.Musím ti ale říci že žlutá není nejnáročnější,da­leko obtížnější jsou chodníky (neznačené)vedoucí od Ivančeny a na ty se dostáváš z vrcholu sjezdem po modré.Tuto trasu jsem celkem podrobně popisoval v Beskydy-aktuálně.Myslím že žlutá je sjízdná běžně pro průměrně znatného bikera,otázkou spíše je jak ji sjede,jestli si to užije a nebo to jede křečovitě na brzdách se smrtelným výrazem v očích:)žádné extra nejetelné pasáže,třeba skalky na žluté nejsou.

            0 0
            • MlokCZ  

              To, že není žlutá nejnáročnější je mi jasné, to jsem ani nikdy nemyslel, že by mohla být. Kdyby jo, tak to půjdu pěšky celý a kolo si nemusim ani brát :-)

              Nemyslím ale, že užití musí nutně souviset s tím, jakou kdo má techniku. Já jsem si to třeba užil, i když bez šlápnutí nedal. Když se mi nějaký úsek nezdá, tak v klidu kousek svedu a nehrotím to a pak není problém. A taky když se to jede poprvé, tak nevim co čekat a jsem vždy opatrnější. Kdybych to jel podruhé, potřetí, tak už vím co mě čeká a půjde to lépe.

              0 0
              • pitos  

                A jo,asi máš pravdu.Je  dost lidí na které je tohle už prostě moc a i když to sjedou tak se tam už nikdy nevrátí.

                0 0
        • Smazaný účet  

          Jsem si to myslel, že to jde doleva, jsem lelkoval na té lesní cestě, ale už se mi nechtělo nahoru.

          0 0
      • MlokCZ  

        Tobě přišel ten výjezd po asfaltu na od přehrady nahoru nějak víc náročný, že píšeš mazec poprvé? Mě naopak přišel jako to úplně nejlehčí z výjezdu, co jsme v Beskydech jeli. Proti tomu výjezdy třeba na hřebenu Bílý Kříž → Bumbálka byly mnohem náročnější (taky jsem třeba ten jeden z Konečné nahoru nedal).

        0 0
        • Běžec  

          <ironie>Fajn výjezd</ironie> je taky na žluté na Kozubovou ve směru od Slavíče. Jinak teda vím, že to nebylo na mě, ale osobně mi ta Lysá od přehrady přijde celkem prudká, na to že to je asfalt, a hlavně dlouhá. Ale nejde porovnávat obtížnost prudké stojky (třeba i v techničtějším terénu) blízko hranice výjezdnosti s několikakilo­metrovým asfaltovým stoupáním, který vyjede každej, akorát jinak rychle, imho.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Přesně tak, fyzicky náročné to není, ale šlapat to 10 km nahoru je trochu na psychiku… :o))) Ani nevim jak dlouho jsem to jel, ale když jsem pochopil, že ty číslice 9–8–7 značí kilometry na vrchol, trochu mě to rozladilo… :o))

            0 0
            • RoKo  

              jj trochu to na nervy zahraje… ;) jinak na ziletce jsem to jezdil prevodem 39(placka)/21(ko­lecko) :-D to je potom rock… ale na druhou stranu to vyjedes rychleji (nebo vubec)

              0 0
          • MlokCZ  

            Ale tak jasně, prudčí úseky tam jsou, ale pořád jetelné pro každého jeho tempem na pohodu, jak už i sám píšeš. To z mojeho pohledu nemůže být náročné dokud to není extra dlouhé, což není.

            Letos mě překvapil jediný úsek na asfaltu a to cca 150m dlouhý prudčí úsek na Tanvaldský Špičák.

            0 0
            • zdenek  

              Mě zase překvapily v Lužických asfaltové výjezdy na Luž, Hvozd a Jedlovou. Lysá je proti tomu čajíček, který vyjedu i na silničce. S tou bych se tady akorát tak prošel. :-)

              0 0
              • Burizon  

                Ještě, že asfaltový výjezd na Luž neexistuje :-) To abys nemátl.

                A stejně mi přijde lepší raději jet na kole do posledního dechu v terénu, popř. ho i tlačit, než se škvařit na asfaltu, na tom nudným a mnohdy frekventovaným svinstvu. Teda pokud je čas… :-)

                0 0
                • zdenek  

                  Máš pravdu. Od chaty Luž je kameňačka a asfaltka z německý strany (od Lausche po modré) taky nevede až nahoru.

                  Tyhle asfaltky zrovna frekventované nejsou (kromě pěšáků a vláčků na Hvozd).

                  0 0
            • aquilas  

              Jo ten poslední úsek na Špičák je fakt krutej… Ještě se mi to celý nepodařilo vyjet :D Skončim v tý pravotočivý zatáčce a musim si dát oddych :D

              0 0
        • pitos  

          Já třeba ještě nikdy nahoru po asfaltu na Lysou nejel a to tam jezdím tak 5× do roka.(tedy krom posledních necelých 2km)

          0 0
          • MlokCZ  

            My jsme jeli Lysou 2×, co jsme tam těch 14 dnů byli. Podruhé jsme jeli právě celé po asfaltu, protože jsme ten den už byli všichni úplně mrtvý po předchozích dnech ježdění, ten den měl být raději volno, ale kvůli počasí že ještě bylo hezky a další den mělo (a bylo) být hnusně, tak jsme raději jeli. Takže asfalt byla asi jediná možnost, terénem by asi většina ten den chcípla.

            Takže dolu byl výběr také omezen, takhle unavený nemůžu těžší sjezdy jezdit, to bych se přizabil a ani si to neužil. Tak se jela aspoň červená směrem na Bílý Kříž, ta byla lehčí.

            A první výjezd byl kombinovaný, nejprve převážně terénem na Bílý Kříž, modrá směrem na Visalaje až na červenou a pak červená na Lysou, druhá půlka kopce zase už po té asfaltce.

            A když jsem u těch dotazů, jak tam kdo co jezdíte. Co taková červená z Čertova Mlýna na Pustevny (ten úsek do sedla Tanečnice). To tam taky někdo dáváte bez šlápnutí? My to jen tlačili nahoru, když jsme to jeli (ten úsek tedy vedli) v druhém směru. Moc se mi to ale dolu nezdálo (pro mě).

            0 0
            • pitos  

              Ušetřím ti dotazy ohledně těch šlápnutí,po tur.značkách mě napadá momentálně v celých Beskydech jediné místo co jsem se zatím neodvážil sjet(pasáš asi 5m dlouhá pravotočivá zatáčka) ale letos jsem tam ještě nebyl.Je to ve sjezdu z čertova mlýna ale obráceně po červené,ten úsek leží potom na žluté.Osobně jezdím s partou zaměřenou převážně na EN a sjezdy takže mezi náma není nikdo kdo by měl někdě výraznější problémy.

