• jecnak

    Zajimalo by me, jak byste se staveli k moznosti pres zimu ci v neprizni pocasi jezdit na umelem singletracku v kryte hale s moznosti si trasu prodlouzit v prilehle venkovni casti. Delka vnitrni kryte casti by mela byt 4200m, venkovni cast pres 8km na prilehlych pozemcich.

    Je tu jista moznost neco podobneho realizovat. Vnitrni cast tracku by v nekolika patrech kopirovala obvod budovy do pismene U. V tomtez miste kryty pumptrack, bikroska a dirty. Doprava na zacatek svazujiciho se tracku bud vlastni silou (kolmo) a nebo nakladnimi vytahy. Track by se obtiznosti podobal Singletracku pod Smrkem s odbockami na skoky a technicka mista. Vnitrni prostor by byl diky dispozicim obektu vyplnen prirodnim podkladem a i zeleni, kamenim atd. Samozrejme by v miste bylo kompletni zazemi pro cele spektrum MTB bikeru.

    Celkem by me zajimalo nasledujici:

    1. Jakou jste ochotni zaplatit cenu za vstup?
    2. Jak casto byste v zime jezdili?
    3. Jak daleko byste byli ochotni jet?
    4. Zvladli byste i vikendovou akci?

    Cele by se to podobalo http://www.raysmtb.com/

    Upozornuju, ze to nema nic spolecneho s CeMBA ani Singltrek(c)

    Anketa: Zaujala vas podobna moznost?

    Ano
    60x
    67%
    Ne
    17x
    19%
    0 0
    • RomanH  

      Sám to nedokáži říci. Jak mi budování umělých singlů v přírodě vadí, tak tohle by mohlo být fajn, včetně přilehlé hospody + půjčovny. Narážím na zimní deštivé a blátivé dny, kdy bych si fakt šel někam zajezdit. Možná ještě raději bych ale volil krytý velodrom.

      Takže, určitě bych to alespoň zkusil.

      0 0
      • jecnak  

        Velodrom by se mi taky libil, bohuzel je to investice oproti teto s nekolika nulama navic. Neni ani realne ji postavit ani ziskove provozovat.

        0 0
        • jeffino  

          přesně tohle uděláš s min. náklady a pokud je nemovitost s pozemky tvoje, nemusíš platit žádnej nájem, jako bussines plán to určitě nebude špatný už vidím rodiče s dětičkama a ten celej mumraj okolo:-/

          0 0
        • RomanH  

          Já vím, spíše jsem narážel na brněnskej Favorit (u Vás nevím, jak moc máte tu dráhu zničenou). Myslím si, že by si nás více rádo zaplatilo nějakou permici na zimu za možnost častějšího vstupu.

          Ještě doplním ty údaje k Tvé otázce.

          1. Cenu max. jako u fitka, tak kolem 200 Kč za vstup na nějakou rozumnou

          dobu (2 hodiny ?)

          1. Podle počasí, tak 10× za zimu, 1× týdně
          2. Prakticky nikam, muselo by to být v místě bydliště / práce, nejlépe

          s půjčovnou / úschovnou (využíval bych to jen tehdy, kdy je opravdu delší dobu deštivo / blátivo, tak by se mi nechtělo na svém kole dojíždět)

          1. Musela by to být náhoda, že bych byl zrovna v daném místě na

          dovolené.

          0 0
          • karliner  

            Dráha na Třebešíně procházela vloni a předloni rekonstrukcí. Jestli spočívala i v něčem jiném, než natírání zábradlí nevím, stejně tak netuším, zda tam smí i v nějakých časech veřejnost – čti neregistrovaní. Možná Pebe ví, jeden čas se o to zajímal.

            0 0
            • treatt  

              Odpověď je bohužel ne, jako člověk z ulice se tam nedostaneš :/ (legálně, oficiálně..nevím, jestli by stálo někomu za to se tam šbrábat večer přes plot:) Navíc, Třebešín je open air, jako možnost zimního využití je tedy oproti krytému značně limitována..

