• kubajs mtb

    ahoj nevíte někdo na jaký tlaky by se měl foukat tlumič rs sid race? nemůžu nikde najít manual dik je to na jezdce cca 70Kg dík moc

    0 0
    • MaPa  

      Vozím to na 25% SAG, pokud chceš víc do endura tak ke 30%. Negativka 100% pozitivky, na enduro klidně i míň, záleží na zadní stavbě.

      0 0
      • vitouch  

        to MaPa: to nechápu..mohl bys mi to nějak nastínit v jednotkách tlaku? jinak je to na ramu duratec sendic, vidlice se zdvihem 108

        0 0
        • MaPa  

          Není důležitá hodnota tlaku. Každý je jinak těžký, což teoreticky zohledňůjí tabulky výrobce, ale zase hraje roli systém, takže to občas nemusí fungovat. SAG – ponoření tlumiče při nasednutí na kolo. Následující hodnoty jsou pro XC, jinak si dosaď hodnoty seshora nebo hlavně podle toho jak jezdíš. Začneš pozitivní komorou – nafoukáš tak, aby byl SAG cca 25% celého zdvihu tlumiče. Jestli máš Sendica, tak tam se dávají většinou tlumiče 165/38, tedy celý zdvih tlumiče je 38mm. 25% z toho je nějakých 10mm. SAG se nejlépe zjistí posunutím O kroužku po těle tlumiče. Když to máš nastavený (třeba na mejch 65kg to vychází kolem 140PSI), jdeš na negativku (ta blíž pístu). Tu nastavíš na cca 100% (tedy stejný tlak jako v pozitivní komoře – pro mne 140PSI). Pokud budeš chtít aby začátek kroku byl citlivější, tak dáváš do negativky větší tlak, pokud chceš aby bylo kolo víc XC tak dáš tlak menší (kolem 80%). U Sendica je ale hodně progresivní zadní stavba, takže zcitlivování začátečního kroku moc vliv nemá. Spíš si můžeš dovolit menší SAG, ale záleží jak moc pohodlnou jízdu chceš. Takže asi tak.

          0 0
          • Marcinka  

            tROCHU MIMO: Jaké počasí je teďkom v Praze, Středních ČECHÁCH, prosím? Jasno, polojasno nebo se zatahuje. Odpledne má podle předpovědi zasáhnout k nám na JV Moravu fronta z Čech, tak mě zajíma jak tam je.

            0 0
            • MaPa  

              Sluníčko, vedro, obloha bez mráčku. Zatím :-)

              0 0
              • Marcinka  

                Jo, dík za info. U nás obdobně, tak snad se to udrží, odpoledne chcu určitě vyjet.

                0 0
          • Marcinka  

            aaa…to jsem se trochu spletl…ty srážky od Čech mají dojít asi až během pátku odpoledne..na dnešek to vypadá na jasné a teplé pošasí na celém území ČR.

            docela doré stránky: www.medard-online.cz/index.php

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.