              0 0
              • pitos  

                Ale ani kamarádi orientovaní více na XC nemají zde problémy…jen to vše třeba jezdí trošku pomaleji.A to né všichni i mezi nima jsou výborní technici.Bude to asi tím že nám tento terén prijde normální,jezdíme to pořád.

                0 0
                • Scotty  

                  Přesně tak,je to o technice a taky trošku o tom,že jsme tady na to tak trošku zvyklí :)

                  Jo,Pito jen ti připomenu,že Lysou po asfaltu už jsme jednou vyjížděli…přece tu neznačenou cestu od přehrady,když jsme byli na prvním bajkovaní u mě na chatě. Pokud se nepletu,tak je to přesně ta cesta o které se tady Mlok a Midlander baví výše…

                  0 0
                  • pitos  

                    Jasně máš pravdu,to jsem si ani neuvědomil.Už je to delší doba a já myslel že ten výjezd byl spíše šotolina…takže jsem po asfaltu už vyjížděl ale dolů mě nikdo nikdy po něm nedostane:)

                    0 0
              • MlokCZ  

                Njn, musím ještě hodně trénovat, problém je, že i když kolem Plzně je celkem slušné poježdění (které se mi líbí), tak takové věci jako máte v Beskydech (nebo jako jsou třeba v Jizerkách typu červená po hřebeni do Tanvaldu), tak tady prostě nejsou. A když se pak takové věci jezdí jen na dovolené…

                A taky se správně zařazuju, že moje ježdění je XC.

                0 0
    • m4rkus  

      Zdravím. V létě plánuji jet po první na Lysou. Nahoru od přehrady asfaltem přes Kobylanku, Zimný. Dolů právě nevím. Jsem takřka amatér ve sjezdech a znovu to stej po asfaltu se mi nechce. Jakou by jste mi doporučili technicky nenáročnou trasu dolů do Ostravice? Klidně i něco delšího ale ne o držku. Budu mít asi 3hod času na vyjetí, sjetí a poježdění po okolí. Mám HT s V-brake. Díky za tipy.

      0 0
      • MlokCZ  

        Hrozně záleží jak na tom jsi technicky. Místní co mají techniku, tak pro ně je žlutá pohodička vklidu bez šlápnutí, pro někoho, kdo není vůbec zvyklý na technické sjezdy a nemá techniku bude část (více než polovina žluté je zcela jednoduchá, netechnická pro úplně každého) žluté opravdu utrpení.

        My když jsme žlutou k přehradě jeli, tak se nám všem čtyřem co jsme to z party jeli líbila, bez šlápnutí to nedal ale nikdo (jeli jsme to poprvé). Možná časem, kdybych to jel už po několikáté, tak bych to bez šlápnutí dal. Ale pořád jsme si to užili a bylo to pár šlápnutí a ne žádné delší tlačení. Na kole až tak moc nezálež, na fullu je to nepatrně snažší, ale na HT se v klidu dá taky (dva z nás jeli na HT).

        Druhá možnost je červená směrem směrem na Visalaje a pak zelená a poslední kousek po silnici. Tahle červená už i mně přišla vyloženě lehká, ale pořád jsou to volné šutry a klidně někomu může přijít i tohle náročné.

        Místní toho doporučí určitě více.

        0 0
      • pitos  

        …jak psal Mlok,jen doplním.Pokud se rozhodnete jet žlutou na Šance a chtěl by se někdo vyhnou nejnáročnějším pasážím na tomto chodníku tak není nic lehčího než se vrátit po asfaltu po Zimný a od tama k rozcestníku na Kobylance.Od tama může už po žluté pokračovat.

          
        0 0
        • m4rkus  

          Díky, asi to tak udělám.

          Ještě mám jednu otázku. Chtelk bych se podívat i na Pustevny a Radegast. Dá se to vyjet po červené TZ z Horní čeladná – Malá stolová – Kněhyně – Čertův mlýn – Tanečnice sedlo – Pustevny (zelená TZ)? Viz mapa. Nebo zvolit jinou cestu? Na tu Horní čeladnou dojedu z Lysé.

          0 0
          • MlokCZ  

            Úsek na Čertův mlýn upřesní místní, to je myslím úsek, kde pitos psal, že je pěkný technický sjezd (to bylo ale asi na Malou Stolovou a pak dále po žluté). A to když tam podel něj je, tak o vyjíždění tudy můžeš rovnou zapomenout.

            My jeli jen z Pusteven zelenou na Tanečnice sedlo, pak červenou na Čertův mlýn a dále zelenou na Bukovinu.

            Pokud se necítíš na sjezd žluté z Lysé, tak na úsek z Čertova mlýna na Tanečnici také rovnou zapomeň. My to dolu nejeli, jen namáhavě tlačili nahoru (tam se i blbě tlačilo) a rovnou říkám, že bych to určitě celé dolu napoprvé nedal.

            Zelená u Pustuven je pak pěkná pohodová cestička pro každého, žádný technický terén.

            Já bych to směrem nahoru zkusil asi dojet po silnici na Podolánky, pak žlutá a pak buď červená klidně až na Pustevny (tam kde se červená odpojuje od té cyklotrasy – Maňáky, tak tam se pár metrů tlačilo, ale opravdu jen pár, tohle se dá případně objet po té cyklotrase).

            A nebo rovnou z té žluté po zelené (jak jsme to jeli dolu), tenhle výjezd je ale o dost náročnější než ta červená (prudký úsek na začátku, který se dá vyjet celkem ok, ten jsem jel i nahoru ten kus a pak závěr těsně před Čertovým mlýnem nevim jak dobře půjde vyjet, ten už jsem jel jen dolu) a opět zůstává ten sjezd z Čertova mlýna po červené.

            0 0
            • m4rkus  

              Díky. Jak to tak vidím a čtu, objedu to po cyklotrasách a Pustevnami a Radegastem začnu z Trojanovic. Dále kolem Smrku k přehradě Šance a odsud asfaltem na Lysou z ní na Zimný a Kobylanku (napojení na žlutou) a kolem smrku na Čeladnou. Celé 65+ km. To by šlo. Jen vyjet dříve a mít na to alespoň 4–5hod i se zastávkou v hospůdce. Na to, že jsem v těchto končinách nikdy nebyl tak budu rád když se podívám na tyhle 3 místa a pokochám se krajinou. Na běžné bajkování mám nedaleké Chřiby a ne Beskydy.