              0 0
    • kesu  

      To by mě určitě zajímalo, pokud by byla možnost přespat ideálně v prostoru trailů (něco ve stylu tropical island) tak by se dalo jet třeba na víkend. Pak si myslím, že by se za takovou akcí dalo jezdit do řekněme 200km klidně každý měsíc i častěji. Cenu za vstup bych viděl asi podobně jako celodenní permici v bikeparku, tedy mezi 400–800kč/den.

      Nicméně na zimu by to ale byla super příležitost jak se zabavit, potrénovat a užít si den či víkend na kole v teple. Existuje hodně Aquaparků, multifunkčních sportovních center či třeba golfových indoorových sportovišť, něco pro ježdění na kole bych ocenil.

      Osobně si ale myslím, že v ČR na tohle ještě není prostředí, na rozdíl třeba od Německa tady ještě není zvykem za hezkým bikováním dojíždět popřípadě něco zaplatit. Takže nevím, zdali by se to vyplatilo. Myslíš, že jsou čeští bikeři ochotni dojíždět za ježděním a dokonce i zaplatit?

      0 0
    • Smazaný účet  

      to už je na mě dost úchylný. :o)

      0 0
    • Flegmatik  

      Kdybych tohle měl místo tělocviku na základce a střední, tak bych byl nadšen. Ale dobrovolně do toho lézt jak do tělocvičny… Asi ne.

      0 0
    • Excel  

      Určitě bych to vyzkoušel, ale pravidelný návštěvník bych asi nebyl. Dvě kila na hoďku a půl bych dal, pak už by to muselo být přijatelněji odstupňovaný. Ovšem nedovedu si představit tam kroužit půl dne nebo den.

      0 0
    • LRRTM1  

      V zimě, když se mi nechce do slanýho nálevu, bych to uvítal. Ale tak na pár hodin. Max. 1–2× za měsíc. Jen tak pro zpestření.

      Za pěkným terénem, třeba do Rychleb, klidně pojedu sto a víc kiláků, ale za tímhle bych byl ochoten tak těch 20–30.

      0 0
    • Kubiczech  

      Povětšina republiky neprožívá kruté zimy a jelikož do té většiny patřím, tak bych se přijel podívat čistě ze zvědavosti jednou nebo dvakrát za zimu a jinak radši ven. Ale na druhou stranu si myslím, že by se to uživit mohlo…

      0 0
      • Kubiczech  

        Ale jak si tak čtu tu možnost přespání a podobně, tak by to mohl být zajímavě strávený zimní víkend. Singl, pohoupat se v pumptracku, nějaké to pivo u filmu večer…

        0 0
    • pstasek  

      Zaujalo by mě to pouze jako zpestření na zimu a 1×, max 2× do roka. Cena 200–300. Na víkend je toho asi málo. Jedno odpoledne je asi maximum, ale třeba by to chytlo.

      Vzdálenost vzhledem k tomu, že kolo musí v zimě do auta a při velikosti auta typu Fabie tak do 100–150km.

      0 0
    • vojtechposmourny  

      Určitě by to bylo zajímavé, zvlášť pokud by to nebylo přes celou republiku, ale řekněme do 50–100km. A kdybych to měl v místě bydliště, tak bych tam chodil třeba večer po zaměstnání nebo o víkendu. Cenove bych to viděl třeba na 500 za celodenní plus nějaké levnější po hodinách.

      Nebral bych to jako nahrážku venkovního ježdění, spíš jako možnost pilovat techniku, takže nějaké lávky atp. Plus samo bikroska a pumptrack inside…

      0 0
    • Frostty  
      1. 100,– a to je ještě přidávám
      2. 1–2× max., raději ven..
      3. Za dobrým poježděním venku nemám problém vyrazit na dalekou štreku,

      nicméně tohle by muselo být nejdál tak v Olomouci..

      1. Víkendovku si v tomto případě nedokážu úplně představit –

      spíš dopoledne.

      0 0
    • Kamikaze 591  

      A byla by nějaká maximální kapacita? Si tam třeba nějak dost dobře nedovedu představit 40bikerů. Přijatelnou cenu bych viděl tak na 200kč/hod. Stejně si myslím, že víc jak 2–3hoĎky by tam nikdo nevydržel.

