• --Pet--1

    Nevíte někdo jak to vypadá s průjezdností Jizerských hor na biku? Je tam ještě sníh nebo se už dá?

    0 0
    • mr.antik  

      včera jsem byl na černý studnici a nedá :-)

      0 0
    • prvniodkonce  

      Přesně před týdnem na běžkách a všude bylo sněhu dost :)

      0 0
    • weekend warrior  

      tak poslední dobou na horách nasněží jen vždy pár cm, jestli vůbec a ještě jen max. několikrát do týdne. Mezitim svítí slunce či prší a tak to trochu odtaje a zase namrzne, takže je to podle mě na bika ok, na Surly s 4,25++ gumama, po ránu, v noci…

      0 0
    • cubas  

      Tak nám uběhlo pár teplých dnů. Nemáte někdo aktuální informace? Počítám, že na Smrku to bude out, ale co takhle v kolem Drwale v Polsku, kolem Jizerky a Bukovce?

      0 0
      • jama  

        Byl jsem v Jizerkách 21.-22.4. Dalo se po silnicích, co byly plužené. Takže např. na Novou Louku, ale dál na Hřebínek už 30–40 cm urolbovaného firnu. Myslím, že teprve teď to začne skutečně odtávat, jak se oteplí na 20°C. takže příští víkend už to bude snad O.K.

        0 0
    • JakeF  

      Měl bych dotaz trochu jinak… Příští víkend v neděli budem s přítelkyní nejspíš v Jizerkách s bajkama a chtěli bychom si tam udělat nějaký okruh. Poradil by někdo znalý lokality nějaký pěkný místa, kam se jet podívat a je to přístupný na kole? Nechci se tam někde hádat s ochranářema… Cesty spíš mírnější, přítelkyně si technický pasáže zrovna neužívá.

      0 0
      • McBlacky  

        kde budete startovat?

        0 0
        • JakeF  

          Zatím to plánuju na ubytování v Hejnicích, odtamtud pěší červená na Ořešník a po zelený kolem těch šutrů dolů a v neděli krátký kolečko na Smrk a pak někam na Josefův důl a na protrženou přehradu a zpátky do Hejnic, takže něco po cestě. Zase to musím trochu krotit s kilometrama, i když to bude na celej den a na pohodu…

          0 0
          • mr.antik  

            na ořešník na kole?

            0 0
            • JakeF  

              Nene, to je na sobotu odpoledne, tam pěšky :). Co jsem teď koukal na fotky, tak bych to rád protáhnul ještě na Ptačí vrchy a Holubník, ale to už by na vycházku bylo celkem dost… I když 17km, to není až tak brutální, ne?

              0 0
      • alinceb  

        Jizerky jsou hodně asfalt a šotolina popř. panely. Celkem hezkej okruh by mohl být: Maliník (parkoviště) – po zelené směr přehrada Černá Nisa – přes hráz – po žluté pod Olivetskou horu – po žluté na Novou Louku – po modré na lesní hřbitov – vpravo sjezd na žlutou – po žluté na přehradu Josefův Důl – přes hráz do Hrabětic ke kapličce – vpravo po asfaltu na Královku (rozhledna) – před rozhlednou vpravo do lesa – sjezdík k Červenému potoku – po panelech na silnici – vpravo po silnici – a vlevo zpět na Novou Louku – pak buď po asfaltu do Bedřichova a na Maliník nebo po žluté na Černou Nisu a na Maliník

        Je to většinou asfalt + panely + šotolina a asi 2 trošku rychlejší sjezdy…

        0 0
        • alinceb  

          Nebo: Maliník – Č.Nisa – Nová Louka – Kristiánov – U Čihadel – Nad Černým potokem – Na Žďárku – U Tetřeví Boudy – Krásná Máří (vyhlídka) – Hřebínek – Bílá Kuchyně – Pod Olivetskou horou – Č. Nisa – Maliník

          Panely, asfalt, šotolina – žádné zpestření…:)

          0 0
          • JakeF  

            Super, dík, už se začínám orientovat :). Jinak, jak je to s přístupem na Jizeru? Klidně kousek pěšky, pokud tam jde někde nechat kola jenom pod zámkem, alespoň relativně bezpečně.

