• HeyJoe

    Zdarec, nemáte někdo tip na kamenej (brno) nebo elektronickej obchod, kde by byl trochu výběr řidítek? Sháním konkrétně vlajdy na xc, zdvih 30mm (snesl bych i 25), šířka 600mm, průměr 31,8mm. Díky

    0 0
    • HeyJoe  

      Dodávám ještě, že netřeba žádnej karbon, stačí obyčejnější, max do 1000,–

      0 0
    • yodock  

      Zkus třeba bikezone.cz, ten má kamennou prodejnu v Brně

      0 0
      • HeyJoe  

        aspoň na netu sem je nenašel    … nikde teda není psaný, že přesně tyhle se dělají …

        0 0
        • MlokCZ  

          To bude možná tím, že je ani nikdo nedělá. 600mm vlajdy budou až na vyjímky nepoužitelné a to proto, že na nich nebude dost místa na gripy + objímky, o rohách kdybys chtěl dát ani nemluvě.

          Minimální použitelná šířka je 620mm, kterou už dělají někteří výrobci a nebo není nic jednoduššího než řídítka na tu šířku zkrátit. Jen je třeba dát pozor na to, že výrazně širší řídítka mívají výrazně větší úhly zahnutí, které jsou vhodné k té větší šířce, ale po zkrácení to nebude dobré a navíc u nich bývá ještě o něco méně místa než u těch, co se rovnou dělají těch 620mm. Ani na některé 620mm vlajdy se gripy + 2 objímky s nějakou mezerou mezi gripem a první objímkou nevejde.

          Tedy vybíral bych v kategorii 620–640mm šířky a pokud bys na nich měl moc místa a zdály se ti moc široké, tak je časem říznul.

          0 0
          • HeyJoe  

            Nějaký 600mm už sem na netu viděl, nevím už teda s jakým průhybem, ale na xc mít řidítka širší než 600mm, to je jak řídit vzducholoď, ne? To už je na freeride a sjezd … Moje rovný řidítka, který mám teď, sou široký 580mm, s tím, že o něco málo širší by mi nevadily.

            0 0
            • jIrI___  

              Ja bych si na xc nechal radeji ty rovne…

              0 0
            • MlokCZ  

              Neříkám, že 600mm vlajdy neexistují, ale určitě bych si je nekupoval. Mám doma několik různých 620mm řídítek a moc dobře vim, jaké jsou problémy na ně vše narvat a na některé se to pořádně nevejde. Být ještě užší…

              Nech si tam jaké ti vyhovují, ale na FR a sjezd 620mm fakt nejsou. Tam se vozí 680–720mm, tedy mnohem širší.

              A proč jak vzducholoď? Širší řídítka jsou na ovladatelnost právě mnohem lepší, problém může být pouze při kličkování mezi stromy, kde si prostě širší.

              A proč vlastně chceš vlajdy, když širší řídítka nechceš? Pokud potřebuješ jen zvýšit posez a nemůžeš přidat podložku pod představec, tak si kup představec s o trošku větším úhlem.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ještě abys měl představu s tím místem na řídítkách. Na 58cm rovných je mnohem více místa než na 62cm vlajdách (na gripy, objímky, rohy,…).

                0 0
    • Patar  

      Doporučuji objednat na Pálavském náměstí 13 na Vinohradech-EXTREM-SPORT, tel.544212609­. Tuším, že je má TRUVATIV. Pokud budou širší, můžeš je zkrátit.Možná jsou i skladem.

      0 0
    • Blabas  

      Mám ESA 281, cena pod 500, váha reálná 240gr., průhyb jen 15mm tedy XC, po seříznutí jsem na ně v pohodě dostal X.O gripy, páky stroker, delší gripy a dokonce i rohy!

      Maximální spokojenost. Kupoval jsem na www.koloshop.cz. Mimochodem teď zastupují i KORE a tam se taky něco najde. Něco je i ve stříbrném provedení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.