• Kouba_2005

    Zdravím zdejší silničáře a všechny znalé. Měl bych dotaz ke kolům SHIMANO WH-R500. Koukal jsem, že přední má jen 20 drátů a zadní 24. Unese to dlouhodoběji pilota 85kg? Díky.

    0 0
    • Singlespeed  

      Měl jsem k dispozici skoro stejný model R501. Ačkoliv měly širší ráfek než je u silničních kol obvyklé, nebyly výplety bůhvíjak pevné ani odolné proti rozcentrování. Počet špic 20/24 je o.k., ale špice jsou jen jakési úplně obyčejné a vcelku měkké. Osobně bych raději vzal Mavic Aksium nebo nějaký levný Fulcrum Racing 7 nebo 5. Ty sice nemají více špic, ale jejich kvalita je úplně jinde (myslím těch špic ;-) )

      0 0
      • výletník  

        Souhlas, vážím taky těch 85Kg, pořídil jsem základní Fulcrum Racing 7 a naprostá spokojenost.

        0 0
        • Kouba_2005  

          Kdybych kupoval jen kola, tak by to bylo jednodušší. Tyto jsou bohužel součástí kola a už jsem si vyškemral 10% slevu, tak zas nechci moc prudit :-) Já jen jestli mě uvezou a nebudu třeba muset měnit každou chvíli nějakej drát nebo tak něco. Časem bych je třeba vyměnil za lepší. Tyhle se dají koupit za dvojku, tak to hitparáda nebude …

          0 0
          • Cavendish  

            Já je měl (a část ještě mám) a už bych to nechtěl,mám 75kg a když trochu zaberu v kopci ze sedla tak to škrká o špalíky jak jsou měkký a to mám brzdy poměrně slušně povolený a ta váha nic moc mě to doma ukázalo 1930g.Radši až to koupíš,tak je hoď na bazoš a kup Mavic Aksium nebo Fulcrum Racing 7 (5),uděláš líp.

            0 0
            • Kouba_2005  

              Tak to jsi mě teda nepotěšil :-( Mno, uvidíme.

              Každopádně všem díky za reakce.

              0 0
              • Vrci  

                zeptej se, zda by je bylo možný vyměnit a za jaký doplatek. Buď ti řeknou, že ne nebo nabídnou cenu. Na tobě je, zda ji přijmeš nebo odmítneš. Ve chvíli, kdy budeš mít kolo doma už je výměna jen na Tobě. Nemůžeš nic ztratit, můžeš jen získat. Buď se nebudeš muset starat o výměnu nebo budeš tam, kde jsi teď: měnit budeš sám.

                0 0
                • Kouba_2005  

                  Zkusím to. Koukal jsem, že u toho prodejce v e-shopu je cenovej rozdíl mezi těma Shimanama a FR7 nebo Mavicama cca. 1200,–, což je prd. Pán se v komunikaci jeví velmi ochotně, takže by to mohlo vyjít. Pláště na tom mají VITTORIA ZAFIRO 700×23. Ty se dají jezdit?

                  0 0
                  • Singlespeed  

                    Mně se zaffira osvědčily. Levné a spolehlivé pláště. Na rozdíl od levných švalbáků, kontíků a mišelinů, které mi občas dělaly bubliny a povolovala se vlákna tkaniny.

                    0 0
    • Pavel  

      Upřímně, tyto Shimana jsou shit, je to měkké, kroutí se to, prostě na prd. Vem za stejné prachy např Fulcrumy…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.