• ghostik

    Ahoj, řeším upgrade na Scottu CR1 2016. Teď je tam Sora 3*9 (největší tác 50z) . Kliky jsem koupil současnou 105ku 11sp, 2 tác 53/36z, nahodil jsem je, a zjistil, že přesmykač neposunu dostatečně nahoru a celé je to naprd. Bude mi stačit nový přesmykač 2* (9 10 11 je doufám jedno?) a seřídit dorazy, nebo mě čeká i výměna řazení? Další možnost zvažuju ke 105 klikám koupit zbytek 10sp tiagru a Soru přendat na zimáka.

    Případně ještě otázka pro místní- kde v Brně koupit ten přesmyk?

    0 0
    • tromboonen  

      Myslim, že za určitych konstelací by mělo jít rozchodit 2× řazení na té levé páce co je 3×, prostě na dorazech zablokovat tu čtvrtou polohu (má to i mezipolohy, takže čtvrtou), někdo tady psal, že to udělal.. co přesně Ti na tom nejde?? Děláš to správně, t.j. nastavuješ od spodní polohy? Mrkni na detailní návody na nastavení řazení od 2×10 Shimana, třeba Ultegra 6700 a zkus to krok po kroku poidle toho..

      Jinak předělat to na moderní 2×10 bez opratí by byla určitě radost, ALE: 10sp Tiagra 4700 má jinej krok řazení než vše ostatní, takže bys dával nové páky, novej přesmyk, novou házku a novou 10sp. kazetu, spočítej si kolik to bude.

      Mrkni taky na bazar, 10sp sady a jejich části se daj často koupit za rozumné peníze, občas i skoro nepoužité.

      Je možný, že 10 sp 105 vyjde levněji, tam by teoreticky mohla zůstat stávající házka (chod má stejný a o jeden pastorek víc by měla dát, tam to je omezeno rozsahem pák, ne házky).

      0 0
      • ghostik  

        Teď mi nejde to, ze tam mam presmykac na trojtac a ten to proste neda. Má uplně jinak udělanou klec tak to zavazí. Takže musím koupit smyk – je stejný pro 9/10/11sp ? Doufám, že to nehraje roli ale radši se ptám. Při eventuelnim upgradu na 10sp počítám s výměnou všeho, sora by šla na zimaka komplet.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Nejsou stejné a nefungují stejně dobře. Kup si rovnou takový, který bude definitivní.

          0 0
        • tromboonen  

          No, můžeš se pokusit vyměnit jen smyk za 2×9sp, teoreticky myslím i za 2×10 sp (měly by mít stejný krok), a já osobně mám na obou kolech 2×11sp smyk ač mám 2×10 páky, ale to nefunguje vždy…

          Pokud to budeš časem stejně přehazovat na zimáka, vzal bych to rovnou celý, bude se Ti jezdit líp, takže stávající drivetrain na zimáka a nový koupit komplet Tiagra 4700 2×10 nebo 105 5700 2×10 (jeden nebo druhý, nejsou mezi sebou kompatibilní).

          11 sp bys samozřejmě moh taky, ale nevím, jestli se Ti 11sp kazeta vleze na ořech kola.

          0 0
          • ghostik  

            Koupim 10sp smyk a budu se modlit :D

            0 0
            • tromboonen  

              10 sp „starej“ v tomhle případě, 4700 ne.

              0 0
              • ghostik  

                Díky, píšou to i na Kupkole. Tak to asi prdim, koupim 9sp soracky smyk a na podzim se uvidi do ceho investovat.

                0 0
                • tromboonen  

                  No to je otazka, 9 sp Sora 2×9 bude sice fungovat s cimkoli 2×10, ale co pak s ni kdyz stavajici drivetrain 3× 9 pujde na zimaka a pujdes treba do te 4700 Tiagry? Jako je to par stovek a fakt bych bral klidne bazar, smyk neni neco co by vyrazne trpelo a casto tam lidi prodavaj ze maj neco co se jim nehodi jako tobe, klidne novy za 2/3 ceny…

                  Jestli ted nemas na ty ctryri polozky dejme tomu z Tiagry 4700 tak proc ne, jestli to chces pojmout koncepcneji, jdi rovnou do ni a ten zbytek recykluj na zimaka, ono i takovy brzdy 4700 budou zlepseni a komplet sada se kolikrat da sehnat za zajimavy penize (plus prodat kliky), v ramci konverze jednice plus zimak to muze byt zajimavy… ja jsem kupoval Ultegru na jednici a pak jsem si vzpomel ze tu jednici nechci uplne nicit v terenu nebo prevazenim a odiranim, tak jsem zaroven postavil puvodfle neplanovanou dvojku/CX s tou Ultegrou a dokoupil pohon Duru, ne ze by to byl takovy rozdil, ale aby to ladilo s drahym ramem. Proste myslet na budoucnost:)

                  0 0
    • stip1978  

      Měl jsem 105ku 3×9sp. a zkoušel jsem jí předělat na kompaktních 2×9sp. Vyměnil jsem pouze kliky (50/34 10sp.) a přesmykač (z 9sp.sady) Nepovedlo se mi to vyladit abych s tím byl spokojen. Takže moje rada je – nezkoušet a koupit kompletní sadu 2×10sp. Možno samozřejmě seskládat z bazarových dílů, pokud chceš ušetřit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.