• Jirka_Sd

    Zdravím vespolek,

    vybíráme kolo pro dceru a budeme zkoušet několik typů od Focuse v Liberci v prodejně Bradský.

    Měl by tam být docela výběr starších ročníků za dle mě zajímavé ceny.

    Co jsem zjišťoval, tak se jedná o typy Izalco Race 105 s carbon r., Cayo Disk Tiagra či 105 s carbon r., Izalco Ergoride Tiagra či 105 s carbon r. a Paralane Tiagra s Al r. i carbon r. .

    Máte prosím někdo přehled a doporučení které typy upřednostnit resp. dle mě je Izalco Race a Cayo závodní geom. a Ergoride a Paralane endurance geom., resp. ten Paralane mají vedený jako gravel, ale má to 28 pláště. Kolo bude používáno pro běžné ježdění ne pro závody, takže spíše pohodlnější geom. a gravel dcera nechce. V nějaké diskusi zde na foru někdo také zmiňoval negativní zkušenosti s touto prodejnou ohledně osazení odpovídajícími komponenty – máte někdo zkušenost?

    0 0
    • roupik  

      Mám od nich silnicku a vše bylo v pořádku, ale slysel jsem taky dost negativnich ohlasu na ne.

      Myslím že ty řady od Focusu jsou odstupňovaný zhruba takto:

      Izalco – vyloženě závodní raketa

      Cayo – pohodlnější silnička

      Paralane- cyklokroska nebo gravel

      Ergoride neznam

      0 0
    • Hrabex1  

      Negativni zkusenosti s komponenty se podle me tykaly jejich kol znacky NANO. Takovou zkusenost mam i ja. U hotovyho Focuse se urcite nemas ceho bat.

      0 0
    • MartinRHC  

      Já mám carbonový Izalco Race na 105 a žádný problém. Najeto cca 3000 km.

      0 0
    • AldaK  

      Cayo Mix AG2R. Rok provozu bez jediného problému naj. 8700km. Geometrie spíše závodní. Řekl bych že Cayo a Izalco má tentýž rám.

      0 0
    • šimlos  

      Já měl Cayo a geo spíš pohodlná.

      0 0
    • Jirka_Sd  

      Dcera si zkoušela Izalco Race ve vel. 54 v Křinci, ale vypadá to že by potřebovala spíš 52. Doladěné nastavení byl obrácený představec a poměrně dost zasunutá sedlovka – odhadem nad sedlovou tr. cca 15cm. Ještě je dámská Donna, ale zdá se mi ten slopping už docela přehnaný. V lednu by si tam měla na tomhle rámu kolo zkoušet.

      0 0
    • Jirka_Sd  

      Tak včera jsme nakonec vyrazili do Liberce do prodejny Bradský. Dle stránek tam měl mít poměrně dost velký výběr. Nakonec se ukázalo, že tam z inzerovaných má tak půlku a zbytek je asi nepostavený ve skladě či kde. Naštěstí měl na prodejně Izalko Race 9.7 ve velikosti M i S a tak jsme po vyzkoušení dospěli k výsledku že jí sedne vel. S. Dcera chce kolo v černé barvě a tyhle byly v červené (to bych bral já), takže nakonec jsme odjížděli s prázdnou, Dopadlo to tak, že v černé a vel. S ho měl na skladě Cyklosport v Ostravě a v pondělí by ho měli posílat. Z těch prodejen co jsme během shánění kola prochodili byla ta v Liberci s přehledem na prvním místě … od konce, nic horšího jsem nezažil, víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Naopak líbil se nám přístup v Koloshopu, Bikegallery a asi nejlepší p. Michl v Křinci, kde bych kolo bral nejradši, ale neměl velikost a barvu.

      0 0
      • milan.v  

        Kdyby sis zde zadal do vyhledávače BRADSKÝ, nemusel bys být tak překvapený…

        0 0
    • Jirka_Sd  

      Měl jsem reference i jsem to četl, ale to víš není nad osobní zkušenost.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.