            0 0
            • roman 3D  

              na Jizeru je to tak dobrý pro turisty a tahat se tam a nazpátek s kolem pěšky nic moc, raději si do plánu dej až budete na knajpě objezd smědavské hory a nádherný panoramata u pomníčku spadlýho letadla

              0 0
      • JakeF  

        Tak jsem to zatím nakreslil nějak takhle . Přijde mi to celkem rozumný a ještě odpoledne by zbyl čas na přejezd do Nového Města pod Smrkem a tam si zablbnout na singltreku buď s přítelkyní nebo ne, jak se jí bude chtít…

        0 0
        • mr.antik  

          to je pěkná trasa, ono jich zas tolik v centrálních Jizerkách namotat nejde.

          0 0
          • mr.antik  

            možná, kdyby byl rozhled, tak bych objel josefodolskou přehradu přes Královku (Nekras) s rozhlednou

            0 0
        • Neunzikger  

          Jestli si přítelkyně nedokáže užívat rekreační prožitek z výjezdu, tak si dej pozor, abys nebyl rozvedený už před Hřebínkem. Obdobně si připrav řeč na Mariánskohorské boudy, že klesnout z JD přehrady do Josefova Dolu za to stálo. Jestli sdílíte názor, že stoupání k cykloturistice patří, je to pro Vás hezká poznávací trasa.

          Singltrek začíná v Libverdě u Obřího sudu – to máš z Hejnic kousíček kolmo.

          0 0
          • alinceb  

            No ten STpS by byl asi pro přítelkyni mnohem příjemnější než mountain climbing v Jizerkách…:)

            0 0
          • JakeF  

            Toho výjezdu na Hřebínek se taky bojím, ale vidím to tak, že dostane tepák, 22/32 a třeba 2 nebo 3 zastávky po cestě, ať se nezničí hned ráno… Jinak kopce celkem zvládá, kolem 300–400m převýšení jako z JD máme vyzkoušený, většinou mívá dřív stížnosti na bolest od sedla, než od nohou… Ale tak dostane bezduše a nízkej tlak, ať se pohodlí co nejvíc zlepší…

            0 0
            • alinceb  

              Bezduše maj vliv na pohodlí? To čtu poprvé…:) Jestli by v rámci pohodlí nebylo lepší vyjet nahoru po silnici třeba přes Smědavu, pěšky na Knajpu (na kole se tam nesmí, ale je to kousíček) a pak už je jen po vrstevnici…;)

              0 0
              • roman 3D  

                na kole můžeš jet na Knajpu v pohodě – od Smědavy přes parkoviště do toho prudkýho kopce tě nikdo ***** nebude,jedeš tam krokem a nikomu neublížíš (možná tak sám sobě že tě klepne:-), dolů zákaz beru, pitomců co by to dolů pustili bez mozku se najde dost. Případně jde na knajpu na pohodičku dojet (bez zákazu) Smědavskou silnicí a odbočením na Kasárenskou a za čtvrt až půl ho´dky jste na knajpě

                0 0
              • JakeF  

                Počkat, tak zelená na Hřebínek je nějaká špatná cesta? Podle značení by to měla bejt normální zpevněná cesta. Smědavu jsem přemejšlel, že by se to vzalo obráceně, ale je to o 200 vejškovejch metrů navíc v prvním kopci…

                Bezduše samotný ne, ale s nima jí tam v klidu fouknu 1,5atm do zadního a to už celkem jo :). Při těch našich společnejch průměrkách to na valivým odporu moc poznat nepůjde :D.

                0 0
                • alinceb  

                  Ty tu řešíš pohodlí, proto asfalt. Obecně bych ale řekl, že problém je v sedle a plíně, a to podfouknutím kola až na ráfek stejně nevyřešíš. Spíš jí začni shánět pohodlné sedlo. Jaké sedlo má na kole?

