• Rolei

    Rozhoduju se mezi těmato tretrama. Sidi vypadají líp a líp mi sednou, shimana jsou tužší, nikde jsem o nich nečetl nic špatného /na rozdíl od sidů – „měknutí“ v mokru, měkčí podrážka, horší kompatibilita s time pedálama) Koupit jdou za podobnou cenu, které byste vzali? Ještě pod otázka: Nevíte někdo náhodou jaký je rozdíl mezi shimanama M225S a M225 (tedy bez S)?

    Anketa: Které?

    1x
    10%
    0 0
    • Baracuda  

      Premyslel sem nad stejnyma tretrama jako ty a nakonec sem vybral ty shimana (ktera mi snad pristi tyden prijdou). Hlavne proto, ze mi prijde, ze ma daleko lepsi ochranu prstu a obecne, ze to bude trvanlivejsi tretra. Kdybych jezdil jen XC, tak bych vzal asi Sidi, ale soustredim se hlavne na MTBO a tam si myslim, ze by mi moc dlouho nevydrzely… Co se tyce rozdilu, tak ten ja vidim jen v designu – btw – na tom obrazku mas M225S… Ale treba je to i v necem jinem…

      0 0
    • multib  

      S = silver J.

      0 0
    • multib  

      Jezdím odjakživa Sidi, ale od té doby, co udělali přezku, která se povoluje 2mi prsty, tak mi to vadí .. jednak 2 prsty je horší obsluha, než 1 a pak se mi občas stává, že nejde povolit, že musím několikrát mačkat velkou silou .. A jestli je uchycení u Action jako u Eaglů, že protikus přezky je na druhé straně boty posuvný, tak rovněž špatná zkušenost .. ten pásek se povoluje .. možná se povoluje při odepínání, ale proč to musím furt hlídat? Za jízdy drží .. J.

      0 0
      • kubad  

        ovládá se i jedním prstem když na střídačku mačkáš levou nebo pravou stranu té přasky tak se po zoubku povoluje. Pro kompletní rozepnutí potřebuješ prsty dva to je pravda

        0 0
    • multib  

      jo a u starých se mi po 30 – 50000 km (kdo to má furt počítat ..:-)) utrhla síťovina v místě, kde končí zesílení patní částí a začíná boční kůže, kde se stýkají .. u obou treter .. zřejmě k tomu došlo častým pohybem těchto částí vůči sobě .. Toto Sh nemá, takže se to nemůže stát .. J.

      0 0
    • multib  

      Též se mi posouvají vložky, což mne dost štve .. tak jsem je přilepil ..
      Zajímalo by mne, jestli je to u Sh stejné .. J.

      0 0
    • maxtor  

      Můžu se vyjádřit jen k těm M225, protože je jezdím. Jsou to naprosto supr tretry – sice trochu těžší, ale tím je vyrovnána supr tuhost podrážky a jsou navíc max. pohodlné (v porovnání s tím, co jsem jezdil). To „S“ skutečně znamená jen ninou barvu – tedy Silver – ty, co jsou na obrázku.

      Nevím, jak je to se Sidi, ale u těchto Shiman se mi v rozmezí jednoho týdne pokazily obě přesky (přesně po sezóně ježdění). Resp. praskly v nich pružinky. Fungují sice normálně dál, ale nejsou odpružené a nepřijemě při jízdě klapají. Není ale větší problém koupit nové. Ještě jsem se k tomu ale nedostal.

      0 0
      • jonti  

        Suhlas, mne sa shimana zdaju take pekne tuhe, ako trekove topanky, a velmi dobre sedia aj na uzku a nizku nohu.

        0 0
    • dodo  

      Mám shimana najeto asi 5k km, zatím vše bez problému, jsou celkem dost tuhy, těžší, karbonu tam taky moc neni:D, ale rekl bych, ze kdyz je hodne zaseres blatem, nechaji se normalne vycistit, protože jsou hodně plastový, síťka ve předu z kopce příjemně větrá, utahování je Ok, ale v tom mají sidy zase trošku navrch dobrým systémem. Podrážka je vyšší a je to trošku o zvyk. Máma má Sidi Dragon 2 a zatím taky žadný problém. Mají výhodu, že se u nich dá všechno vyměnit a systém upínání je přeci jen trošku vymakanější. Každý maj ale svoje a vzal bych asi osobně spíš sidi, ale záleží na tom, který ti lépe sednou. Oboje se nechají dobře dotáhnout i za jízdy.