      0 0
    • Radek Broz  
      1. 500/den rád dám, pokud bude i ten pumptrack.
      2. 200km
      3. cca 2×/měs
      4. určitě
      0 0
    • karliner  

      Ad 1.: do 100,– za půlden, výtah by se eventuálně platil extra

      Ad 2.: nedokážu odhadnout, podle rozsahu, ale max 2–3× za zimu, od jara do podzimu bych tam nejspíš nepáchl

      Ad 3.: muselo by to být v regionu Prahy a blízkého, hodina jízdy autem by byla pro mne naprosté maximum

      Ad 4.: o víkendovou akci bych neměl zájem

      Ale myslím, že já nejsem úplně ta správná cílová skupina pro podobnou záležitost..

      0 0
    • nox159  

      permice na den cca 500,–

      jel bych max 100km a asi bych tam jel max 2–3× za zimu

      nedokazu si technicky predstavit jak by se to dalo udelat at se tam lidi nepletou jeden druhemu… chytnes tam 5 mladych divočáku a 5 lidi co sedi na kole poprve a zkaženy zažitek tam maji uplne vsichni…

      pro partu 15ti lidi co se znaji pohodicka ale nejak verejne to otevrit… toho bych se osobne bal jak to tam pak bude vypadat…

      0 0
      • Kubiczech  

        Třeba v tom vzoru výš je to rozdělené na sekce podle schopností jezdce.

        0 0
        • nox159  

          ano podle schppnosti jezdce ale proc by se nemohl projet uplny amater na te nejtezsi trase…

          i dejme tomu stredni trasa jde jet krokem a asi pujde i slusne prasit…

          viz bazen jak tady uz nekdo zminil… ne kazdy si tam muze slusne zaplavat aniz by se mi tam nekdo pletl…

          a o soudnosti lidi vim svoje… viz tady borci co na RK davaji i ty nejvetsi prasarny, borci u nas co jedou DH zavod na FR trati kterou sjedu na anthemu bezpecneji a rychleji nez oni, borce z posilovny co jen aby si mohli napsat do denicku ze zvedli moooc velkou vahu uplne mrsi techniku, proste hustokrutych frajeru co jsou nejlepsi a jdou do toho nejtezsiho je vic nez dost…

          0 0
    • Jenda  

      asi bych to nekdy vyzkousel ale otazka je jednak cena vstupnyho a druha vec kolik by se na trailu motalo lidi – predstava ze to bude jako v bazenu kde si clovek poradne nezaplave bo se tam furt nekdo plete…

      Tedy nejsem perspektivni klient. Spis by se mi libilo neco jako ten projekt v hostivicich na park pod dalnici – neco kde bude sucho ale nemusi tam byt teplo. Nicmene verim ze v praze si podobnej projek najde klienty, jen to musi byt spojeny treba i s provozovani hospody, jinak si to podle me na sebe nevydela :-/

      0 0
    • MlokCZ  
      1. 500 za celý den + další levnější na kratší čas typu 300Kč půl

      den, 100–150Kč na hodinu

      1. Tohle by záleželo od vzdálenosti. Kdybych to měl v Plzni, tak bych tam

      byl hodně často, klidně pravidelně 1× týdně po celou zimu. Někam dál už mi to moc neláká, to už pak jen pro spestření třeba jednou za rok.

      1. Pro to spestření jednou do roka klidně i 200–300km, na pravidelné

      ježdění pouze v místě bydliště

      1. Určitě, když už by to bylo někde dál, tak víkendová akce se přímo

      nabízí, když už se tam pojede.

      Nestudoval jsem moc ten odkaz, co má sloužit jako inspirace. Pokud bych tohle měl v místě bydliště, tak bych tam ocenil možnost bezpečného uskladnění kola (další placená služba). Tím myslím dlouhodobou přes zimu, aby se vždy dalo jen přijet a jezdit. Pravidelně tam pokaždé muset dopravit kolo není už tak zajímavé.

      0 0
      • JMT  

        Nechce se mi to samy prepisovat znova, vidim to jako MlokCZ :-)

        0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Souhlas a ještě dodám.

