Silnicni sada Chorus/Ultegra/Force

40 nepřečtených
  • gekon69

    Zdravim Vas, chcem sa opytat na nazor co by ste poradili resp skor ktora sada ma ake ,,chyby" a ake plusy.

    Budem rad ak sa budu vyjadrovat ti co to realne jazdili a nie o tom citali alebo poculi a jedna sa o sady 2011 cize nemiesajte prosim stare sady.(PS vahu a cenu neriesim)

    Moj nazor zatial je :

    Force-paci sa mi ako vyzorovo tak aj radenie co som skusal ale vadi mi ze ked je zaradene na najlahsom prevode a stlacim packu na este lahsi uz sa to neda vratit a hodi to na tazsi prevod (ked si nevsimnem ze uz mam na najlahsom prevode)

    Ultegra- spracovanim a funkcnostou uplne v pohode co som ju chvilu jazdil no nepaci sa mi vyzor (subjektivna vec) a chcel by som mozno skusit nieco ine

    Chorus- campa sa mi v celku pozdava no nemam doveru k systemu ultra torque a loziskam na klukach,a co sa tyka paciek pocul som ze hrkaju pri prejazde nerovnostami a tie G pruzinky sa zvyknu opotrebovat a hlavne ze sa trochu bojim tej 11tky co sa tyka vydrze retaze a nastavenia radenia (ci to nebude nachylne na skrtanie pri tolkych prevodoch ) shimano aj ked je trochu ohnuta patke radi v pohode no neviem ako je to s campou

    a este ze na campu je potrebne na kazdy servisni ukon originalne naradie od nitovania retaze po vymenu lozisiek na klukach

    co by ste poradili a preco resp preco nie

    Anketa: Ktoru sadu ?

    2x
    9%
    0 0
    • nooski  

      Kliky UT jsou v pohodě, lehoučké s nízkým Q faktorem, pěkné s odolnými převodníky a hlavně naprosto funkční. Řetězy vydrží u Campy nejdéle. Díky jedenáctce máš větší rozsah nebo jemnější kazetu. Páky u Campy jsou za mě daleko nejlepší. Umožňují řadit nahoru o 3 a dolů až o 5 pastrků najdnou a na levé páce je mikroindex a né jen třeba 3 polohy, takže i nějaká nepřosnost se dá vyladit (ikdyž i na desítce mi přesmyk na velké pobere celý rozsah a jedenáctka má řetěz ještě užší). A G pružinky měly naposled desítkové páky 2. generace, takže odpadla potencionální slabina. Navíc páky Campagnolo není problém servisovat, což se o Shimanu říct nedá. Řazení na Campě je precizní a po seštelování funguje na jedničku. Taky používá silnější pružiny v šaltru. Shimano na křivé patce rozhodně nefunguje v pohodě ;-) No a co se týče nářadí, tak zase tolik speciálek není potřeba. Na ložiska stačí obyčejný stahovák ložisek a řetěz by neměl být problém snýtovat i obyčejným nýtovačem. Jinak Campa je samozřejmě z jiného světa, takže používá jiný ořech na náboji, jiná brzdová lanka i jiné brzdové špalky, to je holt fakt a třeba shánění zrovna špalků nebo brzdových lanek po kameňácích se rovná neúspěčné misi. Ještě, že jsou internetové obchody.

      0 0
    • prvniodkonce  

      Na Chorusu 2011 mám letos najeto 7822 km, řetěz původní, šaltr neseřizován ani jednou. Nic nehrká.

      0 0
      • gekon69  

        Takze sa asi nemusim bat tej 11s campy, koli UT a uzsej retazy? Tie paky vam neklepu pri jazde po horsom asfalte ? a este co sa tyka tych kluk pocul som ze po xy kilometroch zvykne UT system praskat a vydavat nejaky zvuky

        0 0
        • Lister  

          Při silném záběru pravou nohou mi něco lehoulince polupává, ale nemůžu 100% říct že to je zrovna UT – stejně tak to může být pedál nebo cokoliv jiného. Zvuky neřeším, v uších sluchadla…

          0 0
        • prvniodkonce  

          Užšího řetězu určitě netřeba se obávat. Co se týká UT, tak nepozoruju žádné lupání zatím, ale možná to přijde, nevím.