              0 0
          • goofy  

            Takze tam to mam spis prochozene, nez projete, ale uz jsem tam taky jel. Moje doporuceni:

             

            Pokud chces jet z Celadne, tak klidne jed nahoru po cervene. Ta pak v jednom miste zacina jit do korenoveho singletracku v lese (za Malou Stolovou), tam doporucuju sjet po takove kamenite lesnicke ceste doprava dolu (zacina v miste, kdy se cervena streci prave v tom lese). V mape je to naznaceno tou carkovanou carou.. Sjedes primo na zelenou a tam uz bych klidne pokracoval po zelene az na Pustevny. V mape jsem ti to naznacil zlute

            0 0
            • pitos  

              když už jsi tady…nemáš chuť si v pátek někde zajezdit?nějaké nápady by byli tak jestli nebudeš v Brně tak se klidně ozvi.

              0 0
              • goofy  

                Budu doma, tak sem s tema napadama.. Jako jeste nevim, co mi doma prichystaji, to bych si musel overit, ale myslim, ze by to mohlo byt vklidu.. Ale neco klidneho, at to preziju :-D

                0 0
          • pitos  

            k rozcestníku Malá Stolová vyjedeš ale dále po červené to bude nahoru nejetelné(velké pevné kameny,úzká pěšina ve svahu…směrem dolů místy trial)

            Volil bych třeba to co popsal Mlok,tedy na Podolánky a přes Martiňák po cykl. trase s tím že se budu ve vrchní části držet červené a na Pustevny přijedu terénem.

            také máš možnost jet přes Vyrubaniny,třeba tak jak jsem vyznačil černýma tečkama nebo by to myslím mohlo jít i po zelené do sedla Tanečnice.Cest a možností je tam hodně,já ale na Pustevny moc často nejezdím a tak to vše neznám.

            Dolů je moc pěkná z hřebenu Radhoště a to zelená do Ráztoky.Opravdu pěkný chodník od zhora až dolů.Jsou tam asi dva cca 30m technicky náročná místa,jinak sjízdné pro každého.

            Kněhyni a Č. Mlýnu bych se vyhnul protože je v rezervaci a jestli nevyhledáváš technicky náročnější sjezdy tak je tam zbytečné jezdit(zbytečné konflikty s pěšíma a to i při tlačení kola nahoru…hold Pustevny jsou Václavákem v Beskydech)Jediný lehký chodník vede z Mlýna po zelené směr Marťiňák.

            0 0
    • Buf  

      Varianta dojezdu z LH po žluté k řece Ostravici. V rámci příprav adrenalincupu jsem včera čistil starý lovecký chodník odbočující ve sjezdu po žluté doprava za křížením lesní cesty ( cca 300 metrů před nájezdem na asfalt Masarykáč- šance hráz). Budu rád když to Pitos and spol. projedou a řeknou jak se jim to líbí. Závěr probíhá těžba, tam končí zatím uklizená část, pak se najede na lesní cestu a na asfaltku cca 300 m před lomem.

      Letošní trasa Adrenalincup se jedo obráceně a pracujeme proto hlavně na tomto sjezdu z Lysé k Ostravici v mezích lesního zákona, uklízení popadaných větví, vyhrábnutí hromady starého listí,…

      V propozicích www.adrenalincup.cz je to zakresleno na mapě Shocart, je to ta dolní část sjezdu

      0 0
      • goofy  

        Hmm.. Dik za info.. Muze to byt zajimavy navrh

        0 0
      • pitos  

        Škoda že jsem to nevěděl o víkendu,v sobotu jsem z Lysé po žluté sjížděl.Určitě to příště vyzkouším,vypadá to zajímavě.

        0 0
        • Buf  

          Fajn, ale nečekejte že to bude nějaký DH zázrak. Je to starý chodník z dob kdy v americe ještě lovili indiány a o MTB neměli ani páru. Je však dokonalý a ty desítky let nepotřebuje téměř žádnou údržbu , myslím že zásady budování singletracku nevymysleli v Americe , ale na Valašsku . Amíci jen ukradli myšlenku , okopírovali to a umí prodat. A stejně si myslím , že v té Americe jsou Valaši. Ten singlík se neklikatí tak jak by to rádi čembisti ala černý a spol. Je to jen krásný chodník ve vzrostlém bukovém lese a nemusíš jet po stupidním asfaltu od hráze dolů.

          0 0
          • Scotty  

            Ahoj,docela náhodou jsme zrovna tímto chodníkem dojížděli v neděli. Na té odbočce ze žluté jsme to prostě chtěli zkusit jinudy,než po asfaltu a taky se nám to moc líbilo. Akorát ještě nebylo uklizeno,bylo tám pár větví po těžbě atd..  Ale jinak fakt pěkné,už jsem chtěl Pitosovi psát,že jsme objevili něco nového :) Pouze na tom konci jsme to nestřihli doleva,tak jak to máš ty,ale vzali to přes tu chatovou kolonii kolem plotu a vyjeli jsme těsně za lomem…

            0 0
            • Buf  

              Tak  to jste jeli správně, pro závod nechceme mezi chataře a tak sjíždíme po té lesní svážnici. A pokud pojedete na nádraží tak za mostem se dá jet kolem řeky po náspu staré železnice, koleje vytrhali indiáni a pozor mosty taky již mají díry. Ale je to fajn nad řekou a nikoho tam nepotkáte , a vyjedete až u mostu v centru jak začíná 40 km omezení , tak pozor na radar. 

              0 0
              • Scotty  

                ano,hlavně ten poslední „most“ směrem do centra stojí za to… To už je adrenalin spíše pro ty,co se bojí výšek,když lezou přes ten poslední zbývající trám :) …ale jinak určitě lepší než po hlavní cestě..

                0 0
      • webbot  

        To: V propozicích www.adrenalincup.cz je to zakresleno na mapě Shocart, je to ta dolní část sjezdu

        Jen dotaz – jeste cca pred tydnem byla na mape adrealincupu varianta vyjezdu na Lysou horu pres Malchor – vypadalo to zajimave – nikdy jsem tam nejel,  ale chtel jsem to zkusit, protoze vyjezd po asvaltu nenavidim. Muzu se zeptat, proc tato varianta byla zrusena?

        0 0
        • Buf  

          Protože původně schválenou variantu napadnul nějaký zelený aktivista a pro letošní rok byla vrcholová část po složitých jednáních ponechána v původní podobě, což z hlediska sportovního, komplikované organizace ( několik křížení trati) a i bezpečnosti je špatné, ale ochránci přírody neřeší to jestli to má naše hodnoty. Pojede se po silnici . 

          Jinak Malchor po žluté od Šebestýny je parádní výjezd, travnatý semiš a sem tam placatý kámen.....

          Bohužel jak v jiné diskusi píše černý nůž, anarchie mladých bikerů budovatelů se na zákazech bikovaní podílí, ochránci a lesáci nejsou slepí a ty nezákonné úpravy lesa a stavby ze dřeva.