        1. Cenově dostupnou pernamentku na celý rok,
        2. Restauraci, kavárnu někde ve vyších patrech, kde by člověk mohl koukat

        na bikery dole, tak bych tam chodil i na čumendu po práci. Třeba opravdu jen na pivko a domů.

        0 0
      • mikryn  

        tak nejak to vidim i ja

        0 0
      • K2  

        +1

        Návštěva 2–3 za zimu

        0 0
    • black.horse  

      Hodně zajímavá myšlenka a líbí se mi. Odpovím Ti malinko jinak, ale snad přehledně a trošku konkrétněji:

      Jezdil bych:

      1. 1–2×týdně
      2. 1–2× měsíc
      3. bych asi jen vyzkoušel ze zvědavosti, ale nevím zda bych se vracel

      ---pokud by bylo splněno:

      1)

      1. 100–500/den
      2. 500–1000/den
      3. nad 1000den

      3)

      1. do 40min autem
      2. do 100min autem
      3. nad 100min autem

      4)víkendovku bych asi snesl, ale nejspíš nevyhledával, spíše jednodenní úniky z reality:-)

      0 0
      • karliner  

        Možná ječňák jo, ale já se v tom naprosto nevyznám :-)

        0 0
      • Thidney  

        já se v tom asi orientuju a zhruba to odpovídá mým možnostem. Rozhodně lepší představa než spinning.

        0 0
    • mr.antik  

      No nevim, tak třeba 2 do roka bych si za hnusného počasí bych si tam ze zvědavosti zajel. Ale střední čechy jsou sjízdné skoro celoročně, když je sníh, jde to zas na lyže.

      Pokud by tam byla ta 4×/bikroska, pumptrack, třeba horolezecka stěna, posilka, hospoda, prostě víc aktivit určitě by to bylo zajímavější.

      Vstupný nevim, tak 150–200 kdyby člověk jel na dýl. Nebo podle času, jit si zaskákat třeba na hoďku by už bylo drahý.

      0 0
      • treatt  

        Souhlas, myslím, že zapojení posilky a stěny na lezení by to o kus zatraktivnilo..

        Obecně mám pocit, že by hodně záleželo na výběru místa..

        0 0
    • Vegan  

      Jak pisou ostatni, pac predpokladam, ze se mluvi o Praze ( delat to jinde v tomto mestkem state by bylo na palici ) a ta je z Moravy trosku z ruky tak nejak takto:

      1. 350.- na den/220.- pulden/150.- hodina ( pokud se bavime asi o nevytapenem

      prostoru coz predpokladam a navic v Praze nermzne :P + neco pro rodiny a pary neco typu pro 4 clenou rodinu 900.- na den a pro par trebas 650.- na den

      1. tak 3× za zimu ( tak casto do PHA jezdim stejne takze bych to rovnou asi

      spojil ) Kdyby to bylo bliz tak i casteji.

      1. 320km ( Bydliste-PHA )
      2. podle ceny :-)

      Predpokladam, ze jako jine projekty by se ze vztupneho hradil provoz a z prilehle hospody/obcerstveni ( s patricnymi marzemi ) zisk, ale mozna se pletu pak by asi ceny byli jinde.

      0 0
    • karliner  

      Myšlenka (kterou tu pár lidí zmiňovalo), že by případné singltrekcentrum dotovala přilehlá hospoda, mi přijde mírně řečeno hodně naivní. Provozovat hospodu je dnes tvrdý boj o přežití a víc, než v jiném businessu záleží na poloze provozovny. Nepředpokládám, že by to centrum bylo v nějaké atraktivní lokalitě a jen jeho zákazníci by to asi těžko utáhli..

