Silnička celohliník vs zadní karbonová stavba

10 nepřečtených
  • roc.ker

    Ahoj,

    uvažuji o nákupu silničky a řeším dilema, jestli využít současných slev a jít do Meridy http://www.merida-bike.cz/…e-904-com-08 nebo počkat na příští rok, došetřit a pořídit něco s karbonovou zadní stavbou. Líbí se mi např. tento Specialized http://www.sirer.cz/?…. Nejsem rozhodnutý jestli Shimano nebo Campa. Každopádně nechci jít pod SH 105, ale od Campy nevím do jaké sady jít. Co je srovnatelné k SH 105 – Veloce?

    Jaké máte zkušenosti se zadní stavbou. Je mi jasné, že asi bude nějaký přínos pohodlí, ale mám strach z „trvanlivosti“ spoje. Neplánuji výměnu rámu za pět let.

    0 0
    • nooski  

      5 let je docela dlouhá doba. U nějakých zeslabovaných plechovek bych se už po 5-ti letech docela bál jezdit. Osobně jsem pro rámy z jednoho materiálu. Pokud budou dva rámy od stejného výrobce ze stejného materiálu a ve stejné velikosti, jen jeden bude celohlína a druhý bude mít zadní karbonovou stavbu, tak celohlína bude levnější, lehčí, spolehlivější a tužší. Mám zkušenosti z Authorem a7703, který měl horní vzpěry z karbonu. Při silném záběru zadek lítal ze strany na stranu, šroubky, které držely ty vzpěry v patkách se pořád povolovaly a navíc, ikdyž byl vyroben z Columbusu Airplane (což je neskutečná plechovka a tak by rám měl být lehounký), tak vážil ve velikosti 52 1450g, což mi příjde dost. Kdyby to bylo komplet z hlíny, tak to tipuju o 200g lehčí.

      Mno a přínos v pohodlí je diskutabilní. Pokud člověk vyloženě prahne po pohodlí, tak je hodně cest, jak ho dosáhnout. Jednou je i 25mm plášť vzadu namísto klasiky 23mm.

      Každopádně jsem pořídil RB, které sice váží o dalších 150g více, ale ve všech směrech je mnohem lepší než Author. Hlavně se nemusím bát sednou na rámovku (Author vždyc­ky nějak podiv­ně zaskřípal) a rozhodně prsty neprotlačím dolní rámovku směrem dovnitř :-)

      A ke 105 asi Veloce, ale rozhodně bych se nebál srovnávat i Mirage, což je jen trošku těžší Veloce. Oboje je desítka, oboje má stejný systém řazení i kliky s integorvanou­ osou.

      0 0
    • Bully  

      V soucasne dobe a zvlast u renomovanych vyrobcu bych strach ze spoju dvou ruznych materialu nemel. U Speslu tedy taky ne.

      S Campou ti neporadim, jezdim Shimano. Vyzkousej si oba systemy a uvidis sam, ktere paky a razeni ti padne lip do ruky.

      0 0
      • roc.ker  

        Ještě také zvažuji koupit Specialized s Campou Mirage → investovat do kvalitnějšího rámu na úkor komponentů. Co Vy na to?

        0 0
        • Bully  

          Ze je to vzdycky lepsi, nez to delat naopak. Jenom mi nejde do hlavy srovnavat koupi kola s investovanim. To bys musel byt bud sberatel, nebo kolo pouzivat pro vydelavani penez :o)

          0 0
        • rainbowone  

          Mirage je skoro jako Veloce konstrukčně je to všechno stejné od Xenonu po Centaur liší se to jen použitým materialem , tak že NO problem . Jen to holt musíš koupit letos příští rok už se ty nižší sady prodávat nebudou už bude jen Veloce a výš. Jinak ten rám Specialized není žádná „Amerika“ ale furt je to lepší než koupit nějakou Meridu a spol.

          0 0
    • Medviedok  

      ked nechces o 5 rokov kupovat novy ram a pritom najazdis viac km alebo si tazsi, a nevadila by ti uslachtila ocel, informuj sa o vypredaji ramov u Sterbu v prahe, mozno najdes nieco zaujimave. Zas nie kazdemu su po chuti tie ramz co vyzeraju ako favority, ale je to klasika. Postavit na tom nieco s veloce / centaurom, to bude fungovat velmi dlho, aj ked na frajerinu to nebude.

      0 0
    • roc.ker  

      Tak teď babo raď :-( Mohu mít Specialized Alez Comp na C Mirage, Trek 1.7 na SH 105 (kola jsou za stejnou cenu 27500Kč) nebo za necelých 24000k Meridu 904 na SH 105.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.