          0 0
        • Buf  

          Bohužel další změna, dnes zakázali i sjezd z Kobylanky po Čupel a tak Adrenalin bude „silniční“ záležitost. To nic nemění na tom , že jsme dnes v lese makali se souhlasem lesní správy a tak je téměř celý sjezd z Kobylanky až dolů k řece vyčištěný. Stromy popílené, haluze posbírané bordel vyhrabaný. Zůstalo jen pár metrů na tom neznačeném úseku. Pokud tam pojedete tak si  můžete udělat brigádičku a ten binec po dřevorubcích uklidit.

          Když už tam nemůžeme závodit, tak alespoň turisti se můžou podívat na to, kdo to myslí s ochranou přírody vážně. 

          0 0
          • Revolt06  

            muzete nekdo poradit nejjednoduchsi vyjezd na lysou a sjezd lehkym terenem diky

            0 0
            • spyder  

              No nejjednodušší to bude nahoru nejspíš po asfaltu z Papežova, ale z mého pohledu je to hodně nudná varianta … Já jezdím nahoru nejraši z Malenovic po Modré TZ na Ivančenu a pak směrem na Zimný. Ze zimného pak cca 2 km po asfaltu na vrchol. Co se týká sjezdu, tak záleží na tom, co si představuješ jako „lehký terén“ … Předpokládám že technické sjezdy jako žlutá k Šancím, nebo modrá na Ivančenu asi nejsou úplně „nejjednodušší“, takže se nabízí už vlastně jen varianta: jižní sjezdovka, z ní pak dál po červené TZ na Zimný a Visalaje. Připadně některá neznačená cesta směřující dolů do masarykáče …

              0 0
          • Black knives  

            Bobe, dnes jme jeli na Lysou po žluté, a po žluté i dolů. Morávka-Ostravice. Našel jsem ten chodník, je super. Uklidili jsme to. Zítra sem dám fotky.

            0 0
            • Buf  

              Díky moc a jsem rád, že se ti to líbilo. Jinak ty jsi fakt vyjel po žluté na Malchor, to byl s tebou Fogl a tlačil tě … těším se na foto, já jsem na focení neměl čas.

              0 0
              • Black knives  

                S chybícím kusem menisku do kopců už jen chodím. Turista klačící MTB. Takový můj invalidní vozík. Do kopce pomalejší, než pěšáci nejsem, po rovině pohoda jízda, a z kopce jsem ještě všechno z toho DH nezapoměl…Fotky z úklidu.

                0 0
                • Black knives  

                  Vybral jsem tuhle šílenou trasu ze dvou důvodů. Viděl jsem na Skalica Hill, že Ivan z Prostějova dokázal vyjet skalické traily směrem nahoru…i Foglovi spadla brada, když to minulý týden viděl. Tak tento týden, na konci pobytu v čr jsem chtěl jeho anglické návštěvě, bikerovi a cyklomechanikovi z Oxfordu ukázat nějaké pořádné maso v horách. Nechtělo se mi, ale vyhecoval jsem se. Přeci jen, Lysá je 900metrů převýšení. Tak po žluté nahoru. Plán byl jasný, oni se udřou, na kole je to příšerná stojka, a já vedle nich půjdu pěšky, a nebudou mi takto moc ujíždět. Přijde mi, že jet to na kole sice jde, ale je to minimálně dvakrát větší dřina. Plán mi vyšel. A líbilo se jim. Veliké pozitivum tohoto nápadu bylo, že pěkná příroda BEZ lidí…Divočina, žádný Václavák. Nahoře na Lysé lidí jak sraček, jako obvykle. Viděl jsem i DH riders, jak jeli asi směr žlutá, co my směr Šance. Zahlídl jsem DH kola, Intense, RB .

                  Pointa přichází. Já na RB AM, zdvih 150/140. Anglán na Cove, bývalém DH kole. A Ivan vesele na XC kole Specialized, a teď to přijde-na plně vysunuté sedlovce jel ten sjezd na Šance. A sjel to!! Prý si přeci zasunutím nepodře drahou sedlovku Thompson…To je přeci důvod,ne??? Dost jsem čuměl, že to dal. Ale jinak, nebavilo mně to, ten sjezd. Hodně moc volných šutrů. Poničené potlučené ráfky, a vytržená špice, ohlý převodník to byla moje bilance  toho sjezdu. Mám rád techniku, i DH potíže, velké koženy, skalky. Plavající šutry ne.

                  Ale kluci to dali. Pak jsme našli i tu cestu, co tam Buf dal ty kamanné mužíky. Jen díky toho jsem si toho všiml. Super narianta. Dám sem fotky z toho výletu..

                  0 0
                  • Black knives  

                    fotky..

                    0 0
                  • Buf  

                    Jak se vam jelo po te modré kolem studny, kolik jste toho vyjeli ( ty jsi šel na butach, to je mi jasne). A do sedla jste jeli taky po modre z Ivančeny ( což je opruz) nebo po žluté když tady diskutujeme o sjízdnosti žluté. Žádnou fotku z tohoto krásného a pohodového výjezdu nevidím.

                    Jo a někteří mají sedlovky IST na RB CRR a zasunovaním a vysunováním neztrácejí čas

                    0 0
                  • McBlacky  

                    ta žlutá zas takový maso není. Minulý týden jsme to jeli a na poprvý to padlo. Ve skupině byl i rider na HT.

                    výjezdy ale máte slušný. Stojka po šutrech na červené na úseku Ropička – Slavíč, výjezd na Konečnou /červená/, nebo úsek po červené Hlavatá-Kladnatá. Nohy mě bolej jen na to pomyslím.

                    za 4 dny ježdění mám pocit, že bajk dostal jak za rok jinde. Volný šutry ve sjezdech /modrá z Travného, červená se Smrku třeba/ tomu dávaj hrozně na prdel

                    0 0
                  • NavI82  

                    … zdravím Romane… sedlovku jsem nepodřel a užij jsem si to :-D … (mimochodem nedal  bych jí dolů ani kdyby tam byla BBB nebo cokoli prostě sedlo se dolů nedává to je srabařina :-D ) … bylo to i na novodobé XC kola 140/120 docela v pohodě… jen na těch šutrech si člověk musí vybrat mezi andrenalinem s ku­sem šutru ve výpletu … nebo rozumnější jízdou až dolů bez ztrát na technice … dík za akci bylo to super

                    0 0
                    • McBlacky  

                      když ji sundáš, užiješ si to víc :) nemyslím, že to srabařina.

                      0 0
                • Buf  

                  Tak moc díky, brigádník z Anglie, to tu ještě nebylo. Ještě jednou moc děkuju. 

