• Mayoo

    Ahojte bikery.

    Potreboval by som poradit seriozny cykloservis v Prahe. Niekde, kde su poctivi ludia a nemusim sa o bike obavat ked ho tam necham.

    Na bicykli sa mi vyskytol na prvy pohlad jednoduchy problem. Predny kotuc mi pri otacani sa kolesa na jednom mieste trie o brzdovu platnicku. Nie pravidelne ale len v istom mieste. Kotuc ohnuty nie je a vzdialenost platniciek je tiez ok. Nedari sa mi to ale spravit, preto by som potreboval tip na dobry servis. Alebo keby sa tu nasla nejaka dobra dusa, ktora by mi s opravou pomohla, bol by som velmi rad :)

    Dakujem za vase tipy a odpovede.

    Marian

    0 0
    • mr.antik  

      „Nie pravidelne ale len v istom mieste“, přitom ohlý není, zkus to nějak popsat, to přeci není na servis.

      0 0
      • Mayoo  

        Pri otacani kolesa sa otaca aj kotuc, ktory ide pomedzi brzdove platnicky. Ked sa ale pozeram na otacanie sa kotuca, tak je badat jeho minimalny vykyv, co sposobuje, ze v jednom mieste otacania sa dotkne brzdovej platnicky. Vyzera to ako keby kotuc mal isty vykyv otacania v jednom mieste alebo osmicku. Kotuc je ale pritom ok, aj jeho pripevnenie.

        Cele sedi vo vidlici ako uliate, ale aj na nom badat pri otacani sa mierny, len nepatrny vykyv. Takze to vyzera ako keby koleso nebolo spravne nasadene, ale pritom je.

        Bike je to cisto novy, a kotucove brzdy som pred tym nejazdil, tak sa stale len ucim :)

        0 0
        • mr.antik  

          To je celkem normální stav, pokud to nějak výrazně nebrzdí (nezastavuje) kolo nebo nevydává zvuky, tak bych byl v klidu. Případně lehce o fous posuň brzdu. S tím se asi nic lepšího vymyslet nedá.

          0 0
          • Mayoo  

            S brzdenim kolesa by problem ani nebol ale zvuk to vydava.

            Zadne koleso je v poriadku a ide tak ako ma. Ale to predne ma trochu stve, nedalo by sa to vyriesit precentrovanim kolesa?

            0 0
            • mr.antik  

              Ne, ten kotouč je prostě trošičku ohnutý, on se může ohnout i při zahřátí, pak se zas trošku vyrovná (aspoň tak to na mě působí, nikdy jsem to neměřil).

              Porostě otočit kolo vzhůru nohama a zkoušet posouvat brzdu, nic jinýho to nemůže být

              0 0
              • McBlacky  

                když to je málo tak někdy jen rukou přihnu na tom místě kotouč a hotovo. chce to ale vidět a slyšet a podle toho rozhodnout co s tím

                0 0
                • Mayoo  

                  Tak priznam sa, ze neviem velmi ako, ale skratka nejako sa mi to podarilo eliminovat, i ked kotuc ma stale taky rovnaky (mierny) vykyv.

                  Neviete mi este niekto odporucit nejaky spolahlivy servis v Prahe pre pripad vascich oprav?

                  Mate niekto skusenosti s Atombike? Raz som tam bol ako zakaznik ked som vyberal kolo a predavaci mi prisli celkom ochotni.

                  0 0
                  • Danikklotz  

                    ahoj, dobre zkusenosti s bikelive nebo panem Hejnikem s Racebikes.

                    0 0
                  • McBlacky  

                    ono to je asi všude tak, že je jeden mechanik šikovnej a jinej patlal a pak jsou na servis různý hodnocení podle toho kdo to dělal.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.