• Acanthophis

    Ahoj bikeři,

    potřeboval bych radu ohledně nákupu nové vidlice. Už skoro 5let jezdím na RST-Gilla a chtěl bych něco nového, co by v terénu o trochu víc tlumilo nárazy (přeci jenom to není to pravé „ořechové“).

    Přemýšlel jsem o vzduchových vidlicích, jelikož jsem zde na fóru četl, že ty jsou asi nejlepší, co se týká tlumení. Ale jelikož se ve vidlicích moc nevyznám, tak bych potřeboval Vaši radu. Cena by se měla vyhoupnout maximálně na 8tisíc a to pouze v případě, že by za to ta „vidle“ opravdu stála, raději bych si představoval cenu tak kolem 6tisíc.

    Kolo mám Author Traction z roku 2007, a jak už jsem říkal je tam stále stejná vidlice RST-Gilla se zdvihem 100mm (s tím souvisí i moje další otázka – a to je zdvyh, je možné tam dát i 120mm nebo musím dodržet stejnou velikost, jako u předchozí?)

    Vidlici bych chtěl mít připravenou pravděpodobně na kotoučové brzdy, jelikož o nich taky přemýšlím, ale ty přijdou asi až časem. (Nejsem si jistý, jestli by šli na moje ráfky – Alexrims 17.)

    Předem děkuju za odpovědi a pokud jsem něco pokazil hned v prvním tématu, tak se omlouvám.

    0 0
    • felix.org  

      Zřejmě zdvoj až ztrojnásobíš hodnotu kola, ale Reba

      0 0
    • toram  

      Jestli chceš i kotoučovky..tak to musíš vyměnit i s vidlicí zárověň protože nemá cenu kupovat vidlici na V brzdy..akorát to blbě vypadá. Nakonec, nejlíp uděláš když to kolo prodáš a koupíš si nový..vyjde to líp..

      0 0
      • Acanthophis  

        S tímhle kolem už jsem se dost zžil a moc se mi ho opouštět nechce, i když bych dnes za dobré peníze sehnal i o mnoho lepší.

        Přeci jenom jsem na něm vymněnil skoro všechno, co se dalo (původní je teď akorát rám + vidlice + brzdy) a na moje ježdění to stále stačí (400km měsíčně to ještě stále utáhne). Takže o novém kole ještě přemýšlet nechci.

        O té „rebě“ jsem už dost slyšel a dost jsem nad ní uvažoval, ale musel bych jí rovnou i do těch kotoučů, které zrovna levné asi taky nebudou (nebo je možnost dostat se s kotouči – celou sadou, na cenu kolem 3–4tisíc?)

        0 0
        • toram  

          Brzdy za 3–4k v pohodě seženeš http://www.kupkolo.cz/…oucu_z90632/ + kotouče a je to..ale budeš muset přepléct kola na náboje na kotouče..nebo koupit nový kola..to už je zase nějaká ta tisícovka navrh.. s tou vidlicí tě to vyjde tak na 12 000Kč.. jestli se to vyplatí nebo ne necham na tobě no..já bych koupil jiný..

          0 0
          • Acanthophis  

            Děkuju za rady. Ještě to všechno pořádně promyslím + zvážím koupi toho nového kola. Popřípadě se sem ještě vrátím pro nějaké tipy.

            0 0
            • mr.nikdo  

              Pocitej s tim, ze 12 000 je uz cca 1/2 hodne slusneho kola, ktere bude jinde, nez ten Author ;-)

              0 0
    • mr.nikdo  

      Rafky by sly, ale musis vymenit naboje a nechat preplest kola. Cela nova kola by mohla vyjit levneji…

      Za 8 je pekna vidlice, ale je otazka, jestli ma smysl do ni investovat…

      Pred par lety jsem se rozhodoval, jestli udelat vylepseni Authora, co mam v profilu, ale nakonec jsem koupil cele nove kolo a nelituji… Spis naopak tedka premyslim misto dalsiho vylepseni o novem kole (uz tam zacina odchazet vice dilu)…

      0 0
    • Vinz  

      Teď jsem něco podobnýho řešil, s tím že jsem šel už rovnou do novýho předního kola a hydrauliky. Vyšlo mě to na 12 tis. Řešení pro tebe je jednoduchý. Ber Epicon 2011 a budeš max spokojenej. Za ušetřený prachy si nakup třeba pořádný hadry ;)

      http://www.kupkolo.cz/…-2011_z4695/ …s ovládáním z řídítek

      0 0
    • vasek80  

      Mám Tractiona 2009 také s véčkama. Mám jej nafoceného v profilu. Kupoval jsem Epicona s lockem z řídítek. Já jsem s ním moc spokojenej. Jak s kolem, tak s vidlí.

      0 0
    • radek.n1  

      Přemýšlím nad tím stejným. Resp. vidlici jsem už koupil (Epicon), ale nevím, jestli dál cpát peníze do brzd (+kola) nebo to kolo dojezdit. Zase si říkám, že když koupím kola a kotoučové brzdy, tak tyhle věci se při stavbě nového kola neztratí … :)

      0 0
    • scret  

      napsal bych do tuning-testu a uvidis, co ti doporuci…

      Ted jsem zkousel upraveneho Epicona a je to super vidle… Netreba si priplacet za neco jinyho, obvzlast pokud ti jde o pomer cena/vykon…

      0 0
    • Smazaný účet  

      současné kolo ještě třeba za 6–8t prodáš (dle stavu, osazení, navíc je to author a ty se prodávají celkem dobře) k tomu přihodíš peníze co máš na kotouče vidli a budeš někde kolem 20ti tisíc a s tím už se dá něco vymyslet.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.