                  0 0
          • spyder  

            Tak dnes k večeru jsem se byl podívat na výsledky vaší záslužné práce a jsem nadšený! Rovinka na Kobylance komplet vyčištěná, ty stoosmdesátky kousek níž jsem si konečně sjel bez toho abych musel myslet na to, na které větvi skované pod listím mi to zas ustřelí, a ten chodník dole taky parádní – jel jsem ho naposled asi před věma roky a to bylo fakt jiné kafe, jak to tam bylo zaneřáděné … Takže velké díky všem zůčastněným – zrobili ste pořádný kus práce

            0 0
    • Blackbiker  

      Jel jsem žlutou asi 3 krát a myslím že je to nej cesta z Lysé hory-můj názor. Jako exbeskyďák, který nikdy nedal na Beskydy dopustit, musím ted ale s odstupem 1 roku života u Krušných hor konstatovat, že Beskydy nejsou vhodné pro technické MTB. Volné kameny a vůbec kamenný podklad jsou jen důsledkem ničení techniky jak jezdce tak i samotného bajku. Vím že mnozí nebudou souhlasit a Beskydy jsou pro ně nejvíc tak jako byly pro mne, ale vím teď jedno-chce to cestovat po celé České republice a hledat si to svoje. Já to našel v Krušných horách a pokud tady nějakou náhodou zabloudíte tak vězte, že tohle je nejvíc:-) Však zhodnoťte sami…

       
      0 0
      • Andrzej  

        chce to cestovat po celem svete, to se pak clovek nestaci divit…

        0 0
        • Blackbiker  

          Neříkám na tohle nic, jen souhlasím, ale když srovnám třeba Gardu a Krušné hory tak věz že v Krušných se jezdí daleko lépe. Neřeším výhledy a pod. To je jasné že Garda je na tom líp,ale co se týče podkladu terénu tak Garda nemůže konkurovat Krušnejm. Prostě samej  šutr není zcela ok pro pohodové FR. Nejvíc zatím je Livigno-ale spíš pro enduristy. Ale i FR se najde samozřejmě. Každopádně Lysou nemusím-radej tam půjdu pěšky než rakvit kolo…

          0 0
          • Buf  

            Proč tady řešíš jiné lokality, tady se bavíme o Lysé hoře v Beskydech. A nikdo tě nenutí jezdit po šutrech z vršku. Je tady i asfaltka. Například výjezd po žluté od lovecké chaty Šebestýna je nádhera a o volný kámen tam nezavadíš, pokud ovšem víš jak objet strmou spodní část.

            0 0
      • Scotty  

        S tou Nej z Lysé asi souhlasím,ale jinak se mi ta žlutá nějak přestává líbit. Hlavně ten vršek je fakt opruz.. líbí se mi ty vracečky v prudké části pod Kobylankou. A pak až od Čuplu dolů jsou fajn useky…

        0 0
        • pitos  

          Třeba mě se celkem líbí červená na Visalaje.Je tam totiž daleko více možností průjezdu a zdá se mi celkově hravější, žlutá je z velké části prostě daný sjezd.

          Má to ale dvě menší nevýhody.Kříží se s asfaltem což se mi moc nelíbí a je tam také více pěších.

          0 0
          • goofy  

            Ja cervenou vzdycky jezdim na Zlatnik.. Je tam celkem pekny usek, ale mohlo by to krapet min klesat klidne :-)

            0 0
        • ota  

          přesně tak to mám i já.raději spodní část

          0 0
      • KRAJIC  

        Ačkoli jsem z Ostravy musím s tebou souhlasit – hodně sjezdů co přijdou po brutální dřině nahoru je o hovně. Musíš to strašně hlídat a místo abys vybral stopu a hrál si s tím. Samozřejmě na druhou stranu hodně dobrých sjezdů znám, ale takových těch lesních skákavých moc není.

        0 0
      • pitos  

        Moc to řešíš…ti to říkám pořád;)

        Nejsem padlý na hlavu abych si myslel že Beskydy jsou to nejlepší a neideálnější místo pro technické ježdění,to rozhodně ne a vím že třeba ty Krušné hory mají podmínky podstatně lepší.

        Když se ale o FR zde budeš opravdu zajímat tak i tady se najde dost lokalit a sjezdů které jsou vhodné a rozhodně posety volnýmy kameny nejsou jen jsou daleko více rozprostřeny od sebe a o plno věcech se jen tak nedovíš.

        Osobně se stěhovat kvůli biku nebudu a myslím si že skoro ve všech částech země si každý může pro sebe najít to nejlepší.Krušné hory mám ale určitě do budoucna v plánu navštívit,tak samo jako plno dalších míst a parků jak u nás tak venku.

        0 0
        • Black knives  

          Však on se Víta stěhoval kvůli zdraví, a práci do rusových Varů. Neber jeho příspěvky příliš vážně, je jen nadšenec, co si hraje.

          0 0
          • pitos  

            Možná můj příspěvek vypadal že to beru nějak osobně ale tak to rozhodně není.Víťu znám  a na tohle téma jsme se už trochu rozebírali.

            Nesouhlasím třeba s názorem že někde na nějakém místě (kdekoli)je to nejlepší ježdění pro daný styl a všude jinde to ve srovnání s nim stojí za .....(ale tohle beru  s rezervou)

            Psal že Beskydy nejsou vhodné na technické MTB a s tímto nemohu souhlasit, protože se o FR/DH zde také zajímám a vím že slušných lokalit tady určitě pár je.Navíc si myslím že Víťa se před odjezdem do Varu o FR/DH ještě moc nezajímal(nebo teprve možná začínal)takže znát vše s pohledu FR jezdce nemůže.(navíc pár věcí se změnilo)

            Slušných sjezdů tady máme celkem dost ale ty co se dají využít i na zábavné FR už tolik není,také úroveň oficiálních i neoficiálních lokalit není bohužel na takové úrovni co by mohlo být(už třeba protože jsou Beskydy v CHKO)ale lokality tady jsou a pokud se člověk bude trochu o tohle téma zajímat tak si může i tady slušně zajezdit.

            0 0
            • Andrzej  

              oba dva vas vlastne ani neznam osobne, ale myslim ze proste blackbiker jezdil v beskydach, a v krusnych horach poznal, ze nemusi jenom klickovat mezi kamenim a z toho vychazi…

              0 0
              • pitos  

                Přesně tak,jen vím že jsou tady i lokality kde přes volné šutry přejíždět nemusíš a nebo jen minimálně.Existuje tady totiž docela slušné zázemi FR/DH rideru kteří vědí kde jezdit,některé traily jsou ale skryty a tak to pravděpodobně zatím i zůstane.Osobně zdaleka také neznám vše ale něco jsem už poznat mohl.Občas se třeba využívají klasické tur. značené cesty v kombinaci s vyjetýma pěšinama.Také ne všechny značené i neznačené chodníky jsou posety volným kamenem,jen vědět které to jsou a které jsou pro ježdění vhodné(sám určitě také něco znáš)

                Beskydy jsou prostě dost velké a dá to velkou práci něco sám oběvit a zjistit kde je ježdění pro FR nejvhodnější.navíc tady je už delší dobu tiše trpěna trať z Javoru kde se zase začala jezdit vrchní část tzv.Sekulovka a kdo jel, ví o čem je řeč.Víc se ale tady rozepisovat o tomhle nebudu,nepatří to do tohoto vlákna a také jsou to věci které by někteří nemuseli pochopit.