          Na hrubém asfaltu mi hrají páky Xenon na zimáku, ale Chorus ne.

          0 0
          • gekon69  

            viete mi este povedat ci sa da 11tkova retaz nitovat aj klasickym nitovacom ? a ci sa stred UT nezvykne povolovat aspon tak som to niekde cital ze dost ludi nosi so sebou velky imbus lebo sa to v strede vraj povoluje je to pravda ci uz to vychytali ? a kolko cca vydrzia tie loziska UT ? dik

            0 0
            • kubad  

              střed občas zlobí, chce to pořádně dotáhnout a kontrolovat, ale není to žádná tragedie, a nýtování řeší tohle:

              http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

              0 0
              • gekon69  

                len chcem vediet ci to ide aj klasickym nitovacom nebudem kupovat spojku za 10€ + postovne

                0 0
                • kubad  

                  nedoporučuje se to

                  spojku koupíš i tady a řetěz můžeš rozpojovat podle potřeby

                  0 0
            • prvniodkonce  

              // cital ze dost ludi nosi so sebou velky imbus lebo sa to v strede vraj povoluje // Zajímavé, neměl jsem to povolené ani jednou, a to docela často rvu jako prase silově.

              Řetěz jsem ještě nesjel, takže ani nenýtoval, ale slyšel jsem, že normální nýtovač je v pohodě, jen musí nýtovat opravdu přesně kolmo.

              0 0
    • Cryzyy  

      Mam na kole 10s Chorus, najeto cca 40k km a za tu dobu jsem si nechal vymenit jednou loziska, jednou mi praskla G pruzinka a nasledne radici packa a podruhe mi praskla radici packa, protoze jsem (asi) zanedbal udrzbu. Zastoupeni Campagnolo u nas funguje suprove, takze do dvou dnu jsem pokazde dostal co jsem potreboval. Celkove jsem spokojen, ale to je i spousta jinejch lidi se Shimanem.

      0 0
      • gekon69  

        ako praskla packa ? karbonova cast ?

        0 0
          • prvniodkonce  

            Jo, tenhle bazmek jsem urval na xenonu :)

            A jelikož do toho nechci investovat, tak na to peču a jezdim na velkou.

            0 0
            • gekon69  

              nikto tu nereagoval na sram force ? nejazdi to nikto ? shimano ma ake nevyhody oproti campe ? campa sa tu riesi stred-loziska,retaz,paky no na shimane som nepocul ziadne zle stranky

              0 0
              • Lister  

                Co chceš slyšet, Ulterga je naprosto pohodová sada, navíc vzhledem k ceně, za kterou se dá běžně sehnat, se jí nedá moc co vytknout. Silniční sady jsou ale hodně o pocitu, většinou vybíráš hlavě podle toho, jak ti sednou páky, a cena je IMHO až na druhém místě – podle té jen zvolíš hladinu komponentů.

                0 0
              • skier  

                Letos od jara vozím Sram Force asi 5tis.Bez problémů.Jezdím,řa­dím,hovadiny neřeším.Jsem ale biker a na silnici jezdím, když se mi nechce třepat v terénu nebo čistit bike.Krásné svezení je ale na obojím.Vyzkoušej co Ti sedí a podle ceny si kup.Každá sada má + a – ale dohromady je vlastně všechno stejné :-)

                0 0
                • JT21cz  

                  jsem na tom stejne, od jara mam svou prvni silnicku se sadou force, takze nemohu srovnavat, mam najeto cca. 4,5 tis. km, na klikach force na stredu bb30 asi jen 3 tis.. všechno funguje v pohode, doposud jsem nemusel na nic sahnout

                  doraz na prehazce mam mirna za poslednim pastorkem, to problem s prerazenim na mensi vyresilo

                  retez vozim od zacatku KMC a zatim vse v pohode

                  0 0
              • prvniodkonce  

                Hlavní nevýhodou Shimana oproti Campě je hlavně řetěz, který má osminovou výdrž :)

                0 0
                • raceman  

                  coz je jako agrument na nic, kdyz i na shimanu muze jezdit campa rezez :)

                  0 0
                • ememem  

                  to su myty o retaziach campa, realne je to tak dvojnasobok.

