Silnička - jaké pedály a boty

13 nepřečtených
  • Jirka_Sd

    Zdravím, řeším výběr bot a s tím související pedály na silničku. Na úvod bych jen řekl, že jezdím občasně a na kole které jsem kupoval z druhé ruky jsou pedály SPD a těch pár letošních km jsem najezdil na nich v teniskách (prosím nekomentovat ….). Dotaz tedy zní zda koupit nějaké odpovídající boty (doporučte prosím, cenově tak max do 2 – 2,5tis.) a kufry k tomu či pořídit normální pedály a jezdit v běžných botách .Nechci speciální silničkářské boty, ale aby se v nich dalo i kousek příp. popojít.

    0 0
    • Řepík  

      Čau, tak pokud nechceš silniční pedály a silniční tretry, tak zůstávají ve hře nějaké MTB tretry na SPD pedály. Nebudu Ti dávat odkaz na žádný přesný model, treter je na výběr nepřeberné množství a každému sedí něco jiného. Chce to vyzkoušet na noze… Někomu více sedí Specialized, nekdo ma raději Shimano, někomu stačí Force…

      Klasicke pedály, pokud teda chceš alespoň trochu jezdit, bych určitě nadával.

      0 0
    • Namtos  

      Ještě je další varianta, pokud nechceš SPD a to klipsny namontované na pedály, kde nohu obepínají řemínky. Ale za mě pokud nohu „napevno k pedálu“ tak jdi cestou nášlapných pedálů (SPD atd..) Nevýhodou klipsen je mnohem horší (pomalejší) možnost uvolnění nohy.

      Nemusíš mít silniční tretry můžeš zkusit i nějaké „turistické“ … S padnoucí botou nebo tuhostí podrážky je to pak zase individuální stejně jako za sedlem (každý má jiné fyzické proporce).

      0 0
      • Řepík  

        S klipsnama máš pravdu, ale za mě je tohle řešení v dnešní době už mimo…

        0 0
      • nooski  

        Klipsny dnes opravdu ne. Pohodové tretry se dají koupit do 2 000 Kč s přehledem a pedály Shimano 520 taky udělají za pár stovek parádní službu.

        0 0
    • milan.v  

      Tato problematika se zde pravidelně řeší, také mám za sebou krátké mezidobí s jednostrannými Shimano A-520 pedály a MTB tretrami.

      I když jsem na tom najel řádově tisíce kilometrů, nepřišlo mi to špatné, po zakoupení silničních pedálů a treter jsem okamžitě zaznamenal rozdíl a už nikdy bych netvrdil, že to předchozí je super řešení. Ano, dá se, ale…

      V této cenové relaci už seženeš zajímavé kousky, šel bych do levnějších Shimano pedálů, například https://www.decathlon.cz/…8588462.html + nevím, jestli existují gravel tretry, které umožní i montáž silničních kufrů, to zmapované nemám.

      0 0
      • Jirka_Sd  

        Jak se v těch silničních tretrách chodí proti těm s SPD? Jedná se mi o to když budu potřebovat někde popojít, třeba kus špatné cesty, nebo někde kratší prohlídka, do hospody apod.

        0 0
        • hrota  

          Chodí se v nich celkem blbě a navíc kufry dostávají zabrat.

          Jak už psali výše, kup pedály Shimano M520 a k nim nějaké turistické spd tretry :)

          0 0
        • Breakpain  

          Tak nato, opravdu silniční tretry nejsou ;)…

          0 0
    • Jirka_Sd  

      Pedály co jsou na kole nyní.

      0 0
      • nooski  

        Tohle jsou jednostranné SPD.

        0 0
        • zarkow  

          Pokud jsou pedály funkčně v pořádku, nechal bych je a pořídil pouze MTB tretry, které ti v rámci rozpočtu dobře sednou. Vyloženě turistické tretry bych nevolil, sice pořád lepší než tenisky, ale tuhost podrážky je důležitá. Sám jsem tak jezdil v kombinaci s SH A520 několik let a v pohodě.

          Ano, silniční pedály a tretry mi nyni také přijdou lepší, ale nutnost to opravdu není.

          0 0
    • blue.sun  

      Určitě bych šel cestou bajkových bot. Zatím můžeš nechat i tyhle pedály, které máš, a později je stejně vyměníš za oboustranné M520 (je to lepší, neřešíš kterou stranou se nacvaknout).

      Já bych se, naopak, vůbec nebránil nějakému lepšímu modelu turistických bot, mívají dost tuhou podrážku v místě kufrů. Záleží, co si od jízdy na silničce slibuješ. Pokud ti jde o výkon, pak sportovní tretry s tuhou podrážkou (klidně i od Force, model Hard nebo Crystal, sám bych ale připlatil za Devil s karbonovou podrážkou). Pokud ti jde spíš o cestování a i nějaké výlety, pak vybrat turistickou SPD botu, která ti sedne. Docela slušný model má Decathlon, případně tam prodávají turistické modely od Shimana.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.