Seřízení přehaz. - "přeskakuje zub"

16 nepřečtených
  • Martinigue

    Zdravím vše,

    jelikož nemám stojan, jde o v podstatě netestovatelný stav, proto se tady chci zeptat praktiků, v čem by hledali problém.

    Situace: v záběru, typicky se to děje v nastavení 3. talíř / předposlední kolečko, při plném sešlápnutí řetěz jakoby „přeskočí“ několik zubů (tedy né jednou, ale téměř permanentně :-) ); může to být ve vymezení šroubky, nebo spíš jen přitažení bowdenu?

    0 0
    • worlusho  

      Nevím co nazýváš třetí plackou a ani nevím, kde že ti to přeskakuje, jestli na placce nebo na kazetě. Z toho co popisuješ bych to viděl spíš na vytahaný řetěz nebo už i kazetu zralou na výměnu.

      0 0
    • pantauleo  

      Na 90% vytahaný řetěz. Kolik má najeto?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Střílí? Novej řetěz a rovnou i kolo. :)

        0 0
      • Rychlej turista  

        Vytahaný řetěz zpravidla nestřílí. To umí nový řetěz na jeté kazetě. Ale o výměně čehokoliv nepsal, takže to klidně může být i rukama, pokud mu to začalo dělat až poté, co se v tom vrtal.

        0 0
    • CLZ  

      Tak třeba mě to dělalo podobné „ptákoviny“, když jsem měl zatuhlý jeden článek na řetězu… v patce se to pak nějak kouslo a posunulo to přehazku o převod vedle, když to projelo patkou, tak se to vrátilo na zařazený převod – zkus zkontrolovat jestli to není třeba tím.

      0 0
    • RendyD  

      Změř řetěz,zkus projít články,jestli není jeden nebo více zatuhlý a kolo na seřízení pověs sedlem na zábradlí. Já,než jsem koupil stojan,jsem kolo věšel na klepač koberců..

      0 0
    • MirkoCarver  

      Pokud to dělá na velkou placku, řekl bych, že je sjetá (u hliníkové to není problém).

      Pokud u toho jedeš na malou placku, tak je to asi kazeta.

      V seřízení to nebude, to by skákalo stále, nezávisle na tahu řetězu.

      0 0
    • Martinigue  

      Ok, na řetěz jsem původně ani nepomyslel, dobře že jsem se tu zeptal.:-D Začnu proměřením; však má chudák nárok už na výměnu, poslední dobou jsem navíc údržbu dost flinkal. Ovšem líbí se mi provizorní klepadlostojan, jen to klepadlo mi chybí.:-D Díky za rady!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.