Sjízdnost tras okolo Berounky - Karlštějna, Ameriky

7 nepřečtených
  • chodec

    Prosím prosím, nevíte někdo, zda budou za současných podmínek pro bajk sjízdné turistické stezky v trojúhelmníku mezi Radotínem, Karlštějnem a Amerikama?

    tj. červená z Radotína přes Solopysky, Mořinku dále žlutá od okolo Amerik a Mexika

    a tato oblast obecně – případně pokud tam je nějaký kritický úsek, který teď není průjezdný?

    Nikdy jsem tam nejel jindy než v létě a zítra (v neděli) bychom tam s kámošem chtěli pojezdit, neb budeme poblíž, tak abychom se netrápili v případně totálně neprůjezdném terénu (vypadá to teď na různých místech často dost překvapivě). Na normální cyklostezku podél Berounky se vydáme jen pokud nebude zbytí – poraďtě kdo tam bydlíte nebo jste to tam poslední dobou viděli.

    P.S. bahno nám v principu nevadí, pokud se skrz něj dá projíždět bez častého padání a rychleji než krokem ;-)

    Anketa: Tyto trasy jsou pro bajk:

    3x
    75%
    1x
    25%
    0 0
    • Martinaa  

      Myslim, že to sjízdný je, já tam zítra možná taky pojedu, ale po silnici – bláta jinak bude asi dost…

      0 0
    • vlkouš  

      Myslím, že to půjde, většinou je tam kamenitý podklad, hodně záleží, co s cestama přes zimu provedli koňáci. Pokud bude zle, tak se všechny úseky daji objet po silnici a vrátit se potom na cestu. Jdi do toho, kolo doma umeješ, sebe taky…V.

      0 0
    • racker  

      Doporučuju rozšířit o značené i neznačené cesty k Berounu. Konkrétně červená z Berouna nahoru, pak dolu do sv. Jana, červená kolem Bubovických vodopádů dolu do Srbska a vůbec kolem Malé Ameriky je spousta pěšinek – moc príma, můžeš tam jezdit hodiny…

      0 0
      • chodec  

        Ta po včerejšku mohu podat podrobnou zprávu – jeli jsme po červené přes Solopisky, Karlícké údolí, Mořinku, … ku Karlštějnu. Tam odtud po červené dál (tuším že k dubu sedmi bratří nebo jak se to jmenovalo – nemám mapu před sebou) tam odtud po žluté k Amerikám, kde jsme se chvíli motali, pak postupně k Mořině, odtud po modré k vršku Karlíckého údolí, kolem Karlíku do Dobřichovic a pak podél Berounky zpět na pohodu postupně přes Mokropsy, Černošice do Radotína.

        Celá cesta byla relativně OK, po cestě jsme uvízly jen na několika krátkých, ale vydatných úsecích:

        1. Kopec nad Solopiskama – poprvé musíme slézt – bahno se nabaluje donekonečna a drží. Klackama musíme alespoň malinko odloubat z většího pneumatiky, protože už neprojdou vydlicí a také nášlapy a přesmykač, kterej je utemovanej tak, že se dolů nespustí ani náhodou.
        2. Výšlap z Karlického údolí k Mořince – jsou tam sice kameny, ale mezi nima hodně kluzkého bahýnka, takže nakonec musíme slézt – naštěstí se to už nenabaluje.
        3. Některé stezky kolem Amerik – rozšlapané řídké bahýnko – nemožné se na něm udržet na nohou, natož na kole – naštěstí jen několik kratších úseků.
        4. Sjezd z Mořiny k vršku Karlíckého údolí – Někdo tu udelel polní cestu tak, že bagrem srovnal jakýs násep na poli – je to měkké, hluboké, lepivé a kluzké – v protisměru do kopce by to byla smrtelná kombinace ale když jedeme z kopce tak pokud člověk nezpomalí se to dá jet – jen bahno lítá úplně všude a dole jsme jedna velká koule.

        Celkově jsem byl spokojen – zajímavé části převažovaly nad těma několika nepříjemnejma úsekama, co se nedaly rozumně jet a kvůli kterejm jsem pak nemohl kolo málem ani umejt ;-)

        0 0
    • Twister  

      Červenou jsem jel asi před 10 dny a bylo to v pohodě, jenom jeden kopec dost bahnitej. Teď bych to ale viděl místy na kola obalený bahnem.

      0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.