      Mám CB Candy a podrážka u SH. je malinko vyšší, tak chce dát pod kufr malinkou podložku.

      0 0
    • Rolei  

      No mně se právě na těch shimanech líbí že jsou tuhé, ale zas nedělají (?) půl čísla a přeci jen mi o trochu hůř sednou než Sidi, které sedí dobře. Sidi jsem zkoušel jen nějaký nižší typ a zdála se mi u nich podrážka hodně pružná, měkka a prodavač říkal že rozdíl oproti Actionům je jen v upínání a SRS systemu podrážka, že je prý stejná tak z toho mám trochu strach abych za ty prachy po sezoně z nich neměl papuče…

      0 0
    • foxhound  

      Na www.xcr.cz seženeš ty Sidi za celkem dobrou cenu :)

      0 0
      • Rolei  

        Však o těch přemýšlím…původní cenu bych za to nikdy nedal, nemám na to ani peníze ani tak dobře nejezdím :-)

        0 0
        • foxhound  

          mi se včera tyhle boty objevily pod stromkem :)vypadají skvěle

          0 0
          • Rolei  

            Dnes mi přišly sidi poštou, tak jsem snad udělal dobře…

            0 0
            • Baracuda  

              At slouzi! Me dnes prisly ty shimana – sedi spickove, tak sem snad taky udelal dobre…:-)

              0 0
            • juli  

              Preju, at jsi spokojenej, jen jeste doporucuju opatrit si ochranu spicky. Jo a poslal jsem ti mejla.

              0 0
    • krokus  

      Vaham mezi tretrami Shimano 181 a 225. Neulehcite mi nekdo rozhodovani? Jde o to, jestli se vyplati priplatit si za karbonovou vlozku, nebo jestli staci tvrzeny nylon (u nizsiho modelu). Na silnicku mam celokarbonove tretry Shimano 131, ta tuhost je opravdu znat. V dobrem i spatnem smyslu: prenos sily je vyborny, obcas me z toho ale boli chodidla.

      0 0
      • maxtor  

        No zrovna ty M225 jsou proti R130 (131) rozdíl jak prase. Jsou krásně tuhé a zároveň pohodlné. Mohu jen doporučit.

        0 0
        • krokus  

          Ty 130/131 jsou tuhé taky, ne? Jen nejsou prave dvakrat pohodlne:-) Muzu se zeptat, kde a za kolik jsi ty 225 koupil? Rad bych je sehnal za nizsi cenu nez cca 4000. Napr. na chainreactionu stoji dost malo, bohuzel ale nemaji velikosti.

          0 0
          • maxtor  

            O těch 130tkách a 131čkách jsme se bavili jinde a celkem jsme se shodli. Ty M225 jsou fakt luxus. Vozím je víc jak sezónu a jsou pořád jako nové. Jen přezky se pokazily zároveň v rozmezí jednoho týdne po necelém roce používání(praskla pružinka), ale fungují normálně dál – jen bez odpružení. Já jsem je kupoval, tuším, na kolokrámu, kde byly tehdy v akci. Jinak levněji než tady je asi u nás neseženeš: http://www.cycloshop.cz/…oducts_id/46?…

            0 0
            • krokus  

              Pořád doufám, že si na ty silniční nějak zvyknu:-) To odkrvování už bylo posledně lepší, zas mě ale nepříjemně tlačila podrážka v místě kufru – přesně jak jsi psal. Např. tyhle "tretry ":http://www.kupkolo.cz/…467.htmlmají na chainreactionu za paradni cenu, v prepoctu asi za 1800. Bojím se ale, jestli ta nylonová podrážka nebude moc měkká, popř. časem nevyměkne. Přece jen karbon je karbon:-) Staré mtb tretry diadora s nylonovou (nebo jakou) podrážkou se mi dnes kroutí před očima.

