• ales-r2

    Ahoj, potřeboval bych poradit s domácím servisem vidlice Manitou Marvel Expert 29 100mm. Jsu sice zručnej, ale bez potřebného materiálu se do toho nechci pouštět. Vidlice má nalítáno cca 1500km a servisovaná zatím nebyla. Stáhl jsem si sice manuál od výrobce ale moudrej z něho nejsu http://www.manitoumtb.com/…20Manual.pdf. Nepíše se tam jaký olej a jaké množství se tam dává. Jestli se nepletu tak se dává olej jenom do spodních noh a nad vzduchovou komoru? Budu potřebovat po demonáži a vyčištění i nové těsnění (jaké), stírací kroužky atd.? Nebo mám zatím ještě počkat až bude mít nalítáno víc popřípadě v kolika km má cenu servis udělat? A nebo neví někdo o servisu v Brně a oklolí (Kuřim) kdo servisuje vidlice Manitou? Podle manuálu jestli jsem to dobře pochopil je možná i změna pružení ze 100mm na 110mm nebo 120mm je to správně? má to popřípadě cenu změnit na 120mm mám totiž 120kg. Díky za podněty Aleš.

    0 0
    • Vilém  

      Tak nevim jestli do toho manualu koukals, ale ja tam teda mnozstvi vsech oleju nasel.

      0 0
      • ales-r2  

        Máš pravdu, objem olejů tam je, ale jednotka (5cc’s nebo 12cc’s) mě nic neříká (to je jednotka kubický centimetr?), potřeboval bych zjistit co je to za objemovou jednotku, aby jsem si to mohl převést na ml. Jinak tam není viskozita použitých olejů (třeba hydraulický olej 5W, 10W). Výška oleje v tlumení co je v té tabulce 85–90mm, je stejná u všech rozměrů vidlic 26, 27,5 ,29?

        0 0
    • ales-r2  

      OK Díky. A s tím servisem mám počkat do konce sezony a nebo udělat teď?

      0 0
    • madcat  

      Má cenu servisovat vidli Manitou Marvel Pro, která má najeto nějakých 350 – 400 km od nové? Loni jsem kupoval nový kolo, moc toho nenajezdím, a už vůbec ne v mokru nebo sračkách, pouze za sucha. Vím, že se první olej má měnit nějak poměrně brzo po pořízení, protože se obrousí nový součástky, ale zas nevím, jestli to po tak nízkým nájezdu není předčasný…? Díky.

      0 0
      • scret  

        jak se ti zda chod? ja osobne servis po zajeti delavam, u RS dokonce klidne po par vyjizdkach, prtze od vyroby chodily suchy jak kybl s piskem…

        Manitou na tom byvaly lip, ale urcite kdyz ho udelas, nic nezkazis…

        0 0
        • madcat  

          Chod je OK, vidle se trochu zajela, funguje bezproblémově. Ona vlastně ani moc zajíždět nepotřebovala – fungovala hladce od samýho počátku. V podstatě není subjektivní důvod dělat nějakej servis, ale na druhou stranu bych nerad něco zanedbal..

          0 0
          • scret  

            na to je jednoducha rada, vymen oleje a mas klid:)

            0 0
            • madcat  

              Aktuální zkušenost (skoro po roce, já vím, ale prostě jsem to odložil): posláno do Progress Cycle, a doma to bylo zpět skoro dřív, než jsem si stihl vybrat peníze na zaplacení :-) fakt snad za dva nebo tři dny, nevím, jak to udělali. Po telefonu mi tvrdili, že to bude tak do týdne. Výměna oleje + nějaký těsnění vzduchové komory, nevím teď z hlavy přesnej název. Cena vč. pošty myslím 1300,–.

              0 0
              • ales-r2  

                Ještě jsem servis nedělal, vidle chodí parádně, žádný únik.

                0 0
    • madcat  

      Už jsem se tu jednou ptal, tak se zeptám znovu: můj Marvel při vysunutí do nezatížené polohy celkem znatelně klepne, jakoby tam nebyla žádná negativka. Přitom mám pocit, že když byla nová, tak ten horní doraz byl měkkej. Současně s tím taky rebound něco viditelně dělá až když je dotaženej skoro na maximum, dejme tomu jedno kliknutí od stavu, kdy se nevrací skoro vůbec. Co tomu je? Málo oleje? Napřed jsem si myslel, že to bude chtít hustší olej, ale teď mě spíš napadá ten nedostatek… Díky za rady…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.