      0 0
      • Vegan  

        Bezna praxe z provozovani atrakci alespon tady v olomouci je takova, ze atrakce se uzivi sama, ale moc toho nevydela a na vydelek jako takovy je tu obcerstvovadlo jez, protoze se jedna o uzavreny areal ma vetsi marze a i vetsi trzby ( nesmi byti prehnane)

        0 0
    • Andrzej  
      1. podobnou jako u levnych lyzarskych arealu, nebo spis min
      2. parkrat, 1–2× za mesic
      3. kolem 40–60km, podle dostupnosti autem, vlakem apod. takze se mne to jako

      neprazaka netyka

      1. vikend urcite ne (mozna bych se pohoupal na pumptracku, ale vyuzil bych

      hlavne normalni trail, a to by mne po par hodinach prestalo bavit)

      jinak prinos bych videl hlavne v teplote, trocha snehu, nebo bahna by mi nevadila, ale v zime nejezdim hlavne kvuli tomu, ze by mi byla zima.. tak pokud by to byl otevreny prostor(predstavuju si neco jako patrove parkoviste) tak by ch do toho sel jenom v teplotach nad 5–10°

      0 0
    • rock  

      Hmm. Sorry, asi nejsem správná cílová skupina.

      Možná jednou, ze zvědavosti. Umím si třeba představit, že kdyby to bylo někde v místě, kde bych byl na bikové dovolené, tak bych tomu jeden půlden věnoval. Řekněme kilčo na hodinu, pětistovka na den. Ale zase kdo by tohle budoval v místě, kam bych chtěl jet na bikovou dovolenou …

      Neznám poměry v lokalitě, kde by to mělo vzniknout a nevím, jestli tam třeba k nejbližšímu stromu není 2h svižné jízdy; to by asi poněkud měnilo situaci. Ale v mých podmínkách raději vezmu zimáka a půjdu se plácat někam do lesa.

      0 0
    • jecnak  

      Koukam, ze jsme jeste ani nezacli a uz nekterym lezime v zaludku.

      http://mtbs.cz/…orie/ostatni#…

      0 0
    • saddik  
      1. Ferovy by mi prislo 150–200 / 2 hodky, 250–350 / 4 hodky, 500,– /

      den a rozumna permanentka pro pravidelne navstevniky.

      1. a 3. Podle lokality, atmosfery, kamosu atd. Doma v Plzni bych rekl

      pravidelne kazdy tyden, ze zacatku mozna i casteji (v zime). V Praze tezko rict. Idealni by byla moznost ponechat si tam v zime kolo v uzamykatelnem pojistenem boxiku za nejaky poplatek. Jezdim do Phy makat a takhle bych proste prijel s batuzkem, zajezdil si na svem kole a zase s batuzkem odjel. To bych si pak dokazal predstavit jezdit kazdy tyden i v te Praze.

      1. Mozna jednou dvakrat rocne.
      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        V Plzni bych takoveou možnost opravdu uvítal, ale nemyslím si, že je nás tu tolik bikerů, co by mělo chuť řádit. Proto to vidím na Pragl

        0 0
        • saddik  

          Ano, taky bohužel neočekávám, že by to bylo tady. Jinde než v Praze to asi nemá naději na uživení… I když přitom, kolik je tady třeba takovejch motokárovejch drah, kdoví.

          Ale ta možnost úschovy kol by byla podle mě fakt dobrá, dost lidí se Prahou pravidelně míhá..

          0 0
    • Smazaný účet  

      Tak mne napada…ve vitkovicich tedka zavrely cely provoz tezkych profilu (TPT)…to jsou haly jako prase, stacilo by pres traje kde litalozelezo natahnout lavky a je tu nejlepsi industrialni pojezdeni na svete…

      pravda „vytunene“ moznosti smrti pri padu na nejakou zeleznou hovadinu a asi milionem tun prachu ci jineho bordelu:)

      0 0
      • goofy  

        Jo to by mohlo byt dobre :o)

        0 0
      • Andrzej  

        no, tak na severni morave by se naslo asi vic takovych prostor, bohuzel by tam jezdilo jenom nekolik lidi..

        0 0
        • treatt  

          Kdysi mě naprosto ohromily haly v Přerově, kde se skoro ztrácely i mašiny vysoké přes dvacet metrů..ušpiněná katedrála zašlé slávy proletariátu..