                  0 0
                  • kubad  

                    jj u někoho víc u někoho miň v průměru to bude jak říkáš, ale zase s ohledem na cenu řetězů to asi nemá moc smysl řešit

                    0 0
                  • Mikikuba  

                    na silnici to teda mýt není

                    0 0
                    • Zdenda CUBE  

                      No tak zrovna na silnici ten rozdíl není tak markantní, jako v terénu. Běžně na DURA řetěz najíždím kolem 7–8.000 km. Kolik asi najedeš na Record 10ku, která stojí 3× více?

                      0 0
                      • Mikikuba  

                        nevim jak u tebe ale u me je to rozdil fest.porovnavam stejne retezi.chorus a ultegra.minimalne spis vic jak 4× vydrzi campa.spis jsem vzdy pak vymekla psychicky…urcite hraje roli jak jezdis radis kolik vazis a staras se.na bajku me vychazi temer stejne.fakt jen o malinko vic vydrzela C9.

                        0 0
    • Pebe  

      u Sramu stačí malinko povolit horní doraz na šaltru a není žádný problém s řazením na největším pastorku. Vemu za páku, cvaknu první(mohlo by to shodit na těžší), pokračuju v dráze páky a i přeš tužší chod páky mi to cvakne ještě jednou a řetěz zůstává na největším pastorku. Funguje to v pohodě, nikam to nepadá…

      0 0
    • ehvie  

      Tak, už od víkendu som sa chystal sem napísať.

      Už rok používam Super Record 2011 (ano, Campa predáva novú kolekciu už od júla) ktorý ale bude funkčne identický s Chorusom a pred mesiacom som si kúpil ako zimák Trek 2.1 na 105-ke, čo zase bude s Ultegrou funkčne zhodné.

      Používal som asi 15 rokov Shimano – 105, Ultegra a napokon Dura Ace.

      Moje ročné spolužitie s Campou by sa dalo zhrnúť asi takto:

      Je to rádove náročnejšie na nastavenie, bowdeny stoja vo VOC 40 euro, ak tam dáš nejaké Shimano alebo niečo čo Ti predajú v cyklo obchode tak do bude radiť ale nič moc. Riešenie stredu je unikátne, ak je to blbo zložené tak to puká a je to na zbláznenie.

      Ak je trochu krivá patka tak to radí horšie.

      Lanká a bowdeny je dobre meniť po 2 rokoch.

      ALE: Keď to všetko funguje ako má tak je to rádove lepšie ako čokoľvek na čom som jazdil. Asi ako keby si postavil vedla seba Audi a Ferrari. Jasné, Audi je praktickejšie, lahšie servisovateľné, menej žerie, ale Ferrari bude vždy o niečom inom.

      Shimano mi pripadá menej servisne náročné, samozrejme funkčné dostatočne. Ak máš napätý rozpočet, rozhodne odporúčam Shimano, reči o nedostupnosti dielov na Shimano sú kecy, žiadne diely nebudeš potrebovať.

      Ak teda neriešiš cenu a si technicky trochu zručný, tak Chorus. Ak odpoveď na jedno z toho je nie, choď do Shimana.

      So Sramom nemám skúsenosti žiadne, akurát na Secore 1996 som mal Grip shift a to zatiaľ bolo najlepšie radenie na horáka.

      0 0
    • ememem  

      ultegra ma zoapr vyhod – je relativne lacna, absolutne funkcna, zvladne ju technicky antitalent, zozenies na nu viac menej vsetko a shimano ti v pripade nutnosti ak to nezvladnes sam poriesia aj v hornej dolnej. s campou na slovensku bohuzial viac menej len samodomo pricom zohnat nahr.diel je ak nie obtiazne tak to trva. na campe som sa viezol iba kusok a to este na nejakej nizsej sade a bohvie jak to bolo nastavene ale nijak extra ma to neoslovilo. ak sa nechces zbytocne nic riesit a jazdit tak za mna ultegra.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.