                0 0
                • Black knives  

                  Mám někde uloženo u palici, že se s Víťou znáte. Tak to neřeš. Pohoda, a čistá hlava, funkční kolo, dobrý trail, a je hezký den.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Na Sekulovce je to nyní v podobě jezdivé, nebo jsou už tam zase ty dropy? Jednu dobu to bylo snad ochranáři vyházené z trati. Bývaly doby, kdy jsem ji jezdíval hodně často.

                    0 0
                    • pitos  

                      Nevím jak natom byla Sekulovka v době kdy jsi tam jezdil.Opravdu podrobněji jsem ji poznal až tento rok,dříve jsem ji párkrát sice jel ale moc si z toho nepamatuji. Tak před třemi roky jsem na XC biku byl rád, že  jsem se dolů na první cestu dostal zdravý:)

                      Dnes se jezdí hodně z vrchu tedy Sekulovka a dále se pokračuje(od první křížení cesty)po "oficiálně"vyz­načené trati.Sekulovka dnes dobře jezdivá je ale projet to čistě zadarmo není.Je to dosti vyježděné a jsou tam i lehké zásahy jako zpevnění klopek nebo skoku,nicméně věčina je přírodní jen prostě vyježděná.Na dalším zbytku tratě se střídají zajímavé úseky s nudnýma ale to je dané právě zákazem tam cokoli stavět a upravovat.Pře­cejenom se na trati drobné nenápadné úpravy dělají ale nesmí moc provokovat.Také se čistí od volných kamenů ty dvě prudké lesní spojnice s kterých se díky vyježdění staly celkem zajímavé úseky.

                      Také se mi zdá že přibylo lidi co tam jezdí.O víkendech se tam klidně sejde najednou i ke třiceti jezdců a i přes týden tam často lidi jezdí.Nebylo by špatné kdyby se to celé pohlo a ochranáři a já nevím kdo ještě by tento kopec pustily pro výstavbu prvního pořádného parku tady,podmínky tam nato určitě jsou.

                      0 0
                      • Buf  

                        taky jsem kdysi sekulovku jel, ale poté co tam začalo přibývat mnoho uměle vytvořených úprav to začalo být pro xc nesjízdné a tím nezajímavé. je otázkou zda umělé upravy patří do lesa, dle mne to patří více do města a na sjezdovky. myslím , že by se nejdříve měly zprovoznit existující staré chodníčky a příliš v lese nekopat, pokud to není se souhlasem majitele tak se jedná o porušení lesního zákona a i proto taková věc by se měla dělat jen na základě oficiálních dohod a projektů, jinak vznikají a vyhrotí se problémy pro jízdu na mtb po horách obecně. mi přijde lepší rozvíjet bikepark například v mostech, kde je to mimo chko , je tam dobrý příjezd autem a je tam patrný zájem obce i provozovatelů areálů. na javorovém pokud vím tak se tyto skupiny lidí zatím nedovedly domluvit ani na nové lanovce.....

                        0 0
                        • Andrzej  

                          myslim ze mas pravdu, bohuzel v mostech je jenom „odpojovaci“ rychla tatrapoma a ta je asi na vyvazeni kol nejmene vhodna, zvlast ve srovnani se sedackou na javorovem :-(

                          0 0
                        • Black knives  

                          Bobe, Sekulovka je legenda. Postavil ji místní sjezdař Bogdan Sekula. Já jej osobně nepoznal, ale vyptával jsem se. Prý jezdil s dobrými výsledky český pohár DH. Tak si udělal trať na stejném principu, jako já Skaličák. Aby měl blízko kde trénovat. Je to už hromada let. Když jsem tam jezdil já s DH Brutal teamem, viděl jsem i dost změny. Viděl jsem na ní i dřevěný žebřík ala NSX. Byly tam i dost kamenné dropy, pár příčných klád. A bylo to jediné těžké ježdění, pokud člověk chtěl jezdit český pohár. Za tohle by Sekula zasloužil metál.

                          0 0
                          • Buf  

                            romane to je sice pěkné, ale podle stávajících zákonů raději nejmenovat aby dotyčný nedostal obsílku za porušení lesního zákona. až někdo z vás se pokusí udělat skaličák legálně a nebo vybudovat bikepark na javorovém tak mu zatleskám. zatím to slízne za všechny ten kdo zákony ctí a dodržuje, a poslední případ je žlutá na lysé hoře, kde to vypadalo že závod povolí a pak se našli ortodoxní zelení a pod nátlakem dosáhli toho že se tam nepojede. a důvody nejmenované akce které tady také vedou a zůstalo po nich neuklizené značení, vyjeté koleje mimo lesní cestu( a nikoho již nezajímá že se obcházel a objížděl spadlý strom, pro tyto ochránce je to eroze v důsledku turistiky a většinou se to hodí na mtb)

                            i proto mi přijde jednodušší řešit bikepark v mostech než na javorovém, při jednání méš o jednu instituci méně, nejsem odborník, ale jak se vyváží boby na bobovce tam se nedá vyrobit něco na kola ? navíc těch bikerů co se o tyto discipliny zajímá je přiznejme si to žalostně málo a to i v alpách aby to mohlo existovat samostatně bez jiných aktivit. o víkendu se jel super bikemaraton v mostě na super trati kolik tam jelo techniku milujících bikerů cca 100 a podívejte se kolik jelo turistů kolo pro život. tady je ekonomika jasná, bez lyží nebo bobové dráhy a podobných blbostí se bikepark neuživí… a i proto neobstojí budovat pro pár lidí něco v lese daleko od měst a navíc v chráněných oblastech. 