                  0 0
                  • McBlacky  

                    dobrá cyklovložka udělá víc než sedlo. Střídám kola s TT a Laser V a není v tom takový rozdíl jako mezi sesedlou vložkou senzor a profi lawi.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      hmmm, já mám profi vložku od Sýkory. Tvarově a pohodlím asi fajn, ale hrozně se v ní potí pr*el. Což je jak jsem pohopil problém všech tlustších vložek.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        není. ta co mám od Lawi je odvětraná systémem děr skrz. Ještě lepší jsou Biemme, ty mají vložku neplacatou, ale z takových jakoby půlkuliček na vnitřní části. Těžko vysvětlovat.

                        jasně že obyč vložka jen dvě na sobě je nesmysl.

                        0 0
                        • mr.antik  

                          díry mam taky, ale oproti původní žlutý coolmax (takovej ten hadrovej matroš) se to prostě potí. A to si myslim bude při dlouhé jízdě horší než otlačené kosti.

                          Tohle je imho nějakjej tužší, vytvarovaný molitan s nějkou vrhní úpravou.

                          0 0
                    • alinceb  

                      Tak to asi záleží na konkrétní prdeli. Elastickej dres mám Eleven s gelovou vložkou a ve volnejch gatích mám standardní tenkou plínu Izumi a problém nemám ani s jedním. Ale když mám špatné sedlo, tak to poznám hned. Teď zvykám prdel na SLR a Velo Ti (jsou si tvarově dost podobné) a dneska si jdu vyzvednout na otestování Spešl Toupe, tak uvidím, jaké to bude…:) To SLR mě ze začátku řezalo a tlačilo, ale už je to trošku lepší…:)

                      Jinak přítelkyně třeba nedá dopustit na plínu, co má v jedněch svých kalhotech. Teď sháníme krátké a to je fakt porod…:)

                      0 0
                  • JakeF  

                    Kraťasy jsme už vyřešili a s tím uznala, že tvrdší sedla maj na delší jízdy něco do sebe… Teď tam má pár jízd Tundru kium a celkem mi přijde, že si na něj zvyká. Ještě jí chci nechat vyzkoušet jedno trochu měkčí Ritchey Comp, ale to nehodlám riskovat a testovat v Jizerkách…

                    0 0
                    • alinceb  

                      Já sem teď namontoval Vitesse HP kium. Nejdřív jí to trošku tlačilo, ale když sem upravil sklon, tak přestala nadávat…:)

                      0 0
                    • McBlacky  

                      tundra třeba mě přijde jako prkno (a nejsem sám) a kium lyžiny horší než co dělali předtím -srovnání jsem měl na silnici u dvou arione, jedno starší ti, druhý kium.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        tundra nepruží, prostě musí sednout na 100procent

                        0 0
                        • JakeF  

                          Je to tak… Mně třeba přišla fajnová na sednutí občas a středně dlouhý trasy. Když jsem jezdil denně, tak to bylo utrpení. Teď už jsem se vrátil k SLR Carbonio a měnit plánuju jedině za stejný s karbec ližinama nebo Tune musím ještě vyzkoušet… Ale právě z tohodle pohledu mi přišlo, že by to přesně na její ježdění bylo fajn, jen to tlumení vibrací musí zajistit plášť.

                          0 0
                          • mr.antik  

                            ty doporučuješ ženě sedlo podle svých pocitů?

                            0 0
                            • JakeF  

                              Dávám jí je vyzkoušet ;-). Ale těžko se to nějak hodnotí, než na něm pár set km najede…

                              0 0
            • mr.antik  

              no, je to tvoje přítelkyně. V podstatě jsi vybral asi dvě největší převýšení, který jdou v Jizerkách vůbec udělat :-)

              Ferdinandov – Hřebínek je nejhezčí neterénní cesta v Jizerkách. Ten Josefáč můžete kdyžtak vynechat, neni tam až tak nic zajímavého.

              0 0
              • Fenous  

                Souhlas – Rauschekova cesta je krasna, tam bude labuzo i tlacit. Jenom me toci ten kacirek nahore, kdyz jedu dolu tak se docela bojim. Jinak co se tyce zakazu na kole ze Smedavy na Knajpu, tak mam pocit, ze tam neni zakaz vjezdu na kole dopravni znacka, takze ignorujeme, dopravni znacka je tam smerem dolu, coz docela chapu.

