Shimano XT PD-M780 vs. EXUSTAR PM 25

35 nepřečtených
  • radek.g7

    Ahoj,

    chtel bych se zeptat, nema nekdo zkusenost, pripadne srovnani s temito dve pedaly. O tech novych Shimanech XT toho v historii moc neni :-(

    Chtel bych nejaky zdravy pomer vahy a vydrze. Ty exustary jsou asi o 70g lehci, ale nemam nikoho s praktcikou zkusenosti.

    diky za nazor a radu.

    0 0
    • Evilcleaner  

      70g nadváhy + nesmrtelnost vs. kombinace průmyslového a kluzného ložiska.

      záleží na tom jak dlouho je chceš vozit;)

      0 0
      • radek.g7  

        Tyjo, to kluzny lozisko by mi asi trochu vadilo :-( nevis kde bych na netu nasel vykres k tem exustarum? Neco jako ma Paul- lange k shimanu?

        Do tedka jsem mel 520 a jako super, i presto ze uz se netoci jako „zamlada“, coz je zvlastni, vakl neni, kulicky i konusy jsou uvnitr jako novy, tak to proste ma na muj vkus velky odpor pri otaceni.

        0 0
        • DAWE25  

          Nestačilo by jim jen rozebrání, vyčištění, namazání? Jinak bych volil zase Shimana, jsou prostě těžší, ale jejich funkce je zatím imho nepřekonaná. Osobně jsem pokukoval po Look Quartz, ale místní ohlasy mě momentálně odradily, Shimano je Shimano.

          0 0
          • radek.g7  

            Prave ze jsem myslel ze by stacit melo. Pedal jsem rozebral vycistil, namazal. Nevim jestli neni zajetej, nebo co, ale zkusil jsem novy M540 a tam lehce tuknu a pedal se toci jak divej, ten muj udela tam otacku a to jsem pritom konusy dotahnul fakt dobre :-)

            Jinak souhlasim s tim ze shimano je drzak, ale vaha je proste spatna :-( Ona jen ta osa ma u M520 asi 60g jedna.

            0 0
          • lukas0006  

            jaké místní reakce jsi četl na look quartz ja je vozím před nimi jsem měl Shimano M505. Mě se líbí na look to, že se nemusís o ně starat. Shimana bylo potřeba jednou za čas rozdělat a vyčistit. Písek a bahno se mi dostavalo do části s pružinami. U looku se bordel nemá kam dostat.

            0 0
            • DAWE25  

              Nedávno zde bylo vlákno o Look Quartz vs. Shimano XT, hlasováním jednoznačně vyhrálo Shimano a byly tam ohlasy na problémy s nastupováním, malou výdrží kufru a pedály údajně také vydrží méně km než Shimana. Jak řikám, je to poznatek z nedávného vlákna, Shimano je taková klasika, takže asi s Lookem také nejsou takové zkušenosti aby se to dalo přímo porovnat. Mě se na Looku líbí váha a větší plocha pedálu.

              0 0
              • lukas0006  

                nvm no ja je vozím sezonu a vůbec na ně nenadávám.. nvm ja je bral rozhodně kvůli pár věcem a to : váha, ůdržba, kontaktli plocha s tretrou a tepelny přenost mezi pedálem a tretrou..jelikoz já je mam z kompozitu (252g), tak v případě ježdění přez zimu mě nebudou studět nohy..kompozit a kov má úplně jinačí tepelnou vodivost. Pravda že na nich mám nejto jen pár kilometrů a s tím nasedáním, to je těžké posuzovat. Já mám tretry Specialized Sport a při nasedáni nebo vysedání nemám žádné problémy.

                0 0
                • Haryk  

                  To jako s tou tepelnou vodivostí myslíš vážně? Upínací mechanizmus je z kovu, ne? Mně osobně teda vždycky mrzly prsty a to, podle mě, nemá žádnou spojitost s tím, jestli mám přes dvoje ponožky a podrážku kov, nebo karbon. jestli Ty nás tak trochu nehoupeš…

                  0 0
                  • lukas0006  

                    tak schválně co bude víc vést a akumulovat chlad..jestli to bude kusek kovu o delce 2×2.5 cm a pruměru 3mm a kompletne tělo pedalu je z kompozitu..nebo to bude pedál který je kompletne z kovu?

                    0 0
          • JSt  

            rekl bych spis vydrz nez funkce.

            0 0
    • tulda  

      Měl jsem PM 25 Ti a znova bych do nich nešel. Kvůli váze a ceně sem pak vzal Quartz a spokojenost. Vozim je teď delší dobu než vydržely Exustary a ještě nějakou dobu snad poslouží.

