Silnička do 35000 (max. 40000)

7 nepřečtených
  • Majlen

    Nazdar, vybíram novou silničku – původně jsem jezdil na starým ocelovým Gerberu (rám na mě velkej), jehož životnost bohužel na posledním výletě skončila.

    Teď tedy vybírám něco novýho, chtěl bych kolo spíš nový (už nemám náladu řešit tolik problémů, co jsem si letos užil s tím Gerberem), nejlépe s řazením Campagnolo (když jsem si pár silniček osahával v obchodech, tak vyhovovalo nejvíc).

    Nájezd mám cca 2 tisíce ročně na silničce (kombinuju to s bikem).

    Hodně se mi líbí Canyon Endurace AL 7.0 Team, ale podle hodnot z Competitive Cyclist kalkulátoru by byl rám kratší než bych potřeboval.

    Píšu sem hlavně pro získání nějakých alternativ (určitě jsem na nějaký značky při probíhání stránek zapomněl).

    Competitive Cyclist hodnoty:

    Top Tube Length 55.1 – 55.5 Cm

    Seat Tube Range CC 49.1 – 49.6 Cm

    Seat Tube Range CT 50.6 – 51.1 Cm

    Stem Length 10.1 – 10.7 Cm

    BB Saddle Position 62.3 – 64.3 Cm

    Saddle Handlebar 53.8 – 54.4 Cm

    Saddle Setback 4.4 – 4.8 Cm

    Seatpost Type Setback

    0 0
    • ZbynekN  

      Tak Canyon má i sportovnější – delší rámy. Taky se může lišit geometrie na základě toho, jaký si zadal fit: Eddie, french, competetive. A jestli ti vyhovoval velikostně Gerber, tak ho zkus změřit. Kalkulátor je jedna věc, ale jestli teď sedíš, pro tebe pohodlně, není důvod měnit.

      0 0
      • Majlen  

        Zadal jsem Eddie fit.

        Ten Gerber vyloženě nevyhovoval, byla to silnice z bazaru na zkoušku, jestli mi to chytne nebo ne (a chytlo).

        0 0
        • tromboonen  

          Vypada to ze mas kratsi nohy a delsi ruce/trup? Ja presne naopak..

          Zkus si nakreslit v meritku ram dane znacky s horni troubou 54 a 56 cm (vetsinou tyhle dve velikosti byvaj, ale muze byt i neco mezi) a zkoumej jak vysoko musis mit sedlo/vku (porovnej bb-saddle top hlavne se stavajici hodnotou) a jaky drop tam bude.. kdyby mela byt sedlovka moc zasunuta a drop maly, muzes jit do mensi velikosti a delsiho predstavce/rodel s delsim reach a drop.. tim se ti posed natahne, u rodel i o 2–3 cm

          Jinak Meridy, Authory mam pocit byvaji delsi, ale vetsinou za cenu tvrdosti/hajtro­vitosti

          Krab nebo Hroch Ti urcite poradi konkretne, maj to ve voku, ja jen obecne zasady..

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Merida Scultura 2013 vel. 52; TT= 545mm, hlava 150 mm, starší Author vel. 50 (cca odpovídá 54; TT=548mm; hlava 120 mm). Obecně se vejdeš na mnohé současné 54, máš hodně krátké nohy, tak budeš mít vysunutou málo sedlovku. Lepší by bylo vybírat z dlouhých slopingových rámů menší velikosti. Ještě si ujasni drop sedlo-řídítka, už na Authoru s nízkou hlavou by Ti 135mm/-6° představec úplně nahoře umožnil jít řídítky nad sedlo.

            0 0
        • tromboonen  

          Jinak starsi neslopingove ramy byvaly na dnesni pomery extremne vysoke a kratke.. ja potrebuju kratky ram (54) a pritom mam jeden starsi ocelak, vejska snad 63 a celkem jsem se na nej poskladal, proste to tenkrat tak delali, kratke ale vysoke.. Ty mas asi uplne opacne proporce, takze proto Ti to nesedi, ale u modernich slopingovych ramu je to uz trochu jinak… kdyz to promeris a prozkoumas tak by nemel byt problem neco najit.. a dej si s tim praci, vyplati se to (coz uz asi vis)

          0 0
    • ZbynekN  

      Jak koukám na tvé výsledky, tak mi v kalkulátoru vyšlo něco podobného. Mám 176 Cm, vozím felt f85 ve velikosti 54. Řada F je u feltu sportovnější, ještě mají Z, což je endurance řada. Ale jak jsou na tom aktuálně cenově a s dostupností, to netuším.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.