                0 0
                • alinceb  

                  Mám ten pocit, že je tam obousměrně…

                  0 0
                  • Fenous  

                    Ja nevim, ja jsem si na Smedave u parkoviste vzdycky vsimnul akorat nejaky znacky namalovany na dreve, ktera rozhodne neodpovida vyhlasce. Ale je fakt, ze ta znacka nahore je zakaz v obou smerech, coz teda pri jizde odspoda nevis :-)

                    0 0
                    • alinceb  

                      To pak můžeš vysvětlovat při vypisování bločku…:)

                      0 0
                      • roman 3D  

                        za ty léta co tam jezdím a že se znám i s plno klukama z horský neznám ani z vyprávění případ vypisování bločku směrem nahoru přes parkoviště

                        0 0
                        • alinceb  

                          Já tam byl jen párkrát a riskovat to rozhodně nebudu. Nejhorší je srážka s blbcem…

                          0 0
                          • mr.antik  

                            znám z vyprávění jen pokutování při cestě dolů. Už je to delší doba, ale prý to bylo ve stylu – buď to otočíš a vyjedeš zpátky nebo dostaneš pokutu. Většina si to prý vyšlapala zpět

                            0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak zase pořád tam určitě někdo nehlídá. Většinou zákazy neporušuju, naposledy v Jizerkách jsem po okruhu kolem Smědavské hory jsme zkončili na konci té žluté spojky po úzké cestičce u odbočky ke Knajpě a nechtěli zpět stejnou cestou (takhle jsme tam přijeli), tak jsem to vzali na Smědavu i směrem dolu.

                        Jeli jsme pomalu, tedy žádné šílené pálení v tom sjezdu. A naštěstí jsme nikoho nepotkali (kdo by prudil, že se tam nesmí).

                        Zákaz je z obou stran.

                        0 0
              • JakeF  

                Teď jsem koukal kopce, co tady jezdíme v okolí a 450 vejškovejch na 9km dává celkem na pohodu a 200 vejškovejch na 3km zvládne taky a to je v jednom místě slušně prudký. Tak když to dáme na pohodu se zastávkama, tak těch cca 400 na 6km zvládne taky, spíš aby se moc neoddělala… A jestli to je hezká cesta, tak asi není co řešit :).

                Josefův důl bych i vynechal, ale na protrženou přehradu bych se podíval rád a tam to po vrstevnicích moc nejde…

                0 0
                • MlokCZ  

                  Jednotlivých kopců na té trase bych se nebál, spíše si pohlídat, aby to celkově (zvlášť kdyby tam zůstal ten Josefáč) nenarostlo na příliš nastoupaných metrů.

                  Z Kořenova pravidelně jezdím jezdivější Ještěd (jeden směr spodem přes Tanvald, druhý horem právě cestami kolem části té tvojí trasy) a ono se to nezdá, ale vždy to hodně naskáče.

                  Naposledy to vyšlo 90km a 2700m nastoupaných.

                  0 0
        • MlokCZ  

          U protržené přehrady bych to objel dokola (tam jsi okamžitě, jedeš z kopce) po asfaltu (část jsou tam panely), tedy vynechal tu žlutou (tu bude jinak tlačit) a po objetí tam těch pár metrů se zajel podívat k protržené přehradě.

          0 0
          • McBlacky  

            to je fakt, ta žlutá je hezkej technickej singl, když není moc mokro. Je to ale dost zarostlý a trial půlkou těla ve smrčcích to není pro každýho. Navíc pak dole tě čeká brod :) i když už tam možná je nová lávka.

            0 0
            • MlokCZ  

              Ještě poměrně nedávno jsem tam brodil (jak jezdím do Jizerek tak 2 roky ze tří, tak mi ty jednotlivé akce trošku splývají, tak nevím přesně jaký to byl rok). Při poslední akci loni mi to tam vyšlo do trasy opačným směrem, takže to se nezkoušelo ani ve skupině, kde by si všichni terén dali rádi.