                            0 0
                            • Black knives  

                              Bobe, podle stejného lesního zákona by tě museli chytit při narušování půdního krytu, a nepovolené úpravě zeminy. Jistě, jakákoliv stavba je bez povolení správce lesa, potažmo CHKO, stavebního odboru obce, a majitele pozemku zakázána. Takže praxe. Když tě nechytí při její stavbě, zbytek je jen o tom „Jedna paní povídala“. Není důkaz, není vina. Jistě, je to špatný přístup, ale bohužel v čr zatím jediný, co funguje. A ti kluci někde jezdit budou. To je realita. Když jim pustíš kousek lesa kolem lanovky, a necháš je dloubat se v hlíně, jinde nebudou jezdit. Cesta nejmenší škody. okamova břitva. I lesáci už přišli na to, že usměrnit tyhle DH riders lze snadno. Dát jim kousek, kde blbnou u lanovky. To je ten slavný management usměrnění lidí k ochraně přírody. Tam, kde už jednou lanovka je, budou vždy lidi. A jistě i sjezdaři. i kdyby tam stáli zelení mužíci přivázaní řetězy. Prostě, jednou už to povolení dostalo na turistické účely, tak se toho využívá. Sjezaři nepolezou někam daleko, na to mají těžká kola. Zato ti tvoji kroskántristi by vymetli kdejakou pěšinku, a to se holt zeleným mužíkům líbí mnohem méně…

                              0 0
      • nobody  

        já jel žlutou teď v úterý a bylo to celkem maso, na mě to už bylo asi maximum, co jsem schopen sjet (někdy i s šlápnutím) a přitom to nedržet křečovitě na brzdách :)

        0 0
    • muppet  

      Je z Ostravice nějaká rozumná cesta na Lysou(ne asfalt),nerad bych skákal po kamenech s kolem na zádech jak kamzík.

      0 0
    • BorisFR  

      Trochu to tu exhumuju, nevíte jak to tam vypadá? Hlavně co se popadaných/po­kácených stromů týče. Díky za jakékoliv info.

      0 0
      • BorisFR  

        Samo myslím směr Šance. :)

        0 0
        • webbot  

          Dobre jel jsem v nedeli. V sobotu se jel po teto trase Adrealin Cup, takze to spravili.

          0 0
          • BorisFR  

            Super, díky.

            0 0
            • Buf  

              Je tam jeden spadlý strom pod čuplem, udělali jsme jeho objezd , ale pěšáci tam začali chodit a ničí to, protože je to na ně moc strmé. Tak pokud tam pojede někdo s pilou tak ten strom raději přeřezat ,aby to mohli pěší chodit rovně.

              Opět jasný důkaz, že od určitého sklonu zejména za mokra a bláta pěší turisti devastují chodník více než MTB ( ve velkém to známe ze severní sjezdovky). Projelo tam 55 závodníků a je po nich max. pěkně projetá lajna. Dole před najezdem na traverz se snažte jezdit cik cak , bylo to na závod vymlíkované a využivaly se tam staré chodničky. Je to tak zajimavější než to dát rovně nebo šikmo svahem na chodník. Dole neznačený úsek od staré lavičky byl celý vyčištěn od popadaných stromů a větví. trasa ale vedla po žluté až od kobylanky, takže vrcholovou část jsme bohužel zatím neměli možnost jezdit. Snad zainteresovaní pochopí že v rámci bezpečnosti je to lepší po žluté než po asfaltce dolů. Jen po dobu závodu 3 úrazy turistů na asfaltovém sjezdu a letěl tam i vrtulník. Závodníci bez ztráty kytičky, takže opět jasný důkaz, technický náročnější sjezd je pomalejší, bezpečnější a šetrnější k přírodě ( není potřeba asfaltu, betonu , strusky a kamení z lomu na cestičky…)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Na tom asfaltu je to vubec docela divoke. Ne ze bych tam taky nejel rychle-a je to moje blbost, ale kdyz tam jsou lidi, nebo se tam pomalu sune particka cyklistu nahoru a jsou roztrouseni po cele siry cesty, je o zabavu postarano. Takze jak se neco vymamlasi, byva casto chyba na obou stranach:(

                0 0
                • goofy  

                  No oni tam vsichni vetsinou skonci v jedne dire co je po ceste… Tam na tom miste se uz vymamlasilo lidi…

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jo, vim kterou myslis. Uz loni tady o ni probehla diskuze, kdzy se v ni nekdo radne zmastil a letel pro nej helikopter.

                    0 0
                    • Vhalasta  

                      Prozraď kde, hoď odkaz na mapu. Díky.

                      Sice nepočítám, že dolů po asfaltu ale už se mi stalo, že jsem dlouho odpočíval a po 5ti pivech jsem pak raděj zvolil asfalt.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        mapu nemam,a le z obrazku snad vytusis kde to je"

                        http://www.hscr.cz/index.php…

                        http://www.lysa-hora.cz/…ni-cyklistum

                        a tu je popis mista

                        http://www.lysahora.cz/…pitola.phtml?…

                        0 0
                        • Vhalasta  

                          Tak jestli tomu dobře rozumím, ak je to tady

                          tedy asi km pod Zimným, Já jezdím na Šance tak proto to neznám.

                          Jo, dík.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Jj, to bud eono. Dlouha rovinka, mirna zatacka-ktera je taky ohubu pokud zaprsi protze pri kraj byva jehlici. Dalsi rovinka „na konci po tom hnapnu a krasne se trefim do zatacky“. Ja tou dirou proletel na svem fullu a docela mne to koplo. Na XC bych asi pozral asfalt. Od te doby jsem tama dolu nejel.

                            0 0
                            • Buf  

                              No jet po asfaltce dolu na fulu ??? Zkus si raději jet stále po červené turistické značce, jsou tam pěkná míst, určitě zábavnější a bezpečnější. Vůbec nechápu ty exsilničáře co tam jezdí bez přileb…

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Cervena a zluta je jasna cesta dolu. Bylo to prvne co jsem chtel jet zlutou, ale minul jsem odbocku hned pod vrcholem a uz se mi nehctelo vracet, tak jsem to proste sjel a pak jel na Visalaje.

                                0 0
                                • goofy  

                                  Tak si to mohl sjet po znacce. Ja to jel i na treku na zlatnik :o)

                                  0 0
                            • goofy  

                              No ja do toho vlitnul na treku… Jsem se nekomu vyhybal a vlitnul primo do toho. Celkem pekna supka to byla.

                              0 0
              • Black knives  

                Bobe, já tam jel dnes kvůli tobě s pilou. Ovšem, myslím si, že jsi to udělal natolik dobře, že jsem nakonec strom neřezal. Ten chodníček, co jsi vykopal, je OK.

                0 0
                • Buf  

                  No pořezal jsi uplně jiný strom. Ten za židem v ološině u Ostravice. Ten smrk jsi měl říznout pod čuplem, bo pěší turisti jak je víc mokro to tam mrší…

                  A co mezihospodská spojka… jel jsi taky ???