          0 0
        • Smazaný účet  

          No…ale v tech vitkovicich staci pockat pet let nez to nagneti vycisti a pak to bude fajne:) Pamatuju jak jsme prolezali chmicku v hrusove..bylo to v odbdobi kdy byla docela slusne vymagnetovana, ale zaroven tak jeste byla strasna spousta veci, rozborene vnitrky hal, popadane stropy..uzasna atmosfera…

          0 0
        • Jenda  

          treba ostravske doly? bude to prirodni povrch, celorocne teplo, adrenalin i bez nejakejch extra hupu :-)

          0 0
      • mr.antik  

        nějaký doly by taky nebyly špatný

        0 0
    • mr.antik  

      Ještě by trošku komerčnější využití mohly být i firemní akce… když vezmu kolik peněz takhle firmy utrácej za úplný hovadiny.

      0 0
    • JSt  

      hadam, ze max jednou, abych si overil, ze me tohle opravdu nebere. ;-)

      je spousta sportu nativne indoor, ktere se daji provozovat pres zimu a od kterych si dam oraz zas v teplem obdobi.

      ale urcite i podle mistnich ohlasu by to nejakou kladnou odezvu mit mohlo.

      0 0
    • Medunka  

      super inspirace

      http://vimeo.com/58681187

      0 0
      • mr.antik  

        jo, tak tady by mě ty válce bavily :-)

        0 0
      • Kubiczech  

        Teorie zněla fajn, praxe vypadá dost nudně.

        0 0
        • roman 3D  

          třeba by mohl pomoci Tomáš Kvasnička – ten jenom nežvanil a už alespoň něco pro bikery vybudoval

          0 0
          • Kubiczech  

            Přesně, Tomáš je bůh.

            0 0
          • mr.antik  

            přesně, tady by se mu mohlo nechat vyvařit mnohem víc peněz než hrabáním lesních cest a obnovování značení, který poláci čórujou :-)

            0 0
            • roman 3D  

              pokud někdo prachy dokáže sehnat tak mu něco na živobytí musí zbejt, potom jsou projekty o kterých se jenom kecá a peníze se na ně sehnat nepodaří

              0 0
              • jecnak  

                Skoda, ze netusis o co v tomhle pripade jde, nejspis by jsi se smal se mnou.

                0 0
                • roman 3D  

                  jak to tak v Praze pozoruju tak bych to tipoval že místo místa kde by se mohli prohánět bikeři už stojí centrum OPENCARD:-)

                  0 0
        • mr.antik  

          No ono když si představíš, že bys měl venku jezdit třeba 700m okruh tak to prostě zábava být nemůže. Takže jedině něco ve stylu bikrosky a nortshore parčíku.

          0 0
    • Breakpain  

      Chodil bych často, pokud bych to měl blízko. Jsem asi jeden z mála lidí, co miluje dril, pokud to má kladné výsledky ;).

      0 0
    • Specík  

      Pokud by to nebylo daleko a nebyla tam kosa, tak proč ne :)

      Ale v zimě nejezdím, protože si to v zimě prostě neužiju …

      0 0
    • iron.hide  

      mohlo by to byt ok, ale stavim sa ze tam cele dni budu vysedavat nejaki 14rocni hulici a nahlas vysmievat kazdeho co prejde okolo – takych by bolo dobre hned eliminovat uz pri vstupe do haly

      0 0
      • Breakpain  

        Tak s tím souhlas – předpokládám, že areál by byl komplet nekuřácký, to tomu trošku taky pmůže, že by tam nechodili mladí popotahovači cigaret ;)

        0 0
    • scret  

      spatna myslenka to neni…

      Myslim, ze bych byl ochotny tam cca 2× za zimu zavitat, pokud by to melo byt do cca 150km, vickrat asi ne…

      A vstup? Cca 4kilka/den? 2kilka/2–3h?

      0 0
    • MichaelSimek  

      Kdyby to bylo nekde u prahy tak bych tam urcite jezdil pozevlit. Cena asi jak navrhuji ostatni.

      0 0
    • osha  

      Myslenka dobra, ale idealne mit neco takovyho za barakem. Na dojizdeni tak max 1 – 2× za zimu. Vstup bych videl jak v mensim lyzarskym stredisku – 3 – 4 kila na den max. Na vikend si to moc nedovedu predstavit, pokud tam nebude vetsi mnozstvi tras.

      0 0
    • Elwing  

      Tak co? Docela by se to ted siklo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.