sedlovka MTB přímý zámek nebo offset?

5 nepřečtených
  • Daník

    Uvažuju o upgradu sedlovek na bajcích (karbon) a zvažuju, jestli v obou případech dost dlouhý posed zkrátit sedlovkou s přímým zámkem. Máte někdo osobní zkušenost s výsledkem takové změny posedu? Problém též je, že karbonovek s přímým je poskrovnu.

    0 0
    • Daf  

      Zvolil bych sedlovku takovou, aby liziny sedla byli upnute zhruba uprostred drahy posunu sedla. Podle me nedela sedlovkovymu zamku moc dobre kdyz je sedlo upnute extremne vpredu se sedlovkou s primym zamkem, a nebo obraceny extrem s hokejkou.

      0 0
    • BB  

      Asi bych si nejdříve pomocí nějakýho kalkulátoru spočítal doporučenou délku posedu. Pak bych to modifikoval podle způsobu použití (závodní XC, pohodové XC, all mountain, ..), pak bych se rozhodl pro délku představce (v poslední době se dávají spíše kratší kvůli lepší ovladatelnosti kola) a nakonec bych k danému rámu řešil přímou sedlovku, nebo hokejku, aby sedla délka posedu. Celé je to nejlepší řešit komplexně při stavbě celého kola.

      0 0
      • Bully  

        Na predozadni polohu sedla nepotrebujes kalkulator, staci pravidlo o kolmici z predku kolena, co se ma protnout s osou pedalu na klice vodorovne se zemi a vpredu. Odchylky od tohoto stavu jsou dobry v toleranci snad jenom par mm (na beznou cyklistiku, pri casovce nebo na draze bude potreba byt mozna vic vpredu). Uvazovat o karbonove sedlovce s primym zamkem je podle me spis zalezitost estetiky, tenhle druh sedlovky asi moc vibraci neztlumi. Kvuli zkraceni posezu jsem si taky poridil sedlovku s primym zamkem, ale ze Scandia (KCNC, cca 150g), na karbonovym XC fullovi, takze jeji material jsem neresil, jenom vahu :o).

        0 0
    • djano  

      Dlhy posed skrat radsej predstavcom. Ja som sa tak okaslal – kupil som karb. sedlovku s priamym zamkom a vysledok je, ze mam sedlo upnute dost vpredu, pretoze inak by som slapal moc pod seba. Ale sedlovka stale drzi (Gass) aj pri mojich 80+ kg.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.