                  0 0
                  • Black knives  

                    Asi ne, když nevím, o čem mluvíš. Já na Lysé viděl jen asi milion lidí, takže jsem nešel ani pro pivo, a otočil jsem to dolů. Po malé sjezdovce, pak po červené. Je tam volných šutrů jak nasráno, a to se mi teda vůbec nelíbilo. Stálo mně to i nakleplý nový ráfek. A to jsem jel spíše pomalu. Potom na Zimném jsem to vzal po asfaltu na tu žlutou značku. to znamená, že jsem jel i okolo Čuplu. A tam byl ten strom, o kterém píšeš. Přišlo mi to OK. Ale je to strmé místo, za stromem jsem jel hned dolů, docela padák. Pokud bychom to brali důsledně, tak mně se líbí jen ten starý chodníček turistů, co už tu je beztak sto let a to ještě od němců. Prostě, jak to jde pěkně cik cak, je to fajn, i když ty točky jsou hodně osté, podobně jako na zelené na Javorovém. Když si člověk neveze zadek na DH kole, není to zrovna supr. Nejužší možné XC 180st. zatáčky jsem vykopal na Skalickém singlu. Tak si představuju zvládnutí takového místa stavitelsky. Což by ovšem na Lysé znamenalo strašlivě moc práce, předělat ty rohy v točkách. A na to nejsou peníze, ani lidi, ani povolení.

                    0 0
                    • Buf  

                      No ja myslel, že jsi jel po trase adroše i nahoru, a pak by jsi se projel od Zbuja k Veličkům. Tam v těch brodech jsme si mákli, bylo tam plno větví a stromů…

                      0 0
    • Buf  

      Tak je tady zase po roce ADRENALIN CUP a celý týden jsme makali na trase. Je připravená k projetí a tréninku. Bohužel zase ubylo terénu. U chráněné přírodní památky Peřeje Ostravice asfaltují cyklostezku, bude to jako v Americe, po betonu a asfaltu až na vyhlídku.

      Pak na Hradové buldozerem srovnali ten technický kamenitý výjezd.

      Jinak sjezd z Kobylanky je vyčištěný stromy pořezané i v dolní neznačené traverzovce proveden velký úklid po těžbě. Je to tam nyní jako za Beskydvereinu před sto lety, přijeďte se kouknout.

      V sobotu prosím omezit výlety a vyjížďky po trase závodu a pokud tam půjdete buďte k závodnikům ohleduplní. Zejména na té žluté k Šancím, kde pojedou sjezd z LH k řece Ostravici.

      0 0
      • Pavel  

        jj, s tou Hradovou mne nasrali. Jeli jsme tam v úterý s manželkou, jsem se na to těšil a velký prd… :-(

        0 0
      • McBlacky  

        tak at to vyjde.

        Adrenalin je fajn závod

        0 0
    • mars  

      Vrátim sa ešte raz k téme – ktorý zo zjazdov z Lysej hory je najjednoduchší/naj­hravejší? Minulý rok som vyskúšal tú žltú TZ k priehrade, ale najmä v hornej pasáži som si ju príliš neužíval – podľa reakcií som teda asi podpriemerný zjazdár :).

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi nejjednodussi a pritom v terenu je to po cesvene na Zimny a tam se odpojit a pokracovat na Ivancenu. Kus po sjezdovce, kus piseckem, kousek mozna po asfatlu(ted si to presne nevybavuju) a pak po siroke ceste(lesni, zadny asfalt) az na Ivancenu.

        Mi osobne se vice zamlouva jet po cervene na Luksinec a tam po zlute az dolu. zati m jsem to nejel, ale 2× sel. Zacatek te cervene je obtiznejsi (ok, obtizny) pak to prejde v sirci cestu, sutrove pole a u luksince se napojis na krasny chodnicek, ktery misty prejde v padacek s kamenama, pak na uzkou hravou pesinku(opet sem tam kameny bo beskydy) a nakonec super padakem lesem dolu a vyjedes u korytka. Zkouknes vodopady(pokud bude voda…btw, kolo poneses na zadech), skocis na bastu na Rajskou a pak kam se sedlo doveze…

        Jeste muzes ze zlute pokracovat po zelene az na albino namesti…taky hezka cesticka..a pak se tam nekde napojit na medvedi stezku..ale ja to zatim nerefil:)

        0 0
        • goofy  

          Jo pokracovat az ke Zbujovi je asi nejlepsi. Medvedi stezka pak zacina kousek pod Zbujem po modre. Je to v takove levotocive zatacce pred vlekem (je naznacena i na mape). Vyplati se ji fakt projet a prodlouzi to sjezd o nejaky ten dalsi kilometr ;o)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tam jak se odpojuje cesta mezi baracky..tusim je tam i nejka zavora, ne?

            ja to tam zkousel najit, ale asi jsem to minul..:(

            mapa

            0 0
            • goofy  

              No ona tam zadna cesta neni. To bude asi kousek pod ni. proste kdyz valis po te sotoline od Zbuje, a najednou mas problem dobrzdit do levotocive zatacky, tak se mrknes do prava, a tam bude taky uzky vyslapany chodnicek lehce do kopce (melo by to byt znaceno medvedi hlavou, jestli se nepletu).

              0 0
              • goofy  

                Nejak takhle asi

                0 0
                • Smazaný účet  

                  ajtakrajta:) ona je tam i cesta s tou zavorou…docela rpuzna, hrube kamenivo…akorat se z ni asi musi odbocit(a nebo tam odbocka ani neni…). My dojeli k tomu baracku nahore na louce a pak uz nebyl moral na dlasi hledani:) DIKY!

                  0 0
          • mars  

            ďakujem za reakcie; v časti od Lušinca som sa v mape stratil – je to tam ďajej po niektorej z TZ?

            EDIT – aha po žltej na Malenovice…

            0 0
            • Smazaný účet  

              od luksince pokracuje zluta a zelena spolecne, tkaze jsou dve varianty. Po zlute do malenovic nebo po zelene na albinovo namesti tam se odpojit a pokracovat po modre „na zbuja“ a kdyz budes mit stesti, tak tam najdes odbocku na medvedi stezku…ja ji jeste netrefil:D..kdyz ne, tak to sjedes na Sepetnou odkud bys mohl po asfatlu (fuuuuj) do ostravice, nebo si to po modre protahnout k Bezrucove srubu…

              0 0
              • Pavel  

                Z Albína se dá pokračovat i po zelené (směr Malenovice), ale je to poněkud padákovité (ale sjízdné) a po krátkém úseku na silnici je to cestička 20 cm mezi keři; ta už je ale poněkud kolmice (dal jsem tam přemet přes rodla).

                Varianta po modré je lepší…

                0 0
    • Buf  

      Tak Adrenalincup vyšel super. Závod nakonec absolvovalo všech 44 týmů ve všech disciplínách. Na záznam televize se můžete podívat zde :

      http://www.ceskatelevize.cz/…renalin-cup/

      je tam žlutá k Šancím i neznačená cesta mezi Albínovým a Veličkou

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.