              0 0
            • JakeF  

              Jo, tak to díky oběma, tomu se fakt radši vyhnem. Trialová zkratka mezi smrčkama se mi už posledně moc neosvědčila a to byla po rovině :D.

              0 0
              • Neunzikger  

                Když už budete u Protržené, jeďte po žluté až na Jizerku, neodbočujte k hraničnímu mostu (stejně byste museli sesednout z kola), pokračujte po cestě viz značení oranž. puntíkem – povede Vás zdravý rozum a stopy bikových pneumatik. Poté po červené na Předěl – po zelené dolů Šindelovým dolem – po červené do Hejnic. To je plnohodnotná biková alternativa k asfaltovému sjezdu ze Smědavy (s výběrem hospod na Jizerce).

                0 0
                • Fenous  

                  Ten Sindelovy dul je sjizdny? BTW priznejte se, kdo sesedate z kola z Jizerky k hranicim?

                  0 0
                  • Neunzikger  

                    Houpací je jak STpS, jen je více z kopce. Bez šlapání – jen brždění. Na HT vpoho, když si ménědovední sníží sedačku, sjedou to též.

                    0 0
                  • mr.antik  

                    ani nahoru, ani dolu :-)

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    Z Jizerky dolu k hranici by mi sesedat nikdy ani nenapadlo :-)

                    Směrem nahoru tenhle úsek běžně nevolím.

                    0 0
                • JakeF  

                  Jet to sám, tak jedu víc bajkově, takhle to je spíš vyhlídkový… Tohle by nám přidalo dost kilometrů navíc a vyšrtlo Smědavskou horu a potencionální pěší Jizeru… Mě samotnýho by lákalo se podívat i do Polska :).

                  0 0
                  • Neunzikger  

                    Ze Smědavské hory neuvidíš víc než z Ořešníku, žlutá na Vlašském hřebenu nabízí navíc výhledy k Jihu.

                    Když už budete bydlet za Jizerkama v Hejnicích, tak jeďte po STpS – místo asfaltového nastoupání přejeďte do Polska k lanovce, slečna i s kolem vyjede lanovkou, ty po vlastní ose, sejdete se na Schronisku na Izerskim Stogu u horní stanice. Zpět přes Smrk, Tišinu a Červený buk dokončit STpS (nebo jinudy).

                    0 0
                    • JakeF  

                      Já už teď uvažuju o možnosti jet na Smrk rovnou ze Smědavy, ale spíš se přikláním možnosti přejet do Nového Města pod Smrkem autem, kde si může dát přítelkyně pauzu, já to tam zatím omrknu, něco si objedu sám trochu v tempu a pak třeba ještě navečer jednu cestu společně, jestli se jí bude chtít. On to není ani můj zájem to nějak extra hrotit, v pondělí bych měl hned odjíždět na 4 dny do Novohradských hor.

                      0 0
                      • Fenous  

                        ten zacatek po silnici z Novyho Mesta na Smrk je docela vrazda.

                        0 0
        • McBlacky  

          Super cesta a pro výletníky ja dělaná je Viničná. spojuje Ferdinandov a Filipku. Lepší ale jezdit z Filipka (nebo také oldřichovského sedla).

          má to dvě výhody. Kromě kousku u Ferdinandova to je vrstevnice a na Filipce je pohodový motorest. I když teda jeho hlavní atrakce je druhá hospoda ve dvoře a tam je to s otvíračkou a hlavně místem divoký.

          0 0
          • MlokCZ  

            Souhlas. Ale do okruhu když chce i nahoru za Smědavu se nehodí. Ta je z Hejnic dobrá pro dostání se pod Ještěd bez přejezdu větších kopců.

            Případně pro ty, co už téměř nic neujedou si ji dát jen samotnou.

            0 0
    • stařík  

      Takhle :

      http://krpata.rajce.idnes.cz/…rky_na_kole/

      čili normálně. Tohle byl jedninej sníh, co jsem viděl. Sníh je jen občas volně v lese. Cesty bez sněhu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.