      0 0
      • radek.g7  

        Jaka byla kvalita tech PM? Bojim se abych je neznicil moc, brzo, jako pokud vydrzi tam rekneme 10–15tisic, tak jsem spokojen :-)

        0 0
        • janoT  

          PM25Ti nevydržely ani 2500km -nikdy víc

          0 0
        • kubad  

          pokud chceš lehké SPD tak X-peda ty mají titanovou klec, a v lehčí verzi i osu.

          nedochází k vymačkání těla od kufru, ale stejně jezdím radši XTR :D

          0 0
          • radek.g7  

            XTR jsou hodne pekny, kor ty novy :-) ale cena 2000 za 310g je trochu dost. Pritom dat tam titanovou osu by nas dostalo na cca 250g/par :-) skoda ze o tom Shimano za nejakou rozumnou cenu nepremysli :-D

            0 0
    • scret  

      mam zkusenost s 540, 770 a taky Exu PM 25 SL a PM 25…

      Shimana jsou drzak, ale ta vaha:( ikdyz 770ky jsou kvalitativne trochu horsi nez 540, bych rekl…

      PM 25 SL maj cca kolem 3tkm a v pohode, maj lehky vaklik, ale jinak OK.. ani omackane nejsou moc…

      PM 25ky jsem vozil jen chvili, prevazne je vozi pritelkyne… Maji cca 4tkm a jsou skoro jak novy… Takze ja jsem s nima zatim spokojeny… Nevim jestli budou schopny dat treba 15tkm.. ale to pri mem najezdu nebo pritelkynim nejak neresim…:) Rocne najedem cca kolem 2–3tis. km…

      0 0
      • šlapatko  

        Tady není co řešit, na pedálech bych extra negramařil.Nejedná li se o leštěnku:-) Za mě XT.

        0 0
        • scret  

          to zalezi na kazdym cloveku, kazdy si muze vybrat, cemu da prednost… Ja napsal jen zkusenost s Exustar pedaly, ktera neni nijak vylozene spatna…

          0 0
          • šlapatko  

            Jasně, tvou zkušenost beru.Nereagoval jsem na tebe.Jen jsem hodil slovo do pranice:-)

            0 0
        • radek.g7  

          Uvidim za kolik dokazu sehnat XT a podle toho se rozhodnu :-)

          0 0
      • Luma  

        Já mám na Exustarech PM 25 najeto cca 9000km a jsou vpohodě,sice trochu omačkané ale vůle minimální,akorát jsem na jednom stratil krytku osy,takže tento rok je asi vyměním.

        0 0
    • moncco  

      780-tky vozím necelé tři měsíce a zatím plná spokojenost. Pravda je, že nemužu srovnavat s Exustary. Cena v době koupě lehce přes 1.000,– Kč.

      0 0
    • Fanda.L  

      Do ted jsem měl Shimana M 540 a za celou sezonu jsem na ně nemusel šáhnout. Byl jsem maximálně spokojenej, bez vaklu a točí se pořád perfektně. Ted jsem si koupil ty nový XTR M980 a to je už jinčí pohádka :-)

      0 0
      • DAWE25  

        Já jsem na M-540 nešáhl 3 roky, pak bylo potřeba, měly najeto tak 6–7 tis., a od té doby maji zase 2 roky a přece se točí :) Teď na jaře je rozeberu a uvidím, jestli ještě budou makat nebo mám během roku počítat s výměnou. Jak jsem psal výše, uvažoval jsem o zkoušce Looku, ale asi zůstanu u Shimana pokud bude třeba. Raději bych, aby ještě makaly.

        0 0
    • vsn  

      jeslti ces lehky pedály tak kup to co vozi Contador … ale cena je Imho trochu jinde .)

      0 0
    • ememem  

      nedavno tu presne tato debata bola, ked si nehladal mne sa nechce tiez tak to radsej zopakujem.

      shimano(v podstate to plati vseobecne, zalezi od teba kolko si do toho ochotny investovat) neni nijaka ultragramarina ani cenova bomba ale funguje a je to na vecnost.

      exustar – hlavne tie nizsie rady pomerne lacne, lahunke ale prd vydrzia. nejde ani tak o loziska(ani to neni ziadny zazrak) ale o to al/mg (podla vezrie) telo ktore sa kua rychlo oslape.

      tak si vyber. za mna shimano.

      0 0
      • blisterexist  

        vozím, shimana, staří po prvních 100km dotáhnout konusy protože si to sedá, a teď už jezdím asi druhým rokem bez údržby, nemá cenu do toho hrabat:-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.