              0 0
              • maxtor  

                Taky doufám, že se ty silniční nějak poddají… Co se týče té nylonové podrážky, tak aby toho nebylo málo, mám ještě jedny tretry a to zimní Shimana: http://www.cycloshop.cz/…ucts_id/1497?…

                Ty mají normální plastovou podrážku a jde to i tak :-) Ony působí navíc trochu pohodlněji, protože jsou prostě vystlané. Možná i díky tomu nejsou tak tuhé jako M225. Ty M225 považuji ale za své nejoblíbenější tretry.

                Pro jistotu dávám foto, aby sis nemyslel, že jen tak rozumuji:-)

                0 0
                • krokus  

                  Teda ty jich máš:-) Ty španělské boty vlevo dole poznávám:-) A když srovnáš tuhost těch 225 s těmi zimními nylonovými, jak to vychází? Jde o to, jestli se vyplatí investovat de facto dvojnásobek peněz do toho vyššího modelu, nebo ne.

                  A ještě bych měl jeden dotaz: jak je to s velikostí? Jsou ty silniční a horské stejně velké?

                  0 0
                  • maxtor  

                    Asi takhle. V zimě jsem pochopitelně jezdil ty zimní. Když jsem ale po dlouhé době obul ty M225, tak je to nebe a dudy. Otázka ale je, co dělá ta carbonová vložka a co tlumí větší výstelka zimních Shiman. Takže mé postřehy ber s rezervou. Podle mě moc velký rozdíl mezi letními plastovými a carbonovými tretrami nebude…

                    S tou velikostí je to tak, že normálně mám vel. 44. Shimano by mělo být vždy o číslo větší, takže R130 i M225 mám 45tky a padnou jak dělané na míru, zimní mám 46 a jsou taky akorát. 

                    0 0
                  • maxtor  

                    Tady máš detail podrážky M225:

                    0 0
                    • krokus  

                      Díky moc za rady. Možná tedy půjdu do toho modelu 181, ušetřil bych tak docela hodně. Karbonová vložka na těch 225 je to černé a ostatní je nylon? To se tedy s tím karbonem nepředali:-)

                      Když uz tu takhle souborně řešíme tretry, napsal bys mi ještě prosím, jak jsi spokojený s těmi zimními? Myslím hlavně z hlediska tepelného komfortu. Zima je ješte daleko, ale už se taky po nějakých poohlížím.

                      0 0
                      • maxtor  

                        Taky by mě zajímalo, jestli ten carbon je prorostlý v cdelé podrážce nebo jsou to jen ty dva kusy…

                        No, obecně, ty M225 mi padnou tak akorát, takžě tlustější ponožku do nich nedám. Nebo sice dám, ale už je to tak tak. Jak je tak nějak pod deset stupňů, vozím zimní, nejdřív s normální ponožkou, jak je pod cca 4 stupně, tak s tlustou ponožkou. Do nějakých –2 je noha jak v bavlnce. Jak je míň, tak už začíná být zima i v nich. Proto mám ještě navíc vyhřívané vložky (z Ebaye cca za 9 stovek i s poštovným). I když bylo letos nejstudenější počasí, zimu na nohy jsem necítil. Zimní tretry rozhodně doporučuji. Jen kup o číslo větší, jak jsem psal.

                        0 0
                        • krokus  

                          No nevím, do –2 vydržím i ve svých starých letních tretrách (s návleky tedy). Od zimních bych očekával, že v nich půjde vydržet aspoň do –10.

                          0 0
                          • maxtor  

                            Návleky nemám. Myslel jsem to tak, že sice do nějakých –4 vydržiš, ale chlad prostě cítíš – hlavně při delších vyjížďkách. To já prostě nemám rád. Takže asi tak.

                            0 0
                    • krokus  

                      Jo, jinak je zajimave, ze normalne mam 42, tak jsem koupil silnicni taky 42 (naslepo pres eshop) a mam pocit, ze je mi to trosicku vetsi. Ale asi muzu byt rad, v mensich bych nejspis trpel jeste o hodne vic:-)

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.