• šaf

    Zdravím,

    jedu na pár dní do Luhačovic a rád bych okolí projel na silničče.

    Nějaká doporučení? (kopce mi nevadí)

    Dá se např. na silničče na Lopeník? a jiné kopečky:-d

    0 0
    • Orbicek  

      Na samotný Lopeník nevím jaká je cesta, ale minimálně kousek pod vrchol by se mělo dat dojet, hezké stoupání je i na Mikulčin vrch – z několika stran – z Bystřice pod Lopeníkem, od Komně nebo třeba pokud chceš zažít extrém tak ze ST. Hrozenkova přes Vyškovec (1km s 16% průměrem a 25% maximem:). Hezké výjezdy jsou na Žítkovou – opět několik variant. A pokud budou sily tak doporučuju dojet si na Javorinu – 7 km stoupání, luxusní asfalt.

      0 0
    • milmat  

      Dále můžeš zkusit projet: Bojkovice, Pitín, Rokytnice, Kladná Žilín, Ludkovice, Březůvky, Zlín, Komňa, Mikulčin vrch. Pořadí si zvol dle sebe. Ideálně plánovat přes Strava.com. Jen je potřeba dávat pozor, aby tě někde nehodila na lesní cestu. Kopců si užiješ hodně, krásné výhledy, většinou i dobrý asfalt a celkem malý provoz. Tedy alespoň o víkendu, kdy to tam sem tam projíždím :-) Mám to tam hodně rád. Pak se to dá protáhnout až někde k Blatničce nebo zase na sever jsou super Hostýnské vrchy.

      0 0
      • Kosta  

        Kopce pěkné, výhledy pěkné, jenom ten dobrý asfalt není… Vhodný tak na horáka..

        0 0
        • milmat  

          A to jako kde to je jen na horáka? Mám to tam celkem projeté a nejsem si vědom, že tam je nějaký šílený tankodrom… Jinak na bika to tam je také dobré, ale mimo silnice.

          0 0
        • milmat  

          Nemám to nafocené celé (Google možná ano), ale tu je pár fotek „tragických asfaltů na horáka“ (léto/podzim 2015).

          0 0
          • Luwa  

            Me to nepřišla taková tragédie. Je pravda občas člověk potká úsek a musí na silničce krokem. To se mi stalo zrovna včera.

            0 0
          • sYs  

            Druhá a poslední fotka super :o)

            Luhačovicko si píšu na seznam „must see“

            0 0
          • arny71  

            Přidávám se k sYsovi, fotky pěkné, ta poslední prostě supr, z kama přesně je? Taky si tam budu muset zajet. :)

            0 0
            • milmat  

              Fotky jsou většinou z okolí Bojkovic a Pitína. Ta poslední je z podzimu na cestě z Rokytnice na Hostětín. Opravdu to tam je moc pěkné a dá se tam i dost nastoupat :-) Včetně toho brutálního kopce St. Hrozenkov – Žítková.

              Jinak mezi Luhačovicemi a Uh. Brodem je cyklostezka (ok i pro silnici), kterou se dá eliminovat značná část frekventované státovky, kde je dost provoz a není moc široká. Dále jsem byl (1×) směr Uh. Brod, Suchov, Velká nad Veličkou. To bylo také pěkné.

              0 0
              • Žíža  

                Jinak silnice Luhačovice Brod momentalne spis KO – je na X úsecích v opravě vybrousena. I ten kus kde není stezska má jeden úsek na semafory. Ale stezska je v pohodě, neuvěřitelného prázdná

                0 0
          • Kosta  

            Přes většinu míst z tvých fotek jezdívám každý den do práce…Ač to tam mám rád díky okolí, malému provozu a „zajímavosti“ trasy, zrovna kvalita cest nic moc… Nejhorší asi na konci Rokytnice směr Pitín (i když čerstvě spravená, stejně zdrbaná už ze začátku), za Hostětínem se to už celkem dá… Cesta přes Křižné aleje jedna velká houpačka.

            Projet se to samozřejmě dá na čemkoli, ale otázka za jakou cenu (vtipné je, že z kopce směr Rokytnice už při velmi lehkém přibrždění mně na některých úsecích spíná ABS, a to se mně stává opravdu málokdy – na suchém asfaltu)…

            0 0
    • rockab  

      Jeste by se dalo jet i na Vizovice pres Loucku, Valasske Klobouky, apod… Na vrchol Velkeho Lopeniku na silnicce rozhodne ne, to je fakt pro horaka. Da se to tam ale pekne objet z vesnice Lopenik na rozcesti Zlata cesta, sjet to dole a zpet pres Brezovou na Nivnici. Pokud ti nevadi mensi kopecky :-) Jak tu bylo psano, na Velkou Javorinu ze slovenske strany. Znam ale i par blaznu, kteri to pak jezdi na silnicce do Vapenek :-)

      0 0
      • RomanF  

        Vizovice-Loucka je tankodrom tak pro horáka. Na silnicce bych tam nejel.

        0 0
        • milmat  

          Ten kopec mám za barákem rodičů. Kvalita asfaltu je tam místy opravdu tragická. Směrem nahoru to celkem jde, přece je to celkem hezký kopec a rychlost není závratná :-). Při sjezdu dolů je potřeba dávat pozor a raději se krotit (dost to skáče). Už jsem se tam za mokra i vysekal (prudký úsek, zvlnění a hladká mokrá asfaltová záplata…).

          0 0
          • RomanF  

            A o tom jak je to úzké a poslední roky i hustý provoz ani nemluvim. Uz tam nejezdim. Auta tam jezdi jak prasata.

            0 0
    • milmat  

      Dnes jsem to tam projel: Loučka – Haluzice nový sfalt. Rokytnice je trochu horší jen opravdu ve vesnici, pak ok. Bojkovice – Kladná Žilín – Luhačovice moc pěkné. Pak jsem se zapomněl a jel na Řetěchov. To bylo Ok, ale pak drsná šotka k cestě mezi Ludkovicemi a Provodovem. Lepší jet z Luhačovic rovnou na ty Ludkovice. Sjezd z Provodova je horší, bacha na písek v zatáčkách od vody. Po delší době zase Bílé Karpaty, moc pěkné!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.