• pm74

    Cau, koupil jsem Paragon Gold TK z druhe ruky, zkontroloval stav, vymenil olej, ale zvukovy projev me uplne nepresvedcil a tak se chci ujistit, jestli jsem neco neudelal blbe. Servis jsem delal krok po kroku podle manualu, olej nezamenil, 5w a 15w jsou jen tam, kam patri, na o-krouzky jsem pouzival Sram butter. Prosel jsem vsechny dostupny navody a videa, ale stale nemam jistotu v nekolika vecech.

    • servisni manuly jsou jen pro modely 2016+, ja mam nejspis 2014/15. Je to stejny? Zda se, ze je, ale…
    • kolik oleje do spodnich nohou? V tabulce v manualu je 9–15ml, v ilustrovanem postupu jen 5ml. (dal jsem 12)
    • davat olej do vzduchove komory? V starsim manualu nedavaji, v novejsim ano, ja jsem dal 5ml. Neni problem, kdyz se pri vyfukovani dostava olej do ventilku?
    • do nohy s tlumici jednotkou jsem dal predepsany mnozstvi oleje, ale vyska hladiny nesedi s tabulkou. Jak se meri? Pri plnem stlaceni?
    • noha se vzduchovou pruzinou produkuje divny hlubsi zvuk pri pohybu z komprese. Ne snad skrabani, je to podobny cinnosti na sucho, ale namazal jsem vzorne. Mozna je to normalni…

    Odkaz na presny typ: https://trailhead.rockshox.com/…/52t40049601

    0 0
    • novas752  

      Mezi rocnikama se tam temer nic nezmenilo.

      Ok, olej by nicemu vadit nemel.

      Olej ano, 5ml uz je do takto male vidlice ale docela dost, zmensi to objem negativky a vidlice bude tupejsi nez by mohla byt.

      Vyska hladiny a objem oleje v tlumrni u RS nesedi naprosto bezne. Staci zmerit hloubku spodniho okrouzku na kompresni jednotce a takova hloubka tam ma byt – okrouzek musi byt ponoreny, kdyz tam bude mene oleje tak to nebude zamykat a kdyz tam bude vyrazne vice tak to omezi zdvih. Da se to vyzkouset bez spodnich nohou tahanim za pistnici. Hloubka se meri pri plnem roztazeni = za pistnici zatahnout uplne dolu a po naliti cca polovin oleje pistnici potahat nahoru dolu at to vyzene vzduch z pod odskokoveho pistu.

      Škrábavé drhnoucí zvuiy by